Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@01:33:34 GMT

رویکرد دینی در آثار هنری ضامن برخورداری از کیفیت نیست

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۸۷۵۰

رویکرد دینی در آثار هنری ضامن برخورداری از کیفیت نیست

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیین رونمایی از نمایشگاه «‌از بلند الوند»، امروز، سوم شهریورماه در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری برگزار شد. در این نمایشگاه، آثار هنرمندان هنرهای تجسمی استان همدان به نمایش گذاشته شده است و محسن مؤمنی شریف، رئیس حوزه هنری، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و جمعی از هنرمندان همدانی حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حاشیه این مراسم، محسن مؤمنی شریف، در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: در حوزه هنری هیچ فرقی میان هنرمند تهرانی و شهرستانی وجود ندارد، بلکه خود آثار میزان کیفیت آن را مشخص می‌کند. البته لازم به ذکر است که بگویم در تاریخ هنر و ادب این سرزمین هنرمندان شهرستانی در بسیاری از مواقع از هنرمندان تهرانی پیشی گرفته‌اند، به ویژه در حوزه ادبیات این اتفاق بسیار رایج است.

وی افزود: برقراری عدالت فرهنگی یکی از مهمترین رسالت‌های حوزه هنری است و برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی کمک می‌کند تا خواسته مورد نظر حاصل شود.

مؤمنی‌شریف در پاسخ به این مطلب که آیا ویژگی دینی بودن آثار مزیتی برای حمایت‌های حوزه هنری از هنرمندان شهرستانی محسوب می‌شود، گفت: طبیعتاً حوزه هنری همیشه خود را موظف دانسته است تا آثار دینی و انقلابی حمایت کند، اما به شرطی که کارهای مربوطه کیفیت لازم را داشته باشد، چرا که معتقدیم اگر یک کار دینی با کیفیتی ضعیف خلق شود، در حقیقت نه تنها به خود اثر، بلکه به مضمون مورد نظر هم خدشه وارد کرده است.

برخی هنرمندان شهرستانی از چهره‌های مطرح عالم هنر هستند

سیدمسعود شجاعی طباطبایی نیز در گفت‌وگو با ایکنا بیان کرد: 30 مرکز استان با حوزه هنری در ارتباط است. این موضوع باعث می‌شود تا ما حمایت‌های خود را تنها به تهران مختص نکنیم، بلکه با دیدن آثار هنرمندان شهرستانی و نمایش آنها در پایتخت، امکان شکوفایی استعدادهای ناشناخته را فراهم کنیم.

وی افزود: این اتفاق خوشایند نیست که امکان دیده شدن آثار هنری در تهران بیش از شهرستان‌ها فراهم است، ولیکن متأسفانه چنین وضعیتی وجود دارد. پس حوزه هنری با برگزاری نمایشگاه‌هایی نظیر «از بلندای الوند» شرایطی را به وجود بیاورد تا هنرمندان شهرستانی آثار خود را در شرایط مناسب‌تری به نمایش بگذارند. همچنین نمایش آثار آنها در شهرستان‌ها باعث می‌شود به معیشت‌ آنها نیز کمک شایان توجهی شود، چون در این رویداد، آثار به نمایش گذاشته به فروش نیز می‌رسد. در راستای تأمین معیشت هنرمندان، مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری هشت روز در هر ماه، آثار هنرمندان شهرستانی را به حراج می‌گذارد.

شجاعی طباطبایی با بیان اینکه برخی از هنرمندان شهرستانی چهره‌های مطرح عالم هنر هستند، گفت: آثاری که در این نمایشگاه مشاهده می‌کنم، به نوعی من را به شگفت‌زده کرده است، چون کیفیت آنها ستودنی است. البته چند اثر حاضر در نمایشگاه «از بلندای الوند» پیش از این در چند جشنواره به مقام‌های برتر دست یافته‌اند.

آثار دینی و انقلابی هنرمندان شهرستانی بکر و غنی است

سیدمحمد باقر حسینی، رئیس حوزه هنری استان همدان نیز در گفت‌وگو با ایکنا درباره این نمایشگاه این چنین اظهار کرد: در نمایشگاه «از بلندای الوند» 58 اثر از 50 هنرمندان همدانی به نمایش درآمده است. تمام آثار مورد نظر نیز در حوزه هنرهای تجسمی به ویژه نقاشی است. روز اول شهریور به نام همدان نامگذاری شده است و همزمانی این نامگذاری با برگزاری چنین نمایشگاهی اتفاقی خجسته است که امیدوارم تداوم داشته باشد.

وی اضافه کرد: هنرمندان شهرستانی آثار دینی و انقلابیشان بسیار بکر و غنی است، اما افسوس که شرایط را برای دیده شدن همانند هنرمندان تهرانی در اختیار ندارند. این مسئله بسیار رنج‌آور است و امیدوارم روزی فرارسد که همه هنرمندان ایرانی بتوانند کارشان را به بهتر شکل عرضه کنند.

این مدیر هنری تأکید کرد: در کنار این نمایشگاه کتاب‌هایی که در حوزه هنری همدان به چاپ رسیده، به نمایش گذاشته شده است و به علاقمندان توصیه می‌شود حین بازدید از نمایشگاه از این بخش نیز دیدن کنند. کتاب‌های به نمایش درآمده در حوزه‌های مختلفی چون ادبیات، هنر، فرهنگ و ... تألیف شده است.

شرایط نامساعد برای نمایش هنرهای دینی

مهدی پرستار شهری یکی از هنرمندانی است که با تابلوی عاشورا در نمایشگاه «از بلندای الوند» حضور دارد. وی به ایکنا گفت: تابلوی عاشورا در سوگواره دهم به نمایش درآمد و توانست به عنوان برگزیده انتخاب شود. این اثر با انگیزه کاملاً شخصی تولید شده، چون می‌خواستم عشقم را به عاشورا با زبان و گویشی جدید بیان کنم. البته هنرهای دینی متأسفانه شرایط چندان مساعدی برای دیده شدن ندارند و لیکن چنین نمایشگاه‌هایی به ما این امکان را می‌دهد تا کارمان را در شرایطی مناسب عرضه کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای خلق اثر دینی سفارش نیز می‌گیرد، گفت: برخی از آثاری که من با نگاه مذهبی خلق کرده‌ام، سفارش نهاد یا سازمان‌های مختلف بوده است، اما این مسئله به هیچ وجه بر کیفیت کار تأثیر منفی نگذاشته است، چون عشق به عاشورا و آموزه‌های اسلامی کیفیت آثار سفارشی را شاید از دیگر آثارم نیز بیشتر کند.

این هنرمند تأکید کرد: حوزه هنری در چند سال اخیر با حمایت‌های خود توانسته به هنرمندان شهرستانی انگیزه بدهد، ولی هنوز هم امکان رشد همانند تهران فراهم نیست. پس درخواست دارم نگاه به هنرمندان شهرستانی تنها به نمایشگاه‌ها خلاصه نشود، بلکه همیشه مد نظر باشد.

تمایز هنرمندان شهرستانی

اردشیر مهرابی، دیگر هنرمند حاضر در این مراسم در سخنانی کوتاه به ایکنا گفت: هنرمندان شهرستانی هیچ چیزی از هنرمندان تهرانی کم ندارند و تنها تفاوت آنها این است که با امکانات کمتر آثار زیباتری تولید می‌کنند.

نمایشگاه «از بلندای الوند» از سوم تا نهم شهریور از ساعت 9 تا 18 در گالری ابوالفضل عالی برپا است و علاقمندان می‌توانند به جز روزهای تعطیل از این نگارخانه دیدن کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۸۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی ۲ اثر نمایشی از چهارمحال و بختیاری به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری ، رئیس حوزه هنری استان چهارمحال وبختیاری گفت : از ۱۴ اثر حاضر در پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد، ۲ نمایش از آثار تولیدی دفتر تئاتر مردمی بچه های مسجد حوزه هنری استان نیز حضور دارند.

احسان قائدی افزود : پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد به همت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و با مشارکت شرکت سنگ‌آهن بافق از ۱۸تا ۲۱ اردیبهشت‌ در شهرستان بافق استان یزد برگزار خواهد شد.

به گفته وی : نمایش «لیلا» به نویسندگی محمد پورجعفری و کارگردانی فاطمه جعفری از مسجد صاحب الزمان گوجان شهرستان فارسان و نمایش «گیلدا» به نویسندگی علی میرزاعمادی و کارگردانی مرضیه نفر سفیددشتی از مسجد جامع شهر سفید دشت شهرستان بروجن دو اثر راه یافته به این جشنواره هستند.

رئیس حوزه هنری استان گفت : بیش از ۴۵ گروه نمایشی در سراسر استان مورد حمایت دفتر تئاتر مردمی بچه های مسجد حوزه هنری هستند که ۳۳ گروه از این گروه ها در همایش استانی تئاتر بچه های مسجد شرکت کرده اند.

گفتنی است، پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت‌ در شهرستان بافق استان یزد برگزار می‌شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898999

دیگر خبرها

  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) در لارستان + تصاویر
  • آیین بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی در شاهرود برگزار شد
  • یک قرن سنندج در قاب تصویر
  • دومین نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج برپا می‌شود
  • حوزه هنری با نمایش «آلاء» به جشنواره مونودرام کارتاژ تونس می‌رود
  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از چهارمحال و بختیاری به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • اجرای نمایش «سپیده» در حوزه هنری
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم
  • نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی دربهشهر