Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@05:42:14 GMT

دولت در برابر «فشارهای بی سابقه» خوب مدیریت کرد

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۹۶۳۲۳

دولت در برابر «فشارهای بی سابقه» خوب مدیریت کرد

محمد جواد جمالی نوبندگانی، عضو فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به هفته دولت به خبرنگار پارلمانی ایرنا گفت: مجلس حداکثر سعی خودش را کرد که در شرایط ویژه کشور هم از لحاظ سیاسی و هم اقتصادی به دولت کمک کند و از این جهت هم مورد سرزنش و عتاب بعضی از گروه ها و جناح های سیاسی قرار گرفت. اما ما شرایط کشور را در نظر گرفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: این کمک به معنای ترک وظیفه نظارتی مجلس نبوده است در بحث رای اعتماد ها که مجلس به دولت کمک کرد. اما از طرف دیگر استیضاح های متعددی هم طرح شد مانند وزارت کار، وزارت راه، وزارت صمت، وزارت اقتصاد و اعمال فشار برای تغییر رئیس بانک مرکزی که نشان می دهد مجلس از قدرت نظارتی خودش استفاده کرده است.

در نقد دولت شرایط کشور را باید در نظر داشت

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: در نقد عملکرد دولت ما باید بپذیریم که کشور در شرایط ویژه ای است و باید بپذیریم که امریکایی های اعلام کرده اند شدیدترین، همه جانبه ترین و هوشمندانه ترین تحریم هایی را که می شده است علیه یک دولت یا کشور انجام داد، علیه ایران انجام داده ایم.

وی افزود: علاوه بر آمریکا در داخل هم برخی به ما ضربه زده اند مانند آنچه که در موضوع مفاسد اقتصادی شاهد هستیم که بسیار جدی است. از سوی دیگر کشورهایی هم بوده اند که به عنوان مثال در موضوع قیمت دلار با پولهایی که داشتند در دفاتری در شهرهای هرات، دوبی و اربیل با فعالیت های بسیار، یکباره قیمت دلار را به چندین برابر رساندند. الان هم می بینید که چگونه دام های ما را از مرز خارج می کنند. گندم ما را با دلار از کشاورزان چندین برابر دولت می خرند و دولت نمی تواند یا آن ها رقابت کند. در موضوع دارویی هم می بینید خصوصا در داروی بیماران خاص، چه مشکلاتی وجود دارد. آن ها دنبالش بودند تا کالاهای اولیه را احتکار کنند و دیدیم که چه مقدار کالاهای احتکار شده کشف شد.

فشارهای وارد بر دولت عادی نبوده است

دبیرکل شورای اجرایی اتحادیه بین‌المجالس گفت:  فشارهایی که بر روی دولت وجود دارد، فشارهای عادی نبوده و بی سابقه است. قطعا دولت هم منابع مالی اش به این حد تهدید شده است. به خصوص در موضوع نفت، صرفا این نیست که ما از فروش نفت محروم شده باشیم، بلکه روی سایر درآمد های مان هم تاثیر منفی دارد. وقتی شما فروش نفت ندارید، پروژه های عمرانی را کاهش می دهید و طبیعتا دیگر شرکت ها فعالیت چندانی نخواهند داشت که مالیات بدهند، از سوی دیگر صادرات و واردات هم کاهش خواهد یافت، پس درآمد گمرکی هم پایین می آید.

توقعات جامعه بالا رفته است

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی فشار دیگر روی دولت را توقعات اجتماعی دانست و افزود: از طرف دیگر در این ۴۰ سال آنقدر مدیریت به خوبی صورت گرفته است که امروز توقعات مردم به حق بالا رفته است. مردم همه چیز را می خواهند و خوبش را هم می خواهند. با شرایطی هم مواجه هستیم که همه مقوله ها هم به نوعی اولویت دار شده اند. امنیت کشور حتما اولویت است، مواد غذایی اولویت است، آب شرب، محیط زیست، برق، بازنشستگان، ایثارگران و حتی خودرو هم در شرایط امروز کشور اولویت هستند. همه هم درست می گویند، اما منابع دولت بسیار محدود است.

این نماینده اصولگرا عملکرد دولت را در برابر تمام این فشارها مثبت ارزیابی کرد و گفت: در مجموع دولت توانسته است این موارد را مدیریت کند. این مدیریت علی رغم وجود رسانه های معاند، فضاهای مجازی و حتی برخی سلبریتی ها که دغدغه مردم را ندارند، فضا را مقداری متشنج کرده اند بوده است. البته باید باز هم تلاش بیشتری بشود و این به معنای این نیست که دولت بی نقص است.

وزرا و رئیس جمهور ارتباط خود با مجلس بیشتر کنند

محمد جواد جمالی نوبندگانی همچنین گلایه هایی را هم از دولت طرح کرد و گفت: من توقعم این است که حضور خود آقای رئیس جمهور در مجلس بیشتر شود. ایشان از این امکانی که برایشان در قانون اساسی فراهم آمده بیشتر استفاده کند، اگر بیشتر به  مجلس می آمد و برای نمایندگان و مردم عوامل ایجاد این فشارها را توضیح می داد و مقصرین را شفاف طرح می کرد می توانست جواب بهتری بدهد.

وی افزود: البته ارتباط گیری نمایندگان با وزرا سخت است، به خصوص برخی وزیران که خیلی سخت می شود از آنان برای ملاقات وقت گرفت. از طرفی مردم هم فکر می کنند هر لحظه ما قصد کنیم می توانیم وزرا را ببینیم و از ما درخواست دارند که آن ها را با خودمان نزد وزرا ببریم. این موضوع حتی گلایه روسای هر سه فراکسیون است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی فراکسیون مستقلین ولایی اصولگرایی دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۶۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: تا یکشنبه هفته آینده منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برای بررسی در صحن علنی مجلس هستیم. در صورت ارائه نشدن این برنامه، کمیسیون و نمایندگان اقتصادی مجلس برنامه خود را ارائه خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره مزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؟
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • رادان: طرح نور را با همراهی دولت وقوه قضائیه ادامه می‌دهیم