Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@21:25:01 GMT

تاکید مجدد رئیس ناسا بر سیاره بودن پلوتو

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۱۴۰۲۷

تاکید مجدد رئیس ناسا بر سیاره بودن پلوتو

بیش از یک دهه است که موضوع سیاره بودن و یا نبودن "پلوتو" یک جنجال علمی محسوب می‌شود، در این راستا "جیم برایدنستاین" (Jim Bridenstine) مجددا اظهار کرد که "پلوتو" به عنوان یک سیاره دسته‌بندی می‌شود و یک سیاره است.

از سال ۲۰۰۶ تاکنون، ستاره‌شناسان و محققان درگیر سیاره پلوتو بوده‌اند و بر سر طبقه‌بندی آن اختلاف نظر داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برایدنستاین در مصاحبه اخیر خود که پخش هم نشد گفت: من هنوز هم کاملا معتقدم که باید پلوتو را به عنوان یک سیاره دسته‌بندی کرد.

وی این اظهارات را میان جمعی از محققان در دانشگاه "کلرادو بولدر" (Colorado Boulder) مطرح کرد.

برایدنستاین ادامه داد، همه شما می‌توانید این را مکتوب کنید که سرپرست ناسا پلوتو را برای باری دیگر یک سیاره اعلام کرده است. این چیزی است که من آن را آموخته‌ام و به آن پایبندم.

امسال سیزدهمین سالگردی است که پلوتو از درجه سیاره بودن نزول پیدا کرده و به عنوان یک سیاره کوتوله شناخته شده است.

در سال ۲۰۰۶ میلادی " اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی" که گروهی که از ستاره‌شناسان متبهر بین‌المللی را در خود جای داده است، برای یک سیاره تعریفی را مطرح کرد که باید بزرگترین نیروی گرانشی در مدار خود باشد.

این انجمن با این کار خود جهان سیارات را دگرگون کرد و تعداد سیارات کهکشان راه شیری را به ۹ عدد کاهش داد.

جاذبه سیاره نپتون سیاره همسایه یعنی "پلوتو" را تحت تاثیر قرار داده و پلوتو، مدار خود را با گاز‌های یخی و اجرام "کمربند کویپر" به اشتراک گذاشته است.

این درحالی است که محققان دانشگاه مرکزی "فلوریدا" هم می‌گویند دلیلی که پلوتو از دسته سیاره بودن ساقط شده است، "معتبر نیست".

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری ناسا پلوتو سیاره رئیس ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۱۴۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!

ایتنا - آژانس فضایی آمریکا، ناسا، اعلام کرد برای نخستین بار در تاریخ، موفق به دریافت یک پیام لیزری از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین شده است.
این پیام که از سوی فضاپیمای سایکی ناسا ارسال شده، نشان دهنده موفقیت آمیز بودن آزمایش ارتباطات نوری فضایی در فواصل دور است.

سخنگوی ناسا در این رابطه گفت: دریافت این پیام لیزری از فاصله ۱۴۰ میلیون مایلی زمین یک شاهکار چشمگیر محسوب می‌شود که می‌تواند راه را برای ماموریت‌های آینده به سیاره سرخ هموار کند.

ارتباطات نوری فضایی که به وسیله سیستم "ارتباطات نوری فضای عمیق" (DSOC) ناسا انجام می‌شود، امکان انتقال داده‌ها، اطلاعات علمی پیچیده و تصاویر و ویدیوهای با کیفیت بالا را با سرعت بسیار بالاتر از ارتباطات رادیویی فراهم می‌آورد.

میرا سرینیواسان سرپرست عملیات این پروژه در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا توضیح داد: ما در روز هشتم آوریل حدود ۱۰ دقیقه از داده‌های فضاپیما را از طریق ارتباطات نوری دریافت کردیم که یک نقطه عطف مهم برای این پروژه محسوب می‌شود.

این آزمایش که در دسامبر ۲۰۲۳ آغاز شده بود، در ابتدا داده‌های آزمایشی را با سرعت ۲۶۷ مگابیت در ثانیه منتقل کرد که با سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند قابل مقایسه است. اکنون با افزایش فاصله فضاپیما، سرعت انتقال داده‌ها به ۲۵ مگابیت در ثانیه کاهش یافته است.

مقامات ناسا می‌گویند: اگرچه این سرعت ممکن است کم به نظر برسد اما از هدف پروژه که اثبات امکان‌پذیر شدن ارسال حداقل یک مگابیت در ثانیه بود، بسیار فراتر رفته است.

جایگزینی ارتباطات رادیویی با ارتباطات نوری، انتقال داده در سراسر منظومه شمسی را با ۱۰ تا ۱۰۰ برابر ظرفیت کنونی امکان‌پذیر می‌کند که این امر به همراه پشتیبانی از تجهیزات علمی با وضوح بالاتر، مأموریت‌های اکتشافی انسانی و رباتیک آینده به سیارات دیگر را بهتر میسر می‌سازد.

دیگر خبرها

  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • جلسه جمع‌بندی طرح‌های دومین سفر استانی رئیس جمهور به قم برگزار شد
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد