Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@19:54:51 GMT

مدت انتظار خانه دار شدن به ۱۰سال کاهش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۰۶۲۰۴

وزیر راه و شهرسازی گفت: هدف وزارت راه و شهرسازی ساخت سالانه ۷۰۰ هزار مسکن جدید است و با این کار امید به خانه دار شدن در شهرهای بزرگ به ۱۰ سال و در شهرهای کوچک به سه سال کاهش می یابد.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمد اسلامی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما افزود: در این مسیر طرح اقدام ملی برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد ساختمانی هدف کمّی و تام هایی نظیر تأمین مسکن کارکنان دولت جزو الگوهای مختلف ساخت مسکن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: طرح تام کاد (تأمین مسکن کارکنان دولت) منتظر تصویب در هیأت دولت است و شامل همه کارکنان دولت می شود که بخشی از حقوقشان تا پنج سال به صندوق تام کاد واریز می شود و بعد به مدت ۱۵ سال اقساط اعیانی مسکن و پس از آن اقساط زمین پرداخت خواهد شد تا بار مالی روی دوش کارکنان دولت کمتر شود.

اسلامی افزود: این طرح به خصوص برای کارکنان جوان و خانه اولی ها سیاست مناسبی است و دغدغه آنها را برای تأمین مسکن کمتر می کند.
وی در خصوص وجود مسکن مازاد در کشور گفت: وقتی شما منابعی در اختیار دارید حق انتخاب دارید که وارد چه کسب و کاری شوید و کسب و کاری که امروز ما وارث آن شده ایم به خاطر ارزش افزوده آن در سال های گذشته بوده و گرایش غالب؛ ساخت خانه های بزرگ و لوکس بوده و بیش از نیمی از دو میلیون خانه مازاد از این جنس هستند اما باید سیاست های ما به گونه ای باشد که اولاً ساخت و ساز دست اهل فن باشد و ثانیاً این سیاست ها موجب تورم زایی نشود.

وزیر راه و شهرسازی درباره مالیات بر خانه های خالی و عایدی سرمایه نیز گفت: وزارت راه معتقد است جریانی این سیاست را فقط در حوزه مسکن دنبال می کند که در صورت تصویب؛ سرمایه ها از بازار مسکن خارج می شوند و ما مخالف قانون عایدی بر سرمایه نیستیم اما ابزار آن را نداریم چرا که آمار و اطلاعات آن نزد دستگاه های مختلف نظیر سازمان ثبت املاک، شهرداری ها و مرکز آمار ایران است بنابراین ما با تشکیل سامانه جامع املاک و اسکان به دنبال آن بودیم که دیتابیس دستگاه های مختلف به این سامانه متصل شود و معاملات انجام شده در ثبت اسناد و انشعابات وزارت نیرو و نفت نیز در این سامانه به صورت متمرکز قابل شناسایی باشد و با ظرفیت ایجاد شده توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دیتاماینینگ مناسبی تهیه شده که امیدواریم تا آخر سال کار آن به سرانجام برسد.

اسلامی از ساخت صد هزار واحد مسکونی برای کارکنان نیروهای مسلح که قرارداد آن چند وقت قبل به امضا رسید به عنوان یکی از طرح های ایجاد ساخت و ساز در کشور یاد کرد و گفت: همچنین با ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی و با بنیاد مسکن هم کارهای مشابهی انجام شده و به دنبال آن هستیم که همه ظرفیت های کشور را برای تولید پایدار مسکن در کشور بسیج کنیم.

وی در خصوص مناطق سیل زده نیز گفت: کار تعمیر خانه های مسکونی مناطق سیل زده به اتمام رسیده و واحدهای احداثی هم به طور کامل شناسایی شده اند و خانه هایی که در بستر رودخانه ها قرار داشتند و باید جابجا می شدند اگر زمین داشتیم در اختیار مالکان قرار دادیم و در غیر این صورت زمین های مناسبی را خریده و در اختیار مالکان قرار داده ایم و امیدواریم تا قبل از زمستان امسال بخش عمده ای از این کار به ثمر برسد و بنیاد مسکن مقدمات ساخت و ساز را تهیه کرده و ساخت مسکن بر عهده مردم است.

اسلامی در خصوص بازسازی ۱۲ هزار کیلومتر از راه های آسیب دیده در کشور گفت: بخش عمده ای از این راه ها بازسازی شده و قابل استفاده است اما تنها دو راه جاده شهداد و پلدختر به خرم آباد قطع است که راه پلدختر به خرم آباد راه جایگزین دارد اما جاده شهداد شرایط خاصی داشته و قابل بازسازی نبوده و مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی متولی مطالعه این جاده و طراحی راه جایگزین شده بنابراین جاده شهداد تنها جاده آسیب دیده از سیل است که هنوز قطع است و بازسازی آن جزو اولویت های یک وزارت راه و شهرسازی است.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص صنعت ریلی نیز گفت: گرچه معتقدیم از ظرفیت های ریل به صورت مناسبی استفاده نکرده ایم اما حرکت های خیلی خوبی در این بخش انجام شده و تغییرات چشمگیری داشته ایم به طوری که از جابجایی ۳۰ میلیون تن کالا در سال ۹۴ به جا به جایی ۵۲ میلیون تن کالا در سال گذشته رسیده ایم و هدف ما رسیدن به ظرفیت ۱۰۰ میلیون تن جا به جایی در سال است.

وی افزود: برای توسعه ناوگان هزار واگن باری و بیش از صد لوکوموتیو به ناوگان ریلی اضافه شده است و خطوط ریلی را گسترش داده ایم و اخیراً با راه اندازی قطار تهران- آنکارا به دنبال افزایش سهم ترانزیت بوده ایم ضمن اینکه کار اجرایی اتصال محور رشت- آستارا آغاز شده و اتصال بندر چابهار به بیرجند نیز در دست انجام است.

اسلامی گفت: باید در ۱۵ سال آینده در حوزه ناوگان ریلی و ریل به صد میلیارد دلار سرمایه گذاری برسیم.

وی در خصوص برنامه های این وزارتخانه برای توسعه ترانزیت کالا از کشور گفت: یکی از برنامه های مهم ما که در دولت با همکاری پنج وزیر و دو معاون رئیس جمهور پیگیری کرده ایم این است که محور مبادی ورودی و خروجی کالاها؛ وزارت راه و شهرسازی باشد و هر کالا بتواند با یک پلمپ الکترونیکی از مبدأ تا مقصد بدون دست خوردن و بازرسی های متعدد حرکت کند و خوشبختانه اکثر دستگاه ها پای این کار هستند و مقرر شده تا پایان سال ۹۸ همه دستگاه ها باید به سامانه واحدی متصل شوند که توقف و کنترل های متعدد و مجوزهای گوناگون و لایه به لایه را حذف کرده و همه کالاها با یک کد وارد و خارج شود و در اجلاس سوچی روسیه هم که اخیراً برگزار شد با کشورهای دیگر توافق کردیم که پلمپ الکترونیکی یکپارچه را در کشور پیاده سازی کنیم.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص پیشرفت آزادراه تهران- شمال نیز گفت: عملیات اجرایی قطعه یک این آزادراه رو به اتمام است و تا پایان شهریور عملیات اجرای آن به پایان رسیده و نصب تجهیزات ایمنی، نقاشی، شستشو و نظارت و کابل کشی آن و همچنین استقرار سیستم مدیریت هوشمند اجرایی می شود و بلافاصله بعد از استقرار مدیریت هوشمند؛ عبور و مرور مردم فراهم خواهد شد که امیدواریم قبل از پایان پاییز این امر اجرایی شود.

سلامی افزود: برای ساخت قطعات دوم و سوم این آزادراه به ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که امیدواریم قطعه دوم نیز تا پایان دولت کنونی زیر بار ترافیکی برود و زمینه های کار در کشور فراهم شود.

وی همچنین درباره توسعه راه های روستایی فرعی و اصلی در کشور گفت: در این زمینه در سال های گذشته اقدامات خوبی انجام شده و نهضت راه سازی همچنان ادامه دارد به طوری که طول راه های ما به بیش از ۲۲۳ هزار کیلومتر می رسد اما با این وجود مثلاً در استان سیستان و بلوچستان برای ایجاد راه های مناسب به دو هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم در حالی که امسال فقط ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است اما مردم باید بدانند که رعایت مقررات هم در کاهش تصادفات بسیار مناسب و ضروری است.

وزیر راه و شهرسازی افزود: پلیس راه نیروی انتظامی ۲۵۱ نقطه حادثه خیز را به ما معرفی کرده که تا کنون ۵۴ نقطه آن ایمن سازی شده و ۱۵۱ مورد دیگر نیز قرارداد ایمن سازی آن بسته شده و بقیه در حال بررسی است و ایمن سازی و آشکارسازی این نقاط جزو اولویت های ما قرار دارد.

اسلامی با اشاره به اینکه دو هزار دوربین جدید به زودی در جاده های سراسر کشور نصب خواهد شد گفت: متأسفانه معادن بیشترین لطمه را به جاده های ما وارد می کنند چرا که کامیون ها تمایل دارند از جاده های فرعی عبور کنند که این امر موجب فرسایش جاده ها و کاهش سرعت حرکت خودروها می شود.

وی افزود: از هفته دولت سال قبل تا کنون بیش از هزار و ۱۰۰ کیلومتر اتوبان در کشور ایجاد شده است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره نرخ بالای عوارض در برخی راه ها ازجمله آزادراه خرم آباد- پل زال گفت: ساخت آزادراه ها توسط بخش خصوصی و با سرمایه آن انجام می شود و باید بازگشت سرمایه آن صورت پذیرد ضمن اینکه آزادراه ها هزینه بالایی برای نگهداری دارند با این وجود، ما تلاش کردیم فقط ۲۱ درصد نرخ عوارض را افزایش دهیم و برای خودروهای با تردد بالا تخفیف ۲۰ درصد و برای حمل و نقل عمومی تخفیف ۳۰ درصدی لحاظ کرده ایم اما باید بدانیم که بخش خصوصی که برای ساخت این راه سرمایه گذاری کرده نیازمند بازگشت سرمایه خود است.

اسلامی همچنین در خصوص حمل و نقل دریایی گفت: صنعت دریایی و اقتصاد دریامحور بخش مهمی در اقتصاد و اشتغال است و بیش از ۱۴۰۰ نوع شغل در دریا وجود دارد و با این که ظرفیت بنادر کشور به ۲۴۰ میلیون تن کالا رسیده و جزو کشورهای بزرگ دریانوردی هستیم اما در زمینه مشاغل دریایی عقب هستیم و به همین دلیل شعار روز جهانی دریانوردی امسال «ناوگان ایرانی، دریانورد ایرانی» بود تا ناوگان دریایی ایران با کارکنان ایرانی ادامه کار بدهد.

وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر؛ خداترس بودن، ساده زیستی، مردم محوری و دشمن ستیزی رجایی و باهنر را موجب ماندگاری یاد و خاطره آنها در ذهن مردم ایران دانست.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی مسکن قیمت مسکن خانه دار شدن فرشاد مقیمی علی اصغر مونسان بنیاد شهید و امور ایثارگران روز کارمند گروه هفت محسن حاجی میرزایی شهید باهنر نفتکش آدریان دریا هفته دولت شهید رجایی حوزه انتخابیه قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۶۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتظار ۹ ساله تمام شد/ پرواز حجاج استان سمنان در آسمان سرزمین وحی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - محمد حسن مقدم نیا: ترمینال شاهرود وعده گاه سفری است که آخرین بار نامش ۹ سال قبل برده شده بود. جمعیت از همه جا خود را به این نقطه رسانده است. غروب آفتاب ساعتی قبل گذشته و باد سردی نیز در ترمینال می‌وزد.

دو اتوبوس سفید و نارنجی مقابل جایگاه قرار دارند روی تابلوی یکی از آنها نوشته شده «کاروان واحدی اتوبوس شماره یک». سیل جمعیت دور اتوبوس حلقه زده است. در ساختمان ترمینال حتی جا برای سوزن انداختن نیست. هیاهویی برپا است.

حجاج عمره مفرده

گروه گروه خانواده‌های شاهرودی آمده‌اند تا حجاج عمره مفرده خود را بدرقه کنند فردی در بلندگویی دستی چاووشی می‌خواند و مردم با صلوات جواب می‌دهند. مدیرکل حج و زیارت استان سمنان، معاون وی و جمعی از مسئولان در مقابل در ایستاده و شاخه‌های گل رز قرمزی را در دست دارند و به هر حاجی یک شاخه گل می‌دهند.

فردی هم سینی پر از شکلات را در دست دارد تا کام مردم در این زمان شیرین شود. حجت الاسلام حمید عبداللهیان امام جمعه موقت شاهرود چند کلامی برای مردم صحبت می‌کند. او ضمن ابراز خرسندی از برقراری دوباره این سفر معنوی، به ثواب زیارت خانه خدا اشاره کرده و چند نکته‌ای از قدر دانستن این سفر ارزشمند می‌گوید.

عبداللهیان خطاب به حجاج ضمن بیان اینکه سفر معنوی زیارت خانه خدا، فرصتی بی‌بدیل برای صیقل دادن روح و جان خسته آدمی است، می‌افزاید: زیارت خانه خدا انسان را سبک می‌کند و به روح آدمی جلا می‌بخشد، انسان را برای روزها در موجی از معنویت فرو می‌برد و انسان تجربه‌ای عجیب کسب خواهد کرد که باید از لحظه لحظه آن بهره برد.

اولین‌ها رفتند

اولین کاروان حج عمره مفرده استان سمنان پس از حدود ۹ سال وقفه از شاهرود عازم سرزمین وحی شد و قرار است روز یازدهم اردیبهشت ماه گروه دوم زائران عمره از مرکز استان سمنان عازم این سفر معنوی شود، فرصتی بی‌بدیل برای زیارت خانه خدا؛ بسیاری از این حجاج از سال‌های ۸۶ و ۸۷ منتظر سفر هستند.

حالا اما صورت‌هایشان دیدنی است. کمتر کسی است که اشک نریزد و این گریه، همراهان که عمدتاً فرزندان و نوه‌ها و برادران و خواهران و والدین حجاج هستند را هم به گریه وا داشته است. حاجی‌ها فرزندان خودشان را در آغوش می‌گیرند و می‌گریند.

حس عجیب سبکی

حس آنها وصف شدنی نیست یکی از این حجاج در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: فقط می‌توانم بگویم که خوشحال هستم، حس می‌کنم بال درآورده‌ام مدت‌ها منتظر سفر بودم و فکر نمی‌کردم اجل مهلت دهد اما حالا پای اتوبوس هستم. باورم نمی‌شود عین خوابی می‌ماند. روی پاهایمان بند نیستیم فقط آرزو می‌کنم که بقیه مردم هم این حس خوب را تجربه کنند.

حاج محمدی با بیان اینکه خدا این سفر را در جوانی نصیب همه کند، می‌افزاید: خیلی منتظر ماندیم دیگر کم کم نا امید شده بودیم و می‌گفتیم اگر قرار بود سفر باز شود باید می‌شد، حالا شاید اصلاً نصیب مان نشود اما روزی که خبرش را پسرم داد بال درآوردم فکر نمی‌کردم که عمرم یاری کند اما خوشبختانه امروز پای اتوبوس هستم و هنوز هم باورم نمی‌شود. عین خواب می‌ماند.

وی همچنین از مسئولان دولتی برای رایزنی با عربستان سعودی تشکر می‌کند و می‌گوید: مسئولان خیلی زحمت کشیدند که توانستند راه را باز کنند شاید کسانی مثل ما در آرزوی این سفر می‌ماندند اما خدا قسمت کرد و توانستیم برویم.

اشک‌ها و لبخندها

اشک این حاجی دو بار در حین صحبت کردن دیده می‌شود صبر ندارد، مدام جملات را بیان می‌کند و حتی فرصت معرفی خودش را هم نمی‌دهد دست آخر نام خانوادگی او را از فرزندش می‌پرسیم. او همچنان برای چندمین بار می‌گوید خوشحال هستیم، باور کردنی نیست!

حال و روز دیگر حجاج هم همین است انتظار سخت است حال انتظار برای آرزوی دیدار خانه خدا، دشوارتر هم می‌شود. فیش‌هایی که از ۱۶ و ۱۷ سال قبل واریز شده‌اند و سفری که ۹ سال است تعطیل شده و حالا به همت رایزن‌های ایران اسلامی دوباره برقرار شده است.

برنامه اعزام‌ها

مدیرکل حج و زیارت استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، از اعزام نخستین کاروان حج استان از شهرستان شاهرود خبر داد و گفت: ۸۵ نفر از طریق ترمینال شاهرود به فرودگاه بین‌المللی امام (ره) اعزام و پرواز این گروه از زائران هفتم اردیبهشت ماه انجام شده است.

قدرت الله چتری با بیان اینکه اعزام دوم حجاج استان یازدهم اردیبهشت ماه از سمنان خواهد بود، گفت: مجموعاً دو کاروان ۸۵ نفری از شاهرود و سمنان به حج امسال اعزام می‌شوند. سیاست جدید عربستان سعودی در دوره جدید حج پذیرش پنج هزار نفر از ایران است به این ترتیب ظرفیت کاروان‌های استان سمنان ۱۷۰ نفر خواهد بود.

وی با بیان اینکه این محدودیت سبب شد تا با هر کاروان استان سمنان یک نفر روحانی و یک نفر مسئول کاروان اعزام شود، گفت: مجموعاً دو سرپرست کاروان و دو روحانی از کل استان سمنان در حج امسال حضور خواهند داشت. حجاج اعزامی کسانی بودند که سال ۸۶ فیش‌های واریزی داشتند و تمهیدات لازم برای اعزام ایمن و مطمئن زائران بیت الله الحرام از شاهرود و سمنان اندیشیده شده است.

آرزوی سفر

قصد داریم با یک حاجیه خانم صحبت کنیم اما دخترش می‌گوید که مادر هیجان زده است و نمی‌تواند صحبت کند. او با چشمانی خیس و لب‌های لرزان فقط با لهجه شاهرودی می‌گوید آرزو می‌کنم برای همه این سفر پیش بیاید. دختر این حاجیه خانم می‌گوید مادر خیلی انتظار کشیده و برای همین هم حالش قدری دگرگون است.

فاطمه با بیان اینکه مادر شب‌ها خواب این سفر را می‌دید، بیان کرد: دو روز است که اگر بگویم مادر نخوابیده شاید باور نکنید از صبح لباس پوشیده و مدام به ما می‌گوید که به بچه‌ها بگویید سر وقت بیاید که جا نمانیم و این عشقی است که مادر ما به زیارت خانه خدا دارد و البته از انتظار طولانی می‌آید که ایشان کشیده است.

علی واحدی مسئول کاروان هم با بیان اینکه حجاج شاهرودی در قالب کاروان ۸۵ نفری با دو اتوبوس به تهران و سپس فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) اعزام شدند، گفت: مسئول کاروان و یک روحانی هم این کاروان را همراهی خواهند کرد همچنین تمام تمهیدات لازم برای سفر ایمن حجاج عمره مفرده شاهرودی اندیشیده شده است.

انتظار فراوان

علی رضوانی و پدرش نیز دیگر کسانی هستند که با آنها گفتگو می‌کنیم پدر علی راهی خانه خدا است و می‌گوید: آرزو داشتیم به این سفر معنوی برویم و حالا که قسمت شده آن هم بعد از انتظار باید از کسانی که موجبات این سفر را فراهم کردند تشکر کنیم که ما را به آرزوی مان رساندند.

علی با بیان اینکه پدرش اولین بار است که به سفر حج می‌رود و آرزوی بسیاری برای این سفر داشت، تاکید کرد: چشم انتظاری واقعاً این حجاج را اذیت کرد و انتظار ما این بود که زودتر مشرف شوند نه حالا که هزینه‌ها صد برابر نسبت به ۱۰ الی ۱۵ سال قبل افزایش پیدا کرده اما به هر صورت راضی هستند و امروز در حالی به سفر می‌روند که خیلی‌ها از جمله برخی از اقوام ما در همین فاصله زمانی انتظار متأسفانه فوت کردند و به آرزویشان نرسیدند.

کد خبر 6089392

دیگر خبرها

  • مردم ماشین و طلا بفروشند، خانه بسازند
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • اهدای زمین رایگان بهترین راه خانه‌دار کردن مردم است
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • انتظار متقاضیان زاهدانی در انجمن خیرین مسکن ساز چه زمانی پایان می‌یابد؟
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • انتظار ۹ ساله تمام شد/ پرواز حجاج استان سمنان در آسمان سرزمین وحی
  • نبود زمین برای ساخت مسکن، چالش این روزهای مددجویان و کمیته امداد