Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@05:17:07 GMT

علائم ، علل، تشخیص و درمان حساسیت به انبه

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۵۷۷۷

علائم ، علل، تشخیص و درمان حساسیت به انبه

خبرگزاری آریا -
بثورات ناشی از انبه به نام درماتیت تماسی شایع ترین پاسخ آلرژیک به انبه است
انبه ممکن است در بعضی از افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند ، اگرچه بسیار نادر است. اکثر واکنشهای آلرژیک به انبه بثورات پوستی است که معمولاً در پاسخ به لمس پوست ایجاد می شود.
اگر حساسیت به انبه دارید ، در صورت عدم تماس با پوست ، می توانید انبه مصرف کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال ، برخی از آلرژی های انبه به قدری شدید هستند که مجبور هستید به طور کلی از مصرف انبه خودداری کنید.
علائم حساسیت به انبه:
دو نوع واکنش به انبه وجود دارد که یک بثورات و نوع دیگر یک واکنش شدید آنافیلاکسی است که در آن علائم بیشتر در ناحیه اطراف دهان است.
راش پوستی ناشی از انبه
بثورات ناشی از انبه به نام درماتیت تماسی شایع ترین پاسخ آلرژیک به انبه است. بثورات معمولاً لب و پوست اطراف دهان را درگیر می کند، اما می تواند روی هر ناحیه از بدن از جمله انگشتان دست و دست تأثیر بگذارد.
توجه به این نکته ضروری است که ممکن است تا دو روز بعد از مصرف انبه، بثورات پوستی رخ ندهد- این واکنش حساسیت که با تعویق اتفاق می افتد (نوع IV) نامیده می شود.
هرچه پوست شما در معرض تماس با انبه قرار بگیرد، سریعتر بثورات ظاهر می شوند و شدیدتر می شوند.
علائم درماتیت تماسی ناشی از انبه شامل قرمزی ، خارش ، تورم و پوسته پوسته شدن پوست است.
این پوست انبه است که به طور معمول باعث بثورات می شود. در حقیقت ، بسیاری از افرادی که پس از خوردن انبه دچار درماتیت تماسی می شوند ، در صورت قطع انبه و خوردن آن بدون تماس با پوست ، هیچ علائمی را تجربه نمی کنند.
بثورات ناشی از انبه معمولاً پس از برداشت انبه یا در تماس با شاخه ها یا برگ های گیاه ایجاد می شود ، زیرا خود گیاه حاوی urushiol است ، ماده ای که به طور معمول باعث ایجاد بثورات می شود.
اگر حساسیت به انبه دارید در صورت عدم تماس با پوست می توانید انبه مصرف کنید
واکنش آنافیلاکتیک
گاهی اوقات ، آلرژی به انبه می تواند بیش از بثورات سطحی ایجاد کند و می تواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند که با گلودرد ، تورم ، تغییر فشار خون و مشکل در تنفس ایجاد می شود.
ممکن است برخی از افراد نسبت به پالپ انبه واکنش آلرژیک ایجاد کنند ، اگرچه این به مراتب کمتر از حساسیت به پوست انبه است.
علل بروز حساسیت به انبه :
بلوط سمی ، پیچک سمی همه حاوی urushiol است،روغنی که در خانواده گیاهان Anacardiaceae یافت می شود. این روغن هنگام تماس می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود. اروشیول همچنین در شیره ، پوست ، ساقه و برگ انبه یافت می شود.
بنابراین ، همانطور که تماس با پیچک یا بلوط سمی ممکن است باعث ایجاد بثورات پوستی آلرژیک در برخی از افراد شود ، قرار گرفتن در معرض انبه ممکن است در واکنش مشابه باشد.
درمان و پیشگیری :
جلوگیری از تماس با پوست انبه معمولاً یک روش مؤثر برای جلوگیری از بثورات است.
اگر زمینه ایجاد واکنشهای آنافیلاکتیکی دارید ، ممکن است نیاز به حمل یک اپی قلم داشته باشید ، زیرا نمی توان به طور مشخص دانست که آیا غذاهای آماده حاوی موادی هستند که به آنها حساسیت دارید یا خیر.
واکنش آنافیلاکتیک می تواند خطرناک باشد و نیاز به درمان فوری دارد.
واکنش آنافیلاکتیک می تواند خطرناک باشد و نیاز به درمان فوری دارد
چه موقع با اورژانس تماس بگیریم :
اگر بعد از خوردن انبه موارد زیر را تجربه کردید با اروژانس تماس بگیرید: اگر استفراغ ، تنگی نفس ، خس خس سینه ، ضربان سریع قلب ، سرگیجه یا تورم زبان ، گلو یا صورت وجود داشته باشد ، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
به طور معمول ، در چند روز بثورات پوستی برطرف می شود. کرم های ضد خارش بدون نسخه ممکن است برخی از ناراحتی ها را تسکین دهند ، اما معمولاً خود این بثورات را از بین نمی برد.
درمان درماتیت تماسی :
درماتیت تماسی در اطراف دهان ناشی از واکنش به ادرارول ممکن است به استروئیدهای موضعی با دوز کم پاسخ دهد. اگر بثورات درمانی ادامه یابد، پزشک ممکن است درمان با پردنیزولون را در نظر بگیرد.
اگر بعد از خوردن هر غذایی علائم غیرمعمول ایجاد کردید ، حتما قبل از خوردن هر نوع غذای مشکوک با پزشک خود مشورت کنید.
در مورد حساسیت به انبه ، باید از تماس با انبه و همچنین پیچک سمی ، بلوط سمی و سایر اعضای خانواده گیاه Anacardiaceae خودداری کنید. شایان ذکر است پوسته پسته و بادام زمینی نیز حاوی urushiol هستند و می توانند یک واکنش مشابه ایجاد کنند.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته

تور هوایی و زمینی مشهد 3 روزه قیمت عالی
لیست قیمت بلیط های هوایی تعطیلات مردادماه
دندان های زیبا داشته باشید
اصلاح فرم استخوان ها
پوستی شفاف و زیبا داشته باشید
پایین ترین نرخ پروازهای داخلی و خارجی
پیشنهادی ویژه برای تعطیلات مردادماه
خرید بلیط های داخلی زیر قیمت بازار/ تماس
مشاوره خرید لنزهای رنگی و طبی
پرفروش ترین کالاها/قطعات یدکی لوازم خانگی
بلیط های لحظه آخری به کیش
فروشگاه اینترنتی لوازم کوهنوردی

تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...) سایر مطالب سلامت
6 اتفاقی که هنگام نوشیدن آب کرفس در بدن شما اتفاق می افتد؟

علائم و دلایل پاره شدن کیست تخمدان چیست؟

از خواص عرق شاتره چه میدانید؟

11 محصول که کمک می کنند تا از بوی نامطبوع بدن خلاص شوید

همه چیز درباره روکش دندان

همه چیز درباره جرمگیری دندان‌

سم زدایی بدن با 6 روش طبیعی و آسان

چگونه سموم را از کبد،کلیه ها و مثانه به طور طبیعی جدا کنید

10 ترفند برای رفع خستگی

7 راه آسان برای پاک کردن روده بزرگ و حفظ جوانی

علائم اولیه ی سرطان سینه را جدی بگیرید

میوه ای برای رفع تشنگی و کاهش دمای بدن
سایر مطالب سلامت

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۵۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن