Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدامین مسلمی حافظ کل قرآن کریم در شهر بروجن استان چهارمحال و بختیاری است که علاوه بر نقش مهم پدر و مادرش در جهت جذب به فعالیت‌های قرآنی و انس با این کتاب الهی نقش اساتیدش را در راهنمایی برای پیمودن این مسیر نورانی مهم می‌داند. در ادامه گفت‌وگوی ایکنا از چهارمحال و بختیاری را با این حافظ قرآن کریم می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایکنا؛ لطفاً خودتان را معرفی کنید.

محمد امین مسلمی ۲۱ ساله از شهر بروجن هستم که در دانشگاه علوم قضایی در رشته حقوق تحصیل می‌کنم. حدود 6 سال است که به توفیق حفظ کل قرآن کریم نائل شده‌ام.

ایکنا؛ حفظ قرآن را از چه سالی آغاز کردید و مشوق‌هایتان در این امر چه کسانی بودند؟

بنده در چهارده سالگی با تشویق و همراهی پدر و مادر و نیز راهنمایی اساتیدم در بروجن حفظ قرآن را آغاز کردم و پس از سه سال تلاش، توانستم کل قرآن را حفظ کنم.

ایکنا؛ روشتان را برای حفظ قرآن بگویید.

بنده ابتدا ترجمه هر آیه را در یک صفحه می‌خواندم و ترتیل آیات آن صفحه را با صدای استاد منشاوی گوش می‌کردم. سپس هر آیه را جداگانه سه مرتبه با چشم، سه مرتبه با گوش و سه مرتبه با زمزمه با استاد منشاوی همراهی می‌کردم. در مرحله آخر، آیات را در کنار هم و به صورت یکجا از حفظ تلاوت می‌کردم.

ایکنا؛ چه عامل یا عواملی را در انس شما با قرآن کریم مؤثر می‌دانید؟

علاوه بر محیط قرآنی خانه و نقش مهم پدر و مادر در جهت جذب بنده به فعالیت‌های قرآنی باید بگویم که توفیق حفظ قرآن نعمتی از جانب خدواند است و اگر کشش معنوی به سمت قرآن در انسان ایجاد نشود، هیچ کوششی مؤثر نخواهد بود لذا توفیق الهی بیش و پیش از هر عامل دیگری در این خصوص مهم است.

ایکنا؛ در چه مسابقاتی شرکت و چه مقام‌هایی کسب کرده‌اید؟

از حدود ۱۵ سالگی هر ساله در اکثر مسابقات حفظ اعم از مسابقات قرآن اداره اوقاف، مُدهامتان، مسابقات قرآن کارکنان قوه قضائیه، مسابقات بسیج دانش‌آموزی و سپس دانشجویی و ... شرکت کرده‌ام و در اغلب مسابقات به عنوان برگزیده استانی به مرحله کشوری راه یافته‌ام که در سال ۹۷ نیز مقام سوم کشوری را در مسابقات قرآن کارکنان قوه قضائیه در شهر مقدس قم کسب کردم.

ایکنا؛ به نظر شما زیباترین آموزه قرآن را در کدام آیه می‌توان یافت؟

قرآن کتاب زندگی و هدایت است و به بسیاری از موضوعات مبتلابه بشر اشاره دارد بنابراین انتخاب یک آیه از میان انبوه آیات شریفه کار دشواری است. با اینحال به آیه شریفه ۱۰۵ سوره توبه اشاره می‌کنم که خداوند می‌فرماید: «وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ ۖ وَسَتُرَدُّونَ إِلَىٰ عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»، و بگو که هر عمل کنید خدا آن عمل را می‌بیند و هم رسول و مؤمنان بر آن آگاه می‌شوند، آن گاه به سوی خدایی که دانای عوالم غیب و شهود است، بازگردانیده شوید و او شما را به کردارتان واقف سازد.

حفظ قرآن کریم چه تأثیرات محسوسی در زندگی شما داشته است؟

انس با این کتاب آسمانی مایه طمأنینه و آرامش است چرا که از دغدغه‌های دنیایی می‌کاهد و توجه انسان را به افق معنویت جلب می‌کند. ضمن اینکه به برکت فعالیت در عرصه قرآنی، دوستان زیادی پیدا کرده‌ام که همگی در مسیر نورانی قرآن گام بر می‌دارند و شرکت در محافل، مجالس و مسابقات قرآن، همواره گستره دوستان قرآنی‌ام را وسیع‌تر می‌کند.

ایکنا؛ تلاوت کدام آیه شما را به طمأنینه مورد اشاره‌تان نزدیک می‌کند؟

خداوند در آیه ۵۸ سوره مبارکه یونس می‌فرماید: «قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَ بِرَحْمَتِهِ فَبِذلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُون»َ بگو به فضل و رحمت خدا بايد خوشحال شوند كه از آنچه گردآورى كرده‌‏اند بهتر است. بر اساس تفاسیر معروف، مضمون آیه به «حفظ قرآن کریم» اشاره دارد و مرداد آن است که خداوند به سبب قرآنی که حافظان این کتاب الهی در سینه دارند، شادمانشان می‌کند و این قرآن برای آنان از هر چیز دیگری بهتر است. تأمل بر روی این آیه آرامش‌بخش و بهجت‌آور است.

ایکنا؛ به عنوان یک جوان نخبه و فعال قرآنی موفق در استان، نظرتان را در خصوص نحوه عملیاتی کردن توصیه مقام معظم معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ در کشور، بگویید.

در وهله نخست دغدغه فراگیری و حفظ قرآن کریم فرزندان باید در خانواده وجود داشته باشد، یعنی همانطور که برای ریاضی و زبان فرزندانشان دغدغه‌مند هستند برای دین آنان نیز اهمیت قائل باشند. امر آموزش نیز باید به افراد متعهد و متخصص در زمینه قرآن سپرده شود تا افراد را جذب کلاس‌ها کنند.

ایکنا؛ به نظر شما محیط آموزشی قرآن در جهت جذب و نگه داشتن قرآن‌آموز در کلاس، چه نقشی دارد؟

ایجاد جذابیت در آموزش قرآن برای کودکان و نوجوانان بسیار مهم است تا علاوه بر آموزش کودکان به مبحث تربیتی آنان نیز توجه شود. نمونه بارز ارائه آموزش جذاب به قرآن‌آموزان، طرح تابستانه «شور و شیرین» است که از ۳ سال گذشته برای نونهالان بروجنی اجرا می‌شود. در این کلاس‌های سه ساعته، نونهالان ساعتی را به فراگیری قرآن در رشته‌های صوت و لحن، قرائت، مفاهیم و ... سپری می‌کنند و دو ساعت دیگر را در زمینه‌هایی چون رشته‌های ورزشی و هنری اعم از شنا، فوتسال، خطاطی و ... آموزش می‌بینند که این طرح بسیار موفق است و افراد زیادی را تحت پوشش دارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری حفظ قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۹۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه محل مناسبی برای آموزش حقوق شهروندی به کودکان و نوجوانان است

استاندار زنجان گفت: کتابخانه محل مناسبی برای آموزش امور شهری به کودکان و نوجوانان در حوزه‌هایی مانند آموزش تفکیک زباله و باید و نبایدهای حقوق شهروندی است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، محسن افشارچی امروز _سه‌شنبه، دوم اردیبهشت_ در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان زنجان، اظهار کرد: طی ۲ سال اخیر نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده و پیگیری مداوم امور در دستور کار مسئولان این دستگاه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه ترویج کتاب و کتابخانه منشأ خیر و به نفع مردم است، افزود: در کشور، پایگاه‌های فرهنگی بسیاری داریم، اما در این میان کتابخانه‌های عمومی وضعیت منحصر به فردی دارد، چون کتابخانه یک پایگاه فرهنگی عمومی است و طیف مخاطبان گسترده‌ای را در بر می‌گیرد.

استاندار زنجان با اشاره به اینکه کتابخانه محل مناسبی برای آموزش امور شهری به کودکان و نوجوانان در حوزه‌هایی مانند آموزش تفکیک زباله و باید و نبایدهای حقوق شهروندی است، اضافه کرد: در استان نیروهای انسانی توانمندی در حوزه فرهنگ داریم و باید از این ظرفیت‌ها در کتابخانه‌های عمومی بهره ببریم.

وی اشاره به برگزاری سلسله جلسات ادبیات و زندگی در کتابخانه‌های استان گفت: جلسات خوانش و شرح مثنوی، عطار و حافظ بسیار ارزشمند است و باید چنین برنامه‌های تداوم داشته باشد.

افشارچی ضمن تاکید بر استفاده از بستر رسانه‌های اجتماعی برای ترویج فعالیت‌های کتابخوانی و معرفی خدمات کتابخانه‌های استان، عنوان کرد: مکان‌های پر رفت و آمد مانند فرودگاه، ایستگاه راه‌آهن و پایانه‌های مسافربری محل مناسبی برای ترویج کتابخوانی است و می‌توان مکان‌های ویژه برای دریافت کتاب صوتی برای مسافران ایجاد کرد.

کد خبر 747280

دیگر خبرها

  • قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • رقابت قرآنی دانش آموزان شمال فارس در سرچهان
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • ضرورت حفظ روابط دوستانه در بین فرهیختگان و دانشگاهیان
  • حمیدرضا نصیری و محمدرضا زاهدی نمایندگان ایران در مسابقات قرآن مالزی
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • کتابخانه محل مناسبی برای آموزش حقوق شهروندی به کودکان و نوجوانان است
  • تربیت میلیونی حافظان قرآن کریم باید به یک مطالبه عمومی و گفتمان تبدیل شود
  • تجلیل از قاریان و عوامل اجرایی جمع خوانی قرآن کریم در بروجرد