Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، ششمین جشنواره گردو شهرستان بافت امروز یکم شهریورماه با حضور معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان، نماینده مردم بافت و رابر در مجلس شورای اسلامی و سایر مسئولان استان و شهرستان بافت برگزار شد.

کشاورز معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی در این جشنواره گفت: گردو گیاه قدیمی و کهنسالی است و معمولا طول بازدهی بیش از ۱۰۰ سال دارد و از خصوصیت آن حفظ خاک، تلطیف هوا و محصول کیفی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان برخی از مشکلات محصول گردو عنوان کرد: سرنوشت شهرستان بافت با گردو گره خورده است، اما اولین مشکل این محصول بهره وری پایین آن است و لذا باید ارقام جدید با خصوصیات کیفی معرفی کنیم.

کشاورز ادامه داد: آسیب‌های جدی از جمله کرم خراط در محصول گردو وجود دارد که ناشی از کم آبی و تغذیه و طبیعت است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی سومین مشکل گردو را با توجه به تغییر اقلیم، سرما زدگی عنوان کرد و گفت: هزینه برداشت گردو نیز بالا است و با توجه به ارتفاع و نحوه برداشت باید افراد ماهری باشند و به همین جهت در کوتاه مدت باید دستگاه‌های برداشت معرفی کنیم و در بلند مدت ارتفاع گردو را کاهش دهیم.

او  افزود: گردو گیاه مستعدی برای مناطق مرتفع است، اما باید تهدید‌های آن را برطرف کرد.

سیدمصطفی آیت اللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان نیز در این مراسم گفت: کرمان با ۱۸۳ هزار کیلومتر مربع وسعت بزرگترین استان کشور است و ۲۳ شهرستان دارد که شهرستان بافت سه و نیم درصد وسعت استان را شامل می‌شود.

او  وسعت باغ‌ها و مزارع شهرستان بافت را ۲۸ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: عمده تولید این شهرستان گردو است که اقتصاد خوبی را به همراه دارد، ضمن اینکه از ریشه و برگ این درخت هم به عنوان گیاه دارویی استفاده می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان، محصول گردو را از مزیت‌های کشاورزی استان برشمرد و ادامه داد: می‌طلبد با کمک وزارت جهاد کشاورزی، صنایع جنبی گردو در استان کرمان و شهرستان بافت توسعه یابد و درآمد و اشتغال بیشتر برای شهرستان داشته باشیم.

علی بختیاری نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم عنوان کرد: شهرستان‌های بافت، رابر و ارزوئیه، بیشترین کشت درختان گردو را در سطح کشور دارند.

او  راه اندازی مرکز تحقیقات گردو در شهرستان بافت را لازم برشمرد و گفت: با حماین وزارت جهاد کشاورزی بر تشکیل این مرکز، می‌توان از نخبگان منطقه نیز برای حضور در آن بهره برد.

بختیاری ابراز داشت: در سازمان تعاون روستایی که مسوولیت اصلی در صادرات محصولات را به عهده دارند، برنامه ریزی ویژه‌ای برای محصول گردو داشته باشند.

انتهای پیام/ی

حمایت وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه صنایع جنبی گردو در کرمان

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۹۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورکار قرار گرفتن برگزاری پنج برنامه در حوزه گردشگری خوراک

وحید امیری معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه با اشاره به جایگاه کرمانشاه در حوزه گردشگری خوراک در کشور، گفت : باتوجه به اینکه کرمانشاه دومین جهانشهر خلاق خوراک ایران به شمار می‌رود، لذا باید به معرفی ظرفیت‌های استان در حوزه گردشگری خوراک بپرداریم. 

وی افزود: به این منظور امسال در تلاشیم تا با تدارک برنامه‌ها و رویداد‌های مختلفی روی گردشگری خوراک در استان تمرکز داشته باشیم. 

معاون گردشگری استان تصریح کرد: یکی از این برنامه ها، برگزاری اولین جشنواره خوراک در محور تاریخ و تمدن با همکاری سه استان غرب کشور یعنی کرمانشاه، همدان و کردستان است. 

وی از برگزاری اولین رالی خوراک در استان هم به عنوان یکی دیگر از این رویداد‌ها نام برد و گفت: مقرر شده این رویداد با همکاری کانون اتومبیلرانی و فدراسیون گردشگری خوراک ایران در کرمانشاه برگزار شود و در طی مسیر رالی، خوراک‌های بومی کرمانشاه که مناسب برای مسافرت‌ها است، پخت شود. 

امیری از راه اندازی آشپرخانه صنعتی آموزش آشپزی، آکادمی گردشگری خوراک و خانه خلاق گردشگری خوراک در کرمانشاه خبرداد و گفت: این سه مرکز قرار است با همکاری بخش خصوصی در کرمانشاه راه اندازی شوند تا گامی برای آموزش آشپز‌های ماهر در زمینه خوراک‌های بومی، تهیه و پخت غذا‌های محلی و نوآوری در این غذا‌ها باشد. 

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه از نیمه‌های تیرماه شروع ماه محرم را در پیش خواهیم داشت، بنابراین تلاش شده تا این رویداد‌ها را پیش از شروع این ماه برگزار کنیم. 

معاون گردشگری استان تاکید کرد: علیرغم اینکه کرمانشاه خوراک‌های بومی و اصیل بسیار خوشمزه‌ای دارد که قابلیت معرفی به تمام علاقمندان به گردشگری خوراک را در ایران دارند، اما متاسفانه در سال‌های گذشته تنها دو خوراک کرمانشاه یعنی دنده کباب و خورشت خلال معروف شده که باید با رویداد‌های مختلف زمینه‌ای برای معرفی سایر خوراک‌های بومی و اصیل استان داشته باشیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره پخت نان محلی در شهرستان اهر
  • دستورکار قرار گرفتن برگزاری پنج برنامه در حوزه گردشگری خوراک
  • میزان بارش باران در ۲۴ ساعت گذشته کرمان اعلام شد
  • برگزاری هفتمین دوره جشنواره‌سراسری گیلاس در اشنویه
  • برگزاری هفتمین دوره جشنواره سراسری گیلاس اواخر خرداد در اشنویه
  • جشنواره گیلاس اشنویه به ایستگاه هفتم رسید
  • هفتمین دوره جشنواره سراسری گیلاس در اشنویه برگزار می‌شود
  • اجرای طرح سرشاخه کاری در باغ‌های گردوی نهاوند
  • معرفی برگزیدگان سومین جشنواره پژواک/ وعده معاون صدا برای برگزاری دور چهارم به صورت بین‌المللی
  • فروش ویژه نهال گردو ریشه ای و گلدانی بدون محدودیت کاشت در کرج با ارسال یک روزه