Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@20:14:22 GMT

طنازی گیاهان گوشتخوار در بازار گیاهان ایران

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۶۲۱۸

طنازی گیاهان گوشتخوار در بازار گیاهان ایران

چند وقتی است که گیاهان گوشتخوار وارد بازار خرید و فروش گیاهان آپارتمانی در ایران شده‌اند، این موضع با استقبال برخی مردم که به دنبال گیاهان خاص هستند شده است، اما برخی فعالان محیط زیست ورود و پرورش این گیاه در ایران را مجاز نمی‌دانند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حدود ۴۵۰ گونه گیاه گوشتخوار در دنیا وجود دارد، اما بسیاری از مردم در خصوص این گیاهان اطلاعات کافی را نداشته و نمی‌دانند مکانیسم عملکردی این گیاهان چیست؛ این گیاه سمی است یا خیر، گوشتخوار بودن گیاه به چه معناست و هزاران سوال دیگر که شناخت این گیاهان را برای هر کسی جالب توجه خواهد کرد؛ دانستن این موضوع که این گیاهان به خاطر شرایط اقلیمی موجود در اطرافشان نوع تغذیه خود را تغییر داده تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند، هر انسانی را به وجد می‌آورد و امید او را به زندگی بیشتر می‌کند، چرا که جنگیدن این گیاه با دنیای اطرافش برای ادامه زندگی در نظر آدمی ستودنی است و این گیاهان از هزاران سال پیش تا کنون زنده مانده‌اند تا ثابت کنند، هر موجودی چه انسان، چه حیوان و چه گیاهان جنگیدن برای زندگی را ارزش می‌نهند!

این روزها پای گیاهان گوشتخوار به فضای مجازی نیز راه یافته است، خرید و فروش این گیاهان طرفداران زیادی را دارد با کوچکترین جستجو در فضای مجازی به این نتیجه می‌رسیم که سلیقه مردم به سمت خرید گیاهان لوکس و خاص تغییر یافته و تاجران این عرصه نیز گویا توان پاسخ به نیاز این متقاضیان را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"ونوس" گونه‌ای است که در بیشتر شبکه‌های مجازی و اینستاگرام طرفداران و خریداران زیادی دارد زیرا هم خاص و لوکس است و هم قیمت مناسبی دارد.

فروشندگان این گیاه در فضای مجازی با استفاده از ترفندهای تبلیغاتی هم‌چون "برای اولین بار در ایران"، "با ضمانت ۱۰۰ درصدی"، " قیمت‌های باور نکردنی و ۲۰ درصد زیر قیمت بازار" و ...تضمین می‌دهند که بعد از خرید برای نگهداری از این گیاهان در ارتباط با روش تعویض گلدان، آب دادن به گیاه، نوع خاک، رطوبت مورد نیاز این گیاهان و بسیاری موارد دیگر افراد را راهنمایی می‌کنند، اما آیا واقعا اینطور است و اگر این گیاه نیاز به این همه شرایط خاص دارد، می‌تواند به عنوان یک گیاه آپارتمانی ( گیاهانی که نیاز به نگهداری خاصی ندارند)  به فروش برسد، آیا این کار به تکثیر و جلوگیری از انقراض آن کمک می‌کند؟

قیمت گیاه گوشتخوار "ونوس" در فضای مجازی بین ۹۰ تا ۳۰۰ هزار تومان و گاهی بیشتر هم است، این درحالی است که این گیاه اندازه‌اش بیشتر از چند سانتی‌متر نیست و خرید خاک مخصوص و آب مقطر هم قیمت جداگانه ای دارد که باید به طور دائم برای این گیاهان خریداری شود، چون خاک‌ و آب معمولی که دارای املاح است، برای گیاهان گوشتخوار مناسب نیست و آن‌ها را از بین می‌برد.

و اما سئوالات و اظهار نظرهای فراوانی که دنبال کنندگان پیج‌های اینستاگرامی از فروشندگان گیاهان گوشتخوار دارند بسیار زیاد و جالب است، مثلا برخی پرسیدند غذای عمده این گیاهان چیست، در هر وعده باید چقدر گوشت به این گیاه بدهیم! در چه دمایی باید نگهداری شود، چقدر دوام می‌آورند و ... .

گیاهان گوشتخوار، گوشت نمی‌خورند!

"نیما یلمه" جوانی است که شیفته گیاهان گوشتخوار شده و یک گونه از این گیاهان  به نام "ونوس" را پرورش می‌دهد و برای ممکن شدن این کار آزمون و خطاهای بسیاری را گذرانده تا توانسته به مرحله تکثیر این گیاه، آن هم به عنوان یک گیاه آپارتمانی برسد، شاید شنیدن  اینکه این گیاه را به عنوان یک گیاه آپارتمانی پرورش بدهند، در نگاه اول بسیار خطرناک به نظر برسد، زیرا ممکن است با شنیدن گوشتخوار بودن این گیاهان لرزه بر اندام برخی بیافتد.

این جوان کارآفرین با بیان اینکه این گیاهان در معرض خطر انقراض قرار دارند، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا می‌گوید : ونوس یکی از گونه‌های گیاهان گوشتخوار است و مثل بقیه گونه‌های گوشتخوار در حال انقراض است، حشرات و عنکبوت‌ها منبع تغذیه این گیاه است و کلمه گوشتخوار برخی را به اشتباه می‌اندازد که این گیاهان باید از تکه‌های گوشت تغذیه شوند، یا حتی ممکن است، فکر کنند شاید موقع غذا دادن، گیاه به دستشان آسیب بزند، اما در واقع اینطور نیست و تبلیغات سوء برخی افراد فعالیت صادقانه ما را نیز تحت‌الشعاع قرار داده است.

او با اشاره به اینکه باید به این گیاه آب مقطر بدهیم و خاکش هم باید بدون املاح باشد، ادامه می‌دهد: املاح باعث مرگ این گیاه می‌شود، این گیاه بیشتر در امریکای جنوبی وجود دارد و با تهیه بذر این گیاه و نگهداری در رطوبت بین ۸۰ تا ۱۰۰ درجه در یک محیط با نور مناسب و فیلتر شده، تقریبا یک سال طول می‌کشد تا بذر تبدیل به یک گیاه کامل شود، تکثیر این گیاه از طریق تله‌هایش است.

هر کسی توان خرید ندارد

یلمه با توضیح اینکه آب مقطر مورد نیاز برای هر گیاه در ماه حدود ۱۰۰ هزار تومان هزینه دارد، اظهار می‌کند: قیمت این گیاه بین ۶۰ هزار تومان تا یک میلیون است و اگر اندازه گیاه به ۱۰ سانتی‌متر برسد، می‌توان با قیمت بالا آن را فروخت، بیشتر مشتریان از شهرهای تهران، کرج و آذربایجان هستند و هر کسی توان خرید آن را ندارد.

او می‌گوید: ایده کاشت و خرید و فروش این گیاه را از سایت‌های خارجی گرفتم و بعد از تحقیقات بسیار شروع به این کار کردم، چرا که پرورش این گیاه بسیار سخت است و تحصیلاتم نیز در این زمینه نیست؛ همه اطلاعاتی که در این زمینه دارم را تنها با امتحان کردن و تجربه به دست آوردم، فعالیت در این زمینه برایم خوب بوده است، اما چون مشتریان خاص خود را دارد زیاد سودآور نیست.

یلمه با تاکید اینکه این گیاه از نظر من بسیار زیباست و خودش از طریق پرزهایی که بر روی تله‌هایش قرار دارد، حشرات را شکار می‌کند و بر خلاف تصور عموم نیاز به گوشت ندارد، خاطر نشان کرد: این گیاه نوعی هورمون ترشح می‌کند که حشرات را جذب خود می‌کند و تله یا همان بازوهای گیاه بسته می‌شود، حدود ۲۰ ثانیه طول می‌کشد تا گیاه حشره را شکار کند.

او ادامه می‌دهد: این گیاه برای هیچ گروه سنی حساسیت‌زا نیست و حتی اگر دستمان را بر روی پرزهای هر کدام از بازوهای گیاه ببریم نه تنها به دستمان آسیب نمی‌رسد، بلکه ممکن است، پرزهای گیاه ازبین برود و دیگر نتواند شکار کند و حتی به این علت بمیرد، بعد از هر شکار حدود یک هفته طول می‌کشد تا گیاه حشره شکار شده را هضم کند و هزینه زیادی برای تغذیه این گیاه نیاز نیست، این گیاه در زمستان نیاز به غذای زیادی ندارد و حتی اگر تغذیه هم نشود مشکلی برایش پیش نمی‌آید.

او بیشتر واکنش‌های مردم در فضای مجازی به این گیاه را مثبت می‌داند و تصریح می‌کند: برای خرید استقبال خوبی شده است،  اما چون هزینه‌بر است، خیلی از افراد از خرید منصرف می‌شوند، من توانایی تکثیر بقیه نژادهای گیاهان گوشتخوار را نیز دارم، اما چون هزینه‌بر است و کسی حمایتم نمی‌کند نتوانسته‌ام این کار را انجام بدهم، البته ناگفته نماند که من دنبال زمینی برای ادامه فعالیتم در این زمینه هستم، اما به من زمین نمی‌دهند تا کارم را ادامه دهم و این بزرگترین مشکل من شده است.

گیاهان گوشتخوار جزء گونه‌های مهاجم هستند

همچنین اصغر شاهرخی، استاد گیاه شناسی و فعال محیط زیست در این باره به خبرنگار ایمنا می‌گوید: پرورش این گیاه از یک نظر خوب است و مردم با تنوع زیستی بیشتر آشنا می‌شوند و شاید برای حفظ گونه هم مفید باشد، اما از این نظر که این گیاه چه مضراتی دارد، باید مورد بررسی قرار بگیرد.

او با بیان اینکه نگهداری این گیاه در آپارتمان از نظر ایجاد حساسیت و ایجاد خطر مشکل‌زا نیست، خاطرنشان می‌کند: اگر احیانا امکان ورود این گیاه به طبیعت ما باشد، بهتر است این نوع گیاه وارد گونه‌های زیستی ما نشود، چرا که گیاهان گوشتخوار جزء گونه‌های مهاجم محسوب می‌شوند و در این میان یک بحث مفصل علمی در این باره نیاز است که در این مقال نمی‌کنجد.

شاهرخی با توضیح اینکه این گیاه بیشتر به عنوان یک گیاه آپارتمانی وارد ایران شده است، دوام زیادی نمی‌آورد، تصریح می‌کند: این گیاه حساس است، سه گونه دارد و به علت کمبودهایی مانند نبود نیتروژن و فسفر در خاک که در محیط اطرافش نبوده به گوشتخواری روی آورده است، این گیاهان عمدتا مربوط به مناطق هارّه هستند و شرایط دمایی و رطوبتی ویژه‌ای نیاز دارد.

علی رغم پیگیری‌های خبرنگار ایمنا از مسئولان جهاد کشاورزی و اداره منابع طبیعی و مسئولان اداره زراعت و باغبانی استان در خصوص آخرین وضعیت کشت و خرید و فروش گیاهان گوشتخوار در اصفهان موفق به دریافت پاسه نشدیم و مسئولان پاسخگویی در این زمینه را در میدان یکدیگر پاسکاری کردند.

گزارش از: فهیمه نظری - خبرنگار سرویس جامعه ایمنا

کد خبر 386885

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گیاهان گوشتخوار خرید و فروش گیاه ایران گیاهان آپارتمانی فضای مجازی تجارت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۶۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مالیات بر عایدی سرمایه از نقل و انتقال طلا، به معنای سرمایه‌ای بودن طلا از نگاه مصوبه اخیر مجلس است؛ اما به واقع جامعه‌ای که برای حفظ اندک سرمایه‌های خود در مقابل تورمی که دولت در ایجاد آن بی تاثیر نبوده است، با این سوال مواجه شده که چرا باید چنین مالیاتی پرداخت کند؟ برخی در این بین مدعی اند که اجرای این مصوبه اولین ضرر بزرگ را به بازار طلا خواهد زد.

انتخاب در گزارشی نوشت: محمدولی، کارشناس صنعت طلا، درباره مصوبه اخیر مجلس مبنی بر اخذ مالیات بر عایدی سرمایه از نقل و انتقال طلا گفت: این مصوبه فعالیت بازار را کند می‌کند و مصرف‌کننده دیگر تمایلی ندارد به سمت طلا بیاید. الان هم اگر مردم طلا می‌خرند، خواهان حفظ ارزش پول خود هستند و بعضا این خرید را مورد استفاده شخصی نیز قرار می‌دهند. این اتفاق که بیفتد، دیگر به سمت خرید طلا هم نمی‌آید و رونق بازار بسیار کم می‌شود. مردم به سمت و سوی طلای آبشده و دست دوم می‌روند که در آن صورت تولید طلا در کشور به شدت کاهش پیدا می‌کند.

وی در ادامه درباره ابهام اخذ مالیات از طلا اشاره کرد: مشخص نیست منظور از مالیات بر طلا چیست؛ آیا منظور متقاضیان عادی است؟ یا اینکه مالیات بر همکاران ما در واحدهای صنفی بر روی حجم قابل توجه اخذ می‌شود؟ مالیات مشخص نیست بر چه بخشی اعمال می‌شود. اگر بر واحدهای صنفی باشد، همکاران ما در حوزه شفافیت باید فعال باشند و در مقابل قانون اطاعت کنند، اما همکاران ما بحث مالیات را همین الان هم پرداخت می‌کنند؛ چه مالیات بر مشاغل و چه مالیات بر ارزش افزوده که عموماً پرداخت می‌کنند. ممکن است برخی مالیات واقعی را پرداخت نکنند، اما بیش از نود درصد مالیات پرداخت می‌کنند. اگر مالیات برمصرف‌کننده است، سازمان امورمالیاتی باید به طور شفاف بگوید که مردم در این بین چه کنند؟

ولی درباره راهکار مناسب برای مالیات بر طلا گفت: راهکار حل مشکل دست ما نیست، اما در نهایت ما به عنوان پیشنهاد می‌گوییم که بهتر است خرید و فروش طلا مثل گذشته جریان داشته باشد. حالا اگر یک فرد بخواهد یک گوشواره و انگشتر ۲ گرمی بخرد دیگر قدرت ندارد و تمایلی هم ندارد. رونق هر بازار و شهری، چراغ‌های طلا فروش هاست. مجلس بهتر است شرایط به قبل برگرداند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899745

دیگر خبرها

  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • یک سفر خبری خوشمزه!
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • دلار به کانال ۶۲ هزار تومان بازگشت / خریداران دست نگه داشته‌اند
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در بیرجند
  • قیمت دلار این‌گونه ۷ هزار تومان ریزش کرد/ خرید دلار متوقف شد
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • یک گلدان در این تصویر گم شده، آن را بیابید!