Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-27@04:00:52 GMT

آمریکا در آستانه بحران اقتصادی!

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۱۹۱۷

کمتر از پانزده ماه تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است؛ انتخاباتی که وضعیت اقتصاد آمریکا احتمالا نقش پررنگی در نتیجه آن ایفا خواهد کرد. پرسش اساسی این است که طی ماه‌های باقی مانده تا انتخابات، آیا اقتصاد آمریکا رکود را تجربه خواهد کرد یا خیر؟ هرچند پاسخ سرراستی برای این پرسش وجود ندارد اما نشانه‌هایی وجود دارند که ظاهرا حتی خود آقای ترامپ را هم نگران کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال شاخص‌های مهم بازار سهام در آمریکا امروز تقریبا همان جایی ایستاده‌اند که یک سال قبل چنین روزی در آن قرار داشتند. در واقع بازار سهام طی یک سال اخیر هیچ رشدی نکرده است. شاید به خاطر بیاورید که طی ماه‌های نخست دوران ریاست جمهوری آقای ترامپ، او دائما در مورد رشد و رکورد زنی بازار سهام توئیت منتشر می‌کرد و به خود می‌بالید اما چند ماهی است که از این توئیت‌ها خبری نیست.

البته بازار سهام لزوما بازتاب دهنده شرایط اقتصاد نیست و پل کروگمن، برنده نوبل اقتصاد و استاد دانشگاه شهر نیویورک، اعتقاد دارد که آماتورها به بازار سهام می‌نگرند و حرفه‌ای بازار اوراق قرضه را مدنظر دارند. در بازار اوراق قرضه هم شرایط هشدار دهنده است و همه این‌ها به خاطر«وارونگی منحنی بازده» است. اما منحنی بازده وارونه به چه معنی است؟

دولت‌ها برای قرض گرفتن پول اوراق قرضه منتشر می‌کنند و نرخ سودی که برای این اوراق می‌پردازند تابعی از نرخ بهره است. به طور طبیعی انتظار می‌رود که نرخ بهره اوراق قرضه بلندمدت از نرخ بهره اوراق کوتاه مدت بیشتر باشد. فردی که برای ۱۰ سال به دولت پول قرض می‌دهد و تازه بعد از ۱۰ سال به اصل پول دسترسی خواهد داشت، در مقایسه با فردی که مثلا برای دو سال به دولت پول قرض می‌دهد، انتظار دارد که نرخ سود سالیانه بیشتری دریافت کند (درست همانطور که سود سپرده بلندمدت در بانک بیشتر از سود سپرده کوتاه مدت است).

اما برخی اوقات نرخ سود اوراق بلندمدت در سطحی پایین‌تر از نرخ سود اوراق قرضه کوتاه مدت قرار می‌گیرد که به چنین پدیده‌ای «منحنی بازده وارونه» می‌گویند. چنین پدیده‌ای معمولا زمانی روی می‌دهد که سرمایه گذاران انتظار دارند که نرخ بهره به زودی کاهش یابد، در نتیجه آن‌ها ترجیح می‌دهند که اوراق قرضه بلندمدت بخرند تا دریافت بهره با نرخ‌های فعلی را برای مدتی طولانی تضمین کنند.

در چنین شرایطی تقاضا برای اوراق قرضه بلندمدت بالا می‌رود و در نتیجه قیمت آن‌ها هم بالا رفته و به بیان دیگر، نرخ بهره آن‌ها کاهش می‌یابد. اما چرا سرمایه‌گذاران ممکن است انتظار داشته باشند که نرخ بهره به زودی کاهش یابد؟ احتمالا به این خاطر که تصور می‌کنند رکود اقتصادی از راه خواهد رسید و در نتیجه بانک مرکزی برای مقابله با رکود از نرخ بهره خواهد کاست.

در واقع منحنی بازده معکوس عامل غلتیدن اقتصاد نیست، بلکه نشان می‌دهد که حداقل بخ ش قابل توجهی از سرمایه گذاران در بازار اوراق قرضه نگرانند که اقتصاد قرار است وارد رکود شود. منحنی بازده به تازگی در اقتصاد آمریکا وارونه شده و به همین خاطر برخی نگرانند که رکود اقتصادی در حال نزدیک شدن باشد.

به خصوص که منحنی بازده وارونه به طور تاریخی شاخص نسبتا خوبی برای پیش بینی بحران بوده است، شاید به خاطر همین نگرانی باشد که آقای ترامپ آن را «منحنی بازده وارونه دیوانه»‌ خطاب کرده و بانک مرکزی آمریکا را متهم کرده که در مدیریت اقتصاد آمریکا عملکرد خوبی نداشته است. با قطعیت نمی‌توان گفت که آیا اقتصاد آمریکا طی یک سال آینده وارد رکود خواهد شد یا خیر، اما حداقل می‌توان گفت که خیال آقای ترامپ و طرفدارانش بابت وضعیت اقتصاد آمریکا تا روز انتخابات احتمالا چندان راحت نخواهد بود.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EoK برچسب ها: اوراق قرضه ، دونالد ترامپ ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اوراق قرضه دونالد ترامپ بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۱۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی

ایسنا/خراسان رضوی دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی با روش‌های فعلی به تولید ضربه وارد می‌کند.

مجید مهدوی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تصمیم‌گیری‌ مبتنی بر خاموشی چاه موتورهای کشاورزی از ۱۵ خردادماه به میزان هر روز ۵ ساعت، اظهار کرد: درخواست بخش کشاورزی این است که به‌اندازه سهم هر بخش از کسری که وجود دارد خاموشی بدهند؛ سهم بخش کشاورزی از مصرف مشخص شود و سپس خاموشی‌ها به تناسب صورت بگیرد.

وی افزود: تصمیم‌گیری‌ها برای خاموشی چاه‌موتورهای کشاورزی به این روش به تولید ضربه وارد می‌کند، زیرا خاموشی چاه موتورهای کشاورزی روزی ۵ ساعت در کل ایام هفته، منجر به از بین رفتن محصولات کشاورزی می‌شود.

مهدوی خاطر نشان کرد: برخی محصولات از جمله جو و گندم با اعمال خاموشی از ۱۵ خرداد، خیلی آسیب نمی‌بیند اما به طور مشخص باغات انگور و پسته  آسیب جدی خواهند دید.

این فعال بخش کشاورزی با بیان اینکه به دلیل تنوع محصولات کشاورزی در شهرستان‌های استان، بخش کشاورزی با این تصمیم دچار آسیب جدی می‌شود، اضافه کرد: باغات پسته در این ایام در مرحله‌ای است که می‌خواهد مغز پر کند و با خاموشی چاه موتورها و قطعی برق با تنش آبی مواجه شده و دچار خسارت می‌شوند، همچنین مزارع چغندر با این تصمیم‌گیری آسیب جدی می‌بیند.

مهدوی خاطرنشان کرد: خاموشی چاه موتورهای کشاورزی، برای بهره‌برداران این بخش در چند سال اخیر به‌عنوان دغدغه‌ای بزرگ مطرح است و برای کاهش خسارات وارده به این بخش در پی این تصمیم باید برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به درخواست‌های بخش کشاورزی در خصوص ضرورت تلاش برای کاهش خسارات ناشی از خاموشی چاه موتورهای کشاورزی گفت: اگر امکان سخت‌افزاری و زیرساختی دولت برای استفاده از پنل‌های خورشیدی فراهم است، در قالب تسهیلات، نیروگاه‌های خورشیدی ایجاد کند و از این طریق برق چاه موتورهای کشاورزی را در بازه‌های زمانی که قرار به قطعی آن‌ها است، تأمین کند و مازاد برق آن‌ها را در غیر از فصل خاموشی بخرد، هرچند در حال حاضر نیز این موضوع که هرکس پنل خورشیدی داشته باشد و برق تولید کند توسط شرکت‌های توزیع برق از آن‌ها خریداری می‌شود.

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: اگر این امکان نیست، می‌توان به سمت ژنراتورهای دیزلی رفت، هرچند برای تأمین سوخت گازوئیل مشکل‌داریم اما چنانچه سوخت ژنراتورها تأمین شود، حداقل از این بحران که کشاورزان برای تأمین منابع آبی با آن روبرو می‌شوند عبور می‌کنیم و خاموشی‌ها اتفاق نمی‌افتد یا به حداقل می‌رسد.

 لزوم تهیه سند آمایش در شهرستان‌ها بر اساس محصول

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی با تأکید بر تهیه سند آمایش در شهرستان‌ها بنا به محصول آن‌ها گفت: با این رویه، نمودار نیاز آبی هر محصول در شهرستان‌ها به‌طور دقیق مشخص‌شده و بسته به نیاز آبی هر محصول که کمترین زیان را ببیند خاموشی‌ها صورت گیرد وگرنه تصمیم‌گیری‌ها در خصوص خاموشی چاه موتورهای کشاورزی از نیمه خرداد به میزان ۵ ساعت دغدغه بزرگی برای بهره‌برداران بخش کشاورزی ایجاد کرده است.

مهدوی با اشاره به خشکسالی‌هایی که استان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، گفت: بخش کشاورزی و از همه شدیدتر دامپروری استان، تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته و نیازمند حمایت دولت و ارائه بسته‌های تشویقی به فعالان این حوزه هستیم تا بتوانیم بهره‌وری را در واحد سطح افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر بهره‌بردار بخش کشاورزی به‌اندازه حجم آبی که در اختیار دارد سطح زیر کشت را کاهش دهد، باید کمک کرده و  با ایجاد بسترهای لازم، برداشت او را در واحد سطح افزایش دهیم.

این فعال بخش کشاورزی گفت: با کمک به بهره‌برداران بخش کشاورزی و افزایش میانگین تولید، بخشی از خسارت‌ها و کاهش تولیدها به دلیل خاموشی منابع آبی جبران می‌شود، لذا باید با ایجاد زیرساخت‌های نوین آبیاری به سمت افزایش بهره‌وری از آب کشاورزی و افزایش بهره‌وری در تولید برویم.

باید بخش کشاورزی را به‌عنوان ستون اقتصاد بشناسیم

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه باید بخش کشاورزی را به‌عنوان ستون اقتصاد بشناسیم، گفت: با توجه به اینکه در کشور همواره بر تحقق اقتصاد مقاومتی تأکید شده است، پارامترهای این نوع اقتصاد از جمله مردمی بودن و درون‌زا بودن آن در بخش کشاورزی وجود دارد و این خصوصیات در این بخش تجلی‌یافته، لذا برای نقش‌آفرینی آن در اقتصاد، نیاز به توجه بیشتری دارد.

وی با اشاره به ضرورت تغییر نگاه حاکمیت به بخش کشاورزی تصریح کرد: باید با درک اهمیت بخش کشاورزی، این بخش را به‌عنوان یک فضای تولیدی برجسته در کشور در نظر گرفت و فعال اقتصادی بخش کشاورزی را درجه دو تلقی نکرد.

این فعال بخش کشاورزی گفت:نباید بخش کشاورزی و فعالان آن را به‌عنوان افراد درجه دو بشناسیم، در صورتی که آنها زیربنای اقتصاد هستند، بحث اصلی اقتصاد به عهده آن‌ها است.

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی یادآورشد: اگر بخش کشاورزی جایگاه مطلوب خود را داشته باشد و مهم دیده شود نه مقرراتی تصویب می‌کنیم که بد اجرا شود و تفسیرپذیر باشد که بعداً برای این بخش گرفتاری ایجاد کند و نه در اجرای موضوعات از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کنیم؛ بلکه اهتمام بیشتری برای اجرای موضوعات مرتبط با این بخش داریم.

وی تصریح کرد: در این میان وظیفه بهره‌برداران بخش کشاورزی نیز سنگین است و آن‌ها باید به مسائل مربوط به این حوزه از جمله افزایش بهره‌وری و افزایش راندمان تولید توجه کنند.

مهدوی افزود: کشاورزی امروز با روش‌های سنتی نمی‌تواند ما را به جهش تولید برساند، بلکه باید با استفاده از روش‌های مدرن و افزایش بهره‌وری و بالا بردن راندمان تولید، از حداقل امکانات و منابع موجود، بیشترین استفاده را ببریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ظهور یک قدرت اقتصادی جدید؛ اقتصاد هند چقدر قوی است؟
  • ربات انسان نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
  • معضل بیکاری به سراغ اقتصاد آلمان آمد
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی
  • آماده‌باش ستاد مدیریت بحران در آستانه برگزاری کنکور در جیرفت
  • قیمت جهانی طلا؛ ۲۳۱۹ دلار
  • کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد