Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین الملل درباره حضور ایران در حاشیه اجلاس جی۷ گفت : این که گفته شود در ۱+۷ ما با کشورهای صنعتی دنیا مذاکره کنیم، تکرار همان ۱+۵ است که نه تنها منجر به شکل‌گیری توافق مورد اعتمادی نمی‌شود، بلکه ورود به چنین گفت‌وگویی هم مشکوک است. ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۶ بین الملل دیپلماسی ایران نظرات - اخبار بین الملل -

«هادی محمدی» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی درباره سفر محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان به فرانسه و دیدار با مقامات این کشور در حاشیه اجلاس جی 7  گفت:  مذاکرات‌ آقای ظریف را باید از چند محور مورد توجه قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولاً این که کشور ما نباید دیپلماسی را محدود کند، چرا که دیپلماسی ابزاری است که باید گره‌هایی را در راستای منافع ملی باز کند، این موضوع قابل قبول است، اما اگر دیپلماسی در مسیری قرار بگیرد که مسیر فریب  و استمرار صدمه زدن به منافع ملی باشد، این دیپلماسی نیست و در واقع نوعی خسران و شکست است.

وی افزود: دیپلماسی اگر در مسیر خود فریبی و حرکت در پازل دشمن باشد و نه تنها منافع ملی را تامین نکند، بلکه به منافع ملی صدمه بزند، این دیپلماسی نیست، بلکه حرکتی بر خلاف منافع ملی و امنیتی است.

محمدی با اشاره به این که "آنچه که در حاشیه نشست جی 7 اتفاق افتاده، از یک زاویه باید مورد بررسی قرار گیرد" تصریح کرد: این سفر در واقع تکمیل سفر قبلی آقای ظریف به فرانسه است که بدون استقبال از ایشان در فرودگاه ادامه پیدا کرد و حتی گفته شد که کسی ایشان را دعوت نکرده و ایشان خودشان به فرانسه رفته است، که به نوعی تحقیر آقای دکتر ظریف به شمار می‌رفت. اما در حاشیه نشست جی 7 آقای ماکرون رئیس جمهور فرانسه ‌آقای ظریف را دعوت می‌کند و موضوعاتی را مطرح می‌کند که ادامه مطالبی است که قبلا با مقامات ایرانی در میان گذاشته شده بود. بعد هم آقای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام می کند که آقای ماکرون به نمایندگی از من در این گفت‌وگو حاضر نشده بود و در این موضوع نیز یک عملیات روانی و تحقیر در ارتباطات را شاهد هستیم.

وی محور دیگر این مذاکرات را محتوای آن دانست و افزود: فرانسوی ها اشکالی که به آمریکا داشتند، این بود که بگذارید تا سال 2025 که سقف زمانی محدودیت‌های ایران تمام می‌شود، ما موضوعات جدید در خصوص مسایل منطقه‌ای و موشکی و مادام العمر کردن محدودیت‌های هسته‌ای را در آن زمان مطرح و بررسی کنیم. اشکالی که فرانسوی ها به آمریکا وارد می‌کردند، این بود که آنها با عجله و زود وارد این عرصه شده‌اند. در غیر این صورت در ماهیت اهداف فرانسه با آمریکایی‌ها و جناح تندروی موجود در این کشور اختلاف نظری وجود ندارد.

وی با اشاره به پیشنهاد ماکرون در قبال ایران گفت: چیزی که الان به عنوان بسته پیشنهادی از طرف آقای ماکرون مطرح می‌شود، نوعی معادل قرار دادن مبالغ مالی یا بخشی از تجارت در ازای پذیرش محدودیت، هم در مسایل هسته‌ای به شکل مادام العمر و هم در مسایل قدرت منطقه‌ای و موشکی و امثال اینها است. آن چه که تاکنون در خصوص محتوای این بسته مطرح شده، گرچه به صورت رسمی چیزی از آن منتشر نشده، اما برخی گمانه‌زنی ها یا مسایل درز پیدا کرده از کاخ الیزه و مقامات فرانسوی نشان از آن دارد که در یک دوره محدود زمانی، اجازه فروش 700 هزار بشکه نفت به ایران داده شود و در ازای آن ایران بپذیرد که محدودیت‌های همیشگی هسته‌ای را ادامه دهد و به هیچ عنوان غنی سازی نداشته باشد و در مسایل منطقه‌ای هم گفتگو کند.

محمدی با اشاره به مکر مشترک ماکرون و ترامپ علیه ایران، گفت: این درست همان چارچوبی است که آقای ترامپ به دنبال آن بود. در واقع آقای ماکرون طرحی فریبکارانه را روی میز آقای ظریف قرار داده تا با دادن یک بسته مالی کوچک و در ازای فروش 700 هزار بشکه نفت و تامین هزینه‌های جاری کشور، که البته پول آن نیز باید برای خرید کالای بی‌ارزش غربی مصرف شود و مدیریت مالی روی آن وجود نداشته باشد، بپذیرد که محدودیت‌هایی را در اهرم‌های قدرت ملی و منافع ملی به اجرا بگذارد.

محمدی ادامه داد: آقای دکتر ظریف دیروز اعلام کرد که بعد از 3 ساعت و نیم گفتگو با آقای ماکرون، گفت‌وگوهای دشواری در پیش است. ایشان باز هم امیدوار است که از طریق اروپایی ها از این سد بزرگ عبور کرده و ماهیت طرح عداوت گونه غرب را تغییر دهد، به این جهت این طرح را دشوار می داند، اما فرانسوی ها آن را مثبت ارزیابی کرده‌اند، چرا که در ازای یک پیشنهاد 700 هزار بشکه‌ای فروش نفت، ما باید همه محدودیت‌های همیشگی منطقه‌ای و هسته‌ای را به صورت مادام العمر بپذیریم. این بدان معنی است که یک برجام جدید و بسیار خطرناک‌تر را در ازای این 700 هزار بشکه نفت بپذیریم.

این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به ذوق زدگی برخی جریان‌های داخلی از سفری که هنوز مذاکرات آن آغاز نشده است، تصریح کرد: اگر به این مسایل این گونه نگاه کنیم، ذوق زدگی برخی جریان‌ها و رسانه‌های داخلی بیشتر بوی خیانت می‌دهد تا این که بخواهد منافع ملی را تامین کند. البته این موضوع شاید از روی نادانی آنها و فقدان هوشمندی دیپلماتیک باشد، چرا که دیپلماسی ابزاری برای تامین منافع و قدرت و امنیت ملی بیشتر است. اگر بنا باشد که دیپلماسی برای خودفروشی و کشور فروشی و منافع فروشی باشد، این یا خیانت است، یا نادانی.

به عقیده محمدی، این ذوق زدگی‌ها برای دولت آقای روحانی است که بعد از هشت سال و با نزدیک شدن به انتخابات، کارنامه‌ای برای ارائه به مردم ندارد، چه در عرصه سیاست داخلی که بالاترین رکورد ناکامی و ناکارآمدی و شرایط دشوار برای مردم را رقم زده و هم در سیاست خارجی که همه ثقل خود را روی برجام قرار داده و آن را به کابوس و اهرم فشاری ضد ایران تبدیل کرده و بعد می‌خواهد برجام بزرگتری را برای مادام العمر کردن همه محدودیت‌های هسته‌ای و موشکی و توان نظامی و منطقه‌ای ایران به امضا برساند.

وی بازدارندگی و تکیه بر توانمند هایی داخلی را ، راه مقابله با فشارهای تحمیلی دانست و گفت: توجه به این نکته ضروری است که وقتی ما می توانیم در برابر آمریکایی‌ها به سطحی از بازدارندگی برسیم که بالاترین سطح تکنولوژی آمریکایی‌ها را با موشک های بومی هدف قرار دهیم، آنها گزینه برخورد نظامی با ما را کنار می‌گذارند و بعد به دنبال اقدامات نیابتی و سیاسی و عملیات روانی و فشارهای اقتصادی می‌روند.

محمدی تصریح کرد: این بدان معناست که ما خودمان را در برجام جدید خلع سلاح کنیم تا آنها نه تنها در عرصه سیاسی و اقتصادی و تحریم به ما فشار بیاورند، بلکه آماده شوند تا در هر لحظه‌ای که دوست داشتند، به ما ضربه نظامی هم بزنند. لذا آقای دکتر ظریف با توهم وارد یک سری مذاکرات جدید با اروپایی‌ها شده، در صورتی که ما باید به اروپایی‌ها بگوییم که آنها باید تعهدات 11 گانه خود را به اجرا بگذارند، نه اینکه ما بخش دیگری از ابزارهای قدرت ملی خود را در ازای یک دوره زمانی محدود به فروش بگذاریم.

وی با اشاره به موضوع و محتوای مذاکرات و مسایلی که در خصوص اینستکس مطرح است ، گفت:  اینستکس کاریکاتوری از اجرای تعهدات اروپایی است. آنها با این صورت مسأله می‌خواهند بین شرایط فشار اقتصادی به ایران و محورهای جدیدی که باید در کنار برجام به ایران تحمیل کنند، گره بزنند.

محمدی با تاکید بر این که "بسته اروپایی آقای ماکرون دقیقا همان چیزی است که آمریکایی‌ها می خواهند" گفت: این بدان معنی است که آقای دکتر ظریف که قبلا گفته اند «ما در موضوعات غیر هسته‌ای مذاکره نمی‌کنیم»، باید به این موضوع توجه کنند که بسته اروپایی آقای ماکرون دقیقا همان چیزی است که آمریکایی‌ها می‌خواهند، در واقع ایشان آب در هاون می‌کوبد یا خدای نکرده یک غفلت ضد منافع ملی را در سر دارد.  لذا اینکه گفته شود در 1+7 ما با کشورهای صنعتی دنیا مذاکره کنیم، تکرار همان 1+5 است که نه تنها منجر به شکل‌گیری هر توافق مورد اعتمادی نمی شود، بلکه ورود به چنین گفتگویی هم مشکوک است.

وی با بیان اینکه "ما تنها چیزی که می توانیم در راستای تحقق منافع ملی به شکل حداقلی تامین کنیم، تکیه به نقاط قدرت و قوت خودمان است" افزود:  ما دو گام اولیه در خصوص کاهش اجرای تعهدات خود در برجام را برداشتیم، اما دیدیم که کشورهای غربی سراسیمه شدند. حتی آمریکایی‌ها اعلام کردند که ایران نباید تعهدات خود را کاهش دهد. این بدان معناست که ما از طریق کاهش تعهدات برجامی است که می توانیم به طرف غربی فشار وارد کنیم و با تکمیل این فشارها در حوزه‌های دیگر می‌توانیم نتایج مربوط به منافع ملی خودمان را تا حدودی تامین کنیم.

این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: اگر فکر کنیم از طریق دیپلماسی و مذاکره و یا ورود به محتواهای مشکوک و شاید گاهی خیانت‌بار می‌توانیم در گفت‌وگوهای با غربی‌ها پیش برویم، این یک خیال خام است، اما مذاکره با حفظ خطوط قرمزی که ایشان باید رعایت می‌کرد و در برجام رعایت نشد و حضرت آقا  در سخنرانی علنی خود اعلام کرد که برخی از این خطوط قرمر رعایت نشد، اگر این خطوط قرمز مذاکره شود، و پشتوانه آن هم قدرت ملی و قدرت سخت افزاری باشد، قطعا غرب ناچار به تمکین خواهد بود.

به گفته محمدی، ما اگر با همین شیبی که در خصوص گام‌های متوالی دو ماهه برای کاهش تعهدات خود در برجام دنبال می کنیم، پیش برویم و از ابزارهای دیگر هم استفاده کنیم و خطوط قرمز را هم زیر پا نگذاریم، منافع ملی ما تامین خواهد شد. اگر آمریکایی‌ها نمی‌توانند معادله نفتکش‌ها را ضد ما اعمال کنند و اگر نمی‌توانند فروش نفت ما را به صفر برسانند، تکیه گاه این رویکرد دیپلماسی نیست، بلکه قدرت پاسخ و آتش ماست که آنها را در واقع ناتوان کرده است، لذا رعایت خطوط قرمز منافع و امنیت ملی در هر دیپلماسی، تکیه بر اهرم‌های قدرت سخت و به کارگیری اهرم‌های فشار بر قدرت‌های استعماری مثل آمریکا و دولت‌های اروپایی بهترین راه برای مجبور کردن آنها به اذعان و اعتراف به حقوق ما است.

وی با اشاره به فشار حداکثری غرب به ایران گفت: پالس‌هایی که از داخل در مورد مواضع ذوق زده به خارج ارسال می شود، غرب را به این ارزیابی می‌رساند که در کنار فشارهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی، دیپلماسی را هم به عنوان یک ابزار فشار حداکثری به کار بگیرند و حقوق ایران را در راستای تعهدات خود اجرا نکنند. آنها می‌خواهند در ازای فروش 700 هزار بشکه نفت، ما را فریب بدهند و در این دوره همه محدودیت‌هایی که آمریکا برای نابود کردن کامل و خلع سلاح و تسلیم و فروپاشی کشور ما به آن نیاز دارد را بپذیریم. این در واقع نوعی جهل دیپلماتیک است تا این که هوشمندی دیپلماتیک باشد. جالب اینجاست که ما مذاکره با گروه 7 را در حاشیه نشست 7 کشور صنعتی دنیا زمانی آغاز می کنیم که فشارهای امنیتی پهپادهای اسرائیلی با پوشش آمریکایی در منطقه علیه ما به کار می‌رود. یعنی اینطوری نشان می دهد که با فشارهایی که به ایران آورده، ایم‌ ،‌آنها برای تسلیم شدن آماده‌اند. در صورتی که واقعیت این است که ما باید مسیر و زمانبندی دیگری را برای این گفت‌وگوها انتخاب می‌کردیم.

من فکر می کنم ما 10 روز آینده باید گام سوم را با قدرت برداریم و فشارهای منطقه‌ای و سایر اهرم‌های خود را با قدرت به کار بگیریم تا همان طور که سید حسن نصرالله دیروز اعلام کرد، تهدیدات جدید را به فرصت راهبردی و استراتژیک تبدیل کنیم.

انتهای پیام/

R36442/P/S8,90,95/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۲۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد

امتداد - بهزاد شیری مدیرعامل بانک در سومین نشست صمیمی با معاونان ادارات ستادی و مستقل با بیان اینکه هیچگاه بین منافع بانک وکارکنان بانک، مرزی وجود نداشته و این دو با هم عجین شده است و باید توجه داشته باشیم که بر طبق تعاریف قوانین بالادستی منافع سهامدار، همکار، سایر ذی‌نفعان جایگاه خود را داشته و ما نمی‌توانیم از حقوق هر کدام در جهت منافع بخش دیگر صرف‌نظر نماییم.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، شیری در این دیدار که عصر روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه  سال جاری در سالن اجتماعات ساختمان آموزش برگزار شد، با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این جلسات در راستای شعار سازمانی سال ” سرمایه انسانی هسته‌ اصلی توسعه بانک” در راستای شنیدن ایده‌های نو است تا با حفظ و ارتقا جایگاه بانک در عرصه رقابت شبکه بانکی کمک کنیم و بانک را چندین قدم به جلو حرکت دهیم، ادامه داد:  اصل و بنای کار، اثربخشی و کارایی است تا با ابزارهای دقیق این ایده‌ها را اجرا کنیم که در کنار منافع کارکنان برای بانک نیز سودمند باشد.بالاترین مقام اجرایی بانک با تاکید بر اینکه باید با تشریک مساعی و ارائه تجربیات بانک‌های دیگر، ظرفیت‌های جدیدی را برای استفاده سرمایه انسانی از منافع بانک فراهم کنیم، تصریح کرد: هر یک از معاونان در محل کار خود بخشی از سیستم مدیریتی هستند و جمعی از همکاران را راهبری و هدایت می‌کنند و این جایگاه بسیار ارزشمند است.
مدیرعامل بانک با اشاره به اینکه اعتقاد دارم اگر بانک می‌خواهد برای حل مشکلات در فرایندهای اجرایی، ایده‌ها و خلاقیت‌ها، بهبود روشها و راحتی همکاران برنامه‌ای داشته باشد، کوتاه ترین مسیر برگزاری اینگونه جلسات است تا از نظرات دیگران بهره‌مند ‌شویم، اظهار کرد: اگر در موضوعی توافق جمعی حاصل شد باید در همان جهت حرکت کنیم و اگر نظر اصلاحی و پیشنهادی داریم قبل از تصمیم‌گیری نهایی باید آن را اعلام کنیم تا نظرات شنیده و راه‌حل مشکلات با همفکری تبیین و پس از ابلاغ و اعلان نهایی باید بعنوان میثاق سازمانی برای تحقق آن تلاش کنیم.
 شیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش‌های ارائه شده توسط معاونان حاضر در جلسه، حوزه چکاوک را با توجه به ساختار و دسترسی های عمومی مردم برای بانک بسیار حایز اهمیت دانست و گفت: هر چه بیشتر در این حوزه پیش قدم باشیم به همان نسبت از منافع آن بهره‌مند می‌شویم و در حال حاضر سه برابر سهم بانک در حوزه تجهیز منابع در شبکه بانکی، چک‌های واگذاری داریم که گردش مالی برای بانک ایجاد می‌کنند.
مدیرعامل بانک با اشاره به اینکه باید فعالیت‌های کاربر محور را به باجه‌های بانکی روستایی تفویض کنیم، اظهار کرد: با نظارت و کنترل کامل، می‌توانیم دسترسی‌ها را برای کاربران باجه‌های بانکی روستایی توسعه و کسب و کار باجه ها را رونق بیشتر ببخشیم.
وی افزود: باید در حوزه فناوری اطلاعات حاکمیت را داشته باشیم و تصدی را به بخش خصوصی واگذار کنیم و بانکی که فعالیت‌های خود را به بخش خصوصی واگذار نکند به ساختاری تبدیل می‌شود که می‌خواهد همواره خود را کنترل و تنظیم کند و برای پیشبرد بانک توان اضافی نخواهد داشت.
بالاترین مقام اجرایی بانک با تاکید بر اینکه در حال حاضر داده مهمترین دارایی یک سازمان است، تصریح کرد: سازمانی که بتواند از این دارایی بهترین استفاده را ببرد، در دنیای رقابتی حرفی برای گفتن دارد. اگر در دنیای رقابت، داده‌ها هیچ ارزش افزوده‌ای برای بانک ایجاد نکند، به سازمانی عقب مانده در بخش رقابتی تبدیل می‌شود.
 وی افزود: استفاده از دیتا نباید محصور به شخص، گروه و جایگاه خاصی باشد و همه افراد سازمان باید از آن استفاده کنند.
شیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تبیین مسیر شغلی یکی از مهمترین موضوعات حال حاضر است و تاکنون هیچ سازمانی در این حوزه پیاده سازی جامع و کاملی انجام نداده است، گفت: ما در بانک برای انتخاب شایستگان تست‌هایی را اجرا کرده‌ایم ولی دستورالعمل جامعی برای آن وجود ندارد و باید استاندارد سازی در این حوزه انجام شود.
بالاترین مقام اجرایی بانک با تاکید بر اینکه دستورالعمل‌ها و ضوابطی که فرهنگ‌ سازمانی را در بانک‌های قدیمی ایجاد کرده است، دارایی ارزشمند آنها است، تصریح کرد: هیچگاه از شایسته گزینی  در بخش‌های مختلف بانک، ضرر نکرده‌ایم و می‌توان گفت یک مدیریت پشتیبان در بانک در همه حوزه‌ها ایجاد شده است و امیدوارم این شایسته‌گزینی در بانک استاندار شود. 
مدیرعامل بانک آموزش کارکنان را یک سرمایه‌گذاری دانست و افزود: آموزش هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است و حتی اگر یک نفر از مباحث آموزشی استفاده لازم را ببرد برای بانک آورده و دارایی است و به همین دلیل هیچ محدودیتی در هزینه آموزشی بانک نداریم.
وی افزود: اعتقاد دارم اگر بانک می‌خواهد برای حل مشکلات بانک در فرایندهای اجرایی، ایده‌ها و خلاقیت‌ها، بهبود روشها و راحتی همکاران برنامه‌ای داشته باشد، کوتاه ترین مسیر برگزاری اینگونه جلسات است تا از نظرات دیگران بهره‌مند ‌شویم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • اردوغان: مرزهای دموکراسی غرب را منافع اسرائیل تعیین می‌کند
  • حسینی: دولت سیزدهم به تقابل میدان و دیپلماسی اعتقادی ندارد
  • دولت نتانیاهو در حال سقوط است/ نیروهای حماس به مقاومت خود ادامه دهند
  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • بگویید «کنست آمریکا»!
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است