Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24- معاون زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: از ریاست قوه قضائیه می‌خواهیم هرچه سریع‌تر لایحه منع خشونت علیه زنان را اجرایی کند.

معصومه ابتکار معاون زنان و خانواده رئیس جمهور در نشست خبری به مناسبت هفته دولت گفت: در طول دولت دوازدهم مهم ترین محور کاری ما نگاه برنامه ای به تحقق عدالت جنسیتی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع شاخص های عدالت جنسیتی و کلیات آن در جلسه ستاد ملی زن و خانواده با حضور رئیس جمهور به تصویب رسید. این شاخص ها در ۸ محور برای وزرا و استانداران ابلاغ شده و موضوعاتی ازجمله آموزش، بهداشت، خانواده و غیره را در بر می گیرد.

وی افزود: ستاد ملی زن و خانواده یک ستاد فرا قوه‌ای است. انتظار ما این است که تحقق این شاخص ها از سوی دستگاه های مختلف انجام شود. ما همکاری بسیار نزدیکی با مرکز آمار ایران برای تهیه شناسنامه و اطلاعات آماری این شاخص ها داریم و آمار تفکیک به جنس در حوزه های مورد نیاز را به ثبت می رسانیم. مرحله دوم کار ما موافقت نامه هایی بود که در استان ها برای سند ارتقا وضعیت زنان در استان ها و بر مبنای اطلس خانواده بود. این سند در ارائه راهکار و مشخص شدن کمبودهای زنان تاثیرگذار است.  

معاون امور زنان و خانواده گفت: یکی از طرح های مدنظر در این زمینه طرح تاب آوری زنان در استانها بود که در حال حاضر نیز برای تمامی استانها تهیه شده است. روز گذشته نیز با حضور بنده سند ارتقا وضعیت زنان در اراک تدوین و آماده شد.

وی تصریح کرد: یکی از مهم ترین اقدامات معاونت بازنگری یا تدوین قوانین جدید و لوایح بوده است. طی ۵ سال گذشته به طور خاص پیگیر موضوعاتی ازجمله اصلاح قوانین مربوط به دیه، افزایش سن کیفری، افزایش سن ازدواج و قوانین مربوط به زنان سرپرست خانوار بودهایم.

ابتکار خاطرنشان کرد: با قوه قضائیه نیز نشستی برای لایحه خشونت علیه زنان داشتهایم و از ریاست این قوه نیز میخواهیم نسبت به رسیدگی به این لایحه اقدام کنند. از مجلس نیز می‌خواهیم هر چه سریع‌تر لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را به تصویب رسانند.   

وی اظهار داشت: یکی از رویکرد های معاونت زنان و خانواده، توجه به نهاد خانواده و برقراری تعادل در نقش های فردی و اجتماعی زنان در خانواده است. در واقع نباید نقش های فردی زنان به خانواده و نقش های زنان در این نهاد به فعالیت های بانوان آسیب بزند یکی از مهم ترین فعالیت هایی که برای آن  تلاش شده، موضوع مرخصی های زایمان و توجه به حقوق فردی زنان در عین حفظ نقش آن ها در خانواده است زیرا این دو نقش در تقابل با هم نیستند بلکه در کنار یکدیگر هستند. به همین منظور دستورالعملی برای آموزش های قبل، حین و بعد از ازدواج تهیه و اجرا شد اما نیاز به همکاری دیگر دستگاه ها دارد.  

وی بیان کرد: طرح گفتگوی ملی خانواده نیز طرحی است که از دو سال گذشته با همکاری آموزش و پرورش در حال اجرا است. با همکاری وزارت کار و وزارت کشور نیز موضوع مشاغل خانگی و مهارت های شغلی با جامعه آماری ۱۲ هزار زن در حال اجرا است. موضوع دیگر مهارت های ارتباطی است که مرحله اول آن در استان ها به پایان رسیده و مرحله دوم در حال تکمیل شدن است.

ابتکار درخصوص دختران باز مانده از تحصیل گفت: دختران بازمانده از تحصیل ما در کل کشور کم تر از ۴ درصد است و اغلب در مناطق روستایی و حاشیه ای است. دو مدرسه به این منظور ایجاد شده که یکی در شیر آباد حاشیه شهر زاهدان و دیگری در حاشیه شهر ایرانشهر است. در این مدرسه دختران سن ۱۴ الی ۱۶ به دلیل عدم داشتن شناسنامه به مدرسه نرفته و کلاس اول هستند. قرار است به زودی مدرسه ای در یکی از روستاهای خراسان شمالی نیز تاسیس شود. در استان کهکیلویه و بویر احمد نیز طرحی خاص برای ارتقا تاب آوری و آموزش های خاص در حوزه ازدواج زودهنگام و ایجاد یک مجتمع خوابگاهی به زودی انجام خواهد شد.

ابتکار عنوان کرد: عنوان فمینیست دادن به هر تلاشی برای زنان اقدامی غلط است. بنیان گذاری بهبود وضعیت زنان در سیره پیامبر و ائمه اطهار است. ما از تمامی تشکل هایی که پروژه های خود را به معاون زنان ارائه دهند حمایت می کنیم و تاکنون در ۵ منطقه کشور و برای حدودا ۱۵۰۰ تشکل دوره های لازم برای ارائه خدمات اجتماعی را اجرا کرده ایم. این دوره های ادامه دارد و در باقی نقاط کشور نیز اجرا خواهد شد.  

وی تصریح کرد: در بحث قانونی حمایت از تشکل ها نیز یک آیین نامه اصلاح شده و امیدواریم تشکل ها حمایت بیشتری شوند. در حال حاضر نیز تعداد تشکل های زنان به ۲ هزار و ۷۰۰ تشکل رسیده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره تضاد لایحه افزایش سن ازدواج و لایحه تابعیت فرزندان مادران ایرانی خاطرنشان کرد: لایحه افزایش سن ازدواج به منظور مقابله با ازدواج در سنین پایین است. در مورد لایحه تابعیت فرزندان مادر ایرانی، موضوع درباره کودکانی است که پیش تر از این ازدواج ها حاصل شده و در حال حاضر دچار مشکلات هویتی هستند. قرار است تمام ملاحظات امنیتی نیز در این لایحه لحاظ شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در برخی استان ها آداب و رسوم بر اساس ازدواج زیر ۲۰ سال دختران است و لایحه افزایش سن ازدواج موجب آسیب به این افراد می شود، تصریح کرد: در سند ارتقا وضعیت زنان این موضوع مدنظر قرار گرفته شده چون این امر موضوعی فرهنگی است و باید در مدارس این مناطق فرهنگ سازی درست انجام شود. ما به دنبال افزایش سن ازدواج نیستیم بلکه به دنبال ازدواج دختران در سن مناسب هستیم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور بیان کرد: صندوق های اعتبار خرد که با همکاری جهاد کشاورزی ایجاد شده و به منظور اعطا تسهیلات به زنان کار آفرین است با برخی بانک ها نیز همکاری داشته ایم که طی یکی از این همکاری ها به ۳۰ هزار زن سرپرست خانوار ۳ میلیون تومان وام اعطا شد.

وی افزود: با وزارت کار نیز نشستی برای برنامه ریزی در جهت کمک به بانوان کارآفرین داشته ایم و برای موضوع مشاغل خانگی نیز قرار است طرحی اجرایی شود. نباید به مشاغل خانگی نگاه سنتی داشت بلکه این مشاغل با توجه به ارتقا فضای مجازی بسیار اهمیت دارد. 

منبع: مهر

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۴۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرادهای سابق شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است

دریافت 924 KB

به گزارش همشهری آنلاین،‌ طحان نظیف گفت: برخی ایرادات سابق شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است و انشاالله تا روزهای آینده جمع بندی و ارسال نظر را خواهیم داشت.

کد خبر 849316 برچسب‌ها خبر ویژه زنان - حجاب شورای نگهبان زنان

دیگر خبرها

  • این دهه‌شصتی خبرساز طراح لایحه حجاب است؛ سمت‌های او چه بوده است؟
  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • فرانسه بی‌اخلاقی در صنعت فیلم را جدی گرفت/ تشکیل یک کمیسیون دولتی
  • تشدید خشونت‌ها علیه سیاستمداران، چالشی برای آلمان
  • چرا دولتمردان آمریکا از خشونت‌ علیه دانشگاهیان این کشور در برابر دوربین‌ها ابایی ندارند؟
  • یادداشت مهرداد خدیر / این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت‌هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • ایرادهای سابق شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری