Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، سردار قاسم تقی‌زاده در همایش بزرگداشت خانواده های وزیران شهید و خانواده های شهدای کارمند که صبح امروز شنبه در دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد، اظهار داشت: قبل انقلاب آلمان دو پروژه آرپی جی و کاتیوشا در ایران داشت که با انقلاب کار را رها و ایران را ترک کردند.

وی افزود در جنگ تحمیلی به خوبی متوجه شدیم که کشورها مختلف به ما سلاح نمی دهند و اگر بدهند بسیار گرانتر از قیمت واقعی است، به همین دلیل کارکنان وزارت دفاع همت خود را افزایش و صنایع مختلفی را ایجاد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جانشین وزیر دفاع گفت: در ابتدا تنها کار مهندسی معکوس صورت می گرفت اما در مرحله بعد با تحقیق و پژوهش ۷۷۰ سلاح بومی تولید و به کار گرفته شد؛ به عنوان مثال در عرصه موشکی دو سیستم موشکی سوخت جامد و مایع تولید شد و امروز به فضل الهی موشک های نقطه زن بسیار دقیق و نقطه زنی تولید شد که در هدف قرار دادن پایگاه های داعش همگان شاهد توان موشکی ما بودند.

سردار تقی‌زاده افزود: در بعد بُرد موشکی متناسب با شعاع تهدیدات تا ۱۸۰۰ کیلومتر موشک های بالستیک و کروز تولید کرده ایم که موشک های کروز تولید ایران بسیار دقیق تر از موشک نمونه آمریکایی است.

وی افزود: البته موشک‌های بسیاری تولید کرده ایم که بنابر مصالح و ملاحظات امنیتی رسانه ای نمی‌شود اما در صورت حماقت آمریکا و رژیم صهیونیستی آنها را شگفت زده خواهیم کرد.

جانشین وزیر دفاع با اشاره به دستاوردهای این وزارت خانه در حوزه هوا، گفت: تاکنون جنگنده کوثر و کوثر ۸۸ را که یکی قابلیت رزمی و دیگری از قابلیت آموزشی برخوردار است را به تولید رسانده ایم.

سردار تقی‌زاده ادامه داد: امروز ایران اسلامی جزء ۶ کشور برتر سازنده موشک های ضد تانک است و در حوزه تانک نیز جزء چهارمین کشور سازنده تانک پیشرفته در سطح جهان هستیم؛ امروز تانک «کرار» ما در برابر موشک های ضد تانک مقاوم است و این قابلیت بسیار مهمی است که به آن دست یافته ایم.

وی گفت: در حوزه رزم انفرادی سلاح مسلسل تولید ایران نسبت به نمونه آمریکایی آن ۲۰ درصد قدرت تخریب و دقت بیشتر دارد. در حوزه رادار نیز توانسته ایم رادار کاووش را که از قابلیت های بسیاری برخوردار است بسازیم و در سیستم پیشرفته پدافندی باور ۳۷۳ از آن استفاده می کنیم.

جانشین وزیر دفاع با اشاره به دستاوردهای کشور در حوزه پدافند گفت: در حوزه پدافند ارتفاع پست، از سامانه موشکی عقاب با برد ۱۲ کیلومتر استفاده می کنیم که این سامانه هم در برابر جنگنده ها و پهپادها و هم در برابر موشک های کروز قابلیت مقابله دارد. همچنین در برد متوسط از موشک صیاد ۲ با برد ۶۰ کیلومتر و ارتفاع پروازی ۲۷ کیلومتر استفاده می کنیم.

سردار تقی‌زاده در ادامه با اشاره به مراسم رونمایی از سامانه باور ۳۷۳ توسط رییس جمهور گفت: سامانه پدافندی باور۳۷۳ سبک جدیدی در سیستم های پدافندی دنیا است که قادر است اهداف را تا فاصله ۱۲۰ کیلومتری با ارتفاع پرواز ۲۷ کیلومتر مورد اصابت قرار دهد. این سامانه قادر به شناسایی و رهگیری و شکار هواپیماهای رادار گریز و موشک های کروز و سامانه های پهپادی است.

وی تصریح کرد : اینکه فرماندهی معظم کل قوا می فرمایند که علت آنکه آمریکایی ها با ما جنگ نخواهند کرد، قدرت دفاعی ماست که توسط فرزندان ملت ایران طراحی و تولید شده است.

جانشین وزیر دفاع با اشاره به همکاری نزدیک این وزارت خانه با مراکز آموزشی و علمی گفت: چندین هزار پروژه تحقیقاتی با دانشگاه ها داریم و در این حوزه افزایش دقت، قدرت و تاثیرگذاری سلاح ها را در دستور کار خود قرارداده‌ایم، تمامی دستاوردها و سلاح تولید داخل و متناسب با نیاز نیروهای مسلح و جغرافیای تهدید است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی باور ۳۷۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۹۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه پدافند اس-۵۰۰ چیست؟ آیا می‌تواند علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل کند؟

به گزارش خبرآنلاین، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه در سال جاری، اولین محموله از سامانه موشکی پدافند هوایی نسل بعدی اس-۵۰۰ را دریافت خواهند کرد. اعلامیه وزیر دفاع روسیه که از سوی خبرگزاری دولتی TASS گزارش شده، نشان‌دهنده پیشرفت قابل‌توجهی در توانایی‌های نظامی روسیه است.

شویگو تصریح کرده است که سامانه اس-۵۰۰ در دو نوع تحویل می‌شود: سامانه‌های موشکی دوربرد دفاع هوایی و مجتمع‌های دفاع ضد موشکی. علاوه بر این، برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای تأمین سامانه‌های دفاعی دیگر ازجمله سامانه‌های موشکی پدافند هوایی S-۴۰۰ و S-۳۰۰V۴، سامانه‌های موشکی Buk-M۳ و Tor-M۲U و ایستگاه‌های راداری نسل بعدی در دست اجرا است.

تاریخچه اس-۵۰۰

سامانه پدافندS-۵۰۰ که به سیستم دفاع هوایی پرومتئوس معروف است، در شرکت دفاع هوایی و فضایی Almaz-Antey توسعه پیدا کرده و برای خنثی کردن طیف گسترده‌ای از تهدیدات ناشی از فناوری‌های هوافضای فعلی و آینده در ارتفاعات و سرعت‌های مختلف طراحی شده است.

توسعه اس-۵۰۰ از سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۹) و به دنبال استقرار موفق سامانه اس-۴۰۰ روسیه آغاز شد. طراحی این سامانه، نخست در سال ۲۰۱۱ تکمیل شد، اما تولید پیوسته آن با تأخیرهای متعددی همراه بوده به‌طوری‌که بر اساس آخرین پیش‌بینی‌ها، تولید منظم و پیوسته آن از سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد.

اس-۵۰۰ قرار است که بازی پدافند را تغییر دهد؛ چراکه بنا به اعلام مقامات رسمی روسیه، این سامانه می‌تواند با هواپیماهای نسل پنجم (پنهان‌کار و رادارگریز)، ماهواره‌های مدار پایین و طیفی از تهدیدات موشکی مقابله کند. البته سامانه اس-۵۰۰ آزمایش‌های سختی را برای تأیید قابلیت‌های خود انجام داده است.

در ماه مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷)، روسیه اعلام کرد که «طولانی‌ترین آزمایش موشکی زمین به هوای جهان» را انجام داده و با هدف قرار دادن موفق هدفی در فاصله نزدیک به ۴۸۲ کیلومتر، توان این سیستم را نشان داد. هم‌چنین در زمستان گذشته، گزارش‌هایی منتشر شد کهS-۵۰۰ به طور مؤثر، اهداف هایپرسونیکی را ردیابی و رهگیری کرده است که انعطاف‌پذیری و مناسب بودن آن را در شرایط متغیر امنیتی برجسته‌تر می‌کند.

ویژگی‌های سامانه دفاع هوایی اس-۵۰۰ پرومتئوس

روسیه ادعا می‌کند که سامانه موشکی ضدهوایی اس-۵۰۰ توانایی مقابله مؤثری با طیف گسترده‌ای از تهدیدهای هوایی فعلی و آینده ناشی از دشمنان بالقوه در ارتفاع‌ها و سرعت‌های مختلف دارد.

یکی از ویژگی‌های برجسته این سیستم، توانایی ظاهری آن در خنثی کردن تهدیدات در ارتفاعات و سرعت‌های مختلف است. همچنین انعطاف‌پذیری بالای آن در برابر تداخل الکترونیکی، بقای آن را در سناریوهای جنگی چالش‌برانگیز افزایش می‌دهد و از کارایی آن حتی در مواجهه با تاکتیک‌های پیچیده جنگ الکترونیکی اطمینان حاصل می‌کند.

اس-۵۰۰ که به‌عنوان جانشین سیستم‌های موشکی قدیمی A-۱۳۵ طراحی شده، قرار است مکمل سیستم‌های اس-۴۰۰ روسیه باشد و شبکه دفاعی جامعی را تشکیل دهد. هدف از استقرار آن، حفاظت از مراکز مهم اداری و صنعتی در روسیه و تقویت زیرساخت امنیت ملی در برابر تهدیدات هوابرد است.

سامانه S-۵۰۰ مانند اسلاف خود در زرادخانه دفاع هوایی روسیه، سازگاری را به‌عنوان ویژگی اصلی خود به نمایش می‌گذارد. این سامانه متناسب با تهدیدات، قادر به پرتاب انواع مختلفی از موشک‌ها و الزامات عملیاتی خاص است که تطبیق‌پذیری و کارایی آن را در مقابله با خطرات در حال تکامل هوایی افزایش می‌دهد.

بر اساس جزئیات منتشرشده در مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک، اس-۵۰۰ شامل چهار فروند موشک زمین به هوای دوربرد ۴۰N۶M یا دو رهگیر ۷۷N۶ است که روی یک پرتابگر نصب شده‌اند. موشک‌های دوربرد ۴۰N۶M تا ۴۰۰ کیلومتر برد مؤثر دارند، درحالی‌که رهگیرهای سری ۷۷N۶ می‌توانند تا شعاع ۶۰۰ کیلومتری را پوشش دهند.

این سامانه از مجموعه راداری پیچیده‌ای بهره می‌برد که به ازای هر باتری از چهار وسیله نقلیه راداری تشکیل می‌شود. این مجموعه شامل رادار شناسایی ۹۱N۶E(M) باندS ، رادار شناسایی ۹۶L۶-TsP باندC ، رادار درگیری چند حالته ۷۶T۶ و رادار درگیری ضد موشک بالستیک ۷۷T۶ است.

این سامانه‌های راداری پیشرفته به اس-۵۰۰ امکان می‌دهند تا اهداف بالستیک و هوابرد را در فواصل قابل‌توجهی شناسایی کند به‌طوری‌که شعاع شناسایی تا ۲۰۰۰ کیلومتر برای اهداف بالستیک و ۸۰۰ کیلومتر برای تهدیدات هوابرد گسترش می‌یابد. ارتفاع اوج پرواز موشک‌های رهگیر حدود ۱۸۵ کیلومتر اعلام شده است. سیستم اس-۵۰۰ می‌تواند طی ۳ تا ۴ ثانیه پس از شناسایی هدف، واکنش نشان دهد و هم‌زمان علیه ۱۰ هدف وارد عمل شود.

اس-۵۰۰ علیه موشک‌های هایپرسونیک

شرح عکس: موشک هایپرسونیک کینژال، سوار بر جنگنده میگ ۳۱

کرملین هم‌چنین ادعا کرده است که اس-۵۰۰، تنها سلاحی است که می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک کینژال روسیه را رهگیری کند. موشک کینژال که از هوا پرتاب می‌شود، به دلیل سرعت‌های فراصوت (هایپرسونیک، بیشتر از ۵ ماخ) و مانورپذیری‌اش، چالش مهمی را علیه سیستم‌های دفاعی و پدافندی ایجاد می‌کند. در مقابل، اوکراینی‌ها مدعی شده‌اند که موشک‌های هایپرسونیک کینژال را با سامانه آمریکایی پاتریوت در جنگ جاری سرنگون کرده‌اند.

شایان ذکر است که هزینه هر سیستم اس-۵۰۰ در حال حاضر ۲٫۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

منبع: اوراسیا تایمز

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899206 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • پروژه مشترک آلمان و فرانسه برای تولید تانک‌های مدرن
  • آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک سامانه موشک‌انداز جدید
  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد
  • تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس)
  • نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰؛ علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل می‌کند؟!
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰ چیست؟ آیا می‌تواند علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل کند؟
  • ایران در ردیف کشورهای برتر حوزه ساخت سد و نیروگاه‌های بر‌ق‌آبی
  • ادعای جدید کریمی قدوسی درباره ساخت کلاهک هسته ای /با موشک کاتیوشا که نمی توان تهدید هسته ای را پاسخ داد /حرف سِری و خاصی نزدم، آژانس هم مطلع است
  • قمار جنگ اسرائیل و ایران