Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ در حالی نیاز صنایع صادرات‌محور به تامین نقدینگی برای تداوم روند صادرات افزایش یافته که هزاران میلیارد تومان از نقدینگی این بخش به‌عنوان «استرداد ارزش افزوده صادرات» نزد سازمان امور مالیاتی بلوکه شده است.

یکی از مهمترین چالش‌های مؤدیان به ویژه صادرکنندگان در خصوص اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده طی ۱۰ سال گذشته مسئله استرداد مالیات بر ارزش افزوده به آن‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چالش مذکور به دو شکل بروز کرده است؛ در برخی از موارد درخواست مؤدیان مبنی بر استرداد مالیات بر ارزش افزوده رد شده است و در عمده موارد استرداد مالیاتی به آن‌ها با سختی فراوان ناشی از بوروکراسی اداری و سپری شدن زمان بسیار زیاد همراه بوده است به‌طوری که محدودیت نقدینگی شدیدی بر مؤدیان مذکور تحمیل کرده است و قدرت رقابت‌پذیری صادرکنندگان رسمی را کاهش چشمگیری داده است.

در نتیجه اردیبهشت‌ماه سال جاری کمیسیون اقتصادی مصوبه‌ای را از نظر نمایندگان عضو این کمیسیون گذراند که براساس آن حداکثر زمان قانونی استرداد مالیاتی از دو ماه مندرج در لایحه دولت به یک ماه کاهش و مقرر شد در مدت زمان کوتاهی این طرح در صحن علنی به تصویب نمایندگان برسد که با گذشت سه ماه همچنان معوق مانده است.

در این رابطه، زهرا سعیدی‌مبارکه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به رویداد۲۴ گفت: متاسفانه نقدینگی عظیمی از بخش خصوصی صادرات‌محور به‌عنوان «استرداد ارزش افزوده صادرات» در نزد سازمان امور مالیاتی بلوکه شده که در انتظار تصویب اصلاحیه لایحه در صحن علنی است.

او یکی از نقاط قوت این اصلاحیه را قانومند شدن استرداد ارزش افزوده حاصل از صادرات دانست و گفت: در این لایحه دولت مکلف به بازگرداندن سریع ارزش افزوده به صادرکننده است در صورتی‌که هم‌اکنون هیچ بازخورد قانونی متوجه سازمان امور مالیاتی به جهت تاخیر در استرداد نمی‌شود.

سعیدی در این‌باره افزود: اما در این لایحه که تنظیم آن در کمیسیون اقتصادی دو سال زمان برد، ما تنبیهاتی را برای دولت و سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته‌ایم که در صورت دیرکرد در استرداد ارزش افزوده صادرات، این سازمان باید به مودی مالیاتی جریمه پرداخت کند.

سعیدی با اعتراض نسبت به مسدود شدن بخش عظیمی از نقدینگی بخش خصوصی در سازمان امور مالیاتی گفت: برای مثال در حال حاضر بالغ بر هزار میلیارد تومان از ارزش افزوده صادرات تولیدکنندگان قیر کشور بیش از یک سال در نزد این سازمان به‌عنوان ارزش افزوده صادرات معطل مانده که این موضوع حتماً به صنعت ما آسیب وارد می‌کند.

نماینده مبارکه خاطرنشان کرد: وضعیت کشور مدت‌هاست که شرایط خاص و حساسی را سپری می‌کند؛ این در حالی است که در وضعیت فعلی باید توجه بیشتری به بخش صادرات داشت و کمک‌حال صنایع ارزآور بود.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 سازمان امور مالیاتی کمیسیون اقتصادی جریمه نماینده مبارکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۰۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انجمن الکترونیکی تهران، انجمن تجارت الکترونیک تهران، در بیانیه‌ای اعلام کرد که اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خدمات حمل‌ونقل درون‌شهری نه تنها تصمیمی خلاف قانون است که آثار زیان‌بار فراوانی را نیز به‌همراه خواهد داشت.

در این بیانیه آمده است:

چندی پیش سازمان امور مالیاتی کشور در اقدامی مغایر با قانون مالیات بر ارزش افزوده و همچنین علی‌رغم بخشنامه صادره سال ۱۳۹۹ سازمان امور مالیاتی مبنی بر «معافیت شرکت‌های ارائه دهنده خدمات هوشمند جابجایی مسافر از مالیات بر ارزش افزوده»، متأسفانه اقدام به مطالبه مالیات ستانی از کاربران تاکسی‌های اینترنتی کرده است که خوشبختانه با واکنش منطقی تعداد قابل توجهی از نمایندگان مبنی بر مخالفت با این اقدام مغایر قانون همراه شد.

انجمن تجارت الکترونیک تهران ضمن قدردانی از میرتاج‌الدینی عضو نماینده مجلس شورای اسلامی و سایر نمایندگان مخالف، تاکید می‌کند اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خدمات حمل‌ونقل درون‌شهری نه تنها تصمیمی خلاف قانون است که آثار زیان‌بار فراوانی برای کاربران را نیز به‌همراه خواهد داشت.

تاکسی‌های اینترنتی هم‌اکنون زیرساخت بخش قابل توجهی از سفرهای درون‌شهری در سراسر کشور را تأمین می‌کنند و طبعاً، هر شکلی از افزایش دستوری تعرفه‌های این بخش، آثار تورمی غیرقابل جبرانی را برای مردم به‌همراه خواهد داشت.

علاوه بر موارد ذکر شده، سرویس‌های حمل‌ونقل اشتراکی از بخش‌های مهم اقتصاد دیجیتال به شمار می‌آیند و ایجاد هزینه‌های سربارِ غیرکارشناسی برای کاربران این گروه از استارتاپ‌ها، بدنه‌ی اکوسیستم دیجیتال را نیز نحیف‌تر می‌سازد.

انجمن تجارت الکترونیک تهران از سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد، تقاضامند است تا با عنایت به مشکلات عدیده‌ی این طرح که پیش‌تر عنوان شد، تدابیر لازم را جهت رفع این مساله در نظر گرفته و جلوی بروز مشکلات مختلف حاصل از این تصمیم را بگیرند.

کد خبر 6097316 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی
  • دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیکی با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌ های اینترنتی
  • اعلام نظر انجمن تجارت الکترونیکی درمورد دریافت مالیات بر ارزش افزوده تاکسی‌ های اینترنتی