Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@09:40:21 GMT

احتمال سبقت معاملات زیره از زعفران در بورس کالا

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۹۵۳۳

احتمال سبقت معاملات زیره از زعفران در بورس کالا

یک فعال باسابقه بازار زیره در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه ایران با تولید بین ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲۰ هزار تن از این محصول جایگاه پنجم یا ششم جهان را در اختیار دارد، فقدان یک بازار منسجم، نوسانات نرخ ارز و عدم ثبات قوانین حاکم بر بازار سنتی در قیمت گذاری را از مهم ترین مشکلات بازار زیره سبز دانست که وجود این مشکلات، فعالان و تولیدکنندگان را برای حل آن ها به عرضه محصول در بورس کالای ایران ترغیب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد اسماعیل زاده با بیان اینکه شروع معاملات زیره سبز در بورس کالای ایران در قالب گواهی سپرده کالایی و قراردادهای آتی شفافیت قیمتی و سهولت در انجام معامله را برای خریدار وفروشنده به ارمغان آورده است، اظهار داشت: به دلیل اینکه در بورس قیمت پیشنهادی خریدار و فروشنده و معاملات کاملا روشن و شفاف است، همه کشاورزان و زیره کاران به مرور و به شکل روزانه از قیمت های واقعی مطلع می شوند و در این میان سهولت در انجام معاملات به صورت مستقیم مشوقی برای عرضه کالا در بورس توسط تولیدکننده شده است.

وی با اشاره به نمونه موفق عرضه زعفران در بورس کالا گفت: به طور مسلم تجربه موفقی که برای زعفران به دست آمد، برای زیره سبز نیز قابل تکرار است. چراکه برخلاف زعفران، زیره سبز از نظر طبقه بندی محصول و کیفیت، تنوع کمی دارد و به راحتی استانداردهای لازم برای آن توسط کشاورز قابل رعایت است.

اسماعیل زاده افزود: البته ممکن است به دلیل عدم آشنایی کشاورزان و تولیدکنندگان زیره با مکانیسم های معاملاتی در بورس کالا، حضور و استقبال آن ها در ماه های ابتدایی قدری با سرعت پایین و یا بروز برخی مقاومت ها اتفاق بیفتد؛ اما بدون شک در آینده این محصول با استقبال بالایی رو به رو خواهد بود و حتی می توان گفت به دلیل گردش بالای معاملات زیره، انتظار می رود استقبال از معاملات این محصول در بورس به مراتب از زعفران نیز فراتر رفته و با استقبال بیشتری رو به رو شود.  

این فعال باسابقه زیره در خصوص مشکلاتی که در حوزه صادرات وجود دارد که به کمک عرضه محصول در بورس و صادرات از این طریق می توان آن ها را مرتفع کرد؟،عنوان کرد: بحث اول، فقدان یک استراتژی مناسب برای صادرات است که در بازار سنتی تاکنون وجود نداشته و مشکلاتی را برای تولیدکننده و صادرکننده زیره به وجود آورده است. مورد دوم، قوانین دست و پاگیری است که به صورت خلق الساعه وضع می شود و گروه هایی که از رانت استفاده می کردند، این قوانین را به اصطلاح، دور زده و از رعایت آن ها سرباز می زدند. اما افرادی که رانت در اختیار نداشتند با مشکلات متعددی مواجه بوده اند که معتقدیم همه این مشکلات در صورت توسعه معاملات در بورس و با صادرات محصول به شکل متمرکز مرتفع می شود.

به گفته اسماعیل زاده به نظر می رسد از زمان شروع معاملات گواهی سپرده و قراردادهای آتی زیره سبز در بورس، قیمت ها برای کشاورزان و تجار شفاف شده و کشاورزان دیگر حاضر نیستند محصول خود را به قیمت های پایین تر از نرخ های واقعی به دلالان بفروشند.

وی  از نقش اثرگذار بورس کالا در کوتاه شدن دست دلالان از سود کشاورزان زیره کار سخن گفت و تصریح کرد: بورس با شفافیتی که در معاملات ایجاد می کند، حاشیه امنی را برای تولیدکننده فراهم می آورد تا بتواند محصول خود را به قیمت واقعی به مصرف کننده بفروشد. ضمن اینکه در چنین شرایطی، فاصله قیمتی بین تولیدکننده و مصرف کننده به حداقل ممکن می رسد و مصرف کننده می تواند محصول را به قیمت های عادلانه خریداری کند؛ در این صورت، دست دلالان نیز از سود کشاورزان کوتاه می شود.

 اسماعیل زاده به امکان معرفی زیره و ایجاد نیازهای مصرفی جدید برای آن در کشور و بازارهای جهانی اشاره کرد و گفت: بورس می تواند با توسعه معاملات زیره سبز و معرفی آن، نیازهای جدیدی را برای بازار زیره به وجود آورده و صادرات آن را افزایش دهد. چراکه زیره علاوه بر مصارف پزشکی و غذایی، به عنوان طعم دهنده و معطرکننده در تولید انواع سوسیس و کالباس، ترشی و کنسروها، نوشیدنی ها و نوشابه های خارجی و همچنین ادکلن ها و شامپوها نیز کاربرد دارد. در نتیجه با معرفی هر چه بیشتر این محصول و خواص و کاربردهای آن به کشورهای مختلف، می توان سرانه مصرف جهانی آن را افزایش داد و قیمت آن را نیز بالا برد.

این فعال بازار زیره در پایان با اشاره به استقبال تولیدکنندگان از عرضه محصول در بورس گفت: پیش از راه اندازی معاملات گواهی سپرده و قراردادهای آتی زیره سبز، در زمان برداشت محصول قیمت ها با ۵۰ تا ۶۰ درصد افت همراه می شد و پس از جمع آوری محصول از بازار توسط دلالان، قیمت ها پس از مدتی بالا می رفت. اما به کمک شفافیت بورس، کشاورزان که اکثرا خرده مالک هستند، می توانند از فروش به قیمت های غیرواقعی و در نتیجه افت کاذب قیمت ها در زمان برداشت جلوگیری کرده و محصول خود را با سود بیشتری بفروشند؛ این موضوع به عنوان یکی از عوامل اصلی باعث می شود تا عموم کشاورزان از عرضه محصول خود در بورس استقبال کنند.

کد خبر 4698151

منبع: مهر

کلیدواژه: بورس کالا محمد اسماعیل زاده بورس کالای ایران قیمت زعفران زیره سبز قیمت دلار بانک مرکزی ایران تولید نفت قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی بازار سهام بورس دلار صادرات نفت وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت سکه بهار آزادی مالیات وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی جنگ تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۹۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: چند روز گذشته شاهد افزایش تقاضا و رشد شاخص در بازار بودیم، اما امروز عرضه بر تقاضا برتری پیدا کرد و اکثر نماد‌های شاخص ساز در منفی کار خود را به پایان رساندند. این اصلاح موقت فرصت مناسبی برای توجه به سهام جا مانده و خودنمایی مجدد بازیگر محور‌ها است.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: شایعه‌ای جدید در مورد واگذاری سهام تودلی خودروسازان دوباره به گوش می‌رسد که رنج‌های مثبت و استقبال از این صنعت را به همراه داشت. 

او افزود: امروز ارزش معاملات کل به ۹۴۵۸ میلیارد تومان رسید که از این مقدار ۵۰۳۳ میلیارد تومان سهم ارزش معاملات خرد بوده است. همچنین بازار ۵۲ میلیارد تومان ورود پول حقیقی را تجربه کرد. در پایان معاملات امروز تعداد ۳۶۸ نماد (۴۷ درصد) در مثبت و ۴۱۴ نماد (۵۳ درصد) در منفی به کار خود پایان دادند. پس از گذشت از سقف قبلی، بازار به تعادل رسیده و می‌توان همچنان به امید جبران جاماندگی بازار روی سهم‌های بازار سهامداری کرد.

او در نهایت بیان کرد: شاخص کل با بیش از ۱۳۴۰۰ واحد کاهش رو به رو شد و به سطح ۲ میلیون و ۳۰۳ هزار واحد رسید. این در حالی بود که شاخص هم‌وزن که نشان دهنده وضعیت کلی نماد‌های کوچک و متوسط است بارشد ۱۳۲۱ واحدی همراه شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • محرک جدید بورس
  • شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • قیمت زعفران نجومی شد
  • کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟