Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، معاونت بازار فرابورس پیرو مصوبه 26 تیرماه هیئت مدیره سازمان بورس از اصلاح برخی مواد مربوط به دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات اوراق بهادار در فرابورس به شرح ذیل خبر داد:

ماده 24؛ بند 2( معاملات عمده کنترلی و مدیریتی غیرکنترلی): حداقل شش روز کاری قبل از عرضه، اطلاعات و مستندات و موضوع ماده 2 ضوابط مربوط به شرایط متقاضیان خرید معاملات عمده سهام و حق تقدم سهام در بورس تهران و فرابورس( مصوب شورای عالی بورس) باید بصورت کامل به کارگزار ارائه شود و کارگزار پس از شناسایی متقاضی و کنترل تکمیل بودن اطلاعات، مدارک و مستندات، آن را به همراه نظر خود مبنی بر رعایت معیارهای مذکور طی همان روز به فرابورس، سازمان و حسب مورد سازمان خصوصی‌سازی ارائه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت عدم تکمیل مدارک و مستندات، کارگزار مکلف است مراتب نقض مدارک را صرف یک روز کاری به متقاضی اعلام کند.

ماده 30؛ در معاملات عمده کارگزار خریدار در صورتی مجاز به ورود سفارش به سامانه معاملاتی است که معادل 10 درصد ارزش سهام یا حق تقدم سهام موضوع معامله بر اساس قیمت پایه را بصورت نقد یا ضمانت نامه بانکی بدون قید و شرط به نفع شرکت سپرده گذاری مرکزی از مشتری دریافت و حسب مورد به حساب سپرده گذاری مرکزی واریز یا به این شرکت تحویل دهد و تاییدیه شرکت مزبور را مبنی بر اخذ تضامین مربوطه به فرابورس ارائه کند.

ماده37؛ ( معامله عمده شرایطی): کارگزار خریدار مکلف است حداکثر 14 روز کاری پس از انجام معامله نسبت به تسویه حصه نقدی معامله از طریق پایاپای شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اقدام کند و مستندات لازم جهت تنظیم سند تسویه خارج از پایاپای حصه غیرنقدی را حداکثر 13 روز کاری بعد از انجام معامله به فروشنده ارائه کند.

کارگزار فروشنده مکلف است پس از دریافت مستندات لازم جهت تنظیم سند تسویه خارج از پایاپای و حداکثر 14 روز کاری پس از انجام معامله نسبت به ارائه سند تسویه خارج از پایاپای به فرابورس و شرکت سپرده گذاری مرکزی اقدام کند. در صورت واریز حصه نقدی و ارائه سند تسویه خارج از پایاپای به شرکت سپرده گذاری مرکزی حداکثر 14 روز کاری بعد از انجام معامله، ثبت معامله در سیستم معاملاتی حداکثر تا پایان روز کاری بعد انجام خواهد شد.

ماده 37؛ تبصره 4: مهلت ارائه سند تسویه خارج از پایاپای و قطعیت معامله در عرضه عمده سهام وثیقه شده جهت تضمین اوراق توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی حداکثر 5 روز کاری بعد از مشخص شدن برنده رقابت است.

ماده 37؛ تبصره 5: خاتمه مهلت، آخرین ساعت کاری روز پنجم، چهاردهم یا سی ام حسب مورد خواهد بود. ساعت کاری در ایام ماه مبارک رمضان از ساعت 8 صبح تا 3 بعد از ظهر و سایر ایام از ساعت 8 صبح تا 4 بعد از ظهر است.

ماده 78، الف- بند 2( معاملات عرضه یکجا کنترلی و مدیریتی غیرکنترلی): حداقل 6 روز کاری قبل از عرضه، اطلاعات و مستندات موضوع ماده 2 ضوابط مربوط به شرایط متقاضیان خرید معاملات عمده سهام و حق تقدم سهام در بورس تهران و فرابورس( مصوب شورای عالی بورس) باید بصورت کامل به کارگزار ارائه شود و کارگزار پس از شناسایی متقاضی و کنترل تکمیل بودن اطلاعات، مدارک و مستندات، آن را به همراه نظر خود مبنی بر رعایت معیارهای مذکور طی همان روز به فرابورس و سازمان و حسب مورد سازمان خصوصی‌سازی ارائه کند. در صورت عدم تکمیل مدارک و مستندات، کارگزار مکلف است مراتب نقض مدارک را ظرف یک روز کاری به متقاضی اعلام کند.

ماده 86؛ در تمامی عرضه های یکجا کارگزار خریدار در صورتی مجاز به ورود سفارش به سامانه معاملاتی است که، معادل 10 درصد ارزش اوراق بهادار موضوع معامله بر اساس قیمت پایه را بصورت نقد یا ضمانت نامه بانکی بدون قید و شرط از مشتری دریافت و حسب مورد به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز یا به این شرکت تحویل دهد و تاییدیه شرکت مزبور را مبنی بر اخذ تضامین مربوط به فرابورس ارائه کند.

ماده 87؛( عرضه یکجا شرایطی): کارگزار خریدار مکلف است حداکثر 14 روز کاری پس از انجام معامله نسبت به تسویه حصه نقدی معامله از طریق پایاپای شرکت سپرده گذاری مرکزی اقدام کند و مستندات لازم جهت تنظیم سند تسویه خارج از پایاپای حصه غیر نقدی را حداکثر 13 روز کاری بعد از انجام معامله به فروشنده ارائه کند.

کارگزار فروشنده مکلف است پس از دریافت مستندات لازم جهت تنظیم سند تسویه خارج از پایاپای حداکثر 14 روز کاری پس از انجام معامله نسبت به ارائه سند تسویه خارج از پایاپای به فرابورس شرکت سپرده گذاری مرکزی اقدام کند. در صورت واریز حصه نقدی و ارائه سند تسویه خارج از پایاپای شرکت سپرده گذاری مرکزی حداکثر 14 روز کاری بعد از انجام معامله، ثبت معامله در سیستم معاملاتی حداکثر تا پایان روز کاری باید انجام خواهد شد.

ماده 87؛ تبصره 4: مهلت ارائه سند تسویه خارج از پایاپای و قطعیت معامله در عرضه یکجا، سهام وثیقه شده جهت تضمین اوراق توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی حداکثر 5 روز کاری پس از مشخص شدن پرنده رقابت است.

ماده 87؛ تبصره 5: خاتمه مهلت، آخرین ساعت کاری روز پنجم، چهاردهم یا سی‌ام حسب مورد خواهد بود. ساعت کاری در ایام ماه مبارک رمضان از ساعت 8 صبح تا 3 بعد از ظهر وسایل ایام از ساعت 8 صبح تا 4 بعد از ظهر است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه فرابورس اوراق بهادار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۰۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش نرخ دلار و یورو در معاملات امروز مرکز مبادله ارز و طلا

به گزارش خبرگزاری مهر، هر اسکناس دلار امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با ۱۴۲ تومان افزایش نسبت به روز گذشته، ۴۴ هزار و ۳۸ تومان داد و ستد شد.

قیمت حواله دلار آمریکا نیز با ۱۴۲ تومان افزایش نسبت به روز کاری قبل، ۴۱ هزار و ۱۱۸ تومان معامله شد.

قیمت هر اسکناس یورو با افزایش ۳۵۲ تومانی به ۴۷ هزار و ۸۸ تومان و حواله آن با افزایش ۳۴۸ تومانی نسبت به دیروز، ۴۳ هزار و ۹۶۷ تومان قیمت خورد.

اسکناس درهم امارات نیز در روز جاری با ۳۹ تومان افزایش قیمت به ۱۱ هزار و ۹۹۱ تومان رسید و حواله درهم ۱۱ هزار و ۱۹۶ تومان معامله شد که نسبت به روز گذشته ۳۹ تومان افزایش داشته است.

کد خبر 6088007 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • افزایش نرخ دلار و یورو در معاملات امروز مرکز مبادله ارز و طلا
  • اولین معامله مالکین جدید سرخابی‌ها/ تسویه بدهی میلیاردی استقلال با مالک پرسپولیس!
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس | افزایش ۷۶۳ هزار و ۶۵۶ واحدی شاخص کل
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس
  • جمع‌شدن برخی شیرخوارگاه‌های تهران پس از اصلاح دستورالعمل فرزندخواندگی
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • افت ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ شاخص هم‌وزن مثبت ماند
  • تکلیف مجلس به سازمان امور مالیاتی برای قبول هزینه‌های دارای صورتحساب الکترونیکی
  • تکالیف سازمان امور مالیاتی در باره صورتحساب الکترونیکی
  • سازوکار تعیین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی مشخص شد