Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- برخی رسانه ها اظهارات روز گذشته روحانی را چراغ سبز رئیس جمهور ایران به ابراز تمایل ترامپ برای دیدار با او (روحانی) تحلیل می کنند.
به گزارش سرویس سیاست خارجی خبرگزاری آریا، روز گذشته همزمان با ابراز تمایل ترامپ برای دیدار با روحانی، برخی منابع خبری نیز از چراغ سبز رئیس جمهور ایران برای این دیدار خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منابع خبری به نقل از دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران این بخش از اظهارات او را پوشش خبری گسترده دادند؛ « اگر بدانم به جلسه‌ای بروم و با کسی ملاقات کنم که مشکلات مردم حل خواهد شد و کشور من آباد می‌شود دریغ نخواهم کرد.» این منابع خبری، در تحلیل خود، منظور روحانی را از این شخص، «ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اعلام کردند.
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، این بخش از اظهارات روحانی را این گونه پوشش خبری داده است؛
«دکتر روحانی با تأکید بر اینکه اصل برای ما امنیت و منافع ملی و همچنین پیشبرد آرمان‌های انقلاب اسلامی است، گفت: در هر کجا که نیاز به مذاکره و دفاع باشد، انجام خواهیم داد و در برابر زورگویی می‌ایستیم، اما هدف نهایی ما عظمت، سرافرازی و قدرت ایران است.
رئیس جمهور افزود: اگر از لحاظ دفاعی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و سیاست داخلی و خارجی، توانمند شویم کسی در دنیا نمی‌تواند ما را شکست دهد و این اساس منطق ماست که عوض شدنی نیست و در این مسیر حرکت می‌کنیم.
دکتر روحانی در ادامه با بیان اینکه آنچه در هفته‌های گذشته در مذاکرات با دنیا انجام دادیم و خواهیم داد، بر همین مبنا است، تصریح کرد: قدرت ایران، احقاق حقوق مردم و ایستادگی در برابر بدخواهان، مسیر ما  برای رسیدن به آرمان‌های جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی است.»
همزمان شدن اظهارات روحانی با ابراز تمایل ترامپ برای دیدار با رئیس جمهور ایران و بمب خبری ماکرون، رئیس جمهور فرانسه مبنی بر تلاش این کشور برای دیدار ترامپ و روحانی، بار دیگر موضوع «دیدار تاریخی» روسای جمهور ایران و آمریکا در دولت روحانی، در رسانه ها، با پوشش خبری ویژه و تحلیل همراه شد.

بمب خبری ماکرون: برای دیدار ترامپ و روحانی تلاش می‌کنیم
رئیس جمهور فرانسه در کنفرانس خبری مشترک با رئیس جمهور آمریکا گفت که مذاکرات گروه 7 درباره بسیاری از موضوعات سازنده بود و با وی به این توافق رسیدیم که ایران باید به برجام پایبند باشد.
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در کنفرانس خبری مشترک با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا گفت که وی برای دیدار «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران و ترامپ طی هفته‌های آینده تلاش خواهد کرد.
رئیس جمهور فرانسه اضافه کرد که روحانی در راستای منافع کشورش آماده دیدار با هر رهبر سیاسی است و اگر رئیس جمهور ایران و ترامپ با یکدیگر دیدار کنند دستیابی به یک توافق ممکن است و در این زمینه نیز با روحانی گفت‌وگو کرده است.
ماکرون همچنین گفت که وی با رئیس جمهور آمریکا موافق است که ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.
وی اضافه کرد که تحریم‌های آمریکا پیامدهای زیادی برای اقتصادی ایران به همراه داشته و همین موضوع باعث افزایش فشارها علیه این کشور شده است.
رئیس جمهور فرانسه گفت که در جریان برگزاری نشست سران گروه 7 به ترامپ قصد خود برای دعوت از ظریف را اعلام کردم. این ایده فرانسه بود که ایران را برای مذاکره مجدد دعوت کند اما این اقدام به نمایندگی از آمریکا نبوده است.

ابراز تمایل ترامپ برای دیدار با روحانی
دونالد ترامپ روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه که در حاشیه نشست گروه 7 برگزار شد، بار دیگر توافق هسته ای ایران را وحشتناک خوانده و در عین حال گفته که اگر شرایط مناسب باشد، با ایرانی ها برای رسیدن به یک توافق جدید دیدار خواهد کرد.
ترامپ نیز در ادامه این کنفرانس خبری مدعی شد که ایران حامی تروریست در جهان است.
وی در ادامه گفت که به دنبال تغییر رژیم در ایران نیستیم بلکه به دنبال دستیابی به تضمینی هستیم که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و موشک‌های بالستیک نداشته باشد و توافق طولانی مدت‌تری با ایران داشته باشیم.
رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد در صورتی که شرایط مناسب باشد با رئیس جمهور ایران دیدار خواهد کرد اما وی با این حال تهدید کرد که در صورتی که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای باشد، با قدرتی شدید مواجه خواهد شد
ترامپ گفت که ایران می‌تواند کشور فوق‌العاده‌ای باشد اما این موضوع بدون سلاح هسته‌ای ممکن نخواهد بود.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه با ادعای اینکه تهران طی دو سال گذشته تغییر کرده، ایران و کره‌شمالی را با یکدیگر مقایسه کرد و گفت که هر دو کشور پتانسیل‌های اقتصادی چشمگیری دارند.
ترامپ در ادامه با اشاره به این موضوع که مردم ایران، مردم بزرگی هستند مدعی شد که نمی‌خواهد شاهد سختی کشیدن آنها به دلیل تحریم‌ها باشد.
رئیس جمهور آمریکا خاطرنشان کرد: روحانی مذاکره کننده بسیار خوبی است و معتقدم که به دیدار با من تمایل دارد، ایرانی ها مذاکره کنندگانی قوی هستند و می دانم که با جان کری و اوباما چه کردند.

پاسخ ایران به طرح ماکرون درباره مذاکره در موضوع موشکی
به دنبال اظهارات مقامات غربی از جمله موضوع مذاکره درخصوص توان دفاع موشکی، شبکه العالم به نقل از منبع رسمی ایرانی اعلام کرد که به طرح ماکرون درخصوص مذاکره درمورد توانایی موشکی ایران پیشتر به صورت مکتوب پاسخ داده شده است.
شبکه العالم به نقل از منابع مطلع اعلام کرد: تهران تاکید کرده است که در مورد قدرت موشکی خود مذاکره نخواهد کرد و پیشتر درخواست رئیس جمهور فرانسه برای مذاکره در موضوع موشکی را رد کرده است.

ترامپ برای دیدار با روحانی، دست به عقب نشینی زد
استاد روابط بین الملل دانشگاه جان هاپکینز آمریکا گفت، دونالد ترامپ با پذیرفتن کاهش برخی تحریم‌ها برای دیدار با روحانی دست به عقب نشینی در برابر تهران زد و تیر خلاص را به سیاست فشار حداکثری شلیک کرد.
"دانیل سیرور" مدیر برنامه مدیریت درگیری در مدرسه مطالعات پیشرفته بین المللی دانشگاه جان هاپکینز در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایرنا توافق‌های صورت گرفته در فرانسه را برای کاهش تنش میان آمریکا و ایران تحولی مهم خواند و گفت اینکه دونالد ترامپ می گوید به دنبال تغییر نظام جمهوری اسلامی نیست، اهمیت بالایی دارد.
وی تصریح کرد: ترامپ ظاهراً به طور اصولی با دیدار با رئیس جمهوری ایران موافقت کرده است. بهترین احتمال این است که این دیدار در سپتامبر یا اکتبر در سازمان ملل رخ دهد. سوال بزرگ این است که شرایط تعیین شده برای این دیدار چیست؟ آیا ترامپ پیشنهاد کاهش تحریم‌ها را داده است و آیا روحانی موافقت کرده است که درباره مفاد توافق هسته ای ، موشک‌های ایران یا رفتار ایران در منطقه مذاکره کند؟
سیرور افزود: به روشنی می توان گفت که پاسخ به سوال درباره کاهش تحریم ها "بله" است اما جواب به دیگر پرسش‌های این معادله دشوار است و هیچ شواهدی در دست نیست که روحانی موافقت کرده باشد تا درباره هر یک از این موضوعات مذاکره کند. ترامپ به نظر من عقب نشینی کرده است.

دو امتیازی که ترامپ داد
این استاد روابط بین الملل تصریح کرد: ترامپ برای ملاقات با ایرانیان تلاش می کرد اما مقام های ایرانی می گفتند بدون کاهش تحریم ها زیر بار نخواهند رفت.
سیرور ادامه داد: ترامپ اکنون می گوید می خواهد درباره برنامه موشکی ایران و همچنین بندهای غروب و تمدید توافق هسته ای گفت‌وگو کند. وی به صراحت بیان کرده است که ایران می تواند به بهبود اقتصادش امیدوار باشد و اینکه کاخ سفید به دنبال سرنگونی نظام در تهران نیست. هر دوی اینها امتیازهای بزرگی هستند.
وی اظهار کرد: اینکه ترامپ گفته به دنبال تغییر رژیم نیست، مقدمه ای در دوران پرزیدنت اوباما برای مذاکرات با ایرانی‌ها بود. دقیقا همان چیزی که ترامپ و به ویژه جان بولتون مشاور امنیت ملی وی به آن حمله می کردند.
این استاد دانشگاه آمریکایی اشاره نکردن ترامپ به سیاست‌های منطقه‌ای ایران را مهم دانست و خاطرنشان کرد: به نظر من بعید است که این موضوع از روی حواس پرتی ترامپ مطرح نشده باشد بلکه هدفمند بوده است. به نظر من می‌خواهد که این موضوع سیاست‌های منطقه‌ای ایران توسط اسراییل و متحدان سنی عرب مورد رسیدگی قرار گیرد.
سیرور در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه جان بولتون به شدت خواستار ادامه فشار و سرنگونی حکومت ایران است، این رویکرد ترامپ چه تاثیری بر کارزار فشار حداکثری خواهد داشت، گفت: بی تردید این تحول پایان دوران سیاست فشار حداکثری را رقم خواهد زد.

در چه صورت تلاش های ماکرون برای دیدار روحانی و ترامپ به بار خواهد نشست؟
شبکه العالم نیز در تحلیلی نوشت: ماکرون در اجلاس گروه 7 از تلاشهایش برای عملیاتی شدن دیدار روحانی با ترامپ سخن گفت.
- درحالی که مذاکره میان ایران و آمریکا بشکلی مفصل در ماجرای انعقاد توافق هسته ای صورت پذیرفت و حاصل آن خروج یکجانبه آمریکا از این توافق بین المللی بود بنظر میرسد انتظار دیدار و مذاکره روسای جمهور ایران و آمریکا امری عبث باشد بویژه آنکه طرف آمریکایی مذاکره را فقط برای مذاکره می‌خواهد و چنانکه از مواضع سیاسیون کاخ سفید بر می‌آید اصرار آنها بر خلق "توافقاتی جدید" در خصوص مسئله موشکی و اقتدار منطقه ای ایران در سایه مذاکرات جدید است، امری که ایران بکرات وبصراحت بر ممتنع بودن ان تاکید کرده و می‌کند. از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران هرگونه مذاکره و تعامل آنگاه محل تامل و عملیاتی شدن قرار خواهد گرفت که منافع ملی کشور را تامین کند.
- در ماجرای وساطت فرانسه فی مابین ایران و آمریکا آنچه روشن است اینکه ماکرون اصرار دارد در سایه این مساله موقعیتی محوری برای خود در اتحادیه اروپا دست وپا کند. و الا نفس ایجاد رابطه میان ایران و آمریکا برای رییس جمهور فرانسه منفعت خاصی ندارد. تغییر رویه ماکرون از پلیس بد به پلیس خوب در تعاملات فی ما بین ایران و غرب طی ماه‌های اخیر موید این مساله است.
- در حالی امروز ماکرون از لزوم نزدیکی ایران و آمریکا سخن گفت که همچنان ایران را مرتبط با سلاح اتمی و همچنین ناامنی در منطقه معرفی می‌کرد و به بیانی تکرار ادعای ترامپ مبنی برحمایت ایران از تروریسم را می‌کرد در چنین فضایی و در شرایطی که هم فرانسه و هم آمریکا به مساله مذاکره با ایران با پیش فرض نگاه میکنند بنظر میرسد تنها شکلی را که می‌توان از مذاکره میان ایران و آمریکا تصور کرد شرایطی است که آمریکا به برجام برگردد و تحریمهای ایران را لغو کند.
- بدیهی است در صورت تحقق چنین مساله ای آنگاه مذاکره با آمریکا در چارچوب توافق هسته ای و البته در دل کمیسیون مشترک برجام قابل بازنگری است.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: روحانی ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۱۰۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کامرون ایده ماکرون در مورد اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد

دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس امروز جمعه ایده امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه را در مورد امکان اعزام نیرو به اوکراین رد کرد.

به گزارش ایسنا، اوایل این هفته، ماکرون در مصاحبه‌ای با اکونومیست گفت که در صورت درخواست کی‌یف، امکان اعزام نیرو به اوکراین را رد نمی‌کند.

به گزارش اسپوتنیک، رئیس جمهور فرانسه افزود: بسیاری از کشورهای اروپایی رویکرد فرانسه در مورد امکان اعزام نیرو به اوکراین را درک کرده و با آن موافقت کرده‌اند.

در همین حال کامرون در مصاحبه با اسکای نیوز گفت: من سربازان ناتو را در کشور [اوکراین] نخواهم داشت، زیرا فکر می‌کنم این می‌تواند تشدید خطرناکی در وخامت اوضاع باشد.

این دیپلمات ارشد افزود که فکر نمی‌کند درست باشد که «سربازان ناتو سربازان روسی را بکشند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • رئیس‌جمهور چین وارد فرانسه شد+ فیلم
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • ماکرون: گفت‌وگو با روسیه باید ادامه پیدا کند
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • کامرون ایده اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
  • کامرون ایده ماکرون در مورد اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد