Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@22:48:31 GMT

خودکفایی گوشت قرمز در افق ۱۴۰۴

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۱۳۴۲۵

  مرتضی رضایی صبح امروز سه‌شنبه (۵ شهریور ماه) در همایش ملی «کشاورزی و رونق تولید» که در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: در سال ۹۷، ۱۰.۵ میلیون تن شیر در کشور تولید شده و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال جاری از مرز ۱۱ میلیون تن عبور کند ضمن اینکه پیش‌بینی تولید برای سال ۱۴۰۰، معادل ۱۲ میلیون تن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اقتصادی- معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه میانگین جهانی مصرف شیر ۱۶۰ کیلوگرم است، گفت: کشور ما ذاتاً مصرف‌کننده لبنیات در حد وسیعی نیست و باید برای افزایش سرانه مصرف، فرهنگ‌سازی شود تا این میانگین افزایش پیدا کند.

رضایی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار تن شیر و فرآورده‌های لبنی از کشور صادر شده است، افزود: صادرات نیز یکی دیگر از راه‌های تنظیم بازار است.

تولید گوشت در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۹۰۰ هزار تن می‌رسد

وی با اشاره به اینکه در تولید گوشت قرمز، کشور هنوز به خودکفایی نرسیده است، تصریح کرد: حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد نیاز داخل به گوشت را تولید و حدود ۱۵ درصد آن را بسته به شرایط از کشورهای دیگر وارد می‌کنیم.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه مصرف گوشت در کشور سالانه یک میلیون تن است، گفت: با تولید ۹۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۰ نیز ما به واردات ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن از این کالا نیاز داریم اما در مرز خودکفایی قرار می‌گیریم.

خودکفایی گوشت قرمز در افق ۱۴۰۴

رضایی ادامه داد: برنامه افزایش تولید گوشت قرمز از محل دام سبک و سنگین در دستور کار است و به سرعت توسعه می‌یابد بنابراین به نظر می‌رسد تا افق ۱۴۰۴، اصلاح برنامه‌های مرتع‌داری و استفاده از الگوی مرتعی، خودکفایی گوشت قرمز در کشور دست‌یافتنی باشد.

وی با اشاره به معدوم شدن بیش از ۲۵ میلیون قطعه مرغ تخمگذار در سال ۹۶ به دلیل بیماری آنفلوآنزا گفت: با تمهیدات اندیشیده شده و کمک‌ها سازمان دامپزشکی، خوشبختانه توانستیم به روال عادی تولید برگردیم و در سال ۹۷، ۹۰۱ هزار تن تخم‌مرغ در کشور تولید شد. پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال ۹۸ به ۹۸۷ هزار تن و در سال ۱۴۰۰ به یک میلیون و ۱۰۳ هزار تن برسد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در حال حاضر با مازاد تولید مواجهیم و تولیدکنندگان به دنبال صادرات تخم‌مرغ هستند چرا که خوشبختانه از مرز خودکفایی در این زمینه عبور کرده‌ایم.

رضایی، تولید گوشت طیور را در سال ۹۷، ۲.۳ میلیون تن عنوان کرد و گفت: میزان تولید در سال جاری از ۲.۵ میلیون تن می‌گذرد و پیش‌بینی ما این است که برای سال ۱۴۰۰ بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید در این زمینه داشته باشیم.

وی ادامه داد: اما روی این قسمت نباید خیلی حساب کنیم چون نهاده‌های تولید، وارداتی است و باید فکرهای دیگری غیر از تأمین و تولید گوشت مرغ در کشور برای کاهش وابستگی در این زمینه داشته باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، میزان تولید عسل را در سال جاری ۹۳ هزار تن عنوان کرد و گفت: یکی از محصولات تولیدی در حوزه زنبورعسل، ژل رویال است که میلی‌گرمی تولید می‌شود و حدود ۴ تن در سال ۹۷ تولید شد که از نظر اقتصادی و فنی بسیار ارزشمند است.

افزایش ۲۵ درصدی تولید پیله تَر

رضایی با اشاره به اینکه پارسال ۱۴۰۰ تن پیله تَر در کشور تولید شد، افزود: این عدد امسال ۲۵ درصد رشد می‌کند ضمن اینکه پیش‌بینی تولید برای سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۱۰۰ تن است.

وی با اشاره به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید گوشت قرمز ادامه داد: در سال ۹۷، ۶۰ هزار گوسفند پربازده در کشور تولید شده که این جمعیت در سال ۹۸ به ۲۲۰ هزار رأس و در سال ۱۴۰۰ به ۸۰۰ هزار رأس می‌رسد.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نژاد مطلوب این گوسفندها گفت: سرعت تکثیر این نژاد بالاست و چندقلوزا هستند.

رضایی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های ما برای تولید گوشت، تأمین قسمتی از این نیاز از گوشت گاو است، اظهار داشت: در سال ۹۷ جمعیت گاوهای آمیخته ۲۸۰ هزار رأس بوده که این رقم در سال ۹۸ به ۳۵۰ هزار رأس و در سال ۱۴۰۰ به ۶۰۰ هزار رأس خواهد رسید.

* ۷ پایلوت پرورش شتر در کشور شروع به کار می‌کند

وی با بیان اینکه امسال ۷ پایلوت پرورش شتر در کشور شروع به کار می‌کند، گفت: استان‌هایی که از نظر توان اکولوژیکی، ظرفیت پرورش شتر را دارند، این طرح ادامه پیدا می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تفاهمنامه معاونت امور دام با سازمان جنگل‌ها، در این زمینه افزود: گفته می‌شود که شتر باعث از بین رفتن مراتع می‌شود که این مسئله هیچ‌وقت ثابت نشده است.

رضایی همچنین از تشکیل ۷ واحد زنجیره تولید گوشت قرمز با ظرفیت تولید ۷۰۰۰ تن در سال ۹۷ خبر داد و گفت: این رقم امسال به ۱۲ واحد می‌رسد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: گوشت قرمز خودکفایی تولید گوشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۱۳۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق شدند یکی از نانوکاتالیست‌های مورد استفاده در تولید بنزین را تولید و تجاری‌سازی کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از معاونت علمی، یک شرکت دانش بنیان با بومی سازی محصولات فناورانه و کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع، گام مؤثری در خودکفایی این کاتالیست ضروری در صنعت پتروشیمی و تولید بنزین بردارد.

حمزه کازرونی، مدیرعامل این شرکت در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: این شرکت در تولید کاتالیست‌ها و مواد نانوساختار فعالیت دارد و توانستیم کاتالیست رفرمینگ نفتا را تولید و تجاری سازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش بنیان منحصر به تعداد معدودی از شرکت‌های دنیا است و با بومی‌سازی این محصولات توانستیم در مسیر رفع نیاز کشور به واردات آن‌ها گام برداریم. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست‌ها، این شرکت بر روی کاتالیست‌های ریفرمینگ نفتا فعالیت دارد که در زمینه تولید بنزین استفاده می‌شود و جزو محصولات تحریمی است.

این فعال فناور با اشاره به این‌که تولید بنزین که جزو فرآورده‌های حیاتی محسوب می‌شود وابسته به حضور کاتالیست ریفرمینگ نفتا نانوساختار است، عنوان کرد: برای تولید بنزین و مواد آروماتیک در پالایشگاه‌ها از این کاتالیست استفاده می‌شود که نمونه ایران‌ساخت آن با کیفیتی مشابه نمونه خارجی عرضه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید سایر فرآورده‌های پتروشیمی نانوساختار در این مجموعه فناور گفت: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت به شمار می‌رود و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

کد خبر 750796

دیگر خبرها

  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد