Web Analytics Made Easy - Statcounter

قربانعلی حجارود روز دوشنبه در حاشیه  چهارمین کنگره ملی قارچ‌شناسی در ساری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگرچه از حدود دو میلیون تنوع قارچ گیاهی در دنیا که تنها کمتر از هفت درصد شناسایی شده است، اما قارچ های مضر و مفید زیادی وجود دارد که می توان با کاربردی کردن دانش قارچ شناسی علاوه بر افزایش تولید، ضایعات انباری و مصرفی را نیز به صورت قابل توجهی کاهش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: انجمن قارچ شناسی بر مبنای علمی کار می کند و کمک به دانش و توسعه قارچ شناسی در همه نهادها و دستگاه های اجرایی از ماموریت های اصلی این انجمن است و به همین دلیل هم امروز با دانش قارچ شناسی شاهد سلامت تولید محصولات اساسی کشاورزی و مواد غذایی  از جمله انواع میوه ،گندم ، برنج و تولیدات دام و طیور در کشور هستیم.

حجارود گفت: انجمن قارچ شناسی با ترویج و عمومی کردن این دانش ، انگیزه ها را برای مقابله بیولوژیکی علیه قارچ ها تقویت می کند و کارش زمنیه سازی و ایجاد انگیزه بین متخصصان و ترویج آن بین عموم جامعه است.

وی  با اعلام این که وضعیت مقابله بیولوژیکی علیه بیماری و آفت قارچی در کشور خیلی موفق نبوده است، افزود: البته دانش مبارزه بیولوژیکی علیه بیماری قارچی در کشور وجود دارد و لازم است که این دانش عمومی شود.

رئیس انجمن قارچ شناسی ایران با بیان اینکه فعالیت انجمن متمرکز بر تولید محصولات داخلی است، گفت:  همه باید تلاش کنند تا تولید و نگهداری مواد غذایی در داخل کشور به درستی انجام شود، چرا که کاربردی شدن علم قارچ شناسی علاوه بر کنترل بیولوژیکی در خوداتکایی تولیدات و مصرف بهینه مواد غذایی نقش محوری دارد.

حجارود افزود: اهمیت انبارداری و سیلو محصولات کشاورزی و نگهداری و حفاظت از مواد غذایی در برابر خسارت احتمالی انواع بیماری قارچی می تواند مانع ایجاد ضایعات شود و در واقع ذخایر مواد غذایی کشور از این طریق حفظ می شود.

وی تعداد محققان ، پژوهشگران و دانشجویان عضو انجمن قارچ شناسی کشور را ۴۵۰ نفر اعلام کرد و گفت: تمام نیروهای متخصص در انجمن قارج شناسی با مسئولان و مدیران کشور برای ترویج علم قارج شناسی همراه هستند و همچنین آمادگی دارند تا علاوه بر بررسی و تحقیقات میدانی ، روش مقابله علیه بیماری و آفت قارچی را کاربردی کنند.

چهارمین کنگره ملی قارچ‌شناسی امروز دوشنبه با حضور اساتید و دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشاورزی سراسر کشور در محل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری آغاز به کار کرد. انی کنگره که هر ۲ سال یک بار به میزبانی دانشگاهها و دانشکدههای کشاورزی برگزار می شود، امسال و در چهارمین دوره خود با دریافت ۱۳۰ عنوان مقاله آغاز شد و به مدت دو روز ادامه می یابد.

استان مازندران با ۴۶۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی سالانه هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می کند که در ۱۵ نوع محصول ازجمله برنج با حدود یک میلیون و ۵۰ هزار تن ، مرکبات با ۲میلیون  ۵۰۰هزار تن ، انواع آبزیان با ۸۵ هزار تن ، ۲۲۰ هزار تن گوشت سفید مرغ و انواع گل و گیاه رتبه اول کشور را دارد.

از آنجایی که  وضعیت اکوسیستم مازندران مساعدترین منطقه برای رشد انواع قارچ ها است و همه  شرایط به لحاظ رطوبت ، دما ، و تغذیه برای  رشد همه نوع قارچ ها مفید و مضر در بین میزبانان متنوع آب ، خاک ، جنگل ، دریا فراهم است ، کاربردی شدن دانش قارچ شناسی در فلرایند تولید ، انبار داری و نگهداری در بین مصرف کنندگان از اهمیت خاصی برخوردار است.

۶۹۹۰/۱۶۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عفونت قارچی کشاورزی مازندران دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۸۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند

مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان با اشاره به پرشدن ۸۱ درصدی مخازن سد‌های خوزستان در پی بارندگی‌های اخیر گفت: ۱۰۰ درصد مخزن سد دز پر شد.

به گزارش ایرنا، عباس صدریان‌فر بیان کرد: شاهد ۲ موج قوی بارشی در روز‌های ۱۳ و ۱۴ اردیبشهت‌ماه در خوزستان بودیم که حوضه‌های آبریز منتهی به استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داد.

وی با بیان اینکه سامانه‌های بارشی از ۱۰ روز گذشته مورد رصد کارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان قرار گرفت، افزود: بررسی سامانه‌های بارشی به دلیل نوسانات زیاد دشوار بود که با مدیریت خوب و ایجاد ظرفیت در سد توانستیم سیلاب اخیر را به درستی مدیریت کنیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، نقطه بحرانی بارندگی اخیر را سد دز دانست و گفت: ورودی سد دز حدود ۲هزار متر مکعب بر ثانیه بود لذا خروجی سد را از روز‌های قبل به حدود ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا بتوانیم ظرفیتی حدود ۶۵ میلیون مترمکعب ایجاد کنیم.

صدریان‌فر تصریح کرد: اگر خروجی سد افزایش نمی‌یافت مجبور بودیم آب ورودی به سد دز را خارج کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با این ظرفیت توانستیم از سیل پایین دست جلوگیری کنیم، افزود: همزمان با این بارش، در پایین‌دست سد دز، حوضه‌های میانی از جمله سیلاب‌ها، مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی دبی حدود ۹۰۰ متر مکعب بر ثانیه تولید کردند که اگر مقاومت ما برای خروجی سد نبود همپوشانی این ۲ خروجی می‌توانست برای مردم مشکلاتی ایجاد کند.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: وضعیت مدیریت شده و حوضه‌های پایین‌دست در حال فروکش کردن هستند و احتمال دارد خروجی سد دز را در ساعت‌های آتی بیشتر کنیم.

وی از مردم تقاضا کرد در پایین‌دست مراقبت کنند و فرمانداران مربوطه نیز اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند.

۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان پر شد

صدریان‌فر درخصوص آبگیری انجام شده نیز گفت: حدود ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان آبگیری شده است؛ میزان آبگیری سد کارون به ۹۱ درصد و سد دز به ۱۰۰ درصد رسیده است.

بارش بیش از ۱۷۵ میلیمتر باران طی روز‌های پنجشنبه و جمعه باعث آبگرفتگی معابر و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌های عمرانی و کشاورزی شهرستان دزفول شد.

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • توزیع روزانه قارچ در سطح کشور به ۸۰۰ تن رسید
  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان