Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی منصورپور، در گفت‌وگو با ایسنا،  افزود: در اداره کل سنجش از دور سازمان فضایی ایران به صورت هفتگی منابع آبی کشور از جمله وضعیت دریاچه ارومیه را پایش می‌کنیم.

وی با اشاره به بارش‌های فراوان در فرودین و اردیبهشت ماه سال جاری اظهار کرد: نتایج ارزیابی‌های ما نشان می‌دهد که با توجه به میزان بالای بارندگی‌ها در ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال جاری، وضعیت آب دریاچه ارومیه خوب بوده و سطح آب دریاچه بسیار بالاتر آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منصورپور ادامه داد: علاوه بر ان با آب شدن برف کوه‌هایی مانند رشته کوه‌های "سهند" که معمولا در اواخر بهار و تابستان رخ می‌دهد در افزایش سطح آب این دریاچه تاثیر گذار است از این رو سطح آب دریاچه ارومیه در فصل تابستان نسبت به فصل بهار کمتر نشده است.

مدیر کل سنجش از دور سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه امسال تفاوت قابل توجهی از نظر سطح آب دریاچه ارومیه مشاهده نشده و وضعیت آن در سال جاری امیدوار کننده است، یادآور شد: نتایج گزارش میدانی انجام شده از این منطقه نیز نشان می دهد که وضعیت دریاجه ارومیه نسبت به سال‌های گذشته متفاوت شده و سطح آب آن افزایش دارد.

مساحت آبی دریاچه ارومیه ۳۵۷۴ کیلومتر مربع

به گفته وی، نمودارهای تهیه شده از میزان سطح آب این دریاچه در سال جاری نشان می‌دهد که این منطقه وضعیت خوبی دارد و اگر بارش‌های نرمالی که در هر سال در این منطقه رخ دهد، امسال نیز ادامه داشته باشد می‌توان ادعا کرد که دریاچه ارومیه از وضعیت بحرانی عبور کرده است.

وضعیت سطح آب دریاچه ارومیه در تیرماه سال جاری

به گزارش ایسنا، دریاچه ارومیه از اواسط دهه ۸۰ شروع به خشک شدن کرد و امروزه در خطر خشک شدن کامل قرار دارد. بررسی تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۵ این دریاچه ۲۵ تا ۵۰ درصد مساحت خود را از دست داده است. دلایل بسیاری برای خشک شدن دریاچه ذکر شده است که از جمله می‌توان به خشکسالی، احداث بزرگراه بر روی دریاچه، استفاده بی‌رویه از منابع آب حوضه آبریز دریاچه، بارش کم برف و باران در سال‌های اخیر و احداث سد بر روی رودخانه‌های حوضه‌های آبریز این دریاچه اشاره کرد.

در اولین هفته از آبان ۱۳۹۴ خورشیدی، تراز آب دریاچه ارومیه ۱۲۷۰٫۰۴ متر اعلام شد که نسبت به آبان سال ۱۳۹۳ خورشیدی، ۴۰ سانتیمتر کاهش نشان می‌داد.

در پی بارندگی‌های اخیر، مساحت دریاچه ارومیه در هفته نخست فروردین سال ۹۸ (تا ۳ فروردین) نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، ۴۰ درصد افزایش یافته است و در تاریخ ۳ فروردین ماه این وسعت به ۲۸۹۰ کیلومتر مربع رسیده است

پر آب‌ترین تاریخ ثبت شده در این دوره پایش ۲۷ مرداد سال ۱۳۷۷ با مساحت ۵۵۶۵ کیلومتر مربع و کمترین مساحت آبی این دریاچه مربوط به ۱۹ مهرماه سال ۱۳۹۴ با وسعت ۶۴۱ کیلومتر مربع بوده است. 

حالا حال دریاچه ارومیه به برکت بارش های بهاری خوب است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۵۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رها‌سازی مرحله دوم آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه

مجید رستگاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: دومین مرحله از رهاسازی آب در فاز اول از محل سد سیلوه پیرانشهر از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین بوده و در ادامه پشت سد مخزنی کانی‌سیب رهاسازی می‌شود.

وی اضافه کرد: در فاز اول ۱۲ مترمکعب بر ثانیه و در فاز دوم ۵ مترمکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپرآباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی ادامه داد: در مجموع ۱۷ مترمکعب آب در ثانیه در حال طی مسیر از طریق سامانه‌های انتقال آب به سمت حوضه دریاچه ارومیه است.

رستگاری گفت: در مرحله پیشین رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری، ۱۲ میلیون متر مکعب آب از سد سیلوه رهاسازی شده بود.

سد سیلوه در شهرستان پیرانشهر در جنوب آذربایجان‌غربی قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • دریاچه ارومیه جان تازه می‌گیرد؟
  • آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه
  • مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • رها‌سازی مرحله دوم آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟