Web Analytics Made Easy - Statcounter

استفاده از راه های فرار برای واردات گوشی های قاچاق نظیر اجاره گذرنامه و ... باعث ایجاد دو گانگی در قیمت و ادامه التهاب در بازار گوشی می شود و در همین راستا بهتر است تمام نیاز کشور به گوشی از طریق مبادی رسمی یعنی واردات تحت مجوزهای رسمی صورت بگیرد.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طرح ثبت گوشی تلفن همراه یا رجیستری، به منظور مبارزه سیستمی با قاچاق تجهیزات با قابلیت نصب سیم‌کارت در ایران اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس تنها تجهیزاتی می‌توانند از خدمات اپراتوری برخوردار شوند که شناسه ۱۵ رقمی آن‌ها در گمرک ثبت و حقوق و عوارض گمرکی برای آن تجهیز پرداخت شده باشد. در غیر این صورت دستگاه تنها به مدت محدود ۳۰ روز می‌تواند خدمات اپراتوری دریافت کند.

گوشی مسافری چیست؟

بر اساس قوانین رجیستری و جلوگیری از ورود گوشی های قاچاق به کشور، لازم است مسافران نیز اقدامات لازم را در راستای رجیستر کردن گوشی‌های همراهی که قصد استفاده از آن‌ها را در ایران دارند انجام دهند.

پس از آنکه فاز دوم طرح رجستری عملی شد، قوانین خاصی برای گوشی های مسافری اعلام شد. براساس این قوانین صرفاً برای یک دستگاه تلفن همراه، گمرک با اخذ حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی و عوارض متعلقه نسبت به ثبت شناسه IMEI گوشی در سامانه مسافری اقدام می‌کند.

بعد از این اتفاق امکان ورود هرگونه گوشی قاچاق به کشور مسدود شد اما اخیراً موبایل فروشان جهت رجیستری کردن گوشی های قاچاق خود که پیش از این وارد کرده اند اقدام به خرید گذرنامه های مسافران خارج از کشور به ویژه زائران عتبات عالیات کرده اند.

 

اجاره 300 تا 500 هزار تومانی هر گذرنامه برای رجیستری گوشی

در همین راستا هر گذرنامه به مبلغ 300 تا 500 هزار تومان از سوی این افراد اجاره می شود؛ در این میان برخی از مسئولان کاروان ها به صورت دسته جمعی و بدون اطلاع دارندگان گذرنامه اقدام به اجاره گذرنامه های مسافران می کنند.

ابوالفضل ناصری، دبیر و سخنگوی اتحادیه تلفن‌های همراه ضمن تأیید این خبر گفت: شرایط در بازار به گونه‌ای شده که به ازای هر گذرنامه، ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان پرداخت و از طریق آن به واردات گوشی مسافری اقدام می‌کنند.

ناصری همچنین تصریح کرد: کسانی که این گوشی‌ها را غیرقانونی وارد می‌کنند گذرنامه‌ها را خریداری و از این طریق گوشی‌ها را رجیستر و به بازار وارد می‌کنند.

وی با بیان اینکه در ورودی‌های کربلا و مکه که گذرنامه‌های ایرانی زیاد است اقبال زیادی برای اجاره گذرنامه‌ها به منظور رجیستر کردن گوشی‌های تلفن همراه وجود دارد گفت: در این باره به حمایت دولت نیاز داریم تا بتوانیم از طریق واردات قانونی پاسخگوی نیاز بازار باشیم.

یکی از ایراداتی که از ابتدا به واردات مسافری گوشی همراه گرفته می شد، موضوع سوء استفاده از گذرنامه ها بود که در همین راستا با توجه به واردات سالانه یک گوشی به ازای هر گذرنامه این مساله مشکلات زیادی را در بازار گوشی به وجود خواهد آورد.

 

دو گانگی قیمت و التهاب؛ حاصل ورود دلالان گذرنامه به بازار گوشی

رجیستر کردن گوشی های قاچاق توسط گذرنامه همان رسمیت بخشیدن به گوشی‌های قاچاق است در شرایطی که طرح رجیستری اجرا شده است اما به اعتقاد کارشناسان همچنان بالغ بر 20 درصد از گوشی های وارد شده در کشور گوشی های قاچاق بوده است.

استفاده از راه های فرار برای واردات گوشی های قاچاق نظیر اجاره گذرنامه و ... باعث ایجاد دو گانگی در قیمت و ادامه التهاب در بازار گوشی می شود و در همین راستا بهتر است تمام نیاز کشور به گوشی از طریق مبادی رسمی یعنی واردات تحت مجوزهای رسمی صورت بگیرد.

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۳۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف محموله گوشی‌های تلفن همراه در مرز بانه

به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمد عارف سپهری ظهر چهارشنبه به خبرنگاران رسانه‌های جمعی کردستان اعلام کرد: در راستای حراست و کنترل مرزهای استان، مرزبانان هنگ مرزی بانه در حین پایش و رصد نوار مرزی به تعدادی متجاوز حامل بار قاچاق مواجه شدند.

وی افزود: مرزبانان با اتخاذ موضع مناسب سد راه قاچاقچیان شده و متجاوزان به محض مشاهده مأموران محموله خود را رها کرده و با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه و تاریکی شب، به عمق خاک کشور مقابل متواری شدند.

فرمانده مرزبانی استان کردستان تصریح کرد: مرزبانان در پاکسازی و بررسی کامل محل ۴۸ دستگاه گوشی تلفن همراه هوشمند آیفون را کشف و مانع ورود غیر قانونی این محصول قاچاق به کشور شدند.

سردار سپهری بیان داشت: بر اساس نظر کارشناسان ارزش کالای کشف شده ۳۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

این مقام ارشد در مرزبانی کردستان در پایان با اشاره به تبعات قاچاق کالا، اظهار کرد: مرزبانان این فرماندهی در سال ۱۴۰۳ که از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) سال «سال جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده با عزمی راسخ در کنترل نوار مرز و مقابله با ورود و خروج کالای قاچاق و ممنوعه تلاش می‌کنند.

کد خبر 6087536

دیگر خبرها

  • رستاخیز یکخوابه ها در تهران / اجاره آپارتمان ۳۰ تا ۵۰ متر
  • پرچمداران سامسونگ در یک‌قدمی ۱۰۰میلیون تومانی/ جدول قیمت‌ها
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان
  • رهاشدگی قیمت ها در بازار اجاره بها و رهن مسکن
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • توقیف محموله گوشی‌های تلفن همراه در مرز بانه
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • کشف گوشی قاچاق در نوار مرزی استان آذربایجان غربی