Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ حذف صفر پول ملی برخی اسکناس‌ها را از رده خارج می‌کند. در حال حاضر ۱۰ نوع اسکناس در ایران وجود دارد که تعدادی از آنها به علت عدم استفاده، چاپ نمی‌شود.

موضوع حذف صفر از پول ملی در دولت تصویب شد و لایحه آن برای بررسی و تصویب به مجلس ارسال شد. در صورت تصویب این لایحه در مجلس و تایید آن در شورای نگهبان، چند پول مختلف از رده خارج خواهد شد و پول خرد ایران با نام پارسه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در لایحه پیشنهادی دولت هر تومان برابر ۱۰۰۰۰ ریال جاری و معادل صد ریال پارسه است.

به گفته کارشناسان اقتصادی تعویض هر برگ اسکناس حدود ۳۰۰ تومان هزینه در بردارد و تغییر اسکناس‌های نو به جای اسکناس‌های کهنه به طور معمول نزدیک به ۲۷۰ میلیارد تومان هزینه می‌برد که تغییر شمایل اسکناس‌ها متناسب با واحد پولی جدید می‌تواند طی پنج سال و به تدریج انجام شود تا تا دیگر شاهد افزایش هزینه‌های تغییر واحد پولی نباشیم.

اما رئیس کل بانک مرکزی به این انتقادات واکنش نشان داده و گفته تبدیل واحد پولی برای ما هزینه‌ای ندارد، زیرا سالانه ۷۰۰ میلیون اسکناس امحاء و چاپ مجدد می‌شود، علاوه بر این هفت میلیارد قطعه اسکناس رایج در کشور داریم که با این کار به سه میلیارد قطعه تبدیل خواهد شد، در واقع هزینه امحاء و چاپ جایگزین می‌شود و هزینه خیلی زیادی تحمیل نمی‌شود.

در حال حاضر ۱۰ نوع اسکناس در ایران وجود دارد که تعدادی از آنها به علت عدم استفاده، چاپ نمی‌شود. اسکناس‌های ده تومانی، بیست تومانی، پنجاه تومانی و دویست تومانی اسکناس‌هایی هستند که به علت گرانی، معمولا رد و بدل نمی‌شوند و استفاده آنها به زودی متوقف می‌شود. پس از حذف صفر اسکناس‌های ۵۰۰ و ۱۰۰۰  تومانی نیز از رده خارج خواهند شد و با تغییر واحد پولی به پارسه به واحدهای دیگر تبدیل می‌شود.

اسکناس‌های زیر اسکناس‌های از رده خارج هستند:

 

اسکناس‌های زیر اسکناس‌هایی هستند که هنوز قابل استفاده هستند:

 

به گزارش رویداد۲۴ تا قبل از سال ۱۳۳۸ بانک ملی ایران وظایف بانک مرکزی مانند حق انحصاری انتشار اسکناس و تنظیم جریان پول کشور را به عهده داشت. در سال ۱۳۳۸ پس از تصویب قانون پولی و بانکی کشور و همزمان با تاسیس بانک مرکزی در هجدهم مرداد ۱۳۳۹ این مهم به بانک مرکزی محول شد.

در سال ۱۳۴۲ ضرابخانه دولتی نیز از وزارت داراییِ وقت منفک و به بانک مرکزی واگذار و وظیفه انتشار مسکوک طلا و رایج نیز به وظایف اداره نشر افزوده شد.

سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی وظیفه چاپ اسکناس‌های رایج، ایران چک، انواع اوراق بهادار (مانند اوراق مشارکت، گذرنامه، روادید، شناسنامه و...) همچنین ضرب سکه‌های رایج، یادبود و گرانبها را به عهده دارد.

سازمان تولید اسکناس و مسکوک پس از دریافت سفارش از اداره نشر اسکناس و خزانه، به برآورد و سفارش کاغذ برای چاپ اسکناس و مطلس برای ضرب سکه‌های رایج به میزان موردنیاز اقدام می‌کند.

فرایند ضرب سکه‌های گرانبها و تهیه مطلس آن به طور کامل در ضرابخانه این سازمان انجام می‌شود. مطلس سکه رایج تا سال ۸۹ در خارج از کشور وارد می‌شد، اما پس از آن به صنایع مس شهید باهنر کرمان واگذار شد. هم اکنون مرحله ساخت پولک یا مطلس در کرمان انجام می‌شود و این مطلس‌ها در ضرابخانه به صورت سکه درمی آیند.  


برچسب ها: حذف صفر پول ملی ، اسکناس‌

منبع: خرداد

کلیدواژه: حذف صفر پول ملی اسکناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۹۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام روند نزولی نرخ تورم

آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد حجم پول به عنوان شاخص سنجش انتظارات تورمی، در زمستان ۱۴۰۲ به کمترین رقم از خرداد ۹۷ تا کنون رسیده است.

به گزارش مشرق، آمارهای بانک مرکزی از شاخص های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیارهای سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالاهای سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازارهای دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی
  • سرگیجه با آمار تورم
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • ◄ بانک مرکزی براساس نص صریح قانون نرخ ارز نیما را اصلاح کند‌