Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@15:04:55 GMT

کاربرد داروی پنتوپرازول +عوارض جانبی

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۹۸۳۹۸

کاربرد داروی پنتوپرازول +عوارض جانبی

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پزشکان معمولا داروی پنتوپرازول را برای درمان بیماری التهاب و آسیب مری در اثر اسید معده تجویز می‌کنند و باید دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف شود. این دارو نیز همانند بسیاری از داروها عوارض جانبی دارد که امروز به آن بپردازیم.

معرفی داروی پنتوپرازول

داروی پنتوپرازول یک مهارکننده پمپ پروتونی است که مقدار اسید تولیدشده در معده را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از داروی پنتوپرازول معمولا برای درمان بیماری التهاب و فرسایش مرس (آسیب مری در اثر اسید معده) و سایر مشکلاتی که در اثر وجود اسید معده اضافی مانند سندرم زولینگر الیسون هستند مورداستفاده قرار می‌گیرد. داروی پنتوپرازول برای بهبود فوری علائم سوزش سر دل کاربردی ندارد.

این مطلب را از دست ندهید: مکانیزم عمل کرم ترتینوئین در درمان آکنه‌های خفیف + عوارض جانبی و نحوه مصرف

کاربرد داروی پنتوپرازول درمان کوتاه مدت (7 تا 10 روز) بیمارن مبتلا به رفلاکس معده که سابقه ی سوزش مری دارند. این دارو ممکن است برای شرایطی که معده ی شما مقدار زیادی اسید تولید می کند برای شما تجویز شود. البته این دارو موراد مصرف دیگری نیز دارد که بر اساس نظر پزشک تجویز می شود.

اگر موارد زیر را دارید از مصرف این دارو خودداری کنید:

اگر به مواد تشکیل دهنده ی این دارو آلرژی دارید.

اگر در حال مصرف داروهای نلفیناویر، اتازاناویر، ریلپیویرین هستید.

نکاتی که پیش از استفاده  داروی پنتوپرازول باید بدانید

برخی از داروها ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند. اگر شرایط زیر را دارید حتما موضوع را به پزشک اطلاع دهید.

اگر باردارید، قصد بارداری دارید و یا نوزاد شیر خوار دارید. اگر در حال مصرف دارو با نسخه و یا بدون نسخه هستید و یا داروهای گیاهی و مکمل های غذایی مصرف می کنید. اگر به دارو، غذا و یا مکمل های خاصی حساسیت دارید. اگر سطح منیزیم و پتاسیم خون پایین، سطح ویتامین B12 پایین و مشکلات کبدی و معده دارید. اگر سطح روی خون شما پایین است. اگر پوکی استخوان دارید.

چگونه باید داروی پنتوپرازول را استفاده کنید؟

داروی پنتوپرازول را دقیقاً همان طور که توسط پزشک شما تجویز می‌شود، مصرف کنید. راهنمایی‌های بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. این دارو را در دوز های بیشتر و یا کمتر از مقادیر توصیه شده، مصرف نکنید. قرص‌های پنتوپرازول را می‌توان با و یا بدون غذا مصرف کرد. پرانول های خوراکی پنتوپرازول را باید ۳۰ دقیقه قبل از یک وعده غذایی مصرف کرد. این دارو را خرد نکنید و یا نجوید و آن را به‌صورت کامل مصرف کنید.

این مطلب را از دست ندهید: از شربت سالبوتامول چه می دانید؟+موارد منع مصرف

چه اتفاقی می افتد اگر شما یک دوز از داروی پنتوپرازول را فراموش کنید؟

به محض اینکه شما دوز فراموش شده را به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دوز بعدی است، از مصرف دوز فراموش شده اجتناب کنید. برای جبران دوز از دست رفته قبلی در دوز بعدی از داروی اضافه استفاده نکنید.

اگر ازداروی پنتوپرازول بیش از حد مصرف کنید، چه اتفاقی می افتد؟

با مراقبت‌های پزشکی اورژانس و یا کمک‌های اضطراری برای مسمومیت، تماس بگیرید.

در هنگام مصرف داروی پنتوپرازول باید از چه مواردی اجتناب کنید؟

داروی پنتوپرازول می تواند اسهال را ایجاد کند که ممکن است نشانه عفونتی جدید در بدن شما باشد. اگر اسهال آبکی یا خونریزی دارید، با پزشک خود تماس بگیرید. از داروهای ضد اسهال استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک شما به شما توصیه کند.

عوارض جانبی مصرف داروی پنتوپرازول

هر دارویی ممکن است عوارض جانبی خاص خود را داشته باشد ولی بیشتر بیماران این عوارض جانبی را تجربه نمی کنند.

این مطلب را از دست ندهید: عوارض خطرناک مصرف خودسرانه مکمل‌های تغذیه‌ای

اگر عوارض جانبی زیر را داشتید با پزشک مشورت کنید.

سردرد درد مفاصل اسهال خفیف درد در شکم استفراغ و حالت تهوع

در صورت بروز علایم شدید زیر به دنبال مراقبت های پزشکی باشید

واکنش های آلرژیک شدید (راش، کهیر، خارش، اشکال در تنفس، تنگی در قفسه سینه، ورم دهان، صورت، لب ها، گلو، یا زبان). مدفوع خونی یا آبکی، درد استخوان، درد قفسه سینه، سریع یا نامنظم شدن ضربان قلب،تب، لرز و گلو درد، درد، قرمزی، تورم، حساسیت به لمس، یا گرمی در محل تزریق، پوست قرمز، متورم، تاول زده، اسهال یا معده درد شدید یا مزمن، تهوع شدید یا مزمن یا استفراغ، گرفتگی معده.

این مطلب را از دست ندهید: فلوکستین شما را خوش‌اندام می‌کند؟

علائم مشکلات کلیوی (برای مثال، قادرنبودن به دفع ادرار، تغییر در مقدار تولید ادرار، خون در ادرار، افزایش وزن زیاد) نشانه های مشکلات کبدی (به عنوان مثال، زردی پوست یا چشم ها، ادرار تیره، مدفوع کم رنگ، حالت تهوع، از دست دادن اشتها، خستگی غیر معمول، کاهش وزن بدون علت، کبودی یا خونریزی غیر معمول، تغییرات بینایی. در صورت بروز مصرف بیش ا ز حد حتما با اورژانس تماس بگیرید.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی های پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۸۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲

رئیس اداره پایش و تامین زنجیره تامین داروی سازمان غذا و دارو گفت: متفورمین مصرفی بیماران مبتلا به دیابت با بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون عدد فروش، پرمصرف‌ترین داروی کشور در سال گذشته بود.

به گزارش ایسنا، محمدحسین متولی با بیان این مطلب اظهار کرد: پرفروش‌ترین داروها از لحاظ تعدادی در سال گذشته به ترتیب متفورمین با ۲ میلیارد و ۲۰۹میلیون عدد، ادالت‌کلد با یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون عدد، آسپرین با یک میلیارد و ۷۶۳ میلیون عدد، لووتروکسین با یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون عدد، فاموتیدین با یک میلیارد و ۲۳۱ میلیون عدد بوده است.

وی افزود: داروهایی همچون «آموکسی سیلین»، «استامینوفن+کافئین+ایپوپروفن»، «کدئین»، «لوزارتان» و «آتورواستاتین» نیز از لحاظ فروش در رده‌های پنجم تا دهم فروش قرار دارند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، به گفته رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو، پرمصرف‌ترین داروهای تامینی سال ۱۴۰۲ از نظر ریالی نیز به ترتیب آموکسی سیلین، سفکسیم، IVIG، ادالت کلد، انوکساپارین، متفورمین، استامینوفن، کوآموکسی کلاو بوده‌اند.

متولی خاطرنشان کرد: داروهای ذکر شده ۱۰ درصد ارزش ریالی بازار دارویی را به خود اختصاص داده اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟