Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ۱۸ سال از حضور نظامیان آمریکا در افغانستان می‌گذرد و این حضور تاکنون نه تنها ثمری برای واشنگتن در پی نداشته بلکه به بن‌بستی تبدیل شده که دولتمردان آمریکا در آن گرفتار شده‎اند. تاریخ انتشار: 06:00 - 01 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۳۱۵۴

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ سال ۲۰۱۸ دونالد ترامپ موضوع خارج کردن نیرو‌های آمریکایی از افغانستان را مطرح کرد؛ ادعایی که تا به امروز درباره آن اقدامی از سوی واشنگتن صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از زمان اعلام این تصمیم از سوی ترامپ، مقامات آمریکا و به خصوص رئیس جمهور این کشور ادعا‌های متناقضی در این زمینه مطرح کرده‌اند.

در حال حاضر مذاکرات آمریکا با طالبان برای رسیدن به توافق صلح نیز در جریان است، این مذاکرات از ماه‌های پیش در جریان بوده و از زمان آغاز تاکنون چندین بار متوقف و از سر گرفته شده و چشم‌انداز مشخصی برای آن وجود ندارد.

 

 

اخیرا دونالد ترامپ در کاخ سفید بار دیگر موضوع خروج بخشی از نیرو‌های آمریکایی از افغانستان را مطرح کرد.

ترامپ در این اظهارات خود درباره حضور ۱۸ ساله آمریکا در افغانستان ابراز تأسف کرد و این اقدام را مضحک دانست. وی بار دیگر این ادعا را مطرح کرده که آمریکا می‌توانست طی یک هفته در افغانستان پیروز شود.

 

بیشتر بخوانید: تبعات حضور نظامی آمریکا برای افغانستانی‎ها

 

رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتش ضمن اشاره به این موضوع که بخشی از نیرو‌های آمریکایی را از افغانستان خارج خواهد کرد گفته است که آمریکا به حضور نظامی در این کشور نیاز دارد.

 

 

«لایومینت» در گزارشی به حضور نظامی آمریکا در افغانستان پرداخته و این حضور را بن‌بستی برای سیاست خارجی آمریکا توصیف می‌کند.

این گزارش می‎گوید: این موضوع برای یک دهه بن‌بستی برای سیاست خارجی آمریکا در افغانستان بوده است؛ با وجود هزینه انسانی و اقتصادی هنوز هیچ راهی برای پیروزی وجود ندارد.

 

بیشتر بخوانید: افغانستان چگونه به صلح پایدار می‎رسد؟ 

 

لایو مینت با اشاره به حمله تروریستی اخیر در کابل که طی آن یک مراسم عروسی هدف حمله قرار گرفت، می‎نویسد: این قتل عام نشان می‌دهد که ۱۸ سال پس از نخستین حمله نیرو‌های آمریکایی به پناهگاه القاعده، ارتش آمریکا موفق به ایجاد صلح در این کشور نشده است.

 

 

در بخشی از این گزارش آمده است اوضاع در افغانستان در حال بدتر شدن است.

لایو مینت می‌افزاید: دونالد ترامپ اکنون نزدیک به ۳ سال است که ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده دارد، او در سال ۲۰۱۷ با اکراه نیرو‌های بیشتری به افغانستان اعزام کرد اما این نیرو‌ها به حدی نبود که برای پیروزی در اینن کشور کافی باشد؛ بنابراین او اکنون با بن‌بستی مواجه شده که «باراک اوباما» نیز با آن مواجه شده بود: او خواهان آن نیست که به اندازه کافی نیرو به افغانستان اعزام کند تا پیروزی در این کشور حاصل شود اما از طرفی دیگر نمی‌خواهد شرمساری سیاسی خروج کامل از افغانستان را نیز متحمل شود.

 

 

همانگونه که تاکنون بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان به این موضوع اشاره کرده‌اند حضور ۱۸ ساله نظامیان آمریکایی در افغانستان نه تنها ثمری در پی نداشته بلکه اوضاع را در این کشور تشدید کرده است. اکنون واشنگتن در بن‌بستی گرفتار شده که قادر به انتخاب میان خروج از افغانستان و یا ادامه حضور در این کشور نیست و انتخاب هر یک از این گزینه‌ها شکستی پرهزینه برای کاخ سفید به شمار می‌رود.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا افغانستان جنگ افغانستان حضور نظامی آمریکا حضور نظامی آمریکا در افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۶۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت بیش از ۲۰۰ دانشجو فقط در یکی از دانشگاه‌های آمریکا

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان در گزارشی با استناد به بیانیه «ژن بلاک»، رئیس دانشگاه کالیفرنیا، اعلام کرد که در طول اعتراضات حمایت از فلسطین، بیش از ۲۰۰ نفر در محوطه دانشگاه کالیفرنیا بازداشت شدند.

از سوی دیگر، بازداشت بیش از ۲۰۰۰ معترض به جنگ غزه در دانشگاه‌های آمریکا تائید شده است.

در همین ارتباط روزنامه آمریکایی واشنگتن پست اعلام کرد طی دو هفته گذشته بیش از ۲۰۰۰ معترض به جنگ در غزه در جریان تظاهرات‌های دانشگاه‌های آمریکا بازداشت شدند.

به گزارش آنا، اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا از دو هفته پیش در دانشگاه‌های مختلف برای حمایت از مردم فلسطین و محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه آغاز شده و علی‌رغم سرکوب شدید پلیس و نیرو‌های امنیتی آمریکا این تظاهرات ادامه دارد و الهام‌بخش اعتراض‌های دانشجویی در دیگر کشور‌های جهان بوده است.

ساعاتی پیش شبکه «سی‌ان‌ان» هم اعلام کرد که پلیس و نیرو‌های امنیتی آمریکا به تجمع و تظاهرات دانشجویان تگزاس حمله و ۱۸ دانشجو را با ضرب‌وشتم بازداشت کردند.

با اوج گرفتن اعتراضات دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی از لس‌آنجلس تا نیویورک در حمایت از مردم فلسطین در غزه، موج ضدصهیونیستی نوپا چنان زلزله‌ای در جهان به راه انداخته که نیرو‌های پلیس و گارد ملی آمریکا با خشونت تمام به صحنه آمده‌اند.

از سوی دیگر، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی پس از اعتراضات گسترده دانشجویی در این کشور در حمایت از غزه که به خشونت و بازداشت شمار زیادی از دانشجویان منجر شده است، گفت که این اعتراضات او را وادار به تغییر سیاست آمریکا در منطقه نکرده است!

اعتراضات در دانشگاه‌های سراسر آمریکا روزهاست که پرتنش دنبال می‌شود و معترضان از برچیدن چادر‌هایی که در محوطه دانشگاه در حمایت از غزه برپا کرده‌اند، خودداری کرده و در نتیجه مدیریت دانشگاه‌ها خواستار ورود نیرو‌های امنیتی به داخل محیط‌های آموزشی شدند.

بایدن در نخستین سخنرانی پس از التهابات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا، در کاخ سفید گفت: اعتراضات در دانشگاه‌ها دو اصل بنیادی آمریکا را به بوته آزمایش گذاشت؛ نخستین اصل حق آزادی بیان و تجمع صلح‌آمیز و دومین اصل حاکمیت قانون است.

وی مدعی شد: هر دو باید حفظ و رعایت شوند. ما کشوری استبدادی نیستیم که مردم را ساکت و مخالفان را سرکوب کنیم. در عین حال، کشوری بی‌قانون هم نیستیم. جامعه‌ای مدنی هستیم و نظم باید حرف اول را بزند!

بایدن بدون اشاره به اعتراضات صلح آمیز دانشجویان که با برپایی چادر و شعار‌های حمایتی از غزه، دست به تجمع و تحصن زده‌اند، مدعی شد: مخالفت ضرورت دموکراسی است، اما مخالفت نباید به هرج‌ومرج و محروم کردن دیگران از حقوقشان منجر شود تا حدی که دانشجویان قادر به پایان ترم و تحصیلات دانشگاهی نشوند!

ادعا‌ها و اظهارات بایدن درباره اعتراضات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا در حالی است که نیرو‌های امنیتی و پلیس این کشور با ورود خشونت‌آمیز به داخل دانشگاه‌ها، از گاز اشک‌آور و باتوم برای متفرق کردن معترضان استفاده و شمار زیادی را بازداشت کرده‌اند.

بایدن در ظاهر چند باری از اقدامات تل‌آویو انتقاد کرده، اما واشنگتن هرگز تأمین تسلیحاتی رژیم صهیونیستی را متوقف نکرده است. جنایات صهیونیست‌ها در نوار غزه در حالی وارد هفتمین ماه می‌شود که اشغالگران تاکنون بیش از ۳۴ هزار فلسطینی را که عمدتاً زنان و کودکان هستند، به شهادت رسانده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیرو‌های روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • حضور اپوزیسیون کنار نیرو‌های پلیس آمریکا برای سرکوب دانشجویان
  • بازداشت بیش از ۲۰۰ دانشجو فقط در یکی از دانشگاه‌های آمریکا
  • آستین: نیرو‌های روسیه در نیجر به نیرو‌های آمریکایی دسترسی ندارند
  • سنتکام:۳ پهپاد حوثی ها را نابود کردیم
  • آیین تکریم آیت الله موسوی جزایری با حضور شیوخ طوایف عراق و خوزستان برگزار شد
  • فیلم استقبال از تیم ملی فوتسال افغانستان در فرودگاه مشهد
  • عکس| استقبال پرشور از تیم ملی فوتسال افغانستان در مشهد