Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@02:42:38 GMT

آنچه که باید در مورد نارسایی قلب بدانیم

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۹۵۲۷۹

آنچه که باید در مورد نارسایی قلب بدانیم

به گزارش برنا، گزارش زیر را در خصوص نارسایی قبل می خوانید؛

هنگامیکه قلب بدرستی قادر به انجام وظایف طبیعی خود نبوده، نیازهای بافت بدن در واقع اکسیژن و مواد غذایی را نمی تواند به آنها برساند. با بالا رفتن سن افراد و پیشرفت در زندگی ها، جمعیت سالمند کشور رشد چشمگیری داشته و پدیده سالمندی همراه با بیماری های دوران خود می باشد که نارسایی قلبی در سالمندان یکی از این بیماری هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختلالات سیستم قلبی و عروقی در ماهیچه ها و حفره ها،ضعیف شدگی و گشادی قلب یا ضخیم و سفت شدن قلب را در پی دارد.

برخی افراد با بیماریهای قلبی قادر به انجام دادن برخی امور روزمره خود نبوده و بایستی فردی به آنها در انجام این کارها کمک کند، بنابراین استفاده از خدمات پرستاری در منزل یا استخدام فردی برای انجام این امور انتخاب مناسبی است.

زمانی که فعالیت قلب از 100 درصد توان خود به 35 تا 50 درصد توانایی کاهش پیدا میکند، منجر به کاهش قدرت انقباض شده و عارضه نارسایی قلب صورت میگیرد.اگر شما فردی هستید که در فعالیت های روزانه خود دچار خستگی، حس تنگی نفس یا سختی در نفس کشیدن، ورم پاها و ورم شکم ناشی از تجمع آب در آن را داشته، باید بدانید که اینها علائمی از بیماری نارسایی قلبی  می­باشد و بایستی به پزشک مراجعه کنید تا این مورد را کامل بررسی نمایید.

در میان بیماریهای قلبی، آخرین مرحله فرد دچار نارسایی قلب شده، که احتمال بروز این بیماری با افزایش سن و گذشت هر دهه به دو برابر افزایش پیدا میکند. بنابراین بازنشستگان و سالمندان بیشتر از سایرین به این بیماری دچار میگردند. همانطور که در مقالات آسانیسم گفته شده، قلب شامل دو بخش اصلی است: قلب راست و قلب چپ. مجموع اینها قلب را کامل کرده و مانند تلمبه ای در بدن شما می تپد.

با توجه به توضیحات بالا می بایست بدانید که قلب چپ در عارضه نارسایی نقش کلیدی دارد که به تنهایی می تواند عامل و منشأ نارسایی‌های قلب راست نیز باشد. در فرایند درمان این افراد به دلیل مشکلات تنفسیو عدم توانایی در فعالیت ها از پرستار سالمند در منزل برای رفع نیازهای این بیمارانتا حدودی کمک میگیرند.

 

کاهش سرعت گردش خون در بدن از ویژگی قلب نارسا می‌باشد وبدلیل کاهش قدرت پمپاژ خون به داخل عروق صورت می‌گیرد. نتیجه این فرایند،گشاد شدن بطن ها و ضخیم شدن جدار دهلیزها و بطن‌ها در اثر تجمع خون و افزایش فشار داخل حفره های قلب را در پی دارد. در کوتاه مدت نیازهای بدن توسط فرآیندهایی تأمینشده اما باضعیف شدن عضله ی قلب و کاراییو عملکرد آن نیز افت می کند.

تشخیص نارسایی قلب

با توجه به علائم این بیماری به پزشک متخصص مراجعه نمائید. برای تشخیص بیماری نارسایی قلبی، راه های رایجی از جمله آزمایش خون و گرفتن نوار قلب وجود دارد. پزشک با معاینات بیمار و اطلاع از سابقه بیماری فرد علاوه بر مشاهده آزمایشات و نوار قلب تست هایی را برای فرد درخواست می کند. آزمایش خون و ادرار، نوار قلب (ECG)، عکس قفسهسینه، اکوکاردیوگرام قلب، رادیونوکلید ونتریکولوگرافی از موارد تست ها می باشد.

نوار قلب: برای تشخیص مشکلات ریتم قلبی و آسیب‌ها و نارسایی‌ها، می بایست فعالیت الکتریکی قلب را ضبط کرد. این کار به وسیله نوار قلب انجام می شود.

اکوکاردیوگرام قلب:برای مشاهده تصویر قلب توسط پزشک از این روش به وسیله امواج صوتیاستفاده می شود. برخی مشخصات قلب مانند نحوه پمپاژ قلب، وضعیت دریچه های قلبیرا پزشک با اکوکاردیوگرام قلب بررسی می کند.

رادیونوکلید ونتریکولوگرافی: بخشی از بررسی و تشخیص نارسایی قلب بوسیله رادیونوکلید ونتریکولوگرافی توسط پزشک صورت میگیرد. در این روش با تزریق مقداری ماده رادیواکتیو به خون، از طریق حرکت آن به سمت قلب و دوربین، پزشک میتواند پمپاژ خون را مشاهده نماید.

نکته:ماده رادیواکتیو مصرفی در رادیونوکلید ونتریکولوگرافی بسیار کم در تست استفاده شده که بی‌ضرربوده و در اتمام تست، از بدن کاملا دفع می‌شود.

درمان نارسایی قلب

اولین گام در درمان نارسایی قلب، برطرف کردن علل زمینه ای است. کنترل فشار خون بالای سالمند بیماردر مراحل ‌اولیه به برگشت نارسایی قلب میتواند منجر شود.

بهبود کامل بیماری نارسایی قلببا اصلاح دریچه های قلب تا زمانیکه عارضه غیر قابل برگشت قلبی ایجاد نشده امکان پذیر است.

پیشگیری از سکته های مجدد در افرادی که سابقه سکته قلبی را داشته، از تخریبهای بیشتر عضلانی و شدت نارسایی قلبی جلوگیری می نماید. بنابراین عوامل خطر ساز در این زمینهرا کنترل کرد و این یکی از مهم ترین شیوه های درمان می باشد.

 

نکته: نارسایی قلب غیر قابل برگشت و درمان دارویی دارد، پس بهتر است قبل از وقوع این عارضه از آن جلوگیری نمایید. درمانهای داروییسرعت نارسایی قلب پیشرونده را کاهش داده و یاآن را متوقف می کند.

گاهی برای درمان نارسایی قلبی ازداروهای ضد ‌آریتمی و استفاده از دفیبریلاتور داخل بطنی (‌ICD‌ ) نیز استفاده می گردد.

کنترل ‌پیشرفت نارسایی قلب و افزایش طول عمر بیمارانبا درمان دارویی: مهار کننده های آنژیوتانسین (کاپتوپریل، انالاپریل، لوزارتان و...)، ‌داروهای مهار کننده سمپاتیک (کارودیلول، متوپرولول، ...) و اسپرینولاکتون بسیار مفید می باشند. همچنین برای کاهش علائم نارسایی قلبی داروهای دفع ‌کننده مایعات (فوروزماید)، گشادکننده های وریدی (نیترات ها) و داروی های افزایش ‌دهنده قدرت عضلانی (دیگوکسین) کاربرد دارند.

استفاده از پیس میکرهای سه حفره ای ویژه با ایجاد هماهنگی در انقباض عضلانی ‌قلبدر نارسایی های ‌شدید قلب صورت گرفته که با این کمک شایان حتی علائم نارسایی قلب رفع شده و افزایش ‌طول عمر بیمارانرا در پی خواهد داشت.

در آخر اگر نارسایی قلب توسط روشهای دارویی و ‌موارد مطرح شده قابل کنترل نباشد، تنها گزینه موجود پیوند قلبمی باشد.

اگر در اقوام یا خانواده شما فردی وجود دارد که از مشکل عارضه نارسایی قلبی رنج میبرد، توصیه میکنیم که از خدمات پرستاری در منزل برای این فرد استفاده نمایید تا سالمند یا فرد بیمار، به بهترین شکل مراقبت و بهیاری شود.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پزشک درمان رشد سالمندان قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۵۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، منیر ظفرنژاد مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی اظهار کرد: بر اساس تازه‌ترین گزارش‌های منتشر شده در دنیا، پایین بودن فعالیت‌های فیزیکی، تغذیه ناسالم، خواب نامناسب و مصرف سیگار، کلسترول، قند و فشارخون بالا، چاقی و استرس از عوامل بروز بیماری قلبی است در حالیکه تغذیه سالم و افزایش فعالیت‌های فیزیکی دو فاکتور مهمی هستند که می‌توانند بر بسیاری از موارد بالا را تاثیر گذار باشند

وی با اشاره به برگزاری سیزدهمین کنگره تخصصی فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی که در نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران برگزار می‌شود، اظهار داشت: این کنگره سه روزه که از ۵ الی ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بیمارستان قلب شهید رجایی با مشارکت ۱۵ انجمن علمی قلبی برپا می‌گردد بزرگ‌ترین کنگره سالانه قلبی در ایران است.

دبیر اجرایی گروه فیزیوتراپی ادامه داد: دلیل اهمیت برگزاری کنگره‌های تخصصی در زمینه قلب نسبت به سایر کنگره‌ها، این است که به بررسی و تبادل نظر در مورد بیماری‌های قلبی بعنوان عامل اصلی مرگ ومیر در ایران (۴۶ درصد) می‌پردازد. اهمیت دیگر این کنگره، چون همیشه انتقال تجارب و یافته‌های علمی بین رشته‌ای و آشنایی با نقش تخصص‌های مرتبط با قلب در درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی است.

مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: امسال برگزاری این کنگره با هفته سلامت نیز همزمان شده و در نتیجه زمان مناسبی برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در مورد علل، شیوع و پیشگیری از بیماری‌های قلبی در سطح جامعه است. ضمن اینکه، بالا بردن دانش و آگاهی جامعه نسبت به فاکتور‌های خطر بیماری‌های قلبی می‌تواند کمک بزرگی در پیشگیری از مشکلات قلبی داشته و بار هزینه‌های بالای درمان را کاهش دهد.

وی افزود: ریسک فاکتور‌های قابل کنترل قلبی از مواردی است که برای کاهش ابتلاء به بیماری‌های قلبی باید تبلیغات وسیعی در مورد آنها انجام گیرد.

 گفته وی، شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی امسال نیز برنامه‌های تخصصی خود را در سه روز برگزار می‌کند. مباحث فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی مطرح شده شامل ۶ پانل تخصصی از جمله پانل رویکرد فیزیوتراپی در نارسایی قلبی، پانل رویکرد فیزیوتراپی در هایپرتنشن، پانل رویکرد فیزیوتراپی در ICU قلب، پانل رویکرد فیزیوتراپی در دیابت، پانل مشترک با انجمن نارسایی قلب با عنوان "فعالیت فیزیکی و ورزش در بیماری‌های قلبی عروقی"، و پانل مشترک با انجمن پرستاران قلب با عنوان "چالش‌های بازتوانی قلبی" است.

ظفرنژاد تصریح کرد: کارگاه‌های آموزشی نیز شامل فاز‌های ۱، ۲و همچنین فاز ۳ بازتوانی قلبی، کارگاه احیای قلبی ریوی و کارگاه آموزشی تنفس، توانبخشی و توانمند سازی ساختار‌های حیاتی بدن با استفاده از روش‌های توازن ذهن و تنفس دیافراگمی، می‌باشند. بعلاوه‌ی مباحث رویکرد فیزیوتراپی در بیماری‌های عروق محیطی، آموزش الکتروکاردیوگرام ویژه فیزیوتراپیست ها، بررسی رادیوگرافی ریه در بخش‌های ویژه و ارائه مقالات منتخب است.

وی در پایان گفت: در کنگره امسال جمعی از اساتید فیزیوتراپی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، شیراز، گیلان، جندی شاپور و هرمزگان حضور خواهند داشت که بر غنای علمی کنگره افزوده خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویدیو/ تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند