Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@04:11:46 GMT

طرح جامع بانکداری اسلامی در حوزه ارایه می‌شود

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۱۶۴۷۰

طرح جامع بانکداری اسلامی در حوزه ارایه می‌شود

به گزارش ایکنا از قم، حجت‎الاسلام والمسلمین یوسفی، رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه‌های علمیه، امروز 5 شهریور در نشستی به مناسبت روز بانکداری اسلامی گفت: در سال 95 نامه‎ای از سوی رئیس مرکز پژوهش‎های مجلس شورای اسلامی به آیت‎الله اعرافی ارسال شد؛ در آن نامه آمده است که وضعیت بانک‌ها را بررسی کردیم و دیدیم بانک‎ها با دو مشکل صوری‌سازی عقود و ربا مواجه هستند و در این زمینه اگر طرح ما به قانون مبدل شود این مشکلات حل می‌شود؛ آیت الله اعرافی نیز از مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی نظرخواهی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بنده از ابتدا در جریان این طرح هستم؛ این طرح 215 ماده ای حدود 4 سال طول کشید؛ کمیته‌ای در حوزه با عنوان نظام پولی مالی اسلامی به نحو خودجوش شکل گرفت و به این مساله پرداخت؛ سخن ما این بود که اگر این طرح به قانون مبدل شود مشکلات بدتر می‌شود؛ کمیته پولی مالی نیز 50 صفحه نقد در خصوص این طرح نوشته شد و آیت الله اعرافی نیز در نامه ای به رئیس مجلس و شورای نگهبان و مقام معظم رهبری و 8 مرجع بیان کردند که جلوی این طرح باید گرفته شود و اگر گرفته نشود اوضاع بدتر خواهد شد و به همین دلیل طرح 215 ماده ای از دستور کار خارج شد.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه بیان کرد: در مرداد ماه سال قبل لایحه 199 ماده‌ای مطرح شد که دوباره لایحه بررسی شد که تمام مشکلات آن طرح قبلی در این طرح نیز وجود داشت ولی پنهان شده بود؛ رئیس مجلس پس از نقد این کمیته درخواست دیدار با اعضای این کمیته را داشت و اشکالات این لایحه نیز در این جلسه مطرح و پذیرفته شد؛ سپس قرار شد که این اشکلات توسط متخصصین امر نوشته و رسانه‎ای شود و سپس این لایحه نیز کنار گذاشته شد.

یوسفی اظهارکرد: اخیرا شنیده شد که طرح یا لایحه با عنوان بانکداری جمهوری اسلامی ایران با استفاده از طرح‌های قبلی در جریان است؛ در این زمینه نامه رسمی نیز از مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی به مجلس ارایه می‌شود تا به غنای طرح کمک شود و اشکالات رفع شود.

وی افزود: در آن زمان دکتر بحرینی که نقش مهمی در تدوین این طرح داشت در دیدار با آیت‎الله اعرافی بیان کرد که این مسیری که در پیش گرفته‎اید مانع از قانون گذاری است و آیت الله اعرافی نیز بیان کردند که چرا با این کمیته جلسه برگزار نمی‎کنید تا مشکلات رفع شود که پس از آن طی 30 ساعت این طرح با حضور اعضای کمیته و دکتر بحرینی انجام شد  که دکتر میرمعزی نیز داور این جلسه بود.

ضعف در انعقاد قراردادها

یوسفی اظهارکرد: در آخرین جلسه دکتر بحرینی بیان کرد که بنده 800 مورد عقود مشارکتی بانکی را بررسی کردم که حتی در یک مورد نیز آن قرارداد به درستی واقع نشد و در همه این امور صوری سازی صورت می‎گرفت ؛ سپس عقود مشارکتی را کنار گذاشتیم و در خصوص عقود مبادله ای نیز مشکلات بسیاری داشتیم و عقد مرابحه را با نگاه به کشورهای اسلامی به عنوان عقد مادر قراردادیم که این مساله حیله ربوی است که البته خودش بیان کرده که به نقل از من بنویسید که این مساله ظرفیت حیله ربوی را دارد.

وی با اشاره به مشکلات طرح ها و لوایح صورت گرفته در این زمینه بیان کرد: در لایحه 199ماده ای که نقد شد و رسانه ای هم شد نشان دادیم که تمام اشکالات 12 گانه در این لایحه جدید پنهان شده است؛ در تاریخ 23 اسفند 97، دکتر پورابراهیمی که در آن زمان رئیس کمسیون اقتصادی مجلس بود در قم حاضر شد و پژوهشگران و مدیران مراکز حضور داشتند و در آن جلسه در جریان فعالیت های علمی ما قرار گرفت؛ ولی در آن جلسه ما را مورد انتقاد قرار داد که اگر طرح یا قانونی دارید آن را ارایه دهید.

استاد و پژوهشگر اقتصاد اسلامی بیان کرد: بیان ما آن بود که نظر ما آن است که مجلس و حوزه باید به یک سازوکار تعامل جامعی برسند که از همه ظرفیت حوزه برای قانونگذاری استفاده شود نه اینکه چند نفر را به عنوان حوزه در نظر بگیرند و سپس به اهداف خود برسند و بعد بگویند که حوزه پشت این طرح بود؛ در آن جلسه عرض کردم که مطلبی را در دیدار با یک مرجع مطرح کردیم و مرجع محترم نیز نکته‎ای را گوشزد می‎کنند و سپس مطلبی را در مجلس ارایه می‌دهند و می‎گویند که مراجع نیز آن را قبول دارند.

وی گفت: بیان ما این بود که آیت‎الله اعرافی نماینده مراجع و رهبری و نماینده اساتید سطوح عالی حوزه هستند و به همین خاطر رئیس مجلس باید با مدیر حوزه‎های علمیه به یک سازوکار جامع تعامل استفاده از همه ظرفیت حوزه برای قانون گذاری برسد که خوشبختانه در آن زمان ایشان نیز این مساله را قبول کرد و در آن زمان نامه ای با امضای ما امضا شد و به آیت الله اعرافی و دکتر لاریجانی ارسال شد.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی یادآورشد: درخواست ما این است که با توجه به نامه‎ای که نوشته شده است انتظار داریم که با آیت الله اعرافی دیداری داشته باشند و به سازوکار جامعی در تعامل با حوزه برسند؛ در خصوص این طرح نیز نیروهای زبده ما به شکل رایگان به مجلس خدمت کردند؛ در ادامه باید کارهای زیربنایی انجام شد.

وی گفت: امروز گروه‎های مختلفی در حوزه برای رسیدن به بانکداری اسلامی تلاش های جدی دارند که باید این ظرفیت در نظر گرفته شود؛ باید به یک طرح کامل بانکداری جمهوری اسلامی ایران برسیم؛ پیش بینی ما آن است که تا پایان سال می توانیم یک طرح جامع برای رسیدن به بانکداری اسلامی تنظیم کنیم و خدمت مقام معظم رهبری و بزرگان و مراجع ارایه کنیم.

یوسفی اظهارکرد: انتظار داریم که مجلس شورای اسلامی پیش از اینکه این طرح را به صحن علنی مجلس ببرند، در تعامل با حوزه مشکلات رفع شود و سپس به صحن علنی مجلس برسد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قرآن اقتصاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۱۶۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ جامعه اسلامی مهندسین پس از بررسی نفرات راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر، و به دنبال مباحث عمیق در شورای مرکزی و هیأت اجرایی این تشکل و ضمن احترام به همه کاندیداهای منتخب برای دور دوم، فهرست زیر را با سرلیستی احمد نادری به مردم حوزه انتخابیه تهران معرفی کرد.

بیشتر بخوانید؛ فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات تهران

اسامی به ترتیب بالاترین آرا مأخوذه در دور اول عبارتند از:

۱- احمد نادری

۲- سمیه رفیعی

۳- حسین نجابت

۴- عبدالحسین روح الامینی

۵- ابوالقاسم جراره

۶- زهره سادات لاجوردی

۷- علیرضا سلیمی

۸- صالح اسکندری

۹- محمدحسین حسین زاده بحرینی

۱۰- سمیه گلپور چمرکوهی

۱۱- علی اصغر پورمحمدی

۱۲- علی طهرانی مقدم

۱۳- سید نظام الدین موسوی

۱۴- مجتبی رحماندوست

۱۵- مهدی شریفیان

۱۶- غلامحسین رضوانی

انتهای پیام/

کد خبر: 1229463 برچسب‌ها انتخابات مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • اعظمی: ریل‌گذاری مجلس شرکت‌های دانش‌بنیان را در بخش کشاورزی فعال کرده است
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • تنور داغ رقابت انتخاباتی ۴ کاندیدای مجلس در کرمانشاه زیر بارش‌ها
  • راند دوم
  • رونمایی از لیست‌های انتخابات؛ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • اهمیت مرحله دوم انتخابات مجلس از مرحله کمتر نیست
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • رای گیری الکترونیک چگونه انجام می‌شود؟
  • «نادری» سرلیست «جام» برای مرحله دوم انتخابات شد