Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، اسحاق جهانگیری عصر شنبه در جلسه دیدار مسوولین تشکیلات مرکزی خانه کارگر افزود: اگر همه چیز شفاف باشد و همه امور در معرض دید عموم و زیر ذره بین رسانه ها و افکار عمومی قرار گیرد، قطعا کسی جرأت سوء استفاده و تخلف را نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه گسترش فساد میتواند بنیانهای هر نظام سیاسی و اقتصادی را به خطر بیندازد، تصریح کرد: عزم مبارزه با فساد امر مبارکی است و دولت از آن حمایت می کند ضمن آنکه برخورد با پرونده های فساد در جمهوری اسلامی باید فراگیر و عادلانه باشد زیرا برخورد جناحی و تبعیض‌آمیز با مفسدان آفت مبارزه با این پدیده زشت و شوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر حمایت از مدیران کشور به عنوان سرمایه هایی بزرگ برای توسعه، خاطرنشان کرد: اکثر مدیران کشور افراد پاک‌دست و درستکاری هستند اما اگر جایی تخلف و یا سوء استفاده ای مشاهده شود حتما باید با آن برخورد قاطع صورت گیرد.
جهانگیری با اشاره به پرونده معروف بابک زنجانی گفت: از ابتدای دولت تلاش کرده ایم تا با تدوین سازوکارهای دقیق گلوگاه های فساد را مسدود کنیم تا زمینه برای بروز و ظهور افرادی مانند بابک زنجانی از بین برود.
وی تاکید بر اینکه بارها گفته ایم که باید پشت صحنه و ابعاد پنهان پرونده بابک زنجانی مشخص شود تصریح کرد: تا پشت پرده های این پرونده معلوم نشود، احتمال بروز مفاسدی نظیر آنچه در پرونده امثال بابک زنجانی رخ داد، وجود دارد.
رییس ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به مکاتبات خود با مقامات عالی کشور برای مشخص شدن همه زوایای پرونده بابک زنجانی، گفت: باید مشخص شود که چگونه ممکن است یک نفر بتواند به راحتی مبلغ هنگفتی به میزان ۲.۷ میلیارد دلار از بیت المال سوء استفاده کند.  
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به وضعیت کشور در زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید، خاطر نشان کرد: دولت یازدهم در مقطعی فعالیت خود را آغاز کرد که ابهام هایی در خصوص نحوه هزینه کرد درآمدهای سرشار نفتی در دولت گذشته وجود داشت و مشخص نبود که ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی کجا و چگونه هزینه شده است؟
جهانگیری  همچنین با اشاره به فضای منفی در عرصه بین الملل علیه جمهوری اسلامی ایران، افزایش نرخ تورم و نیز اختلافات سیاسی داخلی، گفت: پیش از آغاز به کار دولت تدبیر و امید تقریباً همه نیروهای انقلاب رو در روی هم قرار گرفته بودند تا جایی که رییس جمهور در جلسه علنی، علیه رییس مجلس اقدام به پخش فیلم می کرد و شکاف گسترده ای میان مقامات و نیروهای انقلاب و حتی مردم شکل گرفته بود.  
وی با اشاره به عملکرد دولت تدبیر و امید در حوزه دیپلماسی خاطر نشان کرد: این دولت با اقتدار در فضای بین المللی ظاهر شد و کشور را از شرایط انزوا خارج کرد و حتی امروز که آمریکا با تمام قدرت فشارهایی را علیه ملت ایران اعمال می کند، دنیا با سیاست های آمریکا همراه نیست و همگان اذعان دارند که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قوانین بین المللی عمل کرده و به برجام پایبند بوده است و نتیجه آن شده که امروز بر خلاف گذشته این آمریکاست که در انزوای بین المللی قرار دارد.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: با تلاش های دولت تدبیر و امید مسائل سیاسی در داخل کشور تا حد زیادی حل و فصل شد و نیروهای انقلاب دور هم جمع شدند و دوگانگی از بین رفت به طوری که امروز زمینه فعالیت به نحوی برای همه جناح ها فراهم شده است.  
جهانگیری همچنین با اشاره به عملکرد خوب دولت تدبیر و امید تا پیش از خروج آمریکا از برجام در حوزه اقتصادی تصریح کرد: تا زمانی که آمریکا دشمنی جدیدی را علیه ملت ایران آغاز نکرده بود، برنامه ریزی های دولت با یک رقمی شدن نرخ تورم و افزایش رشد اقتصادی همراه بود و مدیران دولت در حال برنامه ریزی برای بهبود معیشت و رفاه مردم و برنامه ریزی جهت برداشتن گام های بلند اقتصادی و برنامه های توسعه ای برای بودند.  
وی با اشاره به تلاش های گسترده آمریکا برای فروپاشی اقتصاد ایران از طریق کاهش درآمدها و ممانعت از فروش نفت، اضافه کرد: دشمنی آمریکا و اقدامات خصمانه این کشور علیه ملت ایران امروز تا حدی افزایش یافته که آنها با استفاده از تمام امکانات، نفتکش جمهوری اسلامی ایران را در دریا و بنادر تعقیب می کنند.  
معاون اول رییس جمهوری گفت: امروز با اعمال تحریم ها و فشارهای آمریکا منابع درآمدی حاصل از فروش نفت کاهش یافته است با این وجود با تدابیر اتخاذ شده و کاهش هزینه ها تلاش کرده ایم اوضاع اقتصادی کشور را مدیریت کنیم.  
جهانگیری با اشاره به جنگ اقتصادی آمریکا برای اعمال فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ایران، افزود: خوشبختانه با تلاش مدیران کشور توانستیم در شرایطی که از صادرات نفت کشور کاسته شده است، ‌ بر اوضاع مسلط شویم. امروز از شوک اولیه تحریم های ظالمانه آمریکا عبور کرده ایم و با کنترل نرخ تورم شرایط به گونه ای رقم خورده که مردم نیز از نظر روانی در وضعیت بهتری هستند که آثار آن در صعود شاخص های بورس به عنوان دماسنج اقتصاد مشاهده می شود.
وی با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب در جلسه روز چهارشنبه هیئت دولت با ایشان در خصوص حمایت از فعالان اقتصادی گفت: باید فعالان اقتصادی را رزمندگان جنگ اقتصادی بدانیم و اگر با این نگاه از تولید کنندگان، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی حمایت کنیم بسیاری از توطئه های دشمن نقش برآب خواهد شد. البته پیش نیاز این امر انسجام داخلی و حمایت از دولت است.  
معاون اول رییس جمهور یکی از جهت گیری های دولت را توجه به طبقات ضعیف و اقشار کم درآمد جامعه عنوان و خاطر نشان کرد: دولت تلاش کرد در سال ۹۵ میزان پرداخت ها به افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی را از ۲ تا ۶ برابر افزایش دهد و هر سال حدود ۷، ۸ هزار میلیارد تومان برای این برنامه پیش بینی کرد و در سال جاری نیز تلاش شد هم برای کارمندان دولت و هم کارگران افزایش حقوق مناسبی متناسب با تورم اعمال شود.  
وی در ادامه با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر، با یادآوری اینکه خانه کارگر همواره حامی دولت ها و خدمتگزار قشر ضعیف جامعه بوده است، افزود: تشکیلات خانه کارگر از ابتدا توانسته نقش نمایندگی جامعه کارگری را به خوبی ایفا کند و در قضاوت ها و رویکردها نیز موضع انصاف، ‌ اعتدال و میانه روی را داشته است.
جهانگیری همچنین با قدردانی از عملکرد مسئولین تشکیلات خانه کارگر، ‌ افزود: شما با زحمتکش ترین افراد جامعه در ارتباط هستید و همواره پرچم حمایت از کارگر و مبارزه با فساد را در دست خود داشته اید که امیدوارم این رویه با قدرت هر چه بیشتر ادامه یابد.  
علیرضا محجوب نماینده مجلس شورای اسلامی و دبیرکل خانه کارگر نیز در این جلسه با تبریک هفته دولت گفت: یک سال و نیم اخیر یک دوره بسیار سخت و دشواری برای دولت بود و با وجود تلاش هایی که در جهت تخریب دولت صورت می گیرد، خوشبختانه نحوه اداره کشور مناسب بوده است که باید از دولت قدردانی شود.  
وی با تاکید بر اینکه امکان ندارد هیچ دولتی بتواند بدون حمایت سایر قوا و نهادها شرایط سخت فعلی را مدیریت کند، افزود: خوشبختانه دولت توانسته در شرایط سخت و دشوار فعلی رو سفید باشد و در برابر تخریب ها نیز بردباری و صبر قابل ملاحظه ای از خود نشان داده است.  
معاون اول رییس جمهوری افزود: باوجود مشکلات و کاستی ها، امروز زمان انسجام و وحدت است و نباید با گله گذاری و تخریب، امید مردم به آینده را از بین ببریم. بدون تردید دولت به پشتوانه سرمایه اجتماعی می تواند مشکلات را حل کند.
در این نشست تعدادی از مسئولین تشکیلات مرکزی خانه کارگر نیز به بیان دغدغه ها و دیدگاه های خود درخصوص مشکلات معیشتی کارگران پرداختند و از آمادگی خود برای کمک به دولت در حمایت از کارگران خبر دادند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه حقوق دولت رسانه رییس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۶۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پولشویی

1. قرار دادن : پول نقد حاصل از فعالیت‌های غیرقانونی به نظام مالی وارد می‌شود.

2. لایه‌گذاری : انجام تراکنش‌ها یا حرکت‌های مالی متعدد برای پیچیده کردن مسیر ردیابی پول، به منظور پنهان کردن منبع اصلی.

3. ادغام : پولشویی در این مرحله به ظاهر قانونی بخشیده می‌شود تا استفاده از آن در اقتصاد رسمی ممکن گردد.

پولشویی نه تنها به اقتصاد کشورها آسیب می‌رساند بلکه باعث تقویت فعالیت‌های جنایتکارانه و تأمین مالی تروریسم نیز می‌شود. به همین دلیل، کشورها و سازمان‌های بین‌المللی قوانین و مقررات سخت‌گیرانه‌ای را برای مبارزه با پولشویی وضع کرده‌اند.

برای مطالعه قوانین پولشویی در ایران کلیک کنید.

پول سفید

عبارت «پول سفید» اصطلاحی است که در مقابل «پول کثیف» یا پول حاصل از فعالیت‌های غیرقانونی به کار برده می‌شود. پول سفید به درآمدی اشاره دارد که از طریق فعالیت‌های قانونی و مشروع به دست آمده و برای آن مالیات‌های مربوطه پرداخت شده است. به بیان دیگر، پول سفید به پولی گفته می‌شود که منشأ و مسیر قانونی داشته و در چرخه اقتصادی به طور شفاف و قانونمند گردش دارد.

در جوامعی که بر شفافیت مالی و رعایت قوانین تأکید دارند، تفکیک بین پول سفید و کثیف اهمیت زیادی دارد، زیرا اطمینان حاصل می‌کند که دارایی‌ها و درآمدها از منابع قانونی نشأت گرفته و مورد استفاده قرار گیرند. این تفکیک به پیشگیری از فساد مالی، پولشویی، و سایر جرائم اقتصادی کمک می‌کند و برای حفظ سلامت و شفافیت اقتصادی جامعه حیاتی است.

نظارت بر پولشویی و جلوگیری از آن در سطح جهانی از طریق چندین سازمان و مقررات صورت می‌گیرد که هدف آنها مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم است. در اینجا به چند مورد از مهم‌ترین این مراجع اشاره می‌کنیم:

1. گروه ویژه اقدام مالی (FATF) : FATF یکی از برجسته‌ترین سازمان‌های بین‌المللی است که استانداردهای جهانی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم را تدوین و ارائه می‌دهد. این گروه توصیه‌نامه‌هایی را برای کشورها منتشر می‌کند تا با پیروی از آنها، سیستم‌های مالی خود را در برابر سوء استفاده‌های مالی محافظت کنند.

2. دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (OFAC) ایالات متحده : OFAC مسئولیت نظارت و اجرای تحریم‌های مالی بین‌المللی را دارد که شامل مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم می‌شود. این سازمان با ایجاد فهرست‌هایی از اشخاص و سازمان‌های تحت تحریم، به جلوگیری از دسترسی آنها به سیستم مالی بین‌المللی کمک می‌کند.

3. بانک‌های مرکزی و نهادهای نظارتی مالی کشورها : هر کشور نهادهای نظارتی مخصوص به خود را دارد که مسئولیت نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات مالی در زمینه رعایت قوانین مبارزه با پولشویی را بر عهده دارند. این نهادها اغلب با FATF و سایر سازمان‌های بین‌المللی همکاری می‌کنند تا استانداردهای جهانی را اجرا کنند.

4. نهادهای اجرایی و قضایی ملی : علاوه بر نهادهای نظارتی مالی، دادستان‌ها و دادگاه‌های کشورها نیز در تعقیب و مجازات مجرمین پولشویی نقش دارند. آنها مسئول رسیدگی به پرونده‌های مربوط به پولشویی و اعمال قوانین مربوطه هستند.

این سازمان‌ها و نهادها با هدف ایجاد یک سیستم جامع برای مبارزه با پولشویی و جلوگیری از تأمین مالی تروریسم همکاری می‌کنند. آنها با استفاده از ابزارهای نظارتی مختلف بر تراکنشهای مالی نظارت می نمایند.

نظارت بر مبارزه با پولشویی بر شرکت‌ها و سازمان‌های مختلفی اعمال می‌شود که ممکن است به نوعی در فعالیت‌های مالی دخیل باشند یا احتمال دهندگان به پولشویی را در خود جای دهند. این شرکت‌ها و سازمان‌ها شامل موارد زیر هستند:

1. بانک‌ها و موسسات اعتباری : بانک‌ها به دلیل نقش مرکزی‌شان در سیستم مالی، از اصلی‌ترین نهادهایی هستند که تحت نظارت قوانین مبارزه با پولشویی قرار دارند.

2. شرکت‌های بیمه : شرکت‌های بیمه نیز به دلیل نقش‌شان در جابجایی و مدیریت دارایی‌های مالی، موظف به رعایت قوانین و مقررات مرتبط با مبارزه با پولشویی هستند.

3. صرافی‌ها و موسسات انتقال پول : این نهادها که در جابجایی و تبدیل ارزهای خارجی فعالیت می‌کنند، به شدت تحت نظارت قرار دارند تا از استفاده نادرست به عنوان محلی برای پولشویی جلوگیری شود.

4. کازینوها و موسسات قمار : به دلیل معاملات نقدی سنگین و حجم بالای تراکنش‌ها، این نوع از کسب و کارها ملزم به رعایت دقیق قوانین مبارزه با پولشویی هستند.

5. شرکت‌های املاک و مستغلات : تراکنش‌های بزرگ املاک می‌تواند راهی برای پولشویی باشد، به همین دلیل شرکت‌های فعال در این بخش باید تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

6. حرفه‌های قانونی و حسابداری : وکلا، حسابداران، و مشاوران مالی که در تهیه و اجرای معاملات مالی برای مشتریان خود دخیل هستند، باید اطمینان حاصل کنند که از خدمات‌شان برای پولشویی استفاده نمی‌شود.

7. فروشندگان آثار هنری و جواهرات گران‌بها : این بخش‌ها نیز به دلیل معاملات بزرگ و گاه نقدی، تحت قوانین مبارزه با پولشویی قرار دارند.

نظارت بر این نهادها و شرکت‌ها از طریق سیستم‌های قانونی ملی و بین‌المللی صورت می‌گیرد و شامل اقداماتی مانند احراز هویت مشتریان و نظارت بر تراکنشها می باشد.

انواع صرافی ها

1. صرافی‌های سنتی : این صرافی‌ها به مبادله ارزهای فیزیکی (مانند دلار، یورو، پوند و غیره) می‌پردازند. آن‌ها ممکن است به فعالیت‌هایی مانند ارسال حواله‌های ارزی، خدمات مسافرتی و مشاوره‌های مالی بپردازند. صرافی‌های سنتی باید از قوانین و مقررات مربوط به پولشویی و تامین مالی تروریسم پیروی کنند و اغلب تحت نظارت بانک مرکزی یا نهادهای مالی ملی در کشورهای مختلف فعالیت می‌کنند.

2. صرافی‌های رمزنگاری (کریپتوکارنسی) : این صرافی‌ها به مبادله ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، اتریوم و سایر رمزنگاری‌ها می‌پردازند. آن‌ها امکان خرید، فروش، و مبادله رمزارزها را به کاربران خود ارائه می‌دهند و می‌توانند خدماتی نظیر نگهداری ارز دیجیتال را نیز ارائه دهند. صرافی‌های رمزنگاری نیز ملزم به رعایت مقررات سخت‌گیرانه‌ای برای جلوگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم هستند و تحت نظارت نهادهای مالی و نظارتی در کشورهایی که در آن فعالیت دارند، قرار می‌گیرند.

نظارت و قوانین مربوط به صرافی‌ها می‌تواند از یک کشور به کشور دیگر متفاوت باشد. برخی کشورها ممکن است قوانین سخت‌گیرانه‌تری برای فعالیت صرافی‌ها وضع کرده باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به طور نسبی قوانین آزادتری داشته باشند. برای اطمینان از قانونی بودن فعالیت یک صرافی در کشور خاصی قبل از سفر و یا همکاری با آن صرافی، مهم است که ابتدا قوانین و مقررات مربوط به پولشویی در آن کشور را بررسی کنید.

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد( پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • پولشویی