Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@23:42:29 GMT

استفاده از زهر عقرب برای درمان دردهای مزمن

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۰۶۵۵۲

محققان در جدیدترین یافته‌های خود عواملی برای بهبود عملکرد مسکن‌های غیر مخدری با استفاده نیش عقرب را کشف کردند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محققان دانشگاه سانفرانسیسکو و دانشگاه کوئینزلند دریافتند سم عقرب گیرنده‌های درد‌های مزمن «wasabi» را هدف قرار می‌دهد.

این گیرنده‌ها حاوی پروتئین حسی کوچکی موسوم به TRPA۱ بوده که در انتهای اعصاب حسی جای گرفته است و با فعال شدن آن، کانال یون‌های سدیم و کلسیم را باز می‌کند تا اجازه ورود آن‌ها به سلول را بدهد و این موضوع می‌تواند باعث ایجاد درد و التهاب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشف هنگامی صورت گرفت که محققان در جستجوی ترکیبات موجود در سم حیوانات بودند.

جان لین کینگ، دانشجوی دکترای علوم اعصاب و محقق این طرح گفت: از TRPA۱ به عنوان «زنگ خطر آتش سوزی بدن» برای تحریک کننده‌های شیمیایی در محیط می‌توان نام می‌برد.

او گفت: این گیرنده هنگامی فعال می‌شود که با یک ترکیب بالقوه مضر و به طور خاص، یک کلاس از مواد شیمیایی موسوم به «الکتروفیل‌های ری اکتیو» که می‌تواند صدمات قابل توجهی به سلول‌ها وارد کند، روبرو شود؛ در این هنگام گیرنده به شما اطلاع می‌دهد که در معرض اتفاق خطرناکی هستید.

وجود گیرنده‌های شیمیایی در غذاهای تند

به عنوان مثال، دود سیگار و آلاینده‌های زیست محیطی سرشار از الکتروفیل‌های ری‌اکتیو هستند که می‌توانند باعث فعال شدن TRPA۱ شوند در نتیجه سرفه و التهاب مداوم در مجاری هوایی به دنبال دارد.

TRPA۱ را می‌توان با مواد شیمیایی در غذا‌های تند مانند پیاز، خردل، زنجبیل و سیر هم فعال کرد.

اکثر ترکیبات، از یون‌های کوچک گرفته تا مولکول‌های بزرگ در سلول از طریق یک فرآیند پیچیده معروف به «اندوسیتوز» وارد می‌شوند یا با عبور از یکی از کانال‌های پروتئینی سطح سلول، ورود پیدا می‌کنند.

سم گیرنده wasabi یا WaTx برای پیداکردن راه خود به داخل سلول مسیر‌های معمولی را دور می‌زند؛ این سم حاوی توالی غیرمعمول اسید‌های آمینه است که به آن اجازه می‌دهد تا به سادگی در غشای سلول نفوذ کرده و مستقیماً به قسمت داخلی سلول منتقل شود.

علاوه بر WaTx تعداد کمی از پروتئین‌های دیگر قادر به این شاهکار هستند؛ مشهورترین نمونه پروتئین HIV به نام Tat است، اما در کمال تعجب، WaTx حاوی هیچ توالی شبیه به نمونه‌های موجود در Tat یا پروتئین دیگری نیست که بتواند از غشای سلول عبور کند.

پیدا کردن یک سم که می‌تواند مستقیماً از طریق غشا‌ها عبور کند شگفت‌انگیز است چرا که این ویژگی برای سموم پپتیدی غیرمعمول است و این که چگونه این پپتید‌ها به غشاء می‌رسند، ممکن است بتواند آن‌ها را برای حمل موادی مانند مخدر‌ها به درون سلول که به طور عادی نمی‌تواند از غشا‌ها عبور کند، به گزینه مناسبی تبدیل کند.

محققان این پژوهش معتقدند که یافته‌های آن‌ها به درک بهتر درد حاد و همچنین پیوند بین درد مزمن و التهاب منجر می‌شود که قبلاً تصور می‌شد از نظر تجربی غیر قابل تشخیص است؛ این یافته‌ها حتی می‌تواند زمینه ساز توسعه دارو‌های جدید درد باشد.

همچنین آن‌ها امیدوارند کشف این سموم ابزار جدیدی را برای دانشمندان فراهم کند که می‌تواند برای بررسی مکانیسم‌های مولکولی درد مفید باشد.

نتایج این پژوهش TRPA۱ را به عنوان هدف کلاس جدیدی از مسکن‌های غیرمخدر برای درمان درد مزمن پیشنهاد می‌کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: زهر عقرب درمان دردهای مزمن فرشاد مقیمی علی اصغر مونسان بنیاد شهید و امور ایثارگران روز کارمند گروه هفت محسن حاجی میرزایی شهید باهنر نفتکش آدریان دریا هفته دولت شهید رجایی حوزه انتخابیه قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۶۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سکته گوش چه می‌دانید؟

آفتاب‌‌نیوز :

محمد اجل لوئیان با بیان اینکه سکته گوش یک نامگذاری غلط است، افزود: همین بیماری برای چشم هم وجود دارد، یعنی سکته چشم هم داریم. آنچه که مردم را نگران می‌کند و ناراحت کننده است سکته مغز یا قلب است. این کلمه، سکته گوش با سکته مغز و قلب، خیلی فاصله دارد. سکته مغز و قلب مغایر حیاتی دارد؛ اما سکته گوش خیلی ترسناک و نگران کننده نیست. ولی واقعیت امر این است که بنا بر دلایلی گوش به یک مرتبه شنوایی را ازدست دهد که این اصطلاح را سکته گوش می‌گویند.

وی ادامه داد: وقتی این اتفاق افتاد، بیمار باید در ظرف یک الی دو هفته اول به پزشک مراجعه کند. پزشک متخصص ارزیابی می‌کند و اگر به طور ناگهانی شنوایی، از دست رفته باشد و به اصطلاح سکته گوش رخ داده باشد که البته سکته گوش هم ممکن است نصف نیمه و ناقص باشد، اگر زود مراجعه کنند، درمان‌ها جواب می‌دهد و نصف بیمار‌ها خوب می‌شوند و شنوایی بر می‌گردد.

به گزارش مهر، این متخصص گوش و حلق و بینی افزود: در مورد کسی که بعد از سکته گوش، سوت گوشی پیدا کرده است، پزشک باید ارزیابی‌ها و درمان‌ها را کرده باشد، شنوایی سنجی می‌خواهد. حتماً ام آر آی می‌خواهد. اگر این آزمایش‌ها انجام شده و مشخص شده است که عارضه جدی نیست؛ بنابراین این عارضه خیلی مهم نیست. سوت ممکن است خوب شود و ممکن است ادامه داشته باشد، آن سوت را می‌شود برایش کاری کرد. سوت گوش ممکن است به رغم درمان‌ها بهبود پیدا نکند و یا ممکن است خوب شود بنابراین اگر سوت کشیدن برای فرد ناراحت کننده است باید مجدداً به پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که سطح شنوایی که بعد از سکته گوش کاهش پیدا می‌کند ممکن است باعث از دست رفتن کامل شنوایی شود و آیا سمعک تنها راه درمان است، گفت: ممکن است نیاز به سمعک نباشد. تعریف‌های علمی برای سکته ناقص گوش وجود دارد. اگر احیاناً سکته گوش در حدی باشد که مریض نتواند زندگی عادی اش را داشته باشد می‌تواند از سمعک استفاده کند و شنوایی بهبود پیدا کند. باید یک شنوایی شناس ارزیابی کند که آیا این فرد با سمعک بهبود پیدا می‌کند یا خیر.

عجلوییان با بیان اینکه تأثیر استفاده از هندزفری به مدت طولانی در گوش بر روی سکته گوش از نظر علمی ثابت نشده است، افزود:، ولی اصولاً صدا‌های بلند و طولانی مدت روی شنیداری تأثیر می‌گذارد. افرادی که در محیط‌های شلوغ صدایی کار می‌کنند، در معرض کاهش شنوایی قرار دارند. اگر هندزفری را با صدای ملایم در مدت کوتاه‌تری بشنویم مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما بعد از مدتی باید به گوش استراحت دهیم. گذاشتن هندزفری در طولانی مدت با صدای بلند، کاهش شنوایی ممکن است ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • فیلم/ پرورش عقرب بی‌بخار!
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است