Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان،  گروهی از دانشمندان سازمان تحقیقات فضایی آمریکا موسوم به ناسا به تازگی پیشنهادات تازه‌ای را در زمینه اکتشاف هرچه بیشتر اعماق منظمومه شمسی مطرح کرده‌اند. این دانشمندان معتقدند با طراحی و ساخت ماهواره‎‍‌‌های کوچک می‌تواند اطلاعات موجود در مورد اعماق فضا را تا حد زیادی افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: همکاری ناسا و Space X در پروژه مشترک امدادرسانی به فضانوردان

مدیران ناسا با استقبال از طرح پیشنهادی دانشمندان خود، در حال برنامه‌ریزی برای آغاز پروژه‌ای گسترده جهت تولید ماهواره‌های کوچک هستند. مسئولان ناسا اعتقاد دارند فضاپیماهای آینده این سازمان می‌توانند مصرف پایین انرژی و سرعت بالا در اعماق منظمومه شمسی سفر کرده و علاوه بر افرایش اطلاعات دانشمندان از این منظومه، در زمینه‌ محافظت از سایر ماهواره‌ها و فضاپیماهای موجود در مدار زمین و سایر قسمت‌های فضا به کارگیری شوند.

استقبال ناسا از ایده‌های نوین در مورد اکتشاف اعماق فضا 

این ماهواره‌ها همچنین می‌توانند داده‌های بسیار ارزشمندی را در مورد تغییرات اقلیمی و وضعیت آب و هوایی کره زمین و سایر سیاره‌های منظمومه شمسی به مراکز تحقیقاتی زمین ارسال کنند. ناسا بودجه‌ای ۴۰۰ هزار دلاری را برای فاز اول پروژه ماهواره‌های کوچک در نظر گرفته است و احتمالا تا سال ۲۰۲۴ اولین نمونه‌های این اکتشافگران کوچک آماده پرتاب به فضا می‌شوند.

البته ناسا طی اطلاعیه‌ای رسمی که در سایت خود منتشر کرده است برای هرگونه پیشنهاد کاربردی و عملی در این ماموریت جایزه‌ ویژه‌ای را اختصاص داده است. در واقع این سازمان با این اقدام می‌خواهد از هرگونه ایده نوین برای کشف بیشتر منظمومه شمسی و سیارات موجود در آن استفاده کند.

با توجه به پیشرفت روز افزون صنایع فضایی، ناسا به عنوان بزرگترین سازمان تحقیقات فضایی جهان در صددد آن است که با کسب اطلاعات بیشتر از خورشید، مریخ و سایر کرات منظومه شمسی، درک انسان از این قسمت از فضا را متحول سازد. 

انتهای پیام/

کشف رازهای پنهان اعماق فضا با ماهواره‌های کوچک ناسا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بهترین ها خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۶۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری

ناسا تصاویر تایم لپس خیره‌کننده‌ای از دو ابرنواختر معروف در کهکشان راه شیری منتشر کرده است. این تصاویر که توسط تلسکوپ‌های مختلف از جمله رصدخانه چاندرا ناسا گرفته شده‌اند، تغییرات چشمگیری را در طول زمان نشان می‌دهند که ناشی از انفجار ستاره‌ای است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، دانشمندان تصاویر "تایم لپس" خیره‌کننده‌ای از دو ابرنواختر معروف در کهکشان راه شیری منتشر کرده‌اند. این تصاویر که توسط تلسکوپ‌های مختلف از جمله رصدخانه چاندرا ناسا گرفته شده‌اند، تغییرات چشمگیری را در طول زمان نشان می‌دهند که ناشی از انفجار ستاره‌ای است.

یکی از ابرنواخترها، بقایای ابرنواختر خرچنگ است که در سال 1054 میلادی منفجر شد. این انفجار در آن زمان چنان درخشان بود که حتی در روز قابل مشاهده بود. تصاویر تایم لپس نشان می‌دهند که بقایای این ابرنواختر در طول هزار سال گذشته به طور قابل توجهی گسترش یافته است.

.

ابرنواختر دیگر، بقایای Cassiopeia A است که حدود 350 سال پیش منفجر شد. این ابرنواختر نیز بسیار درخشان بود و توسط منجمان در سراسر جهان مشاهده شد. تصاویر تایم لپس نشان می‌دهند که بقایای Cassiopeia A نیز در حال گسترش است، اما با سرعت کمتری نسبت به بقایای ابرنواختر خرچنگ.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" تصویر نخستین ابرنواختر خود را منتشر کرد

این تصاویر جدید به دانشمندان کمک می‌کند تا نحوه انفجار ستاره‌ای و تکامل بقایای آنها را بهتر درک کنند. آنها همچنین یادآور قدرت و زیبایی پدیده‌های طبیعی هستند.

تصاویر تایم لپس توسط تلسکوپ‌های مختلف از جمله رصدخانه چاندرا ناسا، تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه اشعه ایکس XMM-Newton گرفته شده‌اند.

دانشمندان از این تصاویر برای مطالعه نحوه انفجار ستاره‌ای و تکامل بقایای آنها استفاده می‌کنند.

ابرنواخترها نقش مهمی در تکامل کهکشان‌ها دارند. آنها عناصر سنگینی را در فضا آزاد می‌کنند که در نهایت برای تشکیل ستارگان و سیارات جدید استفاده می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • برقراری ۱۷ هزار تماس تلفنی با مرکز ارتباطات اورژانس
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • کره جنوبی نانوماهواره پرتاب کرد
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • ارتباط فضاپیمای وویجر ۱ ناسا پس از ماه‌ها با زمین برقرار شد