Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-03@04:13:23 GMT

دو شوری بودن لایحه تجارت را بررسی می‌کنیم

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۵۵۲۵

دو شوری بودن لایحه تجارت را بررسی می‌کنیم

تین‌نیوز | 

 رئیس مجلس گفت: اگر ارجاع به کمیسیون لحاظ شود باید بررسی لایحه تجارت طبق بند شش ماده 149 آیین‌نامه باشد و اگر دو شوری باشد امروز در این زمینه تاملی می کنیم و اعلام نظر خواهیم کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، جهانبخش محبی‌نیا نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان در جریان رسیدگی به لایحه تجارت- قراردادهای تجارتی به استناد مواد 149 تا 159 آیین‌نامه داخلی مجلس، گفت: در این مواد روند رسیدگی به کلیات و شور دومی را بیان می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما آیین‌نامه را با آگاهی اصلاح کردیم تا در زمان دو شوری قبل از این‌که به مواد ورود شود بتوانیم پیشنهاد حذف کل و جزء دهیم و در مواقعی با اجازه مجلس مواد کمیسیون برگشت داده می‌شد تا اصلاح شود.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مواردی شاهد ماهیت مواد ارجاعی به کمیسیون بوده‌ایم بنابراین باید مجددا در صحن علنی درباره کلیات آن موافق و مخالف صحبت کند و پیشنهادات نیز در زمینه آن ماده مطرح شود.

وی اظهار داشت: چندی پیش حق بنده، مفتح و قاضی‌پور برای ارائه پیشنهاد ضایع شد.

علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر گفت: اختلاف نظری در این زمینه وجود دارد، تصور این بود بعد از این‌که شورای نگهبان ایرادات خود را مطرح کرد در واقع پیشنهادات ما سلب می‌شود و در داخل مجلس تصمیم‌گیری می‌شود، از این‌رو لایحه به کمیسیون ارجاع داده و مجددا کلیات به رأی گذاشته شد.  

رئیس مجلس توضیح داد: به هرحال دو نظر در این زمینه وجود دارد که اگر ارجاع به کمیسیون لحاظ شود باید بررسی لایحه تجارت طبق بند 6 ماده 149 آیین‌نامه باشد و اگر دو شوری باشد فرمایش آقای محبی‌نیا درست است، امروز در این زمینه تاملی می‌کنیم و اعلام نظر خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: به هر حال اعتقاد داریم که شورای نگهبان نمی‌توانست آزمایشی بودن لایحه تجارت را ایراد بگیرد اما چون دیر شده بود و کارها انجام شده بود نظر شورای نگهبان را پذیرفتیم با این حال وقتی امری یا یک قانون به دلیل اهمیت در کمیسیون آزمایشی تشخیص داده می‌شود آن تشخیص از سوی مجلس انجام شده است.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: رئیس مجلس لایحه تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۵۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بعد از گذشت ۱۰ سال کمیسیون های مشترک همکاری بین دو کشور برگزار شد گفت: دو سند در این کمیسیون های مشترک به امضا رسید که یکی از سندها مربوط به  برگزاری  و رسمیت بخشیدن به کمیسیون بود و از گذشته تا به امروز در مجموع ۲۲ سند آماده امضا است که بین سران دو کشور به امضا برسد.

وی افزود:  افزایش گردشگری، تسهیل تردد تجاری و نقش هر کشور در توسعه کریدور شمال _ جنوب و فعالیت های بندری چراکه هم امارات و هم دبی دارای بنادر زیادی است که باید از ظرفیت های این بنادر هر دو کشور استفاده کنند.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: تعداد پروازهای زیادی بین دو کشور برقرار است و در حال حاضر هفته ای ۳۲۰ پرواز بین دو کشور برقرار و توسط شرکت های ایرانی و اماراتی در حال انجام است و موانع در این بخش برطرف شد.

بذرپاش  با بیان اینکه  همچنین توسعه همکاری و سرمایه گذاری شرکت‌های  اماراتی در بنادر ایران و تسهیل فرآیندهای بانکی در این  دیدارها  مطرح شد گفت: نیازهای تجار و خواسته تجار ما  تسهیل فرآیندهای بانکی بوده است و تسهیل تعاملات بانکی بود که در این بخش مطرح شد و  قول های همکاری  در این بخش مطرح شد که امیدواریم پیشرفت های خوبی در این بخش انجام شود.

وی با اشاره به اینکه  در سال گذشته تجارت بین الملل بین ایران و امارت از ۲۷ میلیارد دلار عبور کرده است گفت: بعد از چین بزرگترین شریک تجاری ما امارات است و  در فرآیند تامین  زمینه های واردات کالا  و همچنين  مقصد صادرات کالاهای ما نقش بسیاری دارد.

او گفت:  زیر ساخت های گردشگری بین دو کشور  از دیگر موضوعات مطرح شده  در این کمیسیون بود و با توجه به آنکه ایران و امارات دارای زیر ساخت های گردشگری بسیاری هستند در این دیدار مطرح شد.

بذرپاش گفت: بین اتاق های بازرگانی و تاسیس صندوق ضمانت و مشارکت دو طرف در این بخش موضوعاتی بود که مطرح شد و ضمانت‌های لازم ارائه شد  و در مجموع و با وجود همه فشارهای که از سوی کشور آمریکا به کشور همسایه ایران به ویژه امارات وارد شد اما خوشبختانه  مانعی در این بخش وجود ندارد و و ایران موضع رسمی خود را اعلام کرد و امیدواریم بعد از ۱۰ سال که این کمیسیون برگزار شد  سال آینده در این زمینه بتوانیم توسعه همکاری ها را داشته باشیم.

 رئیس  کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خصوص توسعه بخش ترانزیت بین دو کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده‌ای و ریلی باید هم‌زمان رخ دهد و کلان پروژه ایران راه که در کشور این روزها در دستور دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم‌افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی افزود: زمینه‌های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه صورت گرفت و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می‌توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده‌کننده‌های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خاتمه در خصوص پیش‌بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: ۲۷ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در ۲ کشور وجود دارد پیش بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس
  • حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد
  • قالیباف: دست لابی‌های پنهان را در مجلس یازدهم بستیم
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه
  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • قالیباف: ۱۰ همت برای فوق‌العاده شغل پرستاران اختصاص یافت
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به پایان رسید
  • جدول مربوط به «تملک دارایی‌های مالی» تصویب شد