Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@20:01:09 GMT

قوچان در مرز بحران آب قرار دارد

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۹۸۹۲۴

قوچان در مرز بحران آب قرار دارد

رئیس اداره جهاد کشاورزی قوچان با بیان اینکه وضعیت آب در این شهرستان در مرز بحران قرار دارد و سطح آب های زیرزمینی بشدت کاهش یافته است، تصریح کرد: در شرایط فعلی، صرفه جویی در مصرف آب، توسعه آبیاری تحت فشار و حرکت به سمت کشت گیاهان کم آب یک ضرورت است و این اولویت ها در دستور کار این اداره قرار دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احمد کنعانی، رئیس جهاد کشاورزی قوچان در گفتگو با صبح توس، گفت: از حدود 15 هزار هکتار اراضی کشاورزی قوچان، چهار هزار و 700 هکتار بصورت تحت فشار آبیاری می شود و طبق برنامه ریزی های انجام شده تلاش می کنیم تا پایان سال جاری اراضی تحت پوشش آبیاری تحت فشار را به پنج هزار و 500 هکتار افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه آب یکی از مهمترین موضوعات در بخش کشاورزی قوچان است و چاره ای جز حرکت به سوی کشت گلخانه ای و کاشت گیاهان کم آب نداریم، ادامه داد: در بخش کشت گلخانه ای ظرفیت های بسیار خوبی در کشور و به ویژه این منطقه داریم که در حال حاضر پنج هکتار گلخانه در قوچان وجود دارد و تلاش داریم مساحت گلخانه های این شهرستان را طی سال های آینده به دو برابر افزایش دهیم.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون اقدامات این نهاد در ترویج کشت گیاهان کم آب نیز افزود: با توجه به اینکه درخت سنجد گیاهی بسیار کم آب بوده و در کاهش آلودگی هوا نقش بسیار زیادی داشته و قابلیت کشت آن در اراضی شیب دار هم وجود دارد، در ابتدای سال جاری جلسات متعددی با محوریت ترویج کشت درخت سنجد در شهرستان برگزار کردیم و حتی حدود هزار اصله نهال سنجد توزیع شد.

رئیس اداره جهاد کشاورزی قوچان با بیان اینکه وضعیت آب در این شهرستان در مرز بحران قرار دارد و سطح آب های زیرزمینی بشدت کاهش یافته است، تصریح کرد: در شرایط فعلی، صرفه جویی در مصرف آب، توسعه آبیاری تحت فشار و حرکت به سمت کشت گیاهان کم آب یک ضرورت است و این اولویت ها در دستور کار این اداره قرار دارد.

کنعانی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر با تغییر الگوی مصرف به آبیاری تحت فشار در کشت گیاهانی همچون چغندر قند، میزان برداشت به ازای هر متر مکعب آب از حدود سه تا سه و نیم کیلو گرم به 10 تا 12 کیلوگرم افزایش یافته است، گفت: با هدف کاهش مصرف آب، کشت نشائی گیاهانی همچون کلزا، درت و چغندر در دستور کار قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۸۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است

به گزارش خبرنگار مهر؛ مصطفی سلیمی مفرد عصر یکشنبه در بازدید از طرح‌های آبیاری قطره‌ای نخیلات آب‌پخش اظهار داشت: طرح تحول نخیلات و اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند یک اجماع استانی برای تأمین اعتبار پروژه و همکاری دستگاه‌های اجرایی مختلف از جمله اداره آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی به منظور اجرای با کیفیت آن است.

وی در خصوص نحوه تأمین اعتبار این طرح اظهار کرد: در حال حاضر طرح تحول نخیلات و اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش دارای اعتبار ملی است اما در سال گذشته تنها ۵۰ درصد اعتبار آن (حدود ۶۰ میلیارد تومان) تأمین شده و همین موضوع منجر به کند بودن روند پیشرفت پروژه شده است.

سرپرست بخشداری آب‌پخش در پایان خاطر نشان کرد: اجرای سریع و باکیفیت این پروژه نیاز به همدلی و هماهنگی بین همه مسئولان استان بوشهر دارد و در کنار اعتبار ملی، اعتبار استانی نیز باید برای آن در نظر گرفته شود.

کد خبر 6091528

دیگر خبرها

  • قطعی ۱۷ ساعته آب منازل شهرک سازمانی والفجر در پرندک
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است
  • مطالبه ۳۵ میلیارد تومانی شهرداری قوچان در پروژه مجتمع فرهنگی هنری
  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم