Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در سال‌های دور دانشگاه‌های کشورمان آموزش محور بودند و اعضای هیئت علمی آن فقط به آموزش اشتغال داشتند، ولی با تغییر رویکرد در دنیا دانشگاه‌های کشورمان نیز در ۲ دهه گذشته رویکرد خود را تغییر دادند و به دانشگاه‌های نسل دوم تبدیل شدند. در دانشگاه نسل دوم اعضای هیئت علمی بیشتر به پژوهش می‌پردازنذ و سعی بر حل مشکلات کشور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  محمدی معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت آموزش و پژوهش در دانشگاه‌ها را ۲ ماموریتی عنوان کرد که هرگز از هم جدا نبودند و هر دو در توانمندسازی دانشجویان و پیشرفت کشور موثر هستند، گفت: در طول هفته ۱۰ ساعت از وقت اعضای هیئت علمی به آموزش دانشجویان اختصاص داده می‌شود و بقیه وقت آن‌ها به ماموریت‌های دیگر که یکی از آن‌ها پژوهش است تعلق می‌گیرد.   وی افزود: اساتید بر خلاف گذشته که فقط نتیجه تحقیقات سایر کشور‌ها را به دانشجویان انتقال می‌دادند با انجام پژوهش می‌توانند نتایج تحقیقات خود را نیز در کنار مباحث دیگر آموزشی ارائه کنند.  دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه نسل سوم ارتقا یابند معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت در ادامه عنوان کرد: با توجه به اینکه اساتید بخش بیشتری از وقت خود را صرف سایر فعالیت‌ها می‌کنند، سهم ارزیابی‌های پژوهشی بیشتر از آموزش خواهد بود و ممکن است در یک نگاه ساده به نظر بیاید که آموزش فدای پژوهش شده است ولی واقعیت عکس این است؛ وقتی اساتید پژوهش کنند آموزش پُربار‌تری خواهند داشت یعنی دستاورد‌های پژوهشی را به دانشجویان عرضه می‌کنند.   محمدی با اشاره به ایکه دانشگاه‌های ما باید به دانشگاه‌های نسل سوم ارتقا یابند تصریح کرد: در حال حاضر از اساتید، تلاش در جهت تبدیل دانش به ثروت انتظار می‌رود و تلاشمان ارتقا از دانشگاه نسل دوم به نسل سوم است که این امر با فناور محور شدن محقق می‌شود و اگر دانشگاه‌های ما کارآفرین شوند به دانشگاه نسل چهارم ارتقا می‌یابند.  آموزش جایگاه خود را پیدا نکرده است اما محمد واحدی استاد دانشکده فیزیک دانشگاه علم و صنعت نظری بر خلاف سیاست‌های وزارت علوم که در جهت تشویق و تقویت پژوهش است دارد، او در این خصوص می‌افزاید: طبق سیاست‌های وزارت علوم آن چیزی که در ارتقا اساتید تعیین کننده است تعداد مقالات و فعالیت‌های پژوهشی است و به کیفیت آموزش بالای اساتید توجهی نمی‌شود به همین دلیل اساتید انرژی زیادی برای آموزش ندارند و تمام نیروی خود را در جهت پژوهش صرف می‌کنند.
واحدی با بیان اینکه آموزش قربانی پژوهش می‌شود اظهار کرد: سیاست‌های وزارت علوم باید به سمتی رود که آموزش جایگاه خود را پیدا کند و فدای پژوهش نشود.
این استاد دانشکده فیزیک دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه آئین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی باید اصلاح شود، تصریح کرد: تفاوت‌های شخصیتی اساتید در آئین نامه ارتقا اعضای هیئت علمی دیده نشده است، یک استادی در آموزش  و استاد دیگری در یافته‌های پژوهشی مهارت دارد و این موضوع باید در این آئین نامه به یک میزان سنجیده شود.
او ادامه داد: باید ۲ نوع امتیازبندی در آئین نامه وجود داشته باشد، ضریب پژوهش آموزش باید هر دو یکسان باشد و این امر باعث می‌شود اساتیدی که آموزش خوبی دارند انگیزه بیشتری برای ارتقا آموزش داشته باشند.    آموزش و پژوهش مستقل از هم نیست
جبار علی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه آموزش و پژوهش ۲ بالی هستند که اساتید باید در توانمندی خود از آن کمک بگیرند، افزود: وقتی عضو هیئت علمی به مرتبه دانشیاری ارتقا پیدا می‌کند معنی آن این است که به مرتبه علمی رسیده است که بتواند دانشجویانی را تربیت کند.   وی با این نگاه که نباید آموزش و پژوهش را مستقل از هم دید خاطرنشان کرد: یک دانشیار باید حداقل‌های آموزش و پژوهش را داشته باشد.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۸۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند انتخاب اساتید نمونه کشوری تشریح شد

معاون مرکز هیات‌های امنا و هیات‌های ممیزه وزارت علوم از ارسال ۱۵۰ پرونده برای انتخاب اساتید نمونه از سوی دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: ۶ نفر از این اساتید زن و مابقی مرد هستند.

به گزارش ایسنا، علیرضا حیدری در سی و یکمین آیین نکوداشت استاد برگزیده کشوری که امروز در سازمان پژوهشی‌های علمی و صنعتی درحال برگزاری است، گزارشی از روند انتخاب اساتید نمونه اشاره کرد و گفت: در ابتدای سال تحصیلی بخشنامه انتخاب عضو هیات علمی برجسته به همه دانشگاه‌ها ارسال و مدتی به آنها فرصت داده شد تا افراد واجد شرایط را به دبیرخانه معرفی کنند.

وی در ادامه تصریح کرد:  ابتدا تا ۳۰ دی ماه فرصت داشتند ولی تا فروردین هم پرونده‌هایی دریافت شد، بهتر است در دوره بعد بازه زمانی را رعایت کنیم. در نهایت حدود ۱۵۰ پرونده بعد از داوری اولیه در دانشگاه‌ها به دبیرخانه رسید.

معاون مرکز هیات‌های امنا و هبات‌های ممیزه وزارت علوم تاکید کرد: تعدادی از پرونده‌ها حداقل امتیازهای تعیین کننده را نداشتند و بقیه پرونده‌ها غربالگری شدند و در نهایت ۸۷ پرونده به دست آمد که انتخاب کار دشواری بود.

حیدری در پایان اظهار کرد: با توجه به برخی معیارها مانند توجه به گستره جغرافیایی، گروه‌های آموزشی یعنی ۶ گروه علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی و هنر و معماری ۶۵ عضو هیات علمی از ۳۱ دانشگاه به این عنوان دست یافتند.

معاون مرکز هیات‌های امنا و هیات های ممیزه وزارت علوم خاطرنشان کرد: امسال تعداد اعضای هیات علمی نمونه کشوری در مقایسه با سال گذشته ۱۰ نفر بیشتر شده است و شش نفر از اساتید نمونه خانم هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد / معرفی جوان‌ترین و پیرترین استاد
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • روند انتخاب اساتید نمونه کشوری تشریح شد
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام