Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@00:27:00 GMT

شهر دوستدار کودک نیازمند تقویت بدنه ساختاری است

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۷۱۵۸۹

شهر دوستدار کودک نیازمند تقویت بدنه ساختاری است

  علیرضا نوروزی روز شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: در حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا، ایران سومین کشوری است که پس از امارات و اردن قصد پیوستن به شهرهای دوستدار کودک را دارد.

وی اضافه کرد: شهر دوستدار کودک به دلیل اینکه زیر نظر سازمان ملل و صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) قرار دارند، برنامه محور، منظم و دارای روند مشخص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کل کشور در امور شهر دوستدار کودک عنوان کرد: شهرهایی که می‌خواهند به شبکه شهرهای دوستدار کودک بپیوندند باید یک سری معیارهایی را لحاظ کنند.

وی با اشاره به اینکه مرحله ابتدایی، داوطلب شدن برای شهر دوستدار کودک است که چهار تا پنج سال به طول می‌انجامد و کشور موردنظر در صورت اجرای مناسب برنامه‌ها بر روی نقشه یونیسف به رنگ قرمز مشخص می‌شود بیان کرد: برای نامزد شدن باید اقدامات اولیه‌ای مانند برنامه تدوین برنامه عملیاتی و تشکیل اداره شهر دوستدار کودک انجام دهند.

نوروزی اظهار داشت: اصفهان حدود ۸۰ درصد از این اقدامات را انجام داده اما هنوز تعدادی از این برنامه‌ها تا رسیدن به مرحله داوطلبی باقی مانده است و شیراز، سمنان و رشت در شهر دوستدار کودک یک گام از اصفهان جلوترند.

وی تصریح کرد: اگر اقدامات انجام شده شهرهای داوطلب برای پیوستن به شبکه شهرهای دوستدار کودک مورد تایید و پذیرش یونیسف باشد، این شهر در نقشه یونیسف به رنگ آبی درآمده و به شبکه شهرهای دوستدار کودک می‌پیوندد.

مشاور سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کل کشور در امور شهر دوستدار کودک خاطرنشان کرد: با توجه به مدل مدیریتی که در ایران هرچند مدت تغییر می‌یابد و عمل نکردن کامل برخی مدیران به تعهدهای کاری خود در طول خدمت، فکر نمی‌کنم بتوانیم به مرحله آبی رنگ و تبدیل شدن به شهر دوستدار کودک دست یابیم.

وی گفت: با این حال وزارت کشور در نظر دارد شهرهایی مانند اصفهان، سمنان، شیراز، رشت، کرمان، اراک و تبریز در نقشه یونیسف به رنگ قرمز درآمده و اقداماتی را در زمینه شهر دوستدار کودک انجام دهند که البته برخی از این شهرها مانند شیراز، سمنان و رشت حتی یک گام از اصفهان جلوتر هستند.

نوروزی ادامه داد: این شهرها بسیار سریع‌تر از اصفهان ساختار و اداره شهر دوستدار کودک را تشکیل داده‌ و اقدامات خوبی را شروع کرده‌اند و به صورت جدی آن را دنبال می‌کنند.

وی اضافه کرد: سمنان و شیراز حامیان خوبی در زمینه شهر دوستدار کودک دارند و احتمال اینکه این دو شهر پیش از اصفهان به شبکه شهرهای دوستدار کودک بپیوندند زیاد است.

نوروزی  که تا ۲ماه پیش مسوول شهر دوستدار کودک شهرداری اصفهان بود و بدلیل تمام شدن قرارداد یکساله با شهرداری با این مجموعه همکاری ندارد افزود: در مجموع اقدامات اصفهان در زمینه تحقق و نزدیک شدن به شهر دوستدار کودک تاکنون مناسب بوده و قرار است لایحه و طرح توسعه ارتقاء کیفی فضاهای بازی و ایجاد مدیریت فضای بازی کودکان تا هفته آینده در شورای شهر اصفهان مطرح شود.

مشاور سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در امور شهر دوستدار کودک با اشاره به اینکه در صورت تصویب این لوایح یکی از تحولات اصفهان در راستای دستیابی به شهر دوستدار کودک روی خواهد داد بیان کرد: تعریف جایزه شهر دوستدار کودک در جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان که به بهترین فیلم از نگاه شهر دوستدار کودک جایزه تعلق می‌گیرد نیز یکی از اقدامات در جهت تحقق شهر دوستدار کودک است.

وی گرامیداشت هفته کودک، مناسب سازی فضاهای شهری برای کودکان و سایر اقدامات کالبدی، حقوقی، نرم افزاری، فرهنگی و اجتماعی را از سایر اقدامات برای پیوستن اصفهان به شبکه شهرهای دوستدار کودک برشمرد.

نوروزی تاکیدکرد: بسیاری از شهرداری‌ها برای آغاز اقدامات جشنواره‌ای برای ایجاد فضایی شاد ویژه کودکان و نیز در حوزه کودکان کار را در دستور کار خود قرار داده‌اند ولی پس از مدتی باید وارد مرحله عمرانی برای کودکان شوند که هم پرهزینه‌تر و هم سخت‌تر است.

وی در بیان شاخصه های شهر دوستدار کودک گفت: شهر دوستدار کودک، شهری است که حقوق کودکان را در اولویت قرار می‌دهد و به حرف‌ها و نیازهای آن‌ها از راه‌های تشکیل پارلمان کودکان شهر و یا نظرسنجی توجه کرده و در سطح شهر عملیاتی کند.

نوروزی همچنین توسعه فضای مناسب کودکان، افزایش ایمنی و ارتقاء آسایش و رفاه کودکان در شهر، رفاه مادران باردار یا دارای کودکان زیر ۲ سال در راستای نظافت و شیردهی، آموزش شهروندان، کارمندان و کودکان در خصوص حقوق خود را از دیگر شاخصه های شهر دوستدار کودک بیان کرد.

وی اظهارداشت: همه شهرداری‌ها نمی‌توانند این اقدامات را به صورت موازی و با یک وزن انجام دهند و با توجه به توانایی که دارند برخی از این اقدامات پر رنگ‌تر دیده می‌شود.

مشاور سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در امور شهر دوستدار کودک با اشاره به اینکه رییس یونیسف ایران به تازگی تغییر کرده است گفت: نیاز است تعاملات جدید و هماهنگی‌های لازم با رییس جدید صورت بگیرد.

شهر دوستدار کودک، شهری است که نیازهای کودکان را در کانون توجه قرار داده و تلاشی در راستای توسعه، مناسب‌سازی و بسترسازی از منظر کالبدی، حقوقی، فرهنگی و اجتماعی شهر برای فعالیت کودکان است تا آن‌ها نیز مانند سایر شهروندان منطبق با نیازهایشان بتوانند در شهر زندگی کنند.

شهر دوستدار کودک زمینه‌ساز رشد و ارتقا ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی شامل امنیت، نشاط و سلامت کودکان است.

 ۶۰۲۲ / ۷۱۳۵

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یونیسف انجمن حمایت از حقوق کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۱۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند

به گزارش تابناک «بچه که نیس، یه وسیله‌اس برای درآمدزایی والدین»، «خب چی میشه؟ یکی دوست داره یه پیج بزنه عکس نوزادی تا بزرگی کودکشو ثبت کنه»، «از جنینی میشه کودک کار اینستاگرامی»، «فک می‌کنم من تنها مادری هستم که به انتخاب پسرم احترام گذاشتم و تا خودش نخواد براش پیج نمیزنم»، «تو کشورهای دیگه کودک تا یه  سنی حق نداره توسط والدین در شبکه مجازی یا لایوها دیده بشه»؛ این‌ها بخشی از پیام‌های مخاطبان در فضای مجازی است که در واکنش به صفحه‌های اینستاگرامی کودک اینفلوئنسرهایی که هنوز متولد نشده‌اند به ثبت رسیده است. 


این درحالیست که رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران شهرام خرازی‌ها ۱۶ اردیبهشت ماه گفت که «والدین با انتشار عکس جنین در فضای مجازی حقوق مادی و معنوی کودک خود را مورد تجاوز قرار می‌دهند.»

چند سالی است که پای کودکان و حتی نوزادان به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باز شده است. پیشتر خبر دستگیری پدری خبرساز شد که پسر ۶ ساله خود را مجبور به استفاده از الفاظ رکیک در فضای مجازی می‌کرد تا با استفاده از شیرین زبانی کودک، تعداد دنبال کنندگان صفحه اینستاگرامی خود را بالا ببرد.
آمار مستند و رسمی از تعداد کودکان  اینستاگرامی موجود نیست، اما مددکاران اجتماعی خبر از رشد تصاعدی این کودکان در فضای مجازی و پایین آمدن روزانه سن اینفلوئنسرهای اینستاگرامی می‌دهند. به طوری که برخی از نوزادها هنوز متولد نشده هزاران دنبال کننده دارند. 


اغلب این صفحه‌ها در اینستاگرام با تصاویری از تست بارداری و سونوگرافی آغاز به کار می‌کند و حتی فیلم لحظه تولد برخی از آن‌ها نیز در فضای مجازی موجود است.


البته استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی تنها مختص به ایران نیست. این موضوع در سال‌های گذشته به یکی از دغدغه‌های اصلی حامیان حقوق کودک در دنیا تبدیل شده است. این فعالان علاوه بر مخالفت با ساختن صفحات مجازی به نام کودکان، انتشار تصاویر صورت کودکان در صفحات والدین را نیز ناقص حقوق اولیه و تاثیر گذار بر سلامت روانی کودکان می‌دانند.


آسیه اناری، روان‌شناس بالینی کودکان، می‌گوید که «دنیای امروزی و آینده بر اساس همین ارتباطات شکل می‌گیرد. ما نمی‌توانیم بچه‌ها را از دنیای ارتباط‌های مدرن و تکنولوژی دور کنیم.» والدین با ساختن صفحه اینستاگرام به دنبال آرشیو عکس کودکان‌شان هستند. اتفاقا بعضی از بچه‌ها وقتی بزرگتر می‌شوند از دیدن عکس‌های کودکی خود لذت هم می‌برند. 


اما محمدصادق باطنی، کارشناس شبکه‌های اجتماعی در حوزه کودک، می‌گوید که اینستاگرام جای خوبی برای آرشیو عکس نیست. با انتشار عکس کودک در فضای مجازی « بچه از همان سن کم به تأییدطلبی عادت می‌کند و این تایید را از آدم‌های مجازی دریافت می‌کند و در بزرگسالی که گرفتن تایید سخت‌تر می‌شود، برای اقناع همان بخشی که در شکل‌گرفتنش دخل و تصرفی نداشته، دست به کارهایی می‌زند که باعث آسیب‌های جدی به شخصیت او می‌شود.»
روانشناسان معتقدند که والدین باید به حریم خصوصی فرزندان خود توجه کنند و هر عکسی را منتشر نکنند. علاوه بر این باید قوانین سخت گیرانه‌تری را از جانب شبکه‌های اجتماعی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی از کودکان تصویب شود.

 

 

فارس

دیگر خبرها

  • مشکلات رفتاری کودکان ۳ تا ۵ ساله را چگونه بر طرف کنیم؟
  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • محسن رضایی در جلسه شورای مرکزی شورای وحدت
  • کمک ٣٨ میلیارد تومانی حامیان به کودکان یتیم ایلامی
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه