Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - یک مطالعه جدید نشان می‌دهد استفاده از سیگارهای الکترونیکی عاری از نیکوتین نیز در نخستین بار منجر به ایجاد تغییراتی در رگ‌های خونی افراد می‌شود.
به گزارش خبرگزاری آریا از ایسنا، این مطالعه که اخیرا در مجله رادیولوژی منتشر شده نشان می‌دهد که سیگارهای الکترونیکی به طور موقت بر عملکرد رگ‌ های خونی در افراد سالم تأثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برای مثال متخصصان با کمک اسکن‌های ام‌آرآی تغییرات جریان خون در سرخرگ رانی در ساق پا را پس از تنها یک بار استعمال این سیگارها مشاهده کردند. متخصصان نتوانسته‌اند تعیین کنند که کدام ماده شیمیایی ممکن است مسوول تغییرات ایجاد شده باشد.
به گفته متخصصان اگر چه پس از چند دقیقه رگ‌های خونی دوباره به حالت طبیعی خود باز می‌گردند اما در صورتی که فردی بر استعمال این نوع سیگارها مبادرت بورزد، ممکن است برگشت این وضعیت به حالت طبیعی به سادگی صورت نگیرد.
تغییرات مشاهده شده در 31 نفری که هرگز سابقه استعمال دخانیات و سیگارهای الکترونیکی را نداشته‌اند، نشان‌دهنده همان روندی است که در آغاز گام‌های ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی از جمله تصلب شرائین رخ می‌دهد.
این مطالعه آخرین تحقیقاتی است که درباره تاثیرات سیگارهای الکترونیکی بر قلب، رگ‌های خونی، ریه‌ها و مغز صورت گرفته است اما متخصصان می‌گویند این تحقیقات در مراحل اولیه خود است که اغلب در آزمایشگاه یا روی حیوانات انجام می‌شود.
به طور مثال مطالعه‌ای که در ماه مه میلادی صورت گرفت، شواهدی را نشان داد که طعم‌های سیگار الکترونیکی دارای اثرات سمی از جمله تضعیف بقای سلولی و نشانه‌های افزایش التهاب روی یک نوع سلول قلبی-عروقی در آزمایشگاه است.
استفاده از سیگارهای الکترونیکی رو به افزایش است و در همین حال داده‌هایی مبنی بر مضر بودن آن‌ها نیز رو به رشد است. یافته‌های علمی حاکی از آن است که سیگارهای الکترونیکی نسبت به سیگارهای عادی علاوه بر آسیب‌رسانی از طریق نیکوتین، مواد افزودنی دارند که منبعی بالقوه مضر برای سلامت عروق محسوب می‌شوند.
بنابر گزارش سی‌ان‌ان، اگر چه به طور کلی متخصصان بر این عقیده‌اند که سیگارهای الکترونیکی ضرر کمتری به نسبت سیگارهای عادی دارند اما باید گفت که هنوز اطلاعات سم‌شناسی کمی درمورد طعم دهنده‌ها، ذرات، فلزات سنگین و سایر اجزای مورد استفاده در سیگارهای الکترونیکی موجود است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۲۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزانه چند ساعت بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟

متخصصان دانشگاه صنعتی سوینبرن استرالیا رفتار ۲۰۰۰ نفر را در بازه زمانی ۲۴ ساعته تجزیه و تحلیل کردند تا برای دستیابی به سلامتی مطلوب و بهینه، ترکیبی مناسب از تمرین بدنی و استراحت را تعیین کنند.

زمان‌بندی و تفکیک ایده‌آل تقریباً به این شکل بود که هشت ساعت خواب، پنج ساعت ایستادن، شش ساعت نشستن و تقسیم چهار ساعت برای فعالیت بدنی سبک و متوسط.

رعایت این تقسیم‌بندی به کنترل قند خون و ارتقای سلامتی قلب کمک می‌کند.

فعالیت بدنی متوسط تا شدید می‌تواند پیاده‌روی سریع یا دوچرخه‌سواری باشد یا دویدن آهسته، برای فعالیت بدنی سبک هم می‌توان هر فعالیتی از پیاده‌روی گرفته تا آشپزی و کار خانه یا حتی خندیدن با صدای بلند را به فهرست افزود.

به گزارش ایندیپندنت، گروه تحقیقاتی دانشگاه سوینبرن به افراد توصیه می‌کند شب‌ها هشت ساعت و ۲۰ دقیقه بخوابند تا سلامتی کلی‌شان حفظ شود و از خوابیدن کمتر یا بیشتر از میزان توصیه‌شده اجتناب کنند.

این تحقیق تاییدی بر توصیه‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا است که تاکید می‌کند دست‌کم هفت ساعت خواب شبانه داشته باشیم. خطرات کم‌خوابی به‌خوبی مشخص و مستند شده است اما خوب است بدانیم که خواب بیشتر از ۹ ساعت در شب با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است.

متخصصان تاکید کردند که صرف زمان کمتر برای نشستن و زمان بیشتر برای ایستادن، انجام دادن فعالیت‌های بدنی و خواب کافی، بر سلامتی قلب و عروق تاثیرگذار است. رعایت این زمان‌بندی فعالیت‌ها طیف گسترده‌ای از نشانگرهای سلامتی را در برمی‌گیرد و ۲۴ ساعتی را شکل می‌دهد که به سلامت کلی بهتر منجر خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ساخت و بازسازی ۲ هزار قلم قطعات نیروگاهی به‌ دست متخصصان مشهدی
  • تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • نقش موثر متخصصان مامایی در اجرای طرح جوانی جمعیت
  • هلال سفید انتهای ناخن را جدی بگیرید + رازهای مهم
  • ساخت باتری انقلابی که آینده ذخیره انرژی را تغییر می‌دهد (تصویر)
  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • روزانه چند ساعت بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟