Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@09:34:30 GMT

وظیفه محقق ارایه راهکار نیست

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۵۳۳۰

وظیفه محقق ارایه راهکار نیست

سلگی توصیف آسیب شناسی و تحلیل را وظیفه محقق دانست و گفت: ارائه راهکار انتظار زیادی از محقق است.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: پژوهش روشی هوشمندانه و خلاقانه برای دستیابی به بهترین راه حل و نتیجه است. پژوهشگر با نگاهی دقیق و موشکافانه زوایای متفاوت و مختلفی از مساله را نمایان می کند. رویکرد پژوهش محور در هر جامعه ای نقش مهمی در توسعه و پیشرفت آن جامعه دارد اما آنچه اهمیت پژوهش را دو چندان می کند، به کار بستن نتایج حاصل از پژوهش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتگویی پیرامون پژوهش و ضرورت استفاده از پژوهشها در نهادها و دستگاه های اجرایی با «محمد سلگی»، رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

پژوهش های زیادی در کشور صورت می گیرد اما سازمانها به ندرت از این پژوهش ها استفاده می کنند. این وسط حلقه مفقوده کجاست ؟

این بحث خیلی مطرح است. چندی پیش مکرر با این موضوع روبرو بودم به خصوص که گزارش هایی به شوراها و مراکز مختلفی می دهیم و آنها می گویند این نتایج و گزارش ها چه تاثیری می گذارد و چه کسی به این گزارشها توجه می کند. در عمل گاهی اوقات می بینیم نتایج تحقیقات اثری نمی بخشد. در واقع اینکه به طور کلی نهادها ، سازمانها و مراکزی که تصمیم گیرنده هستند در مورد مسایل کشور چرا از نتایج پژوهش ها استفاده نمی کنند، سئوالی است که از ما هم پرسیده می شود. گاهی ما بیشتر توصیف آسیب شناسی و تحلیل می کنیم. گاهی اوقات از ما انتظار دارند که در تحقیقات راهکار بدهیم. ما یک بخشی را می توانیم و یک بخش را نمی توانیم چون محقق لزوما وقتی کاری را توصیف و تحلیل می کند شاید نشود راهکار هم بدهد. راهکار را باید جای دیگر بدهد.

 

یعنی وظیفه محقق ارائه راهکار نیست؟

نه لزوما. فی المثل می گویم نمونه هایی در طرح های ملی که گزارش کردیم. طرح های ملی ما وضعیت جوامع اعم از خلقیات، آرمان ها ، ارزشها و نگرشها، مسایل کودکان ، هویت  و سبک زندگی را توصیف می کند. این طرح در واقع تعریف می کند که وضعیت این اخلاقیات، هویت ، ارزش و نگرشها در جامعه ایران چگونه است، با وضعیت دو سال پیش چه تغییری کرده  و با وضع چهار سال پیش چه تفاوتی کرده است. این طرح  تحلیلی هم از روند می دهد و یک مقداری به هر حال آسیب شناسانه است تا مساله شناسانه.

 

ارائه راهکار برای مسائل وظیفه چه کسانی است؟

 برای ارائه راهکار دستگاه های دیگر هم باید پای کار بیایند. لزوما وظیفه محقق ارایه راهکار نیست. البته که گروهی از محققان که کارشان وضع راهکار است، ممکن است که ویژه یک موضوع راهکار بدهند. ولی اینکه شما انتظار داشته باشید که محقق بیاید همزمان تحقیق کند و راهکار هم بدهد این دو در واقع شاید انتظار زیادی از محقق باشد.

 

چه مشکلاتی بر سر راه محقق بعد از تحقیق وجود دارد؟

مثلا فرض کنیم یک تحقیقی انجام دادیم و در مورد نشاط و نشاط اجتماعی با تعدادی از افراد صحبت کردیم چون جزو تحقیق ما بوده است، راهکار و جمع بندی کردیم و گفتیم این موضوع مشکل است و این هم راهکارهاست. البته راهکارهایش را نیز از محققان و نخبگان پرسیدیم. آنجا هم که آمدیم تحقیق و راهکار دادیم با وجود این کسی عمل نکرد. به هر حال در هر چیزی برای تغییر، گاهی اوقات عدم وقوف و آگاهی به مساله ، خودش یک بحران است. گاهی اوقات یک گزارشی می دهیم به جمع که آنها انکار می کنند و اعضای جمع می گویند غلط است، روشت غلط است، داده هایت غلط است و یا با فلان چیز که من دیدم ناهمخوانی دارد، آن چیزی که تو گفتی من یک چیز دیگر شنیدم. گاهی وقتها هم انکار می کنند. اینها بعضی از مسایلی است که محقق با آن مواجه می شود.

 

اخیرا پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تفاهم نامه ای با نهاد کتابخانه های عمومی کشور منعقد کرده است، قرار است پیرو این تفاهم نامه چه اقداماتی صورت گیرد؟

یک تفاهم نامه با نهاد کتابخانه های عمومی کشور منعقد کردیم . قرار است یک سری کارها به طور مشخص انجام دهیم. در ارتباط با نهاد کتابخانه های عمومی کشور با موضوع کتاب قرار است، همکاری هایی با هم داشته باشیم و محورهای این همکاری مشخص شده است. اینجا دقیقا کارهای ما کاربردی است یعنی کارهایی می کنیم طبق تفاهم نامه که بر اساس نیاز نهاد کتابخانه هاست. نهاد موضوعاتی دارد که به ما می دهد . ما هم موضوعاتی داریم که به نهاد منتقل کنیم. به هر حال بین ما و نهاد رفت و برگشت وجود دارد. پژوهش ها بر اساس نیاز که باشد خود به خود غیر قابل استفاده نخواهند بود. پیشنهاداتی که ما به نهاد کتابخانه های عمومی کشور می دهیم در مورد موضوع کاری که آنها دارند، است.

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: روز جهانی مسجد شیراز روز جهانی مساجد مساجد مسجد عید غدیر خطبه های نماز جمعه روزنامه سومین جشنواره طنین مسجد غدیر پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات مریم داوری پژوهشگران پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۵۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز استفاده از نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی صادر شد

اشکان جعفرکریمی فوق افزود: این مجوز با پیگیری‌های این دفتر و با توجه به مشکلات دهیاری‌ها جهت تأمین نیروی انسانی مورد نیاز پایگاه‌های آتش نشانی روستایی، توسط ستاد کل نیروهای مسلح، صادر شده که بر اساس آن، به مدت ۲ سال استفاده از تعداد محدودی نیروهای وظیفه در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای غیرپزشکی برای بکارگیری در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی با اولویت مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور امکان‌پذیر شده است.

وی خاطرنشان کرد: تا کنون تعداد ۹۳۸ پایگاه آتش نشانی در مناطق روستایی کشور ایجاد شده که با برنامه‌ریزی صورت گرفته به‌ منظور دسترسی به حداقل استانداردهای لازم برای ارائه خدمات آتش‌نشانی و ایمنی به جوامع روستایی کشور، تعداد پایگاه‌های مذکور به‌مرور در حال افزایش است.

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات این پایگاه‌ها، تأمین نیروی انسانی مورد نیاز است که به دلیل محدودیت منابع اعتباری دهیاری‌ها، استفاده از ظرفیت نیروهای وظیفه می‌تواند در رفع این مشکل، موثر واقع شود.

کریمی همچنین در خصوص اثربخشی موضوع نیز اظهار کرد: در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بر اساس مجوز اخذ شده از ستاد کل نیروهای مسلح بالغ بر ۳۵۰ نیروی امریه در پایگاه‌های آتش نشانی روستایی جذب و بکارگیری شدند که موجب فعال‌سازی این پایگاه‌ها و ارائه خدمات شبانه‌روزی در بسیاری از آن‌ها شد.

وی در ادامه افزود: در تعدادی از پایگاه‌ها با برنامه‌ریزی صورت گرفته، نیروهای امریه علاوه بر انجام خدمات اطفای حریق، نسبت به ارائه آموزش‌های ایمنی به اهالی روستاها نیز اقدام می‌کردند که در بهبود وضعیت ایمنی روستاها، بسیار اثرگذار بود.

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی همچنین یادآورشد: با توجه به صدور مجوز جدید توسط ستادکل نیروهای مسلح، به منظور هماهنگی برای بهره‌گیری مناسب از این ظرفیت، جلسه‌ای در دفتر سیاستگذاری و نظارت راهبردی حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح با حضور نماینده دولت در امور کارکنان وظیفه و نمایندگان سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برگزار و در خصوص چالش‌های مربوط به این موضوع و راهکارهای رفع آنها بحث و تبادل نظر و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • مجوز استفاده از نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی صادر شد
  • خبر خوش برای سربازان
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • آتش نشانی هم سرباز می‌گیرد
  • آتش نشانی هم سرباز می گیرد
  • خبر مهم برای مشمولان؛ به جای سربازی در این نهاد خدمت کنید
  • حضور نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی
  • استفاده از نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی
  • مشکلات بانوان را باید با راهکار‌های استانی و بومی مرتفع کرد