Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمریکا چین را به مداخله در عملیات حفاری نفت و گاز در سواحل ویتنام در آبهای مورد مناقشه دریای جنوب چین متهم کرده است که نشان می دهد هنوز راه طولانی تا ترمیم روابط جانبه وجود دارد.

به گزارش ایسنا، مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای اظهار کرد: آمریکا از این که چین به مداخله در فعالیتهای نفت و گاز در منطقه اقتصادی انحصاری ویتنام ادامه می دهد، به شدت نگران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین اوایل ماه میلادی جاری یک کشتی مطالعاتی را همراه با اسکورت نظامی به منطقه مورد بحث اعزام کرده بود. در بیانیه وزارت خارجه آمریکا چنین اقدامی به منزله تشدید تلاشهای چینی برای مرعوب کردن مدعیان توسعه منابع در دریای جنوب چین توصیف شده است.

بخشهای زیادی از دریای جنوب چین مورد مناقشه میان چین و همسایگانش است. دادگاهی در لاهه در سال ۲۰۱۶ علیه ادعای چین و به نفع فیلیپین رای داد. با این حال چین رای مذکور را نپذیرفته و این امر تنشها در منطقه را تشدید کرده است. در عوض چین به برنامه های خود که بر اساس آن، بخش اعظم این دریا آبهای چین به شمار می رود، ادامه داده است.

طبق اطلاعات سازمان زمین شناسی آمریکا از اواسط دهه ۹۰، دریای جنوب چین ممکن است ذخایر نفت به میزان ۲۸ میلیارد بشکه داشته باشد. از آن زمان فناوری بهبود پیدا کرده و این رقم ممکن است به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند. البته با قیمت پایین نفت یا بدون قیمت پایین نفت هر کسی می خواهد سهمی از این نفت داشته باشد و چین بزرگترین سهم را می خواهد.

آمریکا مدعی است اقدامات چین در این منطقه، مانع دسترسی همسایگان این کشور به ۲.۵ تریلیون دلار منابع نفت و گاز بکر شده است. بیانیه آمریکا به این اشاره کرده که اقدامات مذکور مانع از این شده است که شرکتهای آمریکایی در بهره برداری از این ذخایر شرکت کنند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در حال حاضر شرکت ONGC هند در بلوک ۱۳۶-۳ ویتنام به حفاری مشغول است و در این بلوک با شرکت روسنفت روسیه شریک است. طبق گزارشهای پیشین خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از منابع آگاه ویتنامی، کشتی مطالعاتی که اخیرا اعزام شد، سومین مورد مداخله چین در منطقه اقتصادی انحصاری مورد ادعای ویتنام بوده است.

از آنجا که ONGC یک شرکت دولتی است، رویداد اخیر طبعا برای روابط میان چین و هند نیز جالب نیست. هند نسبت به چین وابستگی بیشتری به واردات نفت دارد و بنابراین منابع دریای جنوب چین از اهمیت بالایی برای این کشور برخوردار است.

اما در خصوص روابط میان آمریکا و چین، بیانیه اخیر وزارت خارجه آمریکا تنها به تنشهای میان دو کشور اضافه می کند. هر گونه تغییر رفتار چین در دریای جنوب چین، شرکتهای آمریکایی را تشویق خواهد کرد به فعالیتهای اکتشافی در این منطقه بپیوندند اما چنین احتمالی بعید است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۳۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا افزایش یافت

آفتاب‌‌نیوز :

قیمت طلا در روز دوشنبه به دنبال انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و افزایش خوشبینی نسبت به آسان شدن سیاست‌های پولی فدرال رزرو آمریکا افزایش یافته است.

به گزارش رویترز، قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۴۵ درصد افزایش به ۲۳۱۲ دلار و ۱۹ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک افزایش ۰.۵۱ درصدی به ۲۳۲۰ دلار و ۳۰ سنت رسیده است.

قیمت طلا در اولین ساعات تجارت در روز دوشنبه ۰.۴ درصد کاهش یافت. سرمایه‌گذاران در حال بررسی اطلاعات اشتغال آمریکا هستند که حاکی از آرام شدن رشد اقتصاد این کشور است.

آستان گولسبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو در روز جمعه گفت سیاست‌های پولی بانک مرکزی در سال جاری میلادی آسان‌تر خواهد شد. نرخ بالای بهره به ضرر فلزات گرانبها از جمله طلاست، چون هزینه نگهداری آن به عنوان یک سرمایه غیرسودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

از طرف دیگر، آرام شدن تنش‌ها در خاورمیانه و امید به جلوگیری از یک جنگ تمام عیار تمایل به خرید طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن پایین آورده است.

قیمت طلا از ابتدای سال جاری میلادی علی رغم تورم بالا و بی‌ثباتی نسبت به زمان کاهش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، ۱۲ درصد افزایش یافته است. قیمت طلا در ماه آوریل به یک رکورد جدید رسید که از دلایل اصلی آن می‌توان خرید بالای بانک‌های مرکزی، تقاضای بالا از سوی بازار‌های آسیا و درگیری‌های ژئوپلیتیکی در اوکراین و خاورمیانه دانست.

در میان سایر فلزات گرانبه، قیمت نقره با ۱.۷۶ درصد افزایش به ۲۷ دلار و ۱۶ سنت رسید. پلاتین هم با یک کاهش ۰.۷ درصدی ۹۵۵ دلار و ۸۰ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • آمریکا: به سرباز بازداشت شده در روسیه دسترسی کنسولی نداریم
  • آمریکا : به سرباز بازداشت شده در روسیه دسترسی کنسولی نداریم
  • کاشت ۴۰ هزار بوته گل رز در جنوب غرب تبریز
  • نرخ دلار و یورو در مرکز مبادله ارز
  • اذعان «آسپیدس» به هدف قرار گرفتن ناو ایتالیایی در خلیج عدن
  • منطقه امن کجاست؟+ فیلم
  • تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین
  • آنروا: رفح را ترک نخواهیم کرد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد