Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در نشست شناسایی فرصت‌های تجاری ایران و افغانستان، سادات رایزن بازرگانی سفارت افغانستان در ایران با اشاره به اشتراکات مردم دو کشور در حوزه‌های مختلف گفت: این اشتراکات به قدری است که برخی مواقع تفکیک کردن ایرانی از افغانی بسیار سخت است و اکنون وقت آن است که از ظرفیت این اشتراکات برای توسعه تجارت بهره ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: پس از پایان جنگ در سال 2001 روند رو به رشد در افغانستان آغاز شد و نظام اقتصادی افغانستان بر اساس قانون اساسی نظام اقتصاد بازار معرفی شد.

وی گفت: اکنون راه ترانزیت اصلی این کشور به دریای آزاد چابهار است و ما برای کالاهایی که از این مسیر وارد افغانستان شود تعرفه صفر درصد اعمال خواهیم کرد. واردات افغانستان از ایران سالانه 2 میلیون و 500 تا 2 میلیون و 800 هزار دلار است و سهم ایران از بازار وارداتی افغانستان 17 درصد است که همین امر باعث شده ایران در صدر جدول تامین کنندگان افغانی قرار بگیرد و پس از آن چین و پاکستان رتبه‌های بعدی را دارند.

وی افزود: کشور افغانستان آب فراوانی دارد و اصلی‌ترین صادرات آن نیز میوه و محصولات خشکبار است که ما تمایل داریم با استفاده از تکنولوژی ایران در امر بسته‌بندی و صنایع تبدیلی صادرات خود را افزایش دهیم. ضمن اینکه در بحث کشت فراسرزمینی نیز آماده همکاری با ایران هستیم.

رایزن اقتصادی افغانستان با اشاره به کمبود برق در این کشور گفت: با توجه به اینکه کشور ما 360 روز در سال آفتاب دارد می‌توان از انرژی‌های خورشیدی و بادی استفاده کرد. هفته گذشته یک شرکت ترکیه‌ای در قندهار یک نیروگاه 15 مگاواتی راه‌اندازی کرد و در هفته آینده نیز در هرات شاهد افتتاح یک نیروگاه دیگر که توسط شرکت‌های چینی و اتریشی احداث شده، خواهیم بود. ما می‌توانیم در این حوزه با توجه به دانش فنی مهندسان ایرانی همکاری بیشتری داشته باشیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افغانستان ایران جدول دلار واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۱۱۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا

محمدحسین اسلامیان، اظهار داشت: واقعیت این است که ما واردکننده تکنولوژی هستیم و قطعات را با توجه به آن مونتاژ می‌کنیم و جالب اینکه می‌خواهیم همان محصولات را صادر کنیم؛ بنابراین باید ببینیم که کالای مونتاژشده ما در بازار داخلی تا چه میزان مورد استقبال قرار می‌گیرد تا در مرحله بعد انتظار داشته باشیم که کشور‌های خارجی، کالای ما را به سایر برند‌ها ترجیح دهند.

به گزارش دنیای اقتصاد، وی ادامه داد: ما امروز لباسشویی‌ای را که تکنولوژی آن وارداتی است، با کیفیت به‌مراتب پایین‌تری از نمونه اصلی مونتاژ می‌کنیم؛ اما قیمت آن از قیمت جهانی کالای مورد نظر بالاتر است. امروزه قیمت لباسشویی‌ای که بالاترین سطح جهانی را از نظر کیفی دارد و در بسیاری از کشور‌های دنیا از آن استقبال می‌شود، ۲۰۰ دلار است، در حالی که لباسشویی‌های ایرانی با کیفیت به مراتب پایین‌تر، کمتر از ۲۰ میلیون به مردم فروخته نمی‌شود؛ بنابراین تهیه زیرساخت‌ها توسط دولت مساله دوم است و مساله اول این است که چگونه تکنولوژی وارداتی را دوباره صادر می‌کنیم.

اسلامیان افزود: امروز تنها به معدود کشور‌هایی می‌توانیم محصولاتی همچون لباسشویی را صادر کنیم که بعد مسافتی بالایی از کشور اصلی دارند یا مانند لباسشویی دو قلو و کولر آبی صرفه اقتصادی برای ایجاد خط تولید آن‌ها وجود ندارد.

نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی، تصریح کرد: مشتری در هر صورت نیاز خود را به صورت واردات غیرقانونی با برند اصلی وارداتی تامین می‌کند؛ اما مسوولان اصرار دارند که به جای این لباسشویی ۱۵ میلیون تومانی که کیفیت بسیار بالایی دارد، در داخل کشور شبیه آن را با ۲۵ میلیون تومان به مردم بفروشند و تازه برای صادرات آن هم برنامه‌ریزی کنند. طبیعی است وقتی در یک کشور، برند ایرانی را با کیفیت پایین‌تر و قیمت دو برابری در کنار برند کره‌ای و آلمانی قرار دهیم، موفق نمی‌شویم.

دیگر خبرها

  • طالبان خواستار سرمایه‌گذاری تاجران روسی در افغانستان شد
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • همکاری‌ چین در زمینه‌های اقتصادی تجاری با افغانستان
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است / عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • از سرمایه گذاری پکن در افغانستان حمایت می کنیم
  • توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری