Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@05:19:01 GMT

استفاده از ظروف یکبار مصرف هنوز به صرفه است؟

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۶۰۱۲

حمید صمدی، رئیس انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف، عنوان کرد: از زمانیکه قیمت ارز افزایش پیدا کرد ما نیز مجبور شدیم به همان نسبت، قیمت محصولات خود را افزایش دهیم و به طور میانگین قیمت ظروف یکبار مصرف نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.

 حمید صمدی، رئیس انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف، در خصوص میزان افزایش قیمت ظروف یکبار مصرف گفت: از زمانیکه قیمت ارز افزایش پیدا کرد ما نیز مجبور شدیم به همان نسبت، قیمت محصولات خود را افزایش دهیم و به طور میانگین قیمت ظروف یکبار مصرف نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با توجه به ثبات حاکم در بازار و یکی شدن قیمت ارز نیمایی با بازار آزاد و نظارت بر توزیع مواد اولیه فکر نمی‌کنم دیگر شاهد افزایش قیمت‌ها باشیم، حتی این احتمال وجود دارد که با کاهش قیمت خوراک پتروشیمی‌ها قیمت تمام شده ما نیز کاهش پیدا کند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود ثبات قیمت مواد اولیه، در روزهای اخیر قیمت ظروف یکبار مصرف سیر صعودی به خود گرفته است؟ گفت: معمولا در روزهای منتهی به ماه محرم که اوج مصرف ظروف مواد اولیه است خرده فروشان این صنف اقدام به خریدهای کلی و حتی پیش خرید ظرف غذا، قاشق و لیوان می‌کنند تا بدین صورت موجودی بازار را در کنترل خود داشته باشند و با شروع دهه اول قیمت‌ها را تا جایی که می‌توانند افزایش می‌دهند و سودهای کلانی نیز در 20 روز اول محرم کسب می‌کنند.

وی ادامه داد:البته تولیدکنندگان نیز سعی می‌کنند محصولات خود را به افرادی بدهند که چهار فصل از آنها خرید می‍کنند و تا جایی که امکان داشته باشد از دادن جنس به دلال‌ها در این ماه خودداری می‌کنند.

وی در خصوص صادرات ظروف یکبار مصرف گفت: با توجه به افزایش قیمت ارز وضعیت صادرات بهتر از گذشته شد و اکنون افغانستان و عراق بازارهای اصلی ما هستند. اما فعالین این حوزه تلاش دارند تا بازارهای جدیدی را پیدا کنند بر همین اساس برنامه‌های صادرات به حوزه اوراسیا آغاز شده است. بر اساس برآوردهایی که ما انجام دادیم این حوزه ظرفیت 300 تا 400 میلیون دلاری صادرات را دارد از همین روی ارسال محصولات آغاز شده است اما دولت و سازمان‌های مرتبط متاسفانه هیچ همکاری و کمکی به ما در این زمینه نکردند و تمام فعالیت‌ها توسط بخش خصوصی انجام شده است.

وی افزود: باید توجه داشت که با کاهش قدرت خرید مردم، بازار داخلی دیگر جوابگوی تولید نیست و واحدهای کوچک اگر می‌خواهند به حیات خود ادامه دهند باید به سمت صادرات بروند. اما چون تخصص و امکانات ندارند عملا این اتفاق صورت نمی‌گیرد بنابراین دولت و سازمان توسعه تجارت باید به کمک آنها بیاید.

صمدی در خصوص مشکلات صادرات گفت: بوروکراسی اداری و بخشنامه‌هایی که در تضاد با یکدیگر هستند و برخی از آنها شبانه صادر می‌شوند اصلی‌ترین رقیب ما در صادرت هستند. به طور مثال همه می‌دانند که صادرات به عراق و افغانستان ریالی است و کسی دلار نمی‌گیرد، دولت هم ابتدا این را قبول داشت اما یک مرتبه بخشنامه صادر کردند که معادل دلاری محصولات صادر شده باید به سامانه نیما واریز شود. از سوی دیگر ما در تحریم هستیم و عملا ارتباط بانکی با کشورهای دیگر نداریم اما برای برگشت ارز ضرب‌الاجل تعیین می‌کنند.

وی افزود: تولیدکنندگانی که محصولات خود را صادر می‌کنند چاره‌ای جز بازگرداندن ارز ندارند چون تولید آنها به این پول وابسته است پس نباید نگرانی از بازگشت ارز تولیدکنندگان داشت. متاسفانه این قبیل مشکلات و نارسایی‌ها سبب شده که تولید در کشور با سخت‌ترین شرایط صورت بگیرد.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EsI برچسب ها: صنعت ، صادرات ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: صنعت صادرات بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۶۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳

در گفتگوی ویژه خبری موضوع تنظیم بازار کالا‌های اساسی با مشارکت تشکل‌ها مورد بررسی قرار گرفت و آقای پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و آقای کاشانی رئیس اتحادیه سراسری تولیدکنندگان تخم مرغ به سوالاتی پاسخ دادند.

پیمان پاک گفت: وقتی عرضه از تقاضا فزونی بگیرد و اختلاف داشته باشد، تنظیم بازار محقق نمی‌شود، وقتی شما نتوانید تولید را تثبیت کنید و با هرگونه سیاست و فشاری نمی‌توان به ثبات و تعادل دست پیدا کنیم. کالای تخم مرغ در این زمینه یک نمونه است و ما طی سال گذشته رشد و رونق تولید داشتیم و در کنار آن برای افزایش عرضه باید به تولید کننده هم اطمینان بدهیم. ما در ۶ ماهه اول سال به دلیل افزایش دما کاهش مصرف را داریم و در شش ماهه دوم افزایش تقاضا داریم. برای تنظیم این موضوع، یک راه این بود که دولت با همراهی بخش خصوصی، برنامه ریزی کند مازاد عرضه را به بازار کشور‌های اطراف صادر کند.

در ادامه کاشانی گفت: سال ۱۴۰۰، واردکننده تخم مرغ بودیم و با حضور دولت جدید با واگذاری کلیه وظایف تولید و صادرات به تشکل ها، سال ۱۴۰۱، ۵۴ هزار تن و در سال ۱۴۰۲ رقم صادرات به ۱۳۷ هزار تن رسیده که این رقم بسیار قابل توجه است. هدفگذاری ما برای امسال ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن صادرات است. ترکیه که کشور رقیب ما است، امسال نسبت به آنها تولید بهتری داشتیم. در سال ۱۳۹۹، ۹۰۰ هزار تن تولید تخم مرغ ما بوده، امسال این میزان به ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده است.

او افزود: در گذشته صادرات سنتی به عراق یا افغانستان داشتیم، اما اکنون به قطر، امارات، ترکمنستان و حتی در مقاطعی به پاکستان صادر کنیم. اولین محموله صادرات به روسیه نیز هفته آینده ارسال می‌شود. روسیه یکی از کشور‌هایی است که ضوابط بهداشتی سختی دارد، اما برای نخستین بار صادرات این کالا به روسیه انجام می‌شود. 

پیمان پاک در خصوص تامین نهاده گفت: ۷۰ درصد قیمت تمام شده مرغ و تخم مرغ در حوزه نهاده‌ها است در یک سال گذشته هدف وزارت جهاد این بوده که قیمت تمام شده تولید را کاهش دهد. از جمله نکات مهم در هزینه تمام شده تولید طیور، بخش نهاده هاست. نهاده‌ها امروز به صورت مدت دار و در یک بازه مشخص با ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر از نرخ مصوب در اختیار مرغدار قرار می‌گیرد. این الگو در تولید مرغ نیز اجرا خواهد شد. وقتی مرغدار بداند که برای شش ماه آینده، نهاده دارد، افزایش تولید اتفاق می‌افتد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • افزایش ۱۲ درصدی حجم ذخایر سد‌های استان اردبیل
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌