Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی‌اصغر زرگر» کارشناس مسائل بین‌الملل در تشریح دلایل و پیامدهای حملات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه و اهداف حشدالشعبی عراق در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: خوی تجاوزگری اسرائیل از دهه‌ها پیش تا به امروز بر هیچکس پوشیده نیست و در این مدت انواع و اقسام جنایت و قانون شکنی‌ها از سوی این رژیم را خواه یا ناخواه دیده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه چرا اسرائیل در این بازه زمانی و آنهم به کشورهای همسایه ایران تجاوز نظامی به وسیله جنگنده‌های خود را کلید زده دلایل گوناگونی دارد که البته پس از شروع این عملیات‌ها باید سوال شود که چرا «شدت» آن در حال افزایش است. مساله نخست که تلویحاً از سوی محافل غربی مورد نظر قرار گرفته نمی‌شود و تنها در راهبردهای پنهانشان آن را برجسته می‌کنند، جبهه مقاومت است. قدیم‌الایام می‌گفتند که این جبهه تنها در ایران و لبنان وجود دارد اما ما امروزه می‌بینیم که مقاومت در عراق، سوریه، یمن و حتی نیجریه هم حیات دارد.

وی ادامه داد: معتقدم پیروزی‌هایی که مقاومت در طول این سال‌ها داشته یکی از دلایلی است که اسرائیل و شرکای غربی و عربی آن را به شدت حساس و عصبانی کرده است. به عنوان مثال پس از بهار عربی، آمریکا و اسرائیل به همراه سایر شرکای خودشان فکر می‌کردند که حداقل در سوریه و عراق می‌توانند منافع حداکثری خود را تامین کنند اما ما شاهد بودیم که ورق برگشت و اوضاع به سمت و سوی دیگر هدایت شد. آنها حتی فکر نمی‌کردند که روسیه برای مقابله با تروریسم وارد سوریه شود بلکه فکر و ذکر آنها این بود که حداقل ۵۰ درصد از نفوذشان در سوریه و سپس در عراق تثبیت می‌شود. تمام برآوردهای آنها این بود که پس از سقوط دولت‌های حاکم در این کشورها، یک «دولت عروسکی» به روی کار می‌آید و منافع آنها به هر صورت تامین می‌شود اما این مولفه‌ها با تقویت مقاومت و مقابله با تهدید‌های اسرائیل و آمریکا و سایر شرکای منطقه‌ای و اروپایی آنها از درون متلاشی شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به حمله‌های هوایی اسرائیل به مواضع حشدالشعبی در عراق گفت: باید متوجه باشید که حمله‌های اسرائیل به عراق و سوریه کمی با هم تفاوت دارد. واقعیت این است که اوضاع در عراق به دلیل حضور آمریکا در این کشور تا حد زیادی با سوریه فرق می‌کند. ایالات متحده در آنجا دارای منافع نفتی و سیاسی است و به این جهت است که پس از حملات رژیم صهیونیستی به عراق، آمریکایی‌ها اعلام می‌کنند که کار آنها نبوده است. به نظرم آمریکا با آمدن ترامپ در تلاش است تا سهم بیشتری از معادلات در این کشور کسب کند. بحث اصلی در مورد عراق این است که به دلیل وجود توافق امنیتی بغداد – واشنگتن، دولت عراق و حشدالشعبی باید ایالات متحده را زیر سوال ببرد؛ چراکه پدافند هوایی عراق بر اساس توافق مذکور به عهده آمریکا است ولی حتی یک کُدِ اخطار از سوی این کشور به بغداد اعلام نشده و خروجی آن هم کشته شدن ده‌ها نفر است.

زرگر افزود: عامل سوم که باعث می‌شود اسرائیل تا به این حد از خط قرمزها عبور کند، سکوت کشورهای عربی منطقه است. تردید نکنید که ساکت ماندن کشورهای عربی منطقه باعث شده تا رژیم صهیونیستی احساس قدرت کند. این کشورها یا در داخل خود دچار درگیری و چالش هستند یا اینکه در محیط خارجی خود اسیر سناریوهای ماجراجویانه‌ای شده‌اند که هیچ خروجی خاصی در بر ندارد. همین سکوت باعث می‌شود که اسرائیل بگوید «حاشیه امن من باید افزایش پیدا کند» و یک‌باره می‌بینیم که تجاوز این رژیم به عراق و سوریه کشیده می‌شود. مولفه دیگر در این محور که باید مد نظر باشد، بسترسازی توسط ایالات متحده است. اینکه اسرائیل به راحتی می‌گوید که به ائتلاف دریایی در خلیج‌فارس می‌پیوندد از همین بسترسازی نشأت می‌گیرد. زمانی که اسرائیل به آمریکا می‌گوید در قضیه خلیج‌فارس کمک اطلاعاتی می‌کنم منظورش این است که حاشیه امن من باید از لبنان به خلیج‌فارس و حتی عراق، سوریه و باب‌المندب گسترش پیدا کند. به عبارتی دیگر آنها به دنبال تثبیت و فعال کردن پروژه از نیل تا فرات هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: حمایت بی قید و شرط آمریکا از اسرائیل بی‌شک یکی از دلایلی است که این رژیم دست به چنین اقدامی می‌زند. این حمایت تا جایی افزایش پیدا کرده که مردم آمریکا هم نسبت به این موضوع واکنش نشان داده‌اند. طبیعی است که بسیاری از نمایندکان حاضر در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا هم به این موضوع واکنش نشان می‌دهند و در اینجاست که می‌بینیم برخی از نمایندگان آمریکا ممنوع الورود می‌شوند. این روند به خوبی نشان می‌دهد که اسرائیل از حمایت تمام قد آمریکا برخوردار است و به راحتی در هر جغرافیا دست به عملیات می‌زند. اگر از این موارد بگذریم باید به این موضوع توجه کنیم که پایگاه هوایی و پهپادی اسرائیل در جمهوری آذربایجان هم یکی از کُدهایی است که باید بیشتر به آن توجه شود؛ چراکه این پایگاه می‌تواند تکه‌ای از پازل تجاوز هوایی اسرائیل به عراق و سوریه باشد.     

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بنیامین نتانیاهو سوریه حشد الشعبی حملات هوایی اسرائیل به دمشق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۲۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سعید لیلاز، عضو حزب کارگزاران، در گفتگویی که اخیرا با روزنامه شرق داشته است، به بیان جزئیاتی درباره افشای فایل صوتی مصاحبه جنجالی خود با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین پرداخته است.

بخشی از این گفتگو را در ادامه می خوانید:

به نقل از شما شنیده بودم که انتشار فایل گفت‌وگوی چندساعته‌تان با محمدجواد ظریف هم نوعی پالس مثبت تهران بود؟ خودتان چنین چیزی را تأیید می‌کنید؟

احسنت بر شما. دقیقا همین‌گونه است. البته می‌دانم می‌خواهی به جزئیات انتشار آن فایل از زبان سعید لیلاز برسی تا آن را در این مصاحبه چاپ کنی، اما من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. فقط این را سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل مصاحبه چندساعته من با محمدجواد ظریف، بدون آنکه بگویم چه کسی‌ چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن با هدف ارسال پالس مثبت به طرف آمریکایی بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی‌ دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متأسفانه حتی همین کمک را هم نکرد. می‌دانی چرا؟

چون تصور واشنگتن این بود که جریان رادیکال در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ به قدرت می‌رسد و تضمین بهتر و محکم‌تری برای توافق احتمالی و احیای برجام خواهد بود. به هر حال دولت بایدن سعی داشت یک توافق بزرگ‌تر را در دستور کار داشته باشد و با این فکر، عملا مذاکرات را تا زمان به قدرت رسیدن دولت نزدیک به هسته قدرت که رئیسی بود، نگه داشت.

احسنت. که نتیجه آن را هم دیدیم. یعنی آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی ‌توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد و نهایتا به شرایط حال حاضر کشور رسیدیم که احتمال دارد دوباره دونالد ترامپ هفت ماه دیگر در انتخابات آمریکا پیروز شود. حالا شما تصور کنید دونالد ترامپی که با آن سیاست رادیکال ضد ایرانی خود طی چهار سال ریاست‌جمهوری‌اش چه بلایی سر ایران آورد و قرار است که در یک احتمال ۵۰-۵۰ دوباره رئیس‌جمهور شود و در همین شرایط که اسرائیلی‌ها تاکنون نزدیک به ۳۵ هزار فلسطینی را کشته‌اند و به موازاتش هم یک تنش با ایران را کلید زده‌اند و مرتب به اماکن دیپلماتیک ما حمله کردند و نیروهای نظامی ما را در منطقه ترور می‌کنند که اتفاقا در مقابل کارنامه خرابکاری‌های اسرائیل یک گام بسیار کوچک است، ما باید چه کنیم؟!

چرا واقعا کسی توجه نمی‌کند؟ درست است تقریبا از ۱۳ فروردین تا ۳۱ فروردین یک تنش بی‌سابقه مستقیم بین ایران و اسرائیل روی داد، اما کارهایی را که اسرائیل در طول این سال‌ها کرده است‌ نیز باید مدنظر قرار داد. نمی‌توان فقط به این بازه زمانی کوچک یا ترقه‌بازی صبح ۳۱ فروردین اسرائیل در تبریز و اصفهان محدودش کرد یا تنها موضوع حمله به ساختمان کنسولگری ایران در سفارت سوریه‌ یا ترور چند سردار در سوریه در ذهن ما بیاید. قبل از آن، اسرائیل خیلی هزینه روی دست ما گذاشته است. فقط در خرابکاری هسته‌ای نطنز، برای چند ماه این سایت هسته‌ای از کار افتاد و از مدار خارج شد. اسرائیل چندین و چند بار دانشمندان هسته‌ای را ترور کرد. قبل‌تر از آن، ویروس استاکس‌نت چه ضرباتی به صنعت هسته‌ای زد. تمام پمپ‌هایی که در پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌های ایران منفجر می‌شدند، همه آنها یا ویروسی بود ‌یا در همه آنها تجهیزات انفجاری کار گذاشته بودند. نتیجه چه شد؟

اکنون ایران هم زمین بازی را عوض کرده است. غنی‌سازی را تا ۶۰ درصد برده، فلز اورانیوم تولید کرده و سانتریفیوژهای نسل جدید را هم به کار برده است. پس دیگر روند بازی عوض شده است. چرا؟ چون ایران فهمیده اگر کماکان به انفعال و مماشات خود ادامه دهد، حد یقفی برای زیاده‌خواهی آمریکا وجود ندارد و مرتبا جلوتر می‌آید. خب من تمام این روند را از سال ۵۷ تا الان مطرح کردم که به اینجا برسم که درست یا غلط، خوب یا بد و نتیجه هر جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا در ایران یا عملکرد دولت دموکرات و جمهوری‌خواه در آمریکا این بوده است که ایران، علی‌رغم مذاکره دوساله و شکل‌گیری برجام، اکنون به غنی‌سازی ۶۰ درصدی، تولید اورانیوم فلزی و استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدید دست بزند که موازنه را در برابر غرب حفظ کند.

پس قطعا فرقی نمی‌کند در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا مجددا جو بایدن رئیس‌جمهور شود یا دونالد ترامپ دوباره به قدرت برسد، یا در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴ ایران‌ دوباره رئیسی رئیس‌جمهور شود یا فرد دیگری‌ حتی از اصلاح‌طلبان رئیس‌جمهور شود، روند همان چیزی است که از اول مصاحبه گفتم. اقتضائات ژئوپلیتیک در منطقه و جهان ما را به سمتی خواهد برد که هسته‌ای شویم. نهایتا یک سال دیگر، ۱۰ سال دیگر یا ۲۰ سال دیگر، ایران باید به این سپر ژئوپلیتیک دست پیدا کند. من سقف زمانی دقیقی برای این مهم تعیین نمی‌کنم. رسیدن به این نقطه دست ما نیست، بلکه فضای ژئوپلیتیک به ما تحمیل می‌کند که به سپر ژئوپلیتیک دست یابیم. این یک حقیقت مسلم است ولاغیر.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903905

دیگر خبرها

  • فریاد صهیونیست‌های کودک کش از آدم کشی آمریکا بلند شد!
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • ادعای مقام آمریکایی درباره توقف ارسال محموله مهمات به تل‌آویو
  • چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای عملیات «محدود» در رفح
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • گسترش حلقه آتش؛ واکاوی راهبرد جدید مقاومت علیه رژیم صهیونیستی
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟