Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال پیگیری‌ها هر چند وقت یک‌بار این مغازه‌ها به طور موقت پلمب می‌شوند و در نهایت بعد از مدت کوتاهی دوباره همچون گذشته به فعالیت خود ادامه می‌دهند. در میدان کرج سال‌های طولانی است که از محدوده بلوار چمران تا خیابان تهران ۴ نانوایی میان چند پرنده‌فروشی محصور شده و بهداشت و سلامت این نانوایان و نان تولیدی آنها زیر سوال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با در نظر گرفتن این‌که در این مغازه‌ها علاوه بر پرنده حیواناتی مانند سگ، گربه، خرگوش، خوکچه هندی و انواع موش نیز به فروش می‌رسد، میزان آلودگی و خطرات انتقال بیماری را هم بیشتر می‌کند. برخی افراد نیز بنا به اعتقاد خود و ناتوانی مالی برای قربانی کردن دام به قربانی کردن خروس روی می‌آورند و از فروشنده‌ها درخواست می‌کنند سر خروسی را برایشان ببرند، به همین دلیل گاهی اوقات حین گذر از این محوطه شاهد جاری بودن خونابه و آب کثیف و بوی نامطبوع جلو مغازه‌های این منطقه هستیم. کنترل عوامل محیط زندگی نقش مهمی در سلامت جسمی و روانی و اجتماعی شهروندان دارد که نظارت و اقدام در رفع معضلات مربوطه را ضروری می‌کند، اما این امر گاهی مابین ادارات و متولیان مغفول می‌ماند. در این مورد هم حل معضل بین شهرداری، اداره دامپزشکی و اتحادیه نانوایان کرج به نتیجه مطلوبی نرسیده است.

پیگیری‌های زیادی کردیم، اما نتیجه نگرفتیم

یکی از کسبه این منطقه می‌گوید: در ۱۰ سال گذشته چندین بار، نامه‌ای با مضمون اعتراض و رسیدگی به وضعیت این منطقه و درخواست جمع‌آوری این پرنده‌فروشی‌ها را به شهرداری و اداره بهداشت داده و پیگیر شده‌ایم، اما تاکنون نتیجه‌ای به دست نیاورده‌ایم. «سالار کابلی» می‌افزاید: هر چند وقت یک‌بار از شهرداری و اداره دامپزشکی به همراه نیروی انتظامی مراجعه می‌کنند و ۲ یا ۳ واحد از این پرنده‌فروشی‌ها را پلمب می‌کنند، اما بعد از چند روز دوباره مغازه باز می‌شود و روز از نو و روزی از نو، مشکلات تکرار می‌شود.

وی می‌گوید: این منطقه محل سکونت و گذر اهالی است و همچنین چند نانوایی در این مسیر قرار دارد که مردم نان مورد نیاز خود را از آنها خریداری می‌کنند. آلودگی و نبود بهداشت در این محدوده آشکار و لازم است مسئولان به این مورد رسیدگی کنند تا سلامت و بهداشت مردم به خطر نیفتد. کابلی اضافه می‌کند: البته فروش مرغ و خروس در گوشه و کنار شهر امری عادی شده و با وجود اعلام ممنوعیت این کار، باز هم افرادی از این راه کسب درآمد می‌کنند که این کار هر سال اوایل تابستان که بحث آنفلوآنزای مرغی داغ می‌شود، نگرانی‌هایی برای مردم ایجاد می‌کند.

فروش مرغ و خروس با وجود آگاهی از ممنوعیت

یک پرنده‌فروش با تایید آگاهی از ممنوعیت عرضه مرغ و خروس در کنار خیابان اظهارمی‌کند: ما از سال‌ها قبل این کار و حرفه را داشتیم، اما مدت‌هاست سختگیری و نظارت بر کار پرنده‌فروشی‌ها بیشتر شده است. «سامان عبدی» می‌گوید: ما مشتریان ثابتی داریم که به طور مرتب مرغ یا خروس زنده خریداری می‌کنند و برای پاسخ به درخواست آنها، از جای مطمئن مرغ یا خروس را تهیه می‌کنیم و می‌دانیم بیماری ندارد.

وی می‌افزاید: نان ما هم از این راه درمی‌آید و با ممنوع شدن خرید و فروش مرغ، خروس و جوجه درآمد خوبی نداریم و در تامین مخارج می‌مانیم. عبدی می‌گوید: برخی هم با نیت قربانی کردن از ما خروس خریداری می‌کنند و می‌خواهند که سر آن را ببریم. اما ما خون خروس ذبح‌شده را داخل ظرف ریخته و در جوی یا بیابان تخلیه می‌کنیم.

مکاتبه بدون نتیجه با شهرداری و اداره بهداشت

رئیس اتحادیه نانوایان استان البرز در خصوص این معضل می‌گوید: سال‌های زیادی است که مردم این منطقه از بهداشت نامناسب، بوی نامطبوع و منظره ناخوشایند این راسته از خیابان در ناراحتی به سر می‌برند. برای رسیدگی و رفع این معضل بارها با اداره بهداشت و شهرداری مکاتبه و پیگیری کرده‌ایم، اما تاکنون نتیجه‌ای به دست نیامده است.

«حجت‌الله نصری» می‌افزاید: این نانوایی‌ها و یکی ۲ واحد از پرنده‌فروشی‌ها از قدیم‌الایام در این منطقه بوده‌اند، اما به مرور زمان بر تعداد این پرنده‌فروشی‌ها افزوده شد و اکنون با توجه به این‌که این محدوده مسکونی و محل عبور و مرور اهالی است و نارضایتی‌های زیادی از بهداشت محیط این محدوده وجود دارد، نیاز است که رسیدگی و تصمیم درستی از جانب متولیان در این مورد گرفته شود.

جمع‌آوری پرنده‌فروش‌ها

مسئول بهداشت محیط البرز می‌گوید: طبق مصوبه کارگروه بهداشت، سلامت و بیولوژیک مقرر شده بود طی ۲ برنامه کوتاه‌مدت و بلندمدت این مساله ساماندهی شود و با هماهنگی شهرداری، محیط‌زیست و اداره کل دامپزشکی مرکز فروش پرنده‌ها از سطح شهر جمع‌آوری و یکجا متمرکز شود. «مقصود جعفری» ‌نیا می‌افزاید: تاکنون جوابیه‌ای در این خصوص و اعلام نتیجه برای ما ارسال نشده است. وی اظهار می‌کند: در زمان صدور جواز و پروانه برای واحدهای صنفی این مسائل در نظر گرفته نمی‌شود و بعدها برای شهروندان و خود کسبه مشکلاتی ایجاد می‌کند.

نگرانی بابت سلامت پرندگان

مدیر روابط عمومی و اطلاع‌رسانی اداره دامپزشکی البرز می‌گوید: هم نانوایی‌ها و هم پرنده‌فروشی‌ها از اصناف خود پروانه کسب و مجوز دریافت می‌کنند و نزدیک بودن این ۲ صنف به هم و رسیدگی به این معضل بر عهده دامپزشکی نیست. «امین شکیبی» می‌افزاید: در این مساله با توجه به ماهیت مسئولیت دامپزشکی، نگرانی‌هایی بابت پرنده‌ها و حیوانات برای ما وجود دارد، چراکه ذرات آرد موجود در نانوایی‌ها برای پرندگان مضر بوده و ایجاد بیماری می‌کند. وی با بیان این‌که بر اثر بی‌توجهی و غفلت در سال‌های قبل این واحدهای صنفی در کنار هم تشکیل شده‌اند، می‌گوید: سال گذشته اداره کل دامپزشکی استان چندین جلسه با حضور مسئولان بهداشت، شهرداری و متولیان مربوطه برگزار کرد و در نهایت مقرر شد شهرداری مکانی را برای استقرار این صنف جانمایی کند که تاکنون چنین کاری انجام نشده است.

پرونده فروش‌ها زیر ذره‌بین بهداشت

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی البرز با بیان این‌که به طور مرتب بازدید و نظارت بر پرنده‌فروشی‌های میدان کرج و دیگر مناطق انجام می‌شود، می‌گوید: همجواری این واحدهای صنفی با نانوایی‌ها در صورت رعایت اصول بهداشتی، خطر و تهدیدی برای سلامت شهروندان به شمار نمی‌رود. به گزارش همشهری «سیدمحسن ابوترابی» می‌افزاید: چندین سال است بحث تعیین و تخصیص یک مکان واحد برای استقرار همه پرنده‌فروشی‌ها در آن توسط شهرداری مطرح است، اما تاکنون این امر به نتیجه 
نرسیده است.

وی می‌گوید: بیماری‌های مشترکی مانند آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بین پرنده‌ها و انسان وجود دارد، اما بیشترین نگرانی این است که این بیماری از طریق طیور بومی یا غیرمجاز به واحدهای صنعتی سرایت نکند. رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی البرز در مورد پرنده‌فروش‌های دوره‌گرد که در گوشه و کنار شهر اقدام به فروش و یا کشتار طیور می‌کنند می‌گوید: این کار غیرقانونی است و در صورت مشاهده با چنین مواردی برخورد و جمع‌آوری خواهد شد.

ابوترابی با بیان این‌که مرغ و خروس‌هایی که توسط این دوره‌گردها به فروش می‌رسند از مرغ و خروس‌های پیر مراکز پرورش طیور هستند که زمان کشتار آنها فرا رسیده می‌گوید: گوشت این طیور کیفیت مناسبی ندارد و به شهروندان توصیه می‌شود از خریداری مرغ و خروس از مراکز نامعتبر و غیرثابت خودداری کنند. رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی البرز اظهار می‌کند: از ابتدای سال تا پایان تیر ۱۷۰۱ مورد بازدید از مراکز عرضه طیور در مناطق مختلف استان انجام شده که ۱۱۹ مورد این بازدیدها مشترک با سازمان‌های نظارتی و بازرسی دیگر بوده است.

ابوترابی با بیان این‌که ۲۵ پرونده تخلف در این زمینه تشکیل شده است، اضافه می‌کند: در این دوره زمانی ۱۹۹۰ کیلوگرم طیور معدوم و در ۷ حکم صادرشده برای واحدهای متخلف، ۷ واحد صنفی پلمب شده است. وی با تاکید بر این‌که اداره دامپزشکی به عنوان ضامن و ناظر بر سلامت و بهداشت فراورده‌های خام دامی نظارت و بازدیدهای معمول را دارد، می‌گوید: شهروندان نیز باید با هوشیاری و رعایت توصیه‌های ایمنی و خریداری از مراکز معتبر، محصولاتی را که دارای مهر تایید دامپزشکی است خریداری کنند و در تامین سلامت خود و جامعه همکاری لازم را داشته باشند.

کد خبر 452660 برچسب‌ها استان البرز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کرج دامپزشکی نیروی انتظامی مرغ و خروس استان البرز آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۷۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک

به گزارش «تابناک»، بهزاد ولی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگارهای الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار کرد: درباره مضرات سیگارهای الکترونیک در رسانه‌های مختلف اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. سیگارهای الکترونیک جزو کالاهای قاچاق محسوب می‌شوند و تمام این سیگارها از مسیرهای غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، افزود: موضوع خطرات سیگارهای الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح شد و مقرر گردید ستاد برنامه ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان های ذیربط انجام دهد.  

ولی‌زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگارهای الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار دو وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رویم

وی درباره برخی از تقاضاها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگارهای الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگارهای الکترونیک صورت گرفته اما تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگارها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگارهای الکترونیک نمی‌رود؛ چرا که مضرات این سیگارها شناخته شده است.

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک

ولی‌زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت سمی بودن و سرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیک گزارش داده است؛ همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است. افرادی که با وجود تمام اطلاع‌رسانی‌ها صورت گرفته و هشدارهای داده شده، نسبت به مصرف این سیگارها اقدام می‌کنند، با اراده خود از مواجهه با خطرات این محصولات آسیب‌رسان استقبال می‌کنند.

اعتیاد جوانان؛ هدف صنایع دخانی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگارهای الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کند و در ارتباط با مصرف این کالاها باید تجدید نظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.  

گزارش تخلف فروش سیگارهای الکترونیک به ۱۹۰

وی با بیان اینکه سیگارهای الکتروینک جزو موارد قاچاق هستند، ادامه داد: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگارهای الکترونیک را گزارش کنند

دیگر خبرها

  • ورود  ناپلی به بوشهر ممنوع شد
  • گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک
  • ورود ناپلی و پست لارو از استان‌های دیگر به بوشهر ممنوع است
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • هشت تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف در زاهدان معدوم شد
  • آغاز ایمن سازی رایگان دام‌های هویزه برعلیه بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • آموزش‌های مرتبط با آبزیان در استان بوشهر گسترش می‌یابد
  • ۲۱۱ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد در البرز معدوم شد
  • دردسرهای جالب مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!
  • معدوم سازی هشت تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف در زاهدان