Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@23:18:04 GMT

اثرات هدفون و هندزفری بر مغز و گوش

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۶۳۱۰

نگرانی‌های بسیاری در مورد کاربرد هدفون‌هایی که برای مدت طولانی و با درجه صدای بالا بر روی گوش شما هستند، وجود دارد. ناطقان: فناوری امروز با توسعه وسایل الکترونیکی مختلف با سرعت بسیار بالایی در حال پیشرفت است. برخی از این ابزار‌ها خطرات وحشتناکی برای سلامتی ما دارند. برای مثال هندزفری یا هدفونی که رانندگان به هنگام رانندگی از آن استفاده می‌کنند این وسایل از لحاظ ماهیت، الکترونیکی هستند و یک سیگنال الکتریکی را به صدای متناوب تبدیل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از موارد هم افرادی را مشاهده می‌کنیم که در همه جا با هدفون و هدفون قدم می‌زنند، آنها نه تنها به کاربر بلکه به اطرافیان هم آسیب می‌رسانند.
اثرات تکان دهنده هدفون و هندزفری بر مغز و گوش

استفاده از هدفون برای مدت طولانی عوارض جانبی زیادی را به همراه دارد که کم نیستند و ما در اینجا به آن‌ها اشاره می‌کنیم.
وز وز گوش
این عارضه به دلیل قرار گرفتن در معرض سر و صدای بسیار بلند است و به صورت صدای زنگ، وز وز و صدای زوزه در گوش یا سر احساس می‌شود. آسیب به سلول‌های مو در حلزون که بخشی از گوش داخلی است، مسئول این بیماری است. سلول‌های مو امواج صوتی را به سیگنال‌های عصبی انتقال داده شده به مغز تبدیل می‌کنند. هنگامی که مغز سیگنال‌های عصبی را به درستی دریافت نمی‌کند، سیگنال‌های عصبی غیر طبیعی تولید می‌کند تا سیگنال مفقود شده توسط سلول‌های موی حلزونی را جبران کند.
هایپراکوزیس یا بیش‌شنوایی
این عارضه افزایش حساسیت به صدا‌های محیط طبیعی است.
عفونت گوش
اینکه افراد هدفون را به اشتراک بگذارند، غیرممکن نیست. استفاده روزانه از هدفون می‌تواند پیشرفت باکتری‌های مضر را افزایش دهد. اشتراک گذاری همین هدفون می‌تواند باعث انتقال میکروارگانیسم‌های شخص دیگر به گوش شما شود.
بیشتر بخوانید:  همه آنچه باید درباره پارگی پرده گوش بدانید +روش‌های مراقبت و درمان
از دست دادن شنوایی
از دست دادن شنوایی یکی از مهمترین عوارض جانبی استفاده بیش از حد از هدفون است. هنگامی که از این وسایل استفاده می‌کنید، صدا به طور مستقیم به به پرده گوش شما می‌رسد. افرادی که به طور مداوم از آن‌ها استفاده می‌کنند در معرض خطر از دست دادن شنوایی و همچنین عوارض شنوایی قرار دارند. اگر هر روز حداقل ۱۵ دقیقه درجه صدای این وسایل را افزایش دهید، دچار مشکلات جدی شنوایی شوید.
اثرات جانبی بر مغز
هدفون معمولاً در دراز مدت امواج الکترومغناطیسی ایجاد می‌کند که برای مغز انسان خطرناک است. همچنین از آنجا که گوش داخلی با مغز ارتباط دارد هرگونه آسیب یا عفونت در گوش می‌تواند بر مغز هم تأثیر بگذارد. موسیقی با صدای بلند همان تاثیر بیماری ام.اس را بر روی اعصاب دارد و به غلاف میلین محافظ سلول‌های عصبی که حامل سیگنال‌هایی از گوش به مغز هستند آسیب می‌رساند و باعث ایجاد ناشنوایی جزئی یا کامل می‌شود.
اثرات تکان دهنده هدفون و هندزفری بر مغز و گوش
دردگوش
کاربران مداوم هدفون، اغلب به دلیل درد گوش غیرقابل تحمل به پزشک مراجعه می‌کنند. استفاده بیش از حد از هدفون می‌تواند باعث بی حسی یا درد شدید گوش شما شود.
ناهوشیاری
از دست دادن ارتباط با دنیای واقعی بیرون ممکن است منجر به عواقب جدی مانند حوادث شود.
ناتوانی‌های یادگیری
این عارضه هم نتیجه کم شنوایی است. این عارضه در حالت مزمن در کلاس‌های درس بر عملکرد تحصیلی کودک در درک مطلب و حافظه تأثیر می‌گذارد. توصیه می‌شود از استفاده مداوم از هدفون‌های کوچک و شیک خودداری کنید. هدفون خود را به اشتراک نگذارید. در صورت داشتن اسفنج یا روکش محافظ لاستیکی آن‌ها را در هر ماه یک بار عوض کنید. از پخش موسیقی با صدای بلند خودداری کنید. از استفاده هر روز  خودداری کنید و گوش خود را استراحت دهید. هنگام مسافرت از آن‌ها استفاده نکنید. هدفون با کیفیت بالا را خریداری کنید، زیرا آن‌ها بیشتر سر و صدای محیط را مسدود می‌کنند، در نتیجه به کاربر این امکان را می‌دهد تا درجه صدا را کاهش داده و موسیقی را به راحتی بشنوید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: هدفون ، هندزفزی ، مغز و گوش

منبع: ناطقان

کلیدواژه: هدفون مغز و گوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۶۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره «صدای پای خورشید» در همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در این مراسم با بیان اینکه دانش آموزان تاثیر بسیاری در توسعه و پیشرفت کشور دارند گفت: آنان آینده سازان این کشور هستند و باید با آموزش درست و هنرمندانه آنان را برای کشور آماده کرد.

حمیدرضا حاجی بابایی با اشاره به اینکه دانش آموزان باید به توانایی های کشور اعتماد داشته باشند، افزود: اگر قرار است اتفاقی در کشور روی دهد تنها از طرق آموزش و پرورش انجام می پذیرد.

این مراسم با همکاری آموزش و پرورش و بسیج سپاه همدان برگزار شد.

دیگر خبرها

  • ویدیوی ادعایی درباره هک تلویزیون و پاسخ صداوسیما
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • شبکه خبر ۲ صدا و سیما هک شد؟ صدای بی بی سی فارسی روی پخش زنده!
  • تغییر چهره و صدای بهروز سریال پایتخت بعد ۵ سال (فیلم)
  • آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی را داریم
  • صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را از دست داد
  • ببینید | حمله جنگنده‌های اسرائیل به دمشق؛ صدای انفجار بلند شد
  • شنیده شدن صدای انفجار در حومه دمشق
  • جشنواره «صدای پای خورشید» در همدان
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت