Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر تحقیقات و ساخت داخل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: تا امروز بیش از ۸۰۰ مگاوات از طریق اجرای پروژه‌های مدیا در نیروگاه‌های مختلف کشور به ظرفیت عملی تولید برق واحدهای حرارتی افزوده شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، مدیرکل دفتر تحقیقات و ساخت داخل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: تا امروز بیش از ۸۰۰ مگاوات از طریق اجرای پروژه‌های مدیا در نیروگاه‌های مختلف کشور به ظرفیت عملی تولید برق واحدهای حرارتی افزوده شده است؛ این رقم با بهره‌برداری از پروژه‌های مدیا در نیروگاه‌های دماوند و کاشان به بیش از یک‌هزار مگاوات می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«اسماعیل نمازی» افزود: سیستم «مدیا» ساختاری موثر در افزایش توان خروجی توربین گازی است؛ در پاییز و زمستان به علت پایین بودن دمای محیط، توان خروجی توربین‌های گازی بیشتر است به همین سبب سیستم مدیا شرایط محیطی تابستان را شبیه به پاییز و زمستان می‌کند.

 

مدیر کل دفتر تحقیقات و ساخت داخل شرکت تولید نیروی برق حرارتی افزود: سیستم مدیا موجب خنک شدن ۲۰ تا ۲۵ درجه‌ای هوای ورودی به توربین می‌شود و با این کار موجب افزایش ۱۴ تا ۱۵ درصدی توان خروجی توربین شده که این میزان در توربین‌های V۹۴.۲ بین ۱۵ تا ۲۰ مگاوات است.

 

وی اضافه کرد: نیروگاه‌های حرارتی در کشور یا دارای توربین‌های بخار یا دارای توربین‌های گازی و یا سیکل ترکیبی (توربین گازی و بخاری) هستند؛ دو پارامتر ارتفاع از سطح دریا و دمای محیط، در میزان توان خروجی توربین‌های گازی بسیار موثر است؛ به طوری که هرچه ارتفاع از سطح دریا بیشتر شود و دمای محیط افزایش یابد، شاهد کاهش توان خروجی توربین خواهیم بود.

 

نمازی خاطرنشان کرد: ظرفیت نامی یک توربین به معنای این است که این توربین در شرایط ایزو (یعنی در سطح دریا) و در دمای ۱۵ درجه سانتی‌گراد چه مقدار تولید برق دارد و حدودا هر ۱۰ درجه که دمای محیط نسبت به دمای ایزو افزایش می‌یابد، ۶.۵ تا ۷ درصد توان خروجی توربین را کاهش می‌دهد.

 

مدیرکل دفتر تحقیقات و ساخت داخل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به افزایش دمای هوای کشور در برخی نقاط در تابستان به ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد، گفت: دمای ۴۵ درجه نسبت به دمای استاندارد (۱۵ درجه) منجر به کاهش حدود ۲۰ درصدی توان خروجی توربین می‌شود.

 

وی ادامه داد: نمی‌توان در پارامتر ارتفاع از سطح دریا که محل واقع شدن نیروگاه است تغییری ایجاد کرد، اما می‌توان با خنک‌سازی هوای ورودی به توربین و کاهش اثر دمای بالای محیط، توان خروجی آن را بهبود داد.

 

مدیرکل دفتر تحقیقات و ساخت داخل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه پروژه‌های مدیا به صورت ۱۰۰ درصد با توان داخلی برای هر نیروگاه طراحی، مهندسی و اجرا می‌شوند، گفت: تا امروز بیش از ۸۰۰ مگاوات از طریق اجرای پروژه‌های مدیا در نیروگاه‌های مختلف کشور به ظرفیت عملی تولید برق واحدهای حرارتی افزوده شده که این رقم با بهره‌برداری از پروژه‌های مدیا در نیروگاه‌های شهدای پاکدشت (دماوند) و کاشان به بیش از یک‌هزار مگاوات می‌رسد.

 

وی افزود: پروژه مدیای نیروگاه شهدای پاکدشت (دماوند) برای ۱۰ واحد گازی این نیروگاه آماده افتتاح است که با بهره‌برداری از این پروژه در مجموع ۲۰۰ مگاوات به ظرفیت عملی تولید برق این نیروگاه افزوده می‌شود؛ همچنین در نیروگاه کاشان برای دو واحد گازی، پروژه مدیا اجرا شده که موجب ارتقای ظرفیت عملی تولید برق در این نیروگاه به میزان ۳۵ مگاوات شده است.

 

نمازی با اشاره به اینکه افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه از تجهیزات و سرمایه‌های موجود کشور یکی از اصول و برنامه‌های مورد تأکید اقتصاد مقاومتی است، گفت: اجرای پروژه‌های مدیا که به افزایش بهره‌وری توربین‌های گازی کشور می‌انجامد یکی از مصادیق تحقق اقتصاد مقاومتی در صنعت برق حرارتی است.

 

وی افزود: هزینه اجرای پروژه مدیا به ازای هر کیلووات ساعت ایجاد ظرفیت تولید برق، یک بیستم هزینه احداث یک واحد جدید است و این سرمایه‌گذاری کمتر برای ایجاد ظرفیت بیشتر، از مزایای این پروژه است.

 

مدیرکل دفتر تحقیقات و ساخت داخل شرکت تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: این ظرفیت در کشور وجود دارد که با اجرای پروژه‌های مدیا در دیگر نیروگاه‌ها به‌ویژه نیروگاه‌های بخش خصوصی ۱۰۰۰ مگاوات ظرفیت عملی جدید تولید برق به ظرفیت عملی فعلی تولید برق حرارتی افزوده شود که برای تحقق این امر، شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی با مجوزهایی که از نهادهای ذیربط گرفته، طرح‌های تشویقی را برای مالکان نیروگاه‌ها به‌منظور اجرای پروژه‌های مدیا در نظر گرفته است که این طرح ها شامل کمک رسانی در زمینه تأمین مالی اجرای این پروژه و همچنین افزایش نرخ آمادگی خرید برق تولیدی از محل افزایش ظرفیت ایجاد شده با پروژه مدیا به میزان ۴.۵ برابر نرخ آمادگی به صورت عادی است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: هفته دولت مسجد اردبیل روز جهانی مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد سی و دومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان روزنامه شیراز جشنواره فیلم کودک و نوجوان شبستان یزد نیروگاه حرارتی وزارت نیرو برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۴۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد

این پروژه که با هزینه ۵۰۰ میلیارد ریال در فاصله تنها ۴۵ روز ساخته شده توانایی تولید ۱.۲ مگاوات برق را دارد و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار شد با اجرای فاز دوم این پروژه، امکان تولید ۲ مگاوات برق توسط این مجموعه فراهم شود.

 

 

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3078500 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • افتتاح پروژه سد و نیروگاه اومااویا در کشور سریلانکا + فیلم
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • تولید برق در اوج گرمای تابستان
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان