Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@09:14:05 GMT

بخشودگی زیاد و مواخذه کم در موضوع میانمار

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۶۹۶۹

بخشودگی زیاد و مواخذه کم در موضوع میانمار

ارتش میانمار، دو سال پیش در چنین زمانی، کمپین "پاکسازی قومیتی" خود را در استان "راخین" علیه اقلیت مسلمان روهینجا آغاز کرد. کشتار، آتش‌زنی‌ و خشونت‌ جنسی، افزون بر ۷۴۵ هزار روهینجایی را به کمپ‌های بنگلادش -در آن سوی مرز میانمار- پناهنده کرد.

به گزارش ایسنا، سرمقاله واشنگتن‌پست در مطلب ذیل، به بررسی عدم کنش‌گری دولت‌ها درباره خشونت‌های ارتش میانمار علیه مردم روهینجا پرداخته است:

«رویه ارتش میانمار، منتج به یک فاجعه حقوق بشری و یکی از بدترین بحران‌های انسانی جهان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز پنج‌شنبه، یک هیئت تحقیقاتی سازمان ملل گزارش داد که ارتش میانمار -موسوم به تاتماداو- مسئول صدها مورد از تجاوزات گروهی انجام گرفته حین "کمپین پاکسازی" است و دولت میانمار، "تحت کنوانسیون نسل‌کشی، جهت ناکامی در تحقیق و مجازات اعمال نسل‌کشی" باید گناهکار تلقی شود.

همین هیئت در اوایل این ماه افشا کرده بود که تاتماداو، حمایت مالی شبکه‌ای متشکل از حدود ۲۰۰ شرکت داخلی و خارجی را پشتوانه خود دارد که از نیروهای امنیتی مستقل، حمایت‌های ضروری می‌کنند.

در حالیکه مردم روهینجا در بنگلادش و در حالت بلاتکلیف به سر می‌برند، زمان آن است که دولت‌های غربی، جهت محکومیت ارتش [میانمار] و حامیان آن، اقدامات بیشتری ترتیب دهند.

دو شرکت‌ گسترده و داخلی میانمار، به نام‌های "دارایی‌های منحصر اقتصادی میانمار" و "شرکت اقتصادی میانمار"، روی هم‌رفته مالک ۱۲۰ تا از شرکت‌های مذکور هستند که هر دو آن‌ها، توسط مقامات ارشد ارتش اداره می‌شوند. افزون بر این، بیش از ۱۰ شرکت از کشورهای دیگر –از جمله چین، روسیه و کره شمالی- از منابع تامین تسلیحات تاتماداو هستند. گزارش سازمان ملل، از موضوع اتکای تاتماداو به "شرکت‌های هم‌دست" که به این ارتش پول اعطا می‌کنند نیز پرده برداشته است؛ بیش از ۱۰ میلیون دلار، در سه مراسم جداگانه "جذب مالی" با اسپانسری تاتماداو، به ارتش این کشور اعطا شده است.

طبق این گزارش، یک هفته پس از آغاز پاکسازی قومیتی روهینجا، طی یکی از این مراسمات جذب مالی که در تاریخ اول سپتامبر ۲۰۱۷ برگزار شده بود، "مین آئونگ هالینگ"، ژنرال ارشد و فرمانده کل ارتش میانمار، اقدامات تاتماداو را با "بنگالی" خواندن روهینجایی‌ها توجیه کرد؛ این واژه‌ مغرضانه برای مدت‌ها جهت آزار و اذیت مردم روهینجا و بیگانه عنوان کردن آن‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. بخشی از سرمایه جذب شده، صرف ساختن یک حائل مرزی بین میانمار و بنگلادش، همسایه این کشور شده است تا از بازگشت روهینجایی‌ها به محل زندگی سابق‌شان جلوگیری به عمل آید.

کشور میانمار که با عنوان "برمه" نیز شناخته می‌شود، پس از کودتای سال ۱۹۶۲، توسط ارتش اداره می‌شد. کمیته نظامی حاکم، در سال ۲۰۱۱ منحل شد و یک دولت -اسما- غیر نظامی بر روی کار آمد. "آنگ سان سوچی"، نماد مقاومت پایدار مقابل ارتش میانمار و دارنده جایزه صلح نوبل است که پس از پیروزی حزب "اتحادیه ملی برای دموکراسی" در انتخابات سال ۲۰۱۶، رئیس "مشروع" دولت میانمار شد. حین اقدامات ارتش در سال ۲۰۱۷، او نتوانست -و یا نخواست- سرکوب روهینجایی‌ها توسط ارتش را مهار کند. ارتش این کشور، هیچ مجمع غیر نظامی ندارد و حدود ۲۵ درصد از صندلی‌های پارلمان را نیز در اختیار دارد و می‌تواند جلودار هرگونه تغییرات اساسی در قانون شود.

گزارش سازمان ملل درخصوص تجاوزهای گسترده، ذکر کرده بود که "دو مقام ارشد نظامی میانمار، علی‌رغم درخواست هیئت [سازمان ملل] برای تحقیق و در صورت الزام مورد پیگرد قرار دادن آن‌ها جهت ارتکاب به جرایم جنگی، جرایم ضد بشری و نسل‌کشی، بر سر کار خود باقی هستند".

در راستای پایان‌دادن به درگیری‌ها در این کشور، سازمان ملل نقشه راهی طرح کرده است که رویه پیشبرد امور مذکور را تبیین می‌کند. آمریکا، چندین ژنرال ارشد ارتش میانمار از جمله مین آئونگ هالینگ را مورد تحریم قرار داده است؛ اما گزارش سازمان ملل نشان‌دهنده آن است که اقدامات بیشتری توسط دولت‌ها می‌توانسته صورت بگیرد؛ از جمله این اقدامات، مجازات و تحریم پشتوانه‌های اقتصادی تاتماداو است؛ به خصوص شرکت‌هایی که خارج از این کشور فعالیت می‌کنند. پس از دو سال آتش‌افکنی و خشونت علیه روهینجا، بخشودگی بسیار زیاد بوده و مواخذه، بسیار کم.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پاکسازی قومیتی نسل کشی روهینجا سازمان ملل متحد ميانمار مسلمانان روهینجا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۶۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگلیس درصدد راه اندازی گنبد آهنین

فرو ریختن هیمنه رژیم صهیونیستی در پی عملیات موفقیت‌آمیز «وعده صادق» ایران با هدف پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، مقام‌های انگلیس را در سایه ضعف جدی ارتش این کشور، به فکر تقویت قوای نظامی و راه‌اندازی گنبد آهنین انداخته است.

به گزارش ایرنا، تونی رادکین رئیس ستاد مشترک ارتش انگلیس در گفت‌ وگو با شبکه رادیویی ال‌بی‌سی عنوان کرد که مذاکرات درباره راه‌اندازی گنبد آهنین در این کشور به طور پویا جریان دارد. او با بیان اینکه وضعیت انگلیس به‌ عنوان عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با رژیم صهیونیستی متفاوت است، اما تصریح کرد که این کشور در آینده به گنبد آهنین نیاز خواهد داشت.

این مقام نظامی انگلیس گفت که لندن به همراه متحدان اروپایی خود سرگرم بررسی ابتکارات مختلف برای دفاع از خود در برابر تهدید فزاینده بین‌المللی است.

پیشتر مارک فرانسوا و جیمز هیپی معاونان سابق وزارت دفاع انگلیس هم گفته بودند که این کشور به سامانه دفاعی مشابه رژیم صهیونیستی نیاز دارد. البته کارشناسان می‌گویند که راه‌اندازی گنبد آهنین در انگلیس، به دلیل بزرگتر بودن مساحت این کشور نسبت به سرزمین‌های اشغالی، پیچیده‌تر و گران‌تر خواهد بود.

به هر روی واقعیت این است که حمله پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی مقام‌های غربی را شگفت زده و محاسبات آن ها را برهم زده است. هفته پیش یک فرمانده پیشین نیروی دریایی انگلیس اعتراف کرد که اگر ایران به این کشور حمله کرده بود، انگلیس قادر به دفاع از خود نبود.

پنی موردانت معاون پارلمانی نخست وزیر و وزیر دفاع پیشین انگلیس هم در یادداشتی برای نشریه دیلی میل نوشت که عملیات نظامی ایران، جهان را تحت تاثیر قرار داده است. وی با بیان اینکه انگلیس مانند سایر کشورهای اروپایی توان نظامی خود را تقویت نکرده است، بر لزوم افزایش بودجه دفاعی این کشور تاکید کرد.

نخست وزیر انگلیس روز چهارشنبه به بهانه افزایش تهدیدهای بین‌المللی و ادعای تبدیل شدن جهان به مکانی خطرناک‌تر از پایان جنگ سرد، اعلام کرد که ۷۵ میلیارد پوند به بودجه دفاعی این کشور اضافه خواهد کرد.

وی گفت: «در دنیایی که از پایان جنگ سرد خطرناک‌تر است، ما نمی‌توانیم از وضع موجود راضی باشیم. در حالی که دشمنان ما صف‌آرایی می کنند، ما هم باید برای دفاع از کشور، منافع و ارزش‌هایمان بیشتر تلاش کنیم و به همین دلیل است که من امروز بزرگترین افزایش بودجه دفاع ملی را اعلام می کنم.»

ریشی سوناک افزود: «ما مخارج دفاعی را تا سال ۲۰۳۰ به ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش خواهیم داد. این طرح ۷۵ میلیارد پوند دیگر به بودجه دفاع کشور اضافه خواهد کرد و جایگاه ما را به عنوان بزرگترین قدرت دفاعی در اروپا تضمین می‌کند.»

البته این ادعاها و موضع‌گیری‌ها در حالی مطرح می‌شود که ارتش انگلیس بر اساس گزارش‌ها از ضعف جدی نیروی انسانی و تسلیحاتی رنج می‌برد. ریچارد کمپ فرمانده بازنشسته ارتش این کشور چندی پیش اعتراف کرد:‌ ارتش از زمان جنگ جهانی دوم، به اندازه امروز ضعیف نبوده است. ما فاقد موشک‌های بالستیک هستیم، کمبود سامانه دفاعی در برابر موشک‌های بالستیک داریم و تقریباً در هر قابلیت رزمی که فکرش را بکنید، کمبود داریم.

یافته‌های شبکه اسکای نیوز هم نشان می‌دهد که اگر جنگ شود مهمات نیروهای مسلح انگلیس در عرض چند روز تمام می‌شود؛ این کشور توانایی دفاع از آسمان خود را در برابر حملات موشکی و پهپادی که اوکراین در حال تحمل آن است، ندارد و پنج تا ۱۰ سال طول می‌کشد تا ارتش بتواند یک لشکر جنگی متشکل از ۲۵ تا ۳۰ هزار سرباز را با پشتیبانی تانک، توپخانه و بالگرد به میدان بیاورد.

همچنین روزنامه تایمز چاپ لندن هم در گزارشی نوشته است که ارتش این کشور برای جنگیدن، بسیار کوچک است و به‌ عنوان یک نیروی نظامی در سطح بالا، از سوی ایالات متحده محسوب نمی‌شود. مقام‌های نظامی انگلیس بر همین اساس نگرانند که اگر این کشور مورد حمله قرار گیرد، فاقد توان لازم برای دفاع از خود خواهد بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انگلیس درصدد راه اندازی گنبد آهنین
  • ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • 60 میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • بزرگداشت شهید قرنی در مرکز پدافند هوایی سمنان
  • اوکراین: روسیه به مناطق غیرقابل پیش بینی حمله خواهد کرد
  • مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو
  • ارتش روسیه به سامانه ضدهوایی اس-۵۰۰ مجهز می شود
  • روسیه: ۱۰۴ پهپاد اوکراینی سرنگون شد
  • مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در ترکیه
  • تاکید سفیر ایران بر نقش قوای مسلح ایران و ترکیه در حفظ امنیت