Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تهیه کننده ترکی گفت: در تولید مشترک دو سنت با کدهای اخلاقی، هنری و حس‌های متفاوت درکنار هم‌قرار می‌گیرند و یک‌ فرهنگ‌ جدید سینمایی را به جهان منتقل می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، دومین برنامه پنل تولید مشترک بخش بین الملل جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان با حضور"مهمت آکتاس " تهیه کننده ترکی با موضوع چگونگی تولید مشترک بین دو کشور صبح امروز _۳۰مردادماه_ در کتابخانه مرکزی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمت آکتاس در این پنل با بیان اینکه حضور من بیشتر در آلمان است و تولیداتی با کشورهای مختلف مانند ایران و مصر داشته ام، اظهار کرد: بیشتر تولیدات کشور ترکیه با کشورهای اروپایی است. تولید مشترک تنها در بحث سرمایه نیست، بلکه در ویژگی‌های هنری و داستان نیز خودنمایی می‌کند. 

وی ادامه داد: مسئولیت پذیری مهم‌ترین نکته در تولید مشترک است. وقتی در این منطقه بخواهیم تولید مشترکی انجام دهیم سوالات "چرا اینجا و چه چیز خاصی در این‌ محل وجود دارد؟" مطرح می‌شود. پخش بین‌المللی نیز مهم‌ترین مبحثی است که برای تهیه کنندگان اهمیت زیادی دارد. ضمن اینکه چه کسی کار را انجام خواهد داد و چه رزومه‌ای‌ خواهد داشت نیز مهم بوده و کم‌تر پیش می‌آید که کارگردانان فیلم‌اولی برای تولید مشترک انتخاب شوند.

آکتاس سپس با اشاره به اصغر فرهادی و عباس کیارستمی خاطرنشان کرد: همه دنیا علاقه‌ دارند تا با سوپر استارهای سینما ایران‌همکاری کنند، اما اگر کارگردانان جوان ایرانی بخواهند تولید مشترکی داشته باشند باید خود را به خوبی نشان دهند.

این تهیه کننده سینما افزود: برای فیلمسازان مستقل دو راه وجود دارد؛ اول اینکه یک شریک غربی برای تولید مشترک پیدا کنند یا به بازار آسیایی رو آوردند. اروپایی‌های زیادی از جمله فرانسوی‌ها، نروژی‌ها و... در بازار آسیا بسیار فعال هستند. کارگردانان و تهیه کنندگانی که در حوزه خاورمیانه و خلیج فارس وجود دارد باید به جایزه آسیا پاسیفیک که اسکار آسیایی است نگاه ویژه‌ای داشته باشند. 

وی سپس با اشاره به تامین بودجه فیلم گفت: اروپایی‌ها در مرحله تولید و ساخت فیلم‌ بودجه‌ها و وام‌های مختلفی به فیلم‌های بخش آسیایی و آسیا پاسیفیک اختصاص می‌دهند. اولین قدم برای یک‌ فیلم خودنمایی در جشنواره‌های مختلف و در معرض دید قرار گرفتن است. در جشنواره‌ های کن و برلین نیز بودجه‌هایی برای ساخت فیلم اختصاص می‌یابد. در سوئیس نیز شرکت‌هایی هستند که به فیلم‌هایی در خاورمیانه و کشورهای در حال توسعه بودجه‌ای اختصاص می‌دهند.

آکتاس تصریح کرد: تمام این حمایت‌ها در صورتی اتفاق می‌افتد که هر کارگردان در کشور خود حامیانی پیدا و امنیت فیلم‌ خود را تامین کند. در آلمان شرکتی وجود دارد که تنها به تولید مشترک ترکیه و آلمان بودجه می‌دهد، شرکت‌هایی نیز در ترکیه وجود دارند که به تولید مشترک با کشورهای منطقه چون ایران بودجه می‌دهند. 

وی تاکید کرد: تولید مشترک زمانی اتفاق می‌افتد که عوامل فیلم از تمام شرکت انتخاب شوند و همه سهمی داشته باشند. تولید مشترک را به ازدواج تشبیه می‌کنم، در تولید مشترک برای مدتی طولانی پیوندی بین دو فرهنگ صورت می‌گیرد. در این‌ پیوند دو سنت با کدهای اخلاقی، هنری و حس‌های متفاوت درکنار هم‌قرار می‌گیرند. هر کدام‌ از طرف ها در تولید مشترک از یکدیگر چیزهای زیادی یاد می‌گیرند.

این تهیه کننده با بیان اینکه "تولید مشترک یک‌ فرهنگ‌ جدید سینمایی را به جهان منتقل می‌کند" توضیح داد: در واقع در تولید مشترک دو نگاه سینمایی تبدیل به یک‌ بدن شده و به جهان عرضه می‌شود. دو طرف باید آرزوهای واحد داشته باشند و با هم به جهان عرضه کنند.

آکتاس با اشاره به مشکلات در تولید مشترک گفت: در فیلم‌سازی نمی‌توان همه‌ را خوشحال کرد. بیشتر مشکلات در تولید با جامعه محلی اتفاق می‌افتد و تفاوت‌های فرهنگی بیشترین مشکلات را ایجاد می‌کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تهیه کنندگان اروپایی علاقه دارند تا در فیلم‌ هایی که فضایی غیرسیاسی در ایران‌ ساخته می‌شود سرمایه‌گذاری کنند؟ پاسخ داد: سیاست را نمی‌توان‌ از زندگی جدا کرد و همه فیلم‌ها یک‌ بخش سیاسی دارند. اروپایی ها در تولید مشترک ابتدا به داستان و سپس به کارگردان نگاه می‌کنند. یک‌ کارگردان ‌نیاز به تهیه کننده دارد و باید بداند که تهیه کننده یک‌ اصول و برنامه‌ریزی دارد که از آن ریل خارج‌ نمی‌شود. 

کد خبر 386568

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان جشنواره فیلم کودک جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان اصفهان ترکیه جشنواره كودك جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان جشنواره فیلم کودک و نوجوان 98 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۰۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای جایزه «فرج الله سلحشور» در جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد

به گزارش قدس آنلاین، نشست خبری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و مصطفی موتورچی دبیر این رویداد هنری در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد. کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره برگزاری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد اظهار کرد: احساس کردیم بچه‌های مسجد به باروری رسیده‌اند و این رویداد می‌تواند خروجی خوبی برایمان داشته باشد و ما فعالان تئاتر مسجد را وارد شکل جدی‌تری از تئاتر کنیم.

وی در ادامه به کارگاه‌های کارگردانی در  مشهد اشاره کرد و در ادامه تاکید کرد: چشم‌انداز جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد این بود که بچه‌های تئاتری را به رشد برساند تا این افراد به جشنواره تئاتر مقاومت، جشنواره تئاتر ایثار و حتی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یابند و کم‌کم حضور خود را در جریان تئاتر کشور اعلام کنند.

وی سپس به ضرورت و تلاش‌های انجام شده برای ورود تئاتر به روستاها پرداخت.

مصطفی موتورچی در ادامه این جلسه گفت: جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در بافق یزد برگزار می‌شود .

وی دلیل منتشر نشدن فراخوان منحصر به این جشنواره را برگزاری رویدادهای تئاتری چون «محرابیان» طی سه سال گذشته در استان‌ها معرفی کرد که باعث شده تا علاقه‌مندان به تئاتر از مساجد به محله و روستا و در نهایت شهرستان و رویدادهای استانی راه یابند.

دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در ادامه افزود: ۱۸۰ اثر توسط هیات بازبین مورد بررسی قرار گرفت که از این میان ۴۲ اثر به بازبینی حضوری رسید و در نهایت ۱۴ اثر به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد راه یافت.

وی پیش زمینه کار تولید تئاتر در مسجد را تربیت مربی معرفی کرد و  سپس به سلسله آموزش‌های ویژه مربیان پرداخت و یادآور شد: ۸ نقطه پایلوت در استان‌ها انتخاب شد و با هدف اینکه مربیان، آموزش‌دهندگان بچه‌های مسجد در استان‌هایشان باشند ۲۰۰ نفر در کلاس‌ها حضور یافتند و در نهایت به ۸۰۰ گروه در سراسر کشور رسیدیم.

موتورچی پیش زمینه کار تولید در مساجد را علاوه بر مربی، نمایشنامه مناسب برای اجرا در مساجد دانست که باید تک جنسیتی باشد و طی مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجرا شوند. وی همچنین اظهار کرد: جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» با این هدف طی سه دوره برگزار شد و ماحصل و خروجی آن که شامل ۱۵۰ نمایشنامه بود، برای تولید تئاتر توسط بچه‌های تئاتر مردمی مسجد در اختیار گروه‌های نمایشی قرار گرفت.

کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تاکید کرد: آنچه ما در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در دستور کار قرار دادیم گروه محوری است و آنچه می‌خواهیم در این رویداد هنری مطرح کنیم است که تئاتر، کار گروهی است و کار فردی نیست و اگر دوستان گروه داشته باشند می‌توانند موفق شوند و اجرای بهتری داشته باشند.

جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور»

وی ادامه داد: در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد جایزه‌ها بیشتر گروهی هستند و یک جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور» خواهیم داشت که از مسجد تئاتر را آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصریح کرد: ما با جایزه «فرج الله سلحشور» به بچه‌های تئاتر مسجد می‌گوییم که می‌توان از مسجد برخواست و کارگردان و هنرمندی جهان شمول شد که اثرش توسط ۴۰ میلیارد نفر دیده شده است.

وی ادامه داد: آیین افتتاحیه این جشنواره ۱۸  اردیبهشت ماه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق برگزار می‌شود و گروه های نمایشی یک اجرا در امامزاده عبدالله و سه اجرا ر مساجد شهر بافق و یزد خواهند داشت.

موتورچی دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد همچنین یادآور شد: در طول برگزاری یان جشنواره علاوه بر کارگاه‌های ویژه کارگردانی، با همکاری انجمن هنرهای نمایشی بافق دو کارگاه ویژه نمایشنامه‌نویسی  و کارگردانی ویژه مسجد تعریف شده که دوره آموزشی نمایشی با حضور سیدحسین فدایی حسین و کارگاه کارگردانی با حضور نصرالله قادری خواهد بود.

وی ادامه داد: جایزه بازیگری این جشنواره شامل ۷ جایزه بازیگران خانم و ۷ جایزه ویژه بازیگران مرد خواهد بود.همچنین نویسندگی و کارگردانی سه برگزیده و در رتبه اول و دوم و سوم خواهد داشت و در طراحی بصری ۲ جایزه برگزیده و تقدیری خواهیم داشت. همچنین در این دوره از رویداد تئاتر مردمی بچه‌های مسجد دو پاسداشت خواهیم داشت و جایزه ویژه جشنواره به نام «فرج الله سلحشور» به گروه برتر جشنواره اهدا خواهد شد.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در پایان این جلسه به جایزه ۳۰۰ میلیونی این رویداد هنری اشاره کرد و افزود: جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور جایزه ۲۰ میلیون تومانی است که به  ۵ گروه برگزیده اعطا خواهد شد. همچنین به گروه‌های برگزیده جایزه ۱۰ میلیون تومان اهدا می‌شود.

در پایان این نشست خبری پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

دیگر خبرها

  • بازدید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از ایسنا
  • تولید ورونق اقتصادی دربزرگترین معدن کرومیت خاورمیانه
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • گروه‌محوری در دستور کار جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دارد
  • اهدای جایزه «فرج الله سلحشور» در جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • مدال برنز مسابقات آزاد دارت کارگران کشور بر گردن بانوی یزدی
  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد