Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید نادگران در آیین افتتاح پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران که دوشنبه ۴شهریورماه در شیراز آغاز شد، آمار نگران‌کننده داوطلبان کنکور در گروه تجربی و مقایسه آن با آمار داوطلبان گروه ریاضی را زنگ خطری برای کشور عنوان و اضافه کرد: این معضل نشان از حذف تدریجی و غیرقابل برگشت اندیشه‌های ناب و فاخر علمی دارد و  اهمیت موضوع باید برای عموم مردم در قالب کار فرهنگی و تغییر زیرساخت‌های ذهنی تبیین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بی‌توجهی، بی‌اقبالی و عدم اهتمام ویژه به علوم پایه و به‌ویژه ریاضیات را باعث ویرانی زیرساخت‌های علمی کشور دانست.

رئیس دانشگاه شیراز افزود: راه توسعه پایدار و مستحکم علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و... جوامع فقط از مسیر توجه به ویژه به علوم پایه می‌گذرد.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز انحراف از مسیر ناب و روشن علوم پایه را موجب بی‌ثباتی و تردید در دیگر علوم و فنون برشمرد و گفت: حتی علوم پزشکی و سلامت جامعه نیز زمانی کامل است که از دستاوردهای باارزش علوم پایه بهره ببرند.

تولد ایده‌های نو از رهگذر اهتمام به علوم پایه میسر است

نادگران اظهار کرد: بروز و ظهور و ماندگاری ایده‌های نو در حوزه تکنولوژی نیز برخاسته از اهتمام به علوم پایه است.

رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه افق و مدل توسعه پایدار علوم پایه باید در کشور تهیه شود، ابراز داشت: به‌کارگیری پتانسیل‌های انگیزشی به نحو موثر موجب بازسازی علمی کشور در زمینه‌های مختلف خواهد شد.

وی با بیان اینکه توجه به ریاضیات صنعتی، اطلاعات کوانتومی، ریاضیات پزشکی و ریاضیات کارآفرینی باید ویژه باشد، عنوان کرد: هنوز هم شاکله اصلی فعالیت آکادمیک در دانشگاه‌ها که از آن به عنوان تولید علم و اندیشه یاد می‌شود، اجرای پژوهش‌های ناب و فاخر در مرزهای دانش و ایجاد جایگاه و مرجعیت علمی در جوامع بین‌المللی است.

نادگران با بیان اینکه دانشگاه شیراز علوم پایه سرچشمه جوشان و زلال زیرساخت‌های علمی کشور است، بیان داشت: علوم پایه سرمایه‌ای بزرگ و سودآور است که مفاهمه علمی با جوامع بین‌المللی را استمرار و توسعه می‌بخشد و کشور را با صلابت و قدرت در مرزهای دانش حفظ می‌کند.

در پنجاهمین کنفرانس ملی ریاضی ایران به میزبانی شیراز، میزگرد زنان در ریاضیات و صنعت، مجمع عمومی انجمن ریاضی ایران، نشست بررسی ریاضیات، دانشگاه نسل سوم و انقلاب صنعتی چهارم، میزگرد ریاضی و نقش آن در دانشگاه نسل سوم برگزار خواهد شد.

دبیر پنجاهمین کنفرانس ملی ریاضی نیز در آیین گشایش این برنامه، پیشینه برگزاری این همایش را سال ۱۳۴۹ و به ابتکار دانشگاه شیراز عنوان کرد.

فرشید عبدالهی گفت:  این کنفرانس پس از آن، به‌صورت سالانه در دیگر دانشگاه‌های ایران با همکاری انجمن ریاضی ایران به‌صورت مداوم برگزار شده است.

شیراز خاستگاه کنفرانس ملی ریاضیات ایران است

وی با بیان اینکه دستکم ۳۰ استاد دانشگاه در این رویداد بزرگ شرکت کرده‌اند، اعلام کرد: این همایش تا ۷ شهریورماه ادامه دارد و برگزاری  پنجاهمین دوره کنفرانس ریاضی ایران به میزبانی شیراز تاییدکننده نیم قرن برگزاری موفق کنفرانس‌های ریاضی بوده است که نقطه عطفی برای تاریخ ریاضیات ایران است.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز خروج از قالب‌های سنتی و توجه ویژه به کاربردها و فناوری‌های جدید را منشا تحولاتی سودمند در جامعه علمی کشور دانست و عنوان کرد: بزرگداشت نیم قرن فعالیت انجمن ریاضی ایران از دیگر برنامه‌های مهم پنجاهمین کنفرانس ریاضی است.

دبیر پنجاهمین کنفرانس ملی ریاضی ایران همچنین از نقش دکتر جواد بهبودیان و زنده‌یاد دکتر منوچهر وصال در پایه‌گذاری کنفرانس ریاضی ایران و پیشبرد ریاضیات کشور یاد کرد.

وی ادامه داد: بزرگداشت این چهره‌های علمی، با حمایت بنیاد نخبگان فارس از دیگر برنامه‌های این کنفرانس است که سه شنبه ۵ شهریورماه جاری برگزار می‌شود.

۹۸۸۵ /۱۸۷۶ 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ریاست دانشگاه شیراز رشته ریاضی دانشگاه شیراز شیراز علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۶۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدعلی زلفی‌گل، دانشگاه را نهاد انسان ساز دانست و افزود: در این زمینه فعالیت فرهنگی را توسعه داده ایم، از دانشجویان برای برگزاری برنامه‌های مختلف استفاده می‌کنیم، اعتبارات فرهنگی را برای تشکل‌های دانشجویی افزایش می‌دهیم. برای نخستین بار مرکز علوم انسانی را در وزارت علوم تاسیس کردیم و بخشی از ماموریت تحول در علوم انسانی به این مرکز محول شده است. همچنین برگزیدگان جشنواره بین‌المللی حرکت و جشنواره رویش به عنوان برگزیده بنیاد ملی نخبگان شناخته می‌شوند و از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند. روند جذب افراد نخبه و مستعد در دولت و دستگاه‌های اجرایی نیز تسهیل شده است.

وی با تاکید بر اهمیت سلامت جسمی و روحی انسان‌ها گفت: سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود و اگر به این رشته‌ها بی توجهی شود، در راستای سلامت روحی و روانی جامعه به خوبی گام برنداشته‌ایم. باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم. در بسیاری از کشور‌ها نخبگان داخلی به رشته‌های علوم انسانی هدایت می‌شوند و برای رشته‌های علوم پایه از نخبگان خارجی کمک گرفته می‌شود.

وزیر علوم با بیان اینکه تولید علم باید برونداد داشته باشد، تولید مقاله، کتاب، اختراع و دستاورد‌های علمی یا هنری یکی از این بروندادهاست و استادان باید برخی از این برونداد‌ها را داشته باشند، اضافه کرد: این موضوع در آیین‌نامه ارتقای جدید استادان و اعضای هیات علمی که در حال تدوین است، قید شده است که استاد می‌تواند به هر شکلی دستاورد علمی خود را نشان دهد و فقط مقاله مد نظر نیست. کاربردی بودن مقالات را نیز در نظر داریم؛ به همین دلیل مقالات بنیادین ۷ امتیاز، مقالاتی که نیازی از جامعه رفع کنند، ۱۴ امتیاز برای ارتقای استادان خواهد داشت.

وی افزود: فردی که رساله‌های بنیادی داشته باشد به اندازه حقوق استاد پایه یک پژوهانه دریافت می‌کند، فردی که رساله‌های کاربردی دارد دو برابر و فردی که رساله فناوری داشته باشد، سه برابر حقوق استاد پایه یک پژوهانه می‌گیرد. استادان ارتباط با صنعت نیز به صورت ویژه تشویق می‌شوند. همچنین از علوم نوظهور و نوپدید مانند هوش مصنوعی در حد توان حمایت مالی می‌کنیم.

وزیر علوم در ادامه خاطرنشان کرد: افزایش پایه‌های تشویقی استادان به ۶۰ پایه، بورسیه رتبه‌های برتر کنکور هر سال و المپیادی‌ها، تعیین کارانه (جهش علمی) بر مبنای عملکرد، اختصاص پژوهانه به استادانی نو استخدام، اختصاص پژوهانه برای دانشمندان یک‌درصد و دودرصد، قید شدن پژوهانه جامع در برنامه توسعه هفتم، تخصیص ۱۵ درصد بودجه کل دانشگاه برای فعالیت‌های پژوهشی و پنج درصد برای فعالیت‌های فرهنگی، راه‌اندازی بورسیه صنعت با همکاری صنایع، حمایت از مجلات تحت نمایه‌های بین‌المللی، تاسیس صندوق عالی عتف از جمله اقدامات انجام شده در راستای تسهیل امور و رشد علمی است.

زلفی‌گل همچنین با تجلیل از اقدامات عالمان و مدیران پیشین وزارت علوم گفت: عملیات وعده صادق دستاورد دانش‌آموخته‌های دانشگاه‌ها بود و شهید طهرانی مقدم‌ها، شهید شهریاری‌ها و شهید احمدی روشن‌ها در همین دانشگاه‌ها آموزش دیده‌اند، باید قدردان وزیران و دانشمندان پیشین باشیم.

دیگر خبرها

  • رقابت داوطلبان خوزستانی گروه‌های علوم ریاضی، زبان و هنر در مرحله اول کنکور
  • دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ منتشر شد
  • دفترچه سوالات کنکور علوم انسانی و ریاضی منتشر شد
  • آغاز نوبت اول کنکور/ رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در نخستین روز
  • آغاز کنکور ۱۴۰۳ با رقابت داوطلبان ریاضی و انسانی
  • برگزاری کنکور سراسری با رقابت گروه  علوم ریاضی و انسانی در هرمزگان
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران به‌میزبانی رفسنجان برگزار می‌شود
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود
  • ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی
  • آزمون کنکور سراسری فردا در گیلان