Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@22:20:10 GMT

کلیشه های زبانی، آفت جان استعدادهای کودکی

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۰۳۰۰۱

کلیشه های زبانی، آفت جان استعدادهای کودکی

دانشمندان علم زبانشناسی به دنبال تعیین عناصر منحصر به فرد و جهانی هستند که زبان ارتباطی انسان ها را تشکیل می دهد. این دانشمندان، زبان را یک پدیده فرهنگی، اجتماعی و روانشناختی می دانند. عناصری سیال که در طول زمان تغییر پیدا کرده و روندی که انسان ها طی می کنند تا به آنها دست یابند، از مواردیست که مورد توجه و مطالعه آنها قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، مطالعات جدید محققان دانشگاه استنفورد نشان می دهد که «سخنان خوب» می توانند کلیشه های نامناسب کلامی را تغییر داده و جابجا کنند. محققان زبانشناسی به دنبال تعیین فاکتورهایی منحصر به فرد و جهانی در مورد لحن و زبانی هستند که مردم در اقصی نقاط جهان از آن استفاده می کنند؛ زبانی که نحوه تغییر و چگونگی دستیابی به آن در طول زمان متغیر بوده است.

قدرت زبان

تاریخ، فرهنگ و تمدن هر ملت و کشوری از زمانی شکل گرفته و آغاز شده که انسان های آن جمعیت ها شروع به ارتباط با یکدیگر و سخن گفتن کرده اند.

در همین راستا پرفسور «دن جورافسکی» ، استاد علوم انسانی و رئیس گروه زبانشناسی دانشکده علوم انسانی و علوم «استنفورد» گفت: درک چگونگی و چرایی تفاوت در زبان، خود نشان دهنده سیر تحول در روندی است که انسان ها را شکل داده است. کشف هر آنچه که در مورد زبان ها جهانیست می تواند به ما در درک هسته اصلی انسانیت کمک کند.

صحبت کردن، نوشتن و خواندن، اموراتی ضروری برای زندگی روزمره هستند چراکه زبان ابزار اصلی بیان و برقراری ارتباطتند.

مطالعه چگونگی استفاده مردم از زبان ( کلمات و عباراتی که آنها به طور ناخودآگاه انتخاب و ترکیب می کنند) می تواند به ما در درک بهتر خودمان و چرایی رفتارمان کمک کند.

زبان شناسان با استفاده از روش های متفاوت در مورد بسیاری از جنبه های زبان از جمله معانی و نحو آن، آواشناسی و واج شناسی و جنبه های اجتماعی ، ابعاد روانشناختی و محاسباتی آن تحقیق کرده اند.

زبان شناسان و روانشناسان دانشگاه استنفورد، نحوه تفسیر زبان توسط مردم را بررسی کرده اند. براساس تحقیقات آنها، حتی کوچک ترین تفاوت در استفاده از زبان می تواند با باورهای مغرضانه سخنرانان مطابقت داشته باشد.

این مطالعه نشان داد که یک جمله نسبتاً بی ضرر مانند «دختران در ریاضیات به خوبی پسران هستند» می تواند کلیشه های جنسیتی را به طوری ظریف تحریک کند.

محققان با تاکید بر اهمیت ساختار نگارشی و قواعد جملات اعلام کردند که در مثال بالا به دلیل ساختار دستوری، معنی این که «خوب بودن پسرها در ریاضیات بیشتر از دختران است» مستتر است.

زبان می تواند نقش مهمی در چگونگی درک متقابل ما و دیگران از جهان داشته باشد؛ در همین راستا زبان شناسان تلاش می کنند تا متوجه شوند که چه کلمات و عباراتی می توانند بر ناخودآگاه ما تأثیر بگذارند.

تاثیرات مراقبت بر روی کلیشه های کلامی

در همین راستا «النور چستنات» و «آلن مارکمن» از محققان دانشگاه استنفورد مطالعه ای انجام دادند که در آن اثرات جمله و همچنین تغییراتی مانند تعویض "دختران" با "پسران" را روی گروهی از بزرگسالان انگلیسی زبان آزمایش کردند.

آنها دریافتند که بیشتر افراد توانایی طبیعی ریاضی بچه ها را با جنسیت نوشته شده در قسمت دوم جمله ( آنچه از لحاظ دستوری به عنوان مکمل شناخته می شود )، مرتبط می دانند.

چستنات امیدوار است بتواند بیشتر بر روی این مبحث تحقیق کند که چه میزان از متون استفاده شده در رسانه ها و دیگر مباحثات عمومی، چه به صورت آنلاین و چه آفلاین ، از جملات مکمل موضوعی استفاده می کند که در آنها مردان به عنوان استانداردی که زنان با آن مقایسه می شوند را قاب می کند.

چستنات و مارکمن مردم را تشویق می کنند هنگام توصیف جنسیت به چگونگی صحبت خود توجه داشته باشند. در همین راستا آنها پیشنهاد می کنند تا افراد مرتبط با امر آموزش ساختارهای موضوعی را انتخاب کرده و از جملات مکمل موضوع، که یک جنس را به عنوان استاندارد فرض می کند ، خودداری کنند.

با توجه به این که در چندین زمینه خاص مانند علم کامپیوتر و فیزیک، تصور عموم با شکاف های جنسیتی بزرگی همراه است، جمله هایی که نشان می دهد پسران در این رشته ها بااستعداد تر هستند، می تواند در حضور کمتر زنان در این زمینه ها نقش داشته باشد.

آنها هم اکنون در تلاشند تا ببنیند که این برچسب گذاری ها در تفاوت های جنسیتی تا چه اندازه کودکان را تحت تأثیر قرار می دهند و این که آیا مطالب تکمیل کننده در خصوص برابری جنسیتی، می تواند کلیشه های مربوط به این تفاوت ها را به کودکان آموزش دهد.

چستنات در این باره می گوید: هرگز به صورت مستقیم نمی گوییم که این یا آن را نگو! اما این نوع خاص از زبان در همه جا رواج دارد و اگر به صورت عادت از آن استفاده می کنیم، باید به تمامی جوانب مهم آن نیز بی اعتنا نباشیم.

جمله ای که معمولاً توسط والدین و معلمان بیان می شود ، می تواند ظرافت کلیشه هایی را که سعی در خنثی کردن آنها دارند ، زنده کند.

بنابراین بزرگسالان ، به ویژه والدین و معلمان باید سعی کنند تا از تصور یکنواختی مداوم یک جنس، به عنوان استاندارد بر دیگری جلوگیری کنند.

برای دستیابی به برابری جنسیتی ، باید زبان خود را با انتقاد جدی تحلیل کنیم تا بتوانیم راه هایی که به طور ضمنی این عقیده که «مردان جنس غالب و دارای مقام بالاتر هستند» را تقویت می کند، شناسایی و اصلاح کنیم.

انتهای پیام/

159 / 159

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۳۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زبان مار، دره‌ای عظیم در دل کویر لوت

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 7 دره یا تنگه زبان مار در استان کرمان، شرق منطقه کلوت‌ها و غرب چاله مرکزی لوت است. این دره حدود 9 کیلومتر است و دیواره‌هایی دارد که ارتفاعشان به 30‌ متر هم می‌رسد. البته هر چقدر که به سمت غرب دره بیشتر پیش بروید، این ارتفاع کمتر می‌شود. تصاویری از این دره عظیم را می‌بینید.

دیگر خبرها

  • ببینید | زبان مار؛ دره‌ای عجیب در دل کویر لوت
  • بارکولا: الگوگیری از ذهنیت و سخت‌کوشی رونالدو مرا به این جایگاه رسانده
  • رجزخوانی به زبان بوشهری
  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • زبان مار، دره‌ای عظیم در دل کویر لوت
  • ویدئو دیدنی از بازیگرانی که از کودکی مشهور شدند
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • ۱۰ عنوان به مجموعه کتاب‌های کودکی نامداران اضافه می‌شود
  • سمیر نصری: رونالدینیو و نازاریو استعدادهای بزرگ‌تری نسبت به مسی و رونالدو بودند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!