Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@09:16:14 GMT

کشاورزان خوزستانی در صف دریافت خسارت سیل

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۷۴۹۰۰

کشاورزان خوزستانی در صف دریافت خسارت سیل

سیل فروردین امسال به ۲۱ شهرستان خوزستان آسیب وارد آورد و به این ترتیب قطب کشاورزی کشور خسارت بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد. بر اساس برآوردهای انجام‌شده، سیلاب بر ۲۲۴ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی خوزستان تاثیر گذاشت که از این میزان ۱۷۰ هزار هکتار به صورت صد درصدی خسارت دیدند و زیر آب رفتند و حدود ۵۴ هزار هکتار نیز دچار خوابیدگی محصول شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از وقوع حوادث طبیعی معمولا بیشترین خسارت‌ها را کشاورزان می‌بینند و در این میان انتظار دارند مبلغ جبران خسارت‌هایی که به مزارع و باغ‌ها و نخلستان‌هایشان وارد شده، به‌موقع پرداخت شود تا بتواند مرهمی بر زخم‌های زندگی‌شان باشد. کشاورز بدون دریافت وجه خسارت نمی‌تواند دوباره کمر راست کند و باغ و زمین خود را از نو آباد کند.

کشاورزانی که بدهی بالا آورده‌اند

«عبدالجبار موسوی» یکی از کشاورزان خوزستانی است که سیل ۱۵ هکتار از اراضی‌اش را تخریب کرده است. او از روند کند پرداخت خسارت‌ها انتقاد می‌کند و می‌گوید: سیل کشت پاییزه ما را از بین برد و با زحمت زیاد توانستیم زمین را برای کشت تابستانه آماده کنیم، اما در این مدت به بذرفروش، کودفروش و... بدهکار شده‌ایم و چشم به راه پرداخت خسارت هستیم تا بتوانیم بدهی‌هایمان را پرداخت کنیم.

وی می‌افزاید: کشاورز مولد است و نباید بگذاریم دستش برای لقمه نانی دراز شود. از این وضعیت تکراریِ خسارت دیدن زمین‌هایمان در تابستان به خاطر خشکسالی و در زمستان به خاطر سیل خسته شده‌ایم و امیدواریم خسارتمان پرداخت شود تا بتوانیم به زندگی عادی خود برگردیم. این کشاورز خوزستانی بیان می‌کند: به ما وعده داده شده بود که نهایتا ۲ ماه بعد از تشکیل پرونده خسارتمان پرداخت می‌شود، ولی هنوز چشم‌انتظار پرداخت خسارت‌ هستیم.

آغاز پرداخت خسارت سیل به کشاورزان

در این میان رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در تشریح آخرین وضعیت پرداخت خسارات سیل‌زدگان در بخش کشاورزی بیان می‌کند: ۲۶ هزار پرونده خسارت سیل در همه شهرستان‌های خوزستان تشکیل شده و تاکنون ۱۹ هزار پرونده تایید کمیته تخصصی بررسی خسارت سیل را در وزارت جهاد کشاورزی دریافت کرده‌اند.

«کیخسرو چنگلوایی» با بیان این‌که اعتبارات متمرکزی در اختیار اداره کل جهاد کشاورزی خوزستان نیست، می‌افزاید: این اعتبارات در اختیار استانداری یا کمیته‌های برنامه‌ریزی شهرستان‌ها قرار گرفته است. وی می‌گوید: تاکنون ۱/۶ درصد از پرونده‌های تشکیل شده در حوزه خسارت سیل رد شده‌اند که نشان‌دهنده دقت و کیفیت خوب کار دستگاه‌های اجرایی در بررسی و برآورد خسارت‌هاست.

چنگلوایی ادامه می‌دهد: البته پرداخت خسارت‌ها آغاز و تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد تومان خسارت بلاعوض به کشاورزان پرداخت شده است. به گفته این مسئول، سیل امسال ۹۴۸ میلیارد تومان به بخش کشاورزی خوزستان خسارت وارد کرد.

پرداخت خسارت به ۱۷۷ کشاورز کارونی

فرماندار شهرستان کارون نیز با بیان این‌که ۱۵۶۵ پرونده خسارت سیل اخیر به زمین‌های کشاورزی این شهرستان تشکیل شده است، اظهار می‌کند: تاکنون تنها ۱۷۷ پرونده توسط پژوهشکده فضایی معادل ۶۶ میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات بلاعوض از سوی پژوهشکده فضایی به این کشاورزان تایید شده است.

«معصومه خنفری» با اشاره به این‌که تمامی پرونده‌های تشکیل شده در زمینه زمین‌های کشاورزی خسارت‌دیده از سیل اخیر در این شهرستان در سامانه سجاد ثبت شده است، می‌گوید: پیگیری پرداخت خسارت به کشاورزان در حال انجام است و تمامی پرونده‌های تشکیل شده شهرستان کارون برای تایید نهایی به پژوهشکده فضایی ارسال شده است.

وی با بیان این‌که ۳۵ هزار هکتار زمین کشاورزی در این شهرستان بر اثر سیل اخیر دچار خسارت شدند، ادامه می‌دهد: تاکنون ۴۸۴ پرونده از این تعداد در کارگروه استانی پیگیری خسارت سیل در بخش کشاورزی مطرح شده است. این مقام مسئول با اشاره به این‌که کارون نخستین شهرستانی است که در خوزستان کار ثبت پرونده‌های خسارت زمین‌های کشاورزی بر اثر سیل را به پایان رسانده است، می‌گوید: تشکیل پرونده، تصویب در کارگروه ارزیابی خسارت، ثبت در سامانه سجاد و ارسال به پژوهشکده فضایی به پایان رسیده است.

تایید پرداخت خسارت به کشاورزان سیل‌زده

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی نیز ۲ روز پیش در گفت‌وگویی از تایید پرداخت ۵۴۹۰ میلیارد ریال خسارت به کشاورزان سیل‌زده کشور خبر داد و اظهار کرد: در اجرای مصوبات دولت برای پرداخت کمک بلاعوض به خسارت‌دیدگان از سیل در بخش کشاورزی، تاکنون پرداخت مبلغ ۵۴۹۰ میلیارد ریال مورد تایید کارگروه‌های ۲۷ استان کشور قرار گرفته است.

«سید محمد موسوی» در تشریح عملکرد پرداخت کمک بلاعوض و تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی به بخش کشاورزی استان‌های سیل‌زده گفت: طبق مصوبات دولت تا تاریخ ۲۸ مرداد سال جاری، ۱۹۴ هزار و ۵۱ پرونده با مبلغ ۱۰ هزار و ۱۸۴ میلیارد ریال در کمیته‌های تخصصی شهرستان‌های استان‌های خسارت‌دیده از سیل بررسی و تایید شده‌اند.

وی افزود: این استان‌ها شامل خوزستان، لرستان، ایلام، گلستان، مازندران، کرمانشاه، کردستان، فارس، اصفهان، البرز، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، همدان، آذربایجان غربی، تهران، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، گیلان، یزد، قم، قزوین، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان هستند. موسوی گفت: در استان‌های خوزستان، لرستان، گلستان، مازندران، همدان، اصفهان، کردستان و فارس ۳۵ هزار و ۵۸۶ پرونده با مبلغ ۳۱۸۰ میلیارد ریال به مرحله پرداخت رسیده‌اند که بر اساس ماده ۴ دستورالعمل اجرایی ابلاغی مورخ ۹ تیرماه ۹۸ وزیر جهاد کشاورزی، متناسب با میزان تخصیص، ۵۰ درصد مبلغ مذکور به حساب خسارت‌دیدگان واریز شد.

انتقاد استاندار از کند بودن پرداخت خسارت‌ها

این‌ها البته فقط روی خوش ماجراست و «غلامرضا شریعتی» استاندار خوزستان در جلسه قرارگاه بازسازی مناطق سیل‌زده این استان از کند بودن پرداخت خسارت‌های بخش کشاورزی انتقاد کرده است. به گفته وی، رسیدگی به مناطق سیل‌زده استان تاکنون خوب بوده است، اما در بخش کشاورزی روند رسیدگی به پرونده‌ها به‌ کندی پیش می‌رود. شریعتی درباره علت کندی پرداخت خسارت‌ها در این بخش می‌گوید: مشکل در پژوهشگاه فضایی و عدم هماهنگی بین دستگاه‌هاست. قرار است مشکلات به دولت و ستاد بازسازی انعکاس داده شوند تا روند رسیدگی به پرداخت خسارت‌ها سرعت بگیرد.  

کد خبر 452626 برچسب‌ها استان خوزستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۴۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویسی دنبال قرارداد بلندمدت با فولاد در حال سقوط

در حالی که تیم فولاد خوزستان در آستانه سقوط از لیگ برتر قرار دارد، سرمربی این تیم خواهان قرارداد سه ساله با باشگاه خوزستانی شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، فولاد خوزستان در فصل بیست‌وسوم لیگ برتر حال و اوضاع خوبی ندارد و یکی از کاندیدای سقوط به لیگ دسته یک به شمار می‌رود. این تیم در فصل جاری چهار مرتبه مربی استخدام کرده و آخرین بار عبدالله ویسی در 26 اسفند ماه 1402 به‌عنوان سرمربی خوزستانی‌ها انتخاب شد.

مورد عجیب بازیکن فولاد؛ 7 فصل و فقط 16 دقیقه بازی

ویسی در فوتبال خوزستان شناسنامه‌دار است. او با استقلال خوزستان توانسته است به‌عنوان قهرمانی لیگ برتر برسد و فصل گذشته با حفظ صنعت نفت آبادان در لیگ برتر خودش را اثبات کرد، اگر چه ابتدای این فصل اوضاع بر وفق مراد ویسی پیش نرفت. ویسی در نیم‌فصل اول نتوانست با نفت آبادان نتایج خوبی بگیرد، با این وجود او از انتخابش به‌عنوان مربی فولاد در مقطع فعلی خیلی خوشحال نیست، چرا که معتقد است وقتی حال و اوضاع تیم‌های خوزستانی خوش نیست به وی اعتماد می‌شود. این سرمربی بارها مستقیم و غیرمستقیم به این موضوع اشاره کرده است که باشگاهی مانند فولاد را با برنامه‌ای سه ساله در اختیار وی قرار بدهند تا در سال آخر به جایگاه موردنظر هواداران برساند. البته او تأکید دارد، طی سه سال نباید انتقادی از وی صورت بگیرد.

این در حالی است که فولاد ابتدا باید چالش بقا در لیگ برتر را برای خودش حل کند. بازی‌های باقیمانده این تیم خوزستانی مقابل رقبایی مانند آلومینیوم، تراکتور، استقلال و نساجی است که عملیات بقای این تیم را بسیار سخت می‌کند. به نظر می‌رسد ویسی باید ابتدا تمرکزش را در بازی‌های باقیمانده حفظ و با کارش اثبات کند که بهترین گزینه برای قرارداد بلندمدت با باشگاه خوزستانی است. قطعاً امثال این مربی ایرانی هر نتیجه‌ای کسب کنند بهتر از مربی خارجی اسپانیایی است که بدون دستاورد باعث خروج ارز از کشور می‌شوند.

نباید فراموش کرد که فولاد به گفته مدیرعاملش بالاترین سقف بودجه لیگ برتر را داشته است و براساس این بودجه توقع بهترین نتایج از آن می‌رود، تیمی که در حال حاضر قعرنشین لیگ برتر است و هواداران این تیم از ابتدای فصل گذشته با مدیران این باشگاه خوزستانی برای انتخاب مربیان اختلاف داشتند و آستانه تحمل‌شان برای فصل بعد بسیار پایین خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازدید استاندار خوزستان از هلدینگ کشاورزی در دزفول
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای مهلت تسهیلات مراجعه کنند
  • پلیس فتا حق۱۷۰میلیاردی کشاورز قلعه گنجی را از یک کلاهبردار گرفت
  • احقاق حق ۱۷۰ میلیاردی کشاورز قلعه گنجی از سوی پلیس فتا
  • ویسی دنبال قرارداد بلندمدت با فولاد در حال سقوط
  • چتر حمایتی بانک کشاورزی بر سر کشاورزان کردستانی + فیلم
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای امهال تسهیلات مراجعه کنند
  • ویسی به یاد ۹ بازیکن خوزستانی در تیم ملی
  • خرید تضمینی بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی