Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@16:13:14 GMT

موج آسیب های اجتماعی و جسمی با شتاب در جریان است

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۰۲۹۳۱

موج آسیب های اجتماعی و جسمی با شتاب در جریان است

به گزارش ایرنا، محمد جعفری روز دوشنبه در تجلیل از پزشکان نمونه استان کرمان افزود: باید به منظور مقابله با آسیب های اجتماعی و جسمی  با برنامه ریزی دقیق و هدفمند و جلب مشارکت حداکثری نهادهای ذیربط پیش رفت.

وی از غربالگری به عنوان راهبرد صحیح و منطقی در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری ها نام برد و اظهار داشت: انجام غربالگری می تواند هزینه ها را در بخش درمان کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل بیه سلامت استان کرمان به موضوع مهم خودمراقبتی نیز اشاره و عنوان کرد: اگر بتوانیم زیرکمیته ای را در این بخش تشکیل دهیم و خوراک مورد نیاز رسانه ها را در راستای خودمراقبتی جامعه تامین کنیم اقدام مهمی در زمینه کاهش هزینه ها خواهد بود.

وی بیان کرد: بیمه سلامت نیز این آمادگی را دارد به سهم خود در راستای آموزش جامعه و خودمراقبتی حرکت کند.

جعفری  به وجود پنج دانشگاه علوم پزشکی در استان کرمان به عنوان ظرفیتی مطلوب در حوزه درمان اشاره کرد و گفت: مهم این است خودمراقبتی و آموزش های بهداشتی به جامعه تزریق شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان تصریح کرد: جامعه پزشکی امروز بیش از هر زمان دیگری همراهی و همکاری ممکن را برای اعتلای حوزه سلامت کشور از خود نشان داده است.

وی گفت: اشکال در سبک زندگی، افزایش استرس، کاهش تحرک بدنی و نامناسب بودن تغذیه موجب شده بیماری‌های مزمن در جامعه فراگیر شود و اگر ما به این چهار عامل اصلی بروز بیماری‌های مزمن توجه نکنیم هزینه‌های بسیار هنگفتی به جامعه ایرانی در آینده نه چندان دور تحمیل خواهد شد.

جعفری به بیماری‌های قلبی عروقی و فشار خون به عنوان نمونه‌ای از این بیماری‌های مزمن اشاره کرد و افزود: هر چه خودآگاهی بیشتر باشد، خودمراقبتی نیز بیشتر می‌شود و هر چه خودمراقبتی بیشتر شود همکاری خانواده‌ها برای پیشگیری از بروز بیماری‌ها افزایش می‌یابد و لایه اولیه خدمات بهداشتی و درمانی با مشارکت عموم مردم محقق خواهد شد.

وی با اشاره به لزوم کاهش مصرف نمک به منظور حفظ سلامت اظهار داشت: با تلاش و پیگیری‌های انجام شده مصرف نمک از هزار و ۸۰۰ گرم در نانوایی‌های کرمان به ۶۰۰ گرم کاهش پیدا کرده است.

اصلاح سبک زندگی نخستین گام پیشگیری از بیماری ها است 

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این مراسم  عوامل خطر سلامت را تهدید بزرگ سلامت دانست و گفت: در این رابطه پیشگیری از بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت و فشار خون باید مورد توجه قرار گیرد.

سید وحید احمدی طباطبایی،  پیشگیری از بیماری های غیرواگیر را بسیار حائز اهمیت دانست و خاطر نشان کرد: باید پیشگیری های لازم را در رابطه با نوع تغذیه و سبک زندگی در قالب برنامه های آموزشی مد نظر داشته باشیم تا سلامت جامعه حفظ شود.  

وی چالش بزرگ امروز سلامت کشور و جهان را بیماری های غیرواگیر عنوان کرد و پیشنهاد داد کارگروه بومی نظام ارجاع در استان کرمان تشکیل و در این راستا فرهنگ سازی شود.

طباطبایی همچنین گفت: کارگروه مدیریت هزینه ها نیز در غربالگری و تشخیص زودرس تشکیل شود.

وی با اشاره به اجرای طرح سنجش فشار خون گفت: توانمدسازی پزشکان در زمینه فشارخون و دیابت و راه اندازی پویش خودمراقبتی و سبک زندگی نیز مد نظر قرار دارد.

وی تصریح کرد: فشارخون، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها از جمله بیماری های غیرواگیر است که نتیجه شرایط جدید زندگی است و بهبود سبک زندگی به صورت اساسی راهی برای مقابله با بیماری های غیرواگیر است که در این باره رژیم غذایی مناسب و فعالیت فیزیکی باید مورد اهتمام جدی باشد.  

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان،  با اشاره به افزایش و شیوع بیماری های غیرواگیر و پدیده سالمندی افزود: علت اصلی مرگ در دنیا بیماری های قلبی عروقی؛ دیابت،  فشار خون،  سرطان ها و بیماری های تنفسی اعلام شده است.

وی گفت: خودمراقبتی و انجام دادن برخی رفتارها در پیشگری از بیماری ها بسیار مهم است و آگاهی از قند و فشار خون به صورت دوره ای باید در راستای پیشگیری و غربالگری مورد توجه قرار گیرد.

طباطبایی افزود: تابو شکنی باید در سازمان های بیمه گر صورت گیرد به عنوان مثال افرادی که دخانیت مصرف می کنند یا توده بدنی بزرگ تری دارد باید حق بیمه بیشتری پرداخت کنند.

وی به نظام ارجاع اشاره کرد و گفت: باید به سمت این نظام حرکت کنیم لذا باید بدانیم تخصص گرایی افراطی جز هزینه چیزی در بر ندارد.

 ۳۰۲۹ / ۵۰۵۴

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر آسیب های اجتماعی بیماری های قلبی عروقی جامعه پزشکی جهان سرطان قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۲۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید

به گزارش خبرآنلاین، سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند دلایل شایع یا جدی‌تری داشته باشد. گاهی اوقات، این احساس موقتی است و جای نگرانی نیست. به عنوان مثال، اگر جریان خون قطع شود (مانند زمانی که چیزی محکم در اطراف مچ خود می‌پوشید) ممکن است در دستان خود احساس سوزن سوزن شدن کنید که پس از برداشتن هر چیزی که بر جریان خون تاثیر می‌گذارد، بهتر می‌شود.

بهداشت نیوز در گزارشی نوشت: اگر انگشتانتان در اثر سرما بی‌حس شوند، ممکن است با شروع از بین رفتن بی‌حسی، احساس سوزن سوزن شدن کنید. با این حال، اگر این احساس برطرف نمی‌شود و اغلب اتفاق می‌فتد، می‌تواند نشانه‌ای از یک وضعیت پزشکی باشد.

برخی از شایع‌ترین علل عبارتند از:
• فشرده‌سازی عصب. اگر یک عصب فشرده شود، می‌تواند باعث این احساس شود. به عنوان مثال، ممکن است به دلیل موقعیتی که در شب در رختخواب دارید، عصب بازوی خود را فشرده کنید.

آسیب عصبی. اعصاب ممکن است در اثر آسیب و همچنین مشکلات متابولیک آسیب ببینند. نوروپاتی محیطی آسیب به اعصاب خارج از مغز و نخاع است. و یکی از علائم شایع اختلالات متابولیک مانند دیابت است. سوزن سوزن شدن پا در دیابت نیز شایع است.

• گردش ضعیف خون . داشتن مشکل در جریان خون می‌تواند باعث این حس در قسمت‌های مختلف بدن از جمله دست‌ها شود. گاهی اوقات، یک مشکل قلبی مانند تجمع پلاک در شریان‌ها بر گردش خون تاثیر می‌گذارد و می‌تواند علائمی مانند سوزن سوزن شدن ایجاد کند.

• سندرم تونل کارپال. این عارضه در اثر فشردگی عصب مدیان در مچ دست ایجاد می‌شود.

• بیماری‌های خود ایمنی. در این شرایط، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم بدن حمله می‌کند. این فرآیند می‌تواند به سیستم عصبی محیطی آسیب برساند که می‌تواند منجر به این حس شود شود. سندرم گیلن باره و آرتریت روماتوئید شرایط خودایمنی هستند که علامت آن سوزن سوزن شدن دست است.

علاوه بر اینها سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. به طور خاص، برخی از داروها یا ترکیبی از داروها می‌تواند منجر به آسیب عصبی شود. نمونه‌هایی از داروها و موادی که می‌توانند باعث نوروپاتی شوند عبارتند از:

داروهای قلب یا فشار خون

• داروهای شیمی‌درمانی

• داروهای جلوگیری از عفونت

• داروهای بیماری خودایمنی

• داروهای جلوگیری از تشنج

مواقعی وجود دارد که سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل سلامت جدی‌تر مانند حمله قلبی یا سکته باشد. اگر همراه با این علائم در دستانتان این احساس را دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید:

• بی‌حسی در سایر قسمت‌های بدن

• فلج

• سرگیجه

• گیجی

• لکنت زبان

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903873

دیگر خبرها

  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی
  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • مایکروسافت نسبت به حمله «جریان کثیف» که اپ‌های اندرویدی را تحت تأثیر قرار می‌دهد هشدار داد
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌های مرکز مشاوره پلیس ایلام
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟