Web Analytics Made Easy - Statcounter

«رحمان قهرمانپور» روزسه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به حملات پهپادی اسرائیل به مناطقی در سوریه، عراق و لبنان گفت:‌ اسرائیل در حملاتی که طی هفته‌های اخیر انجام داده است، اهداف مختلف داخلی و خارجی را دنبال می‌کند. البته آنها انجام این حملات را براساس استراتژی امنیت ملی‌شان اعلام می‌کنند یعنی آنها مدعی‌اند که اسرائیل نسبت به تهدیدات امنیتی‌ شدیدترین واکنش‌ها را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه انجام حملات به سوریه و لبنان به دلیل نزدیکی به اسرائیل براساس این استراتژی قابل درک هست ولی نمی‌تواند درباره حملات انجام شده در عراق مصداق یابد، اظهار داشت: این حملات زمانی می‌تواند مصداق یابد که اسرائیلی‌ها به این جمع‌بندی رسیده باشند که حشدالشعبی یک تهدید امنیتی بالفعل برای آنها است و حشدالشعبی را در جایگاه برابر مانند حزب‌الله لبنان قرار دهند.

اسرائیل انتظار واکنش تند آمریکا پس از انهدام پهپاد جاسوسی را داشت

این کارشناس مسائل بین الملل یکی از دلایل حملات انجام شده از سوی رژیم صهیونیستی را شرایط کنونی منطقه دانست و تصریح کرد: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل سال‌ها است که سردمدار و رهبر جبهه ضد ایرانی بوده است. او در این سال‌ها به ویژه در دو سال گذشته تلاش کرده است تا درگیری‌هایی علیه به ویژه میان ایران و آمریکا و ایران و کشورهای عربی رخ دهد.

قهرمانپور ادامه داد: تحلیل نتانیاهو از این درگیری‌ها آن بود که این مسائل به ضرر ایران تمام می‌شود. او پس از انهدام پهپاد آمریکایی توسط ایران و همچنین توقیف کشتی انگلیسی منتظر واکنش تندی از سوی ایالات متحده و ایجاد جبهه جدیدی علیه ایران بود اما هیچ کدام از پیش‌بینی‌ها و انتظارات نتانیاهو به وقوع نپیوست.
وی خاطرنشان کرد: برخلاف انتظار و امید نخست‌وزیر اسرائیل مبنی بر درگیری میان ایران و آمریکا، نه تنها جنگ و درگیری‌ای میان تهران و واشنگتن رخ نداد بلکه این کشور و اتحادیه اروپا و همچنین عربستان سعودی و امارات متحده عربی - که دو کشور همراه با سیاست‌های ضد ایرانی بودند – در مسیر تنش‌زدایی و کاهش تنش با ایران قرار دارند که به این سود اسرائیل نیست.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی نتانیاهو را بازنده اصلی کاهش تنش ایران با کشورهای منطقه و غرب خواند و ابراز داشت: ارزیابی اسرائیلی‌ها از شرایط موجود و روند کنونی این است که تداوم این روال موجب شکست و انزوای اسرائیل و در نتیجه حاشیه‌نشینی آنها خواهد شد و به همین خاطر، آنها ماجراجویی‌های جدیدی به راه انداخته‌اند.

نتانیاهو موقعیت شکننده‌ای در اسرائیل دارد

قهرمانپور یکی دیگر از دلایل ماجراجویی‌های نتانیاهو را مسائل داخلی عنوان کرد و گفت: در حالی که انتخابات داخلی در اسرائیل نزدیک می‌شود،  شخص نتانیاهو و همسرش متهم به فساد مالی، دادن پول به رسانه‌ها برای نگارش مطالبی به سود آنها و همچنین فساد اداری و سواستفاده از جایگاه‌شان هستند و این مسائل موجب شده تا نتانیاهو در شرایط دشواری قرار بگیرد.

وی افزود: شرایط داخلی و موقعیت کنونی نتانیاهو به گونه‌ای است که جبهه راست افراطی به رهبری ایگدور لیبرمن، وزیر سابق امور خارجه اسرائیل هم گفته حاضر به ائتلاف با نتانیاهو نیست و همین امر موجب شده تا او و حزب لیکود در موقعیت شکننده‌ای قرار بگیرند.

ماجراجویی نتانیاهو برای رای آوری در داخل است

این پژوهشگر مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: احتمال محاکمه و حتی زندانی شدن نتانیاهو و همسرش در صورت شکست در انتخابات وجود دارد. این مسئله موجب شده تا نتانیاهو با ماجراجویی و ایجاد فضای امنیتی و تشدید رعب و وحشت در میان مردم اسرائیل آنها را   برای شرکت در انتخابات و رای دادن به وی ترغیب کند.

قهرمانپور درباره احتمال دستیابی به یک توافق در پی افزایش تحرکات دیپلماتیک از سوی فرانسه و تاثیر آن بر ماجراجویی‌های اسرائیل بیان کرد: افزایش تحرکات دیپلماتیک از سوی ایران و فرانسه و تلاش‌هایی که به ابتکار پاریس برای کاهش بحران و تنش زدایی انجام می شود،  برخلاف خواست اسرائیل است و تل‌آویو با این تلاش‌ها و اساسا هرگونه تنش زدایی و کاهش تنش با ایران مخالفت می‌کند.

وی گفت: افزایش تحرکات دیپلماتیک امیدواری‌ها برای حفظ برجام افزایش داده است و این در حالی است که نتانیاهو از همان ابتدا، مخالف برجام بود. حفظ توافق هسته‌ای و تداوم مسیر تنش‌زدایی برخلاف اسرائیل است و این مسئله موجب شود آنها برای عدم تحقق این مسئله، دست به هر اقدامی بزنند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تل آویو فرانسه ایالات متحده آمریکا اسرائيل ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۷۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند

معاون عملیات ارتش با بیان اینکه اگر در منطقه ناامنی ایجاد شود، همه کشورهای آن منطقه آسیب خواهند دید، گفت: اگر همه دولت‍ها و ملت‍ها بر این باور باشند، اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه را نمی‌توان پذیرفت. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر دریادار سید محمود موسوی، معاون عملیات ارتش در آیین اختتامیه تمرین پاسگاه فرماندهی مرکب صیاد «حلقه امنیتی 2024» با شعار «امنیت برای همه» با بیان اینکه در این تمرین، سعی شد تا از تجارب و نقطه نظرات حاضران نهایت استفاده شود، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی توسعه تعاملات و همکاری‌های نظامی را با کشورهای دوست و برادر منطقه دارد.

معاون عملیات ارتش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و به‌ویژه های شهیدان عالی قدر ارتش، با بیان اینکه لازمه استقلال، پیشرفت، توسعه و رفاه هر ملت و کشوری وجود امنیت پایدار است، گفت: یکی از مهمترین وظایفی که بر عهده نیروهای مسلح هر کشوری است، تامین همین امنیت پایدار در راستای توسعه منافع آن کشور در سطح منطقه و جهان است. جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از همه منابع خود علاوه بر تامین امنیت ایران، در راستای تامین امنیت منطقه و حتی جهان در تلاش است.

وی با بیان اینکه دین اسلام همواره بر صلح، آرامش و گفتمان تاکید می‌کند، گفت: دین اسلام علی‌رغم تاکیدات بسیارش بر روی پرهیز از نزاع و درگیری، مسلمان را به دفاع و مقابله با هرگونه تهدیدی ملزم می‌کند.

معاون عملیات ارتش با بیان اینکه اگر در منطقه ناامنی ایجاد شود، همه کشورهای آن منطقه آسیب خواهند دید، گفت: اگر همه دولت‍ها و ملت‍ها بر این باور باشند، اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه را نمی‌توان پذیرفت؛ چراکه اقدامات این رژیم جعلی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است.

امیر موسوی گفت: با نگاهی به سالیان گذشته در می‌یابیم که یکی از نقشه‌ها و توطئه‌هایی که کشورهای استکباری برای ایجاد ناامنی در سطح منطقه، مناطق مورد نظر و ایجاد اختلاف، نزاع، درگیری و مشغول کردن کشورهای منطقه، شکل‌دهی، سازماندهی و آموزش گروه‌های تروریستی بوده است که شاهد اقدامات غیرانسانی و جنایات آنان در کشورهایی همچون سوریه، عراق، افغانستان و سایر کشورها بودیم.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی با استناد به آموخته‌های دینی و فرهنگ غنی خود برای مقابله با پدیده شوم تروریسم و برای کمک به ایجاد صلح و امنیت پایدار در سطح منطقه به میدان مبارزه آمد، تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته توسط جمهوری اسلامی ایران و همکاری برخی از کشورهای منطقه، خطر تروریسم پایان یافته است؛ اما همچنان ریشه‌های اختلاف برای شعله ور شدن اتفاقات تروریستی در سطح منطقه وجود دارد.

معاون عملیات ارتش اظهار داشت: برای ریشه کن کردن این پدیده شوم، نیاز به همکاری، تعامل و وحدت همه طرفها است تا بتوانیم با بهره گیری از همه ظرفیتها و امکانات، به مقابله با پدیده افراط گرایی که حاصل سیاستهای دشمنانه کشورهای استکباری است بپردازیم.

وی با اشاره به تمرینات انجام شده در رزمایش‍های مرکب بین کشورهای ایران، بلاروس، آذربایجان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان گفت: بنده از کشورهای حاضر در این تمرین مشترک کمال تشکر و قدردانی را دارم؛ اما این قدم، جزو گام‌های نخستین برای شکل‌گیری تعامل و ایجاد کارگروه‌های مشترک در راستای مبارزه با پدیده تروریسم در منطقه است.

معاون عملیات ارتش ادامه داد: ما باید بتوانیم با اجرای این تمرینات، به یک فرهنگ و زبان مشترک برای مقابله با پدیده تروریسم برسیم و امیدواریم این تمرین آغازی برای کسب آمادگی در راستای اجرای رزمایش های واقعی باشد.

امیر موسوی با بیان اینکه در تمرینهای مربوط به رزمایش مرکب، سعی شده است تا از تجارب و نقطه نظرات حاضرین در این تمرین نهایت استفاده شود، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی توسعه تعاملات و همکاری‌های نظامی را با کشورهای دوست و برادر منطقه دارد.

وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم که تمریناتی از این قبیل در برنامه های کشورها، به صورت سالیانه و یا دوسالانه ثبت شوند تا بتوانیم در یک برنامه‌ریزی منظم و هدفمند، به اجرای این تمرینات مشترک پرداخته و به آمادگی ها و هماهنگی های لازم جهت اقدامات مشترک برسیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حملات جنگنده‌های ارتش اسرائیل به جنوب لبنان
  • پشت‌پرده ماجراجویی خونین نتانیاهو در رفح
  • اعلام تخلیه ساکنان شرقی رفح برای حمله اسرائیل/حملات شدید حزب الله به مواضع نظامی اسرائیل با 70 موشک/ حماس: دستور تخلیه رفح تحولی خطرناک است
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • اعلام تخلیه ساکنان شرقی رفح برای حمله اسرائیل/حملات شدید حزب الله به مواضع نظامی اسرائیل با 70 موشک
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • اسرائیل دست به دامن فرانسه برای کاهش حملات حزب الله
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • ممنوعیت فعالیت الجزیره در فلسطین اشغالی/ گانتز: شانس توافق کاهش یافت
  • اولین اظهار نظر مقامات اسرائیلی در خصوص حمله پهپادی این رژیم به اصفهان