Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@22:28:00 GMT

زنان و آسیب های پس از اعتیاد

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۱۹۷۹۹

بیشتر افراد جامعه تصور می‌کنند، اعتیاد به مصرف مخدر وسوء‌ مصرف آن پدیده ای مردانه است. به عبارتی،‌ اعتقاد بر این است که زن ها بسیار کمتر از مردها به اعتیاد روی می‌آورند؛ به خصوص در کشور ما حتی سیگار کشیدن زنان و دختران تعجب اطرافیان را بر می‌انگیزد. اعتیاد زن در خانواده سبب فروپاشی ارکان خانواده می‌شود و فرزندان خانواده، به خصوص دختران نیز در نتیجه همانند سازی با مادر و مشکلات عاطفی ناشی از اعتیاد وی با انحرافات، مسائل وپیامد های جبران ناپذیری مواجه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: پژوهشی در خصوص تجربه زنان معتاد بهبود یافته از طرد اجتماعی در شهر قم توسط تیم پژوهشگران متشکل از اسدالله بابایی فرد( دانشیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه کاشان ) و لیلی حبیبی راد (کارشناس ارشد مطالعات فرهنگیف دانشگاه کاشان) انجام شده است. هدف از گردآوری این پژوهش دریافتی اجمالی از معضلات زنان بهبود یافته که به انواع مواد مخدر اعم از حشیش، هروئین، شیشه، کراک، تریاک و...اعتیاد داشته و با مراجعه به مراکز بازپروری بهبود یافته اند، است.

در این پژوهش آمده است:« زنان بهبود یافته معمولا با فضای بی‌اعتمادی در جامعه مواجه می‌شوند و فعالیت در نهادهای اجتماعی برای آنها امکان پذیر نیست. حتی اگر این افراد در مرکز یا نهادی مشغول به کار شوند، امکان ارتقا شغلی و پذیرش مسئولیت های مهم شغلی در فضای کار را ندارند. این بی اعتمادی علاوه بر محل کار در خانواده هم به چشم می‌خورد و بازگشت به خانواده برای برخی از این افراد امکان ندارد، تا جایی که در مواردی خانواده ها سعی می‌کنند آنها را از فضای میهمانی های خانوادگی دور نگه دارند. پایان چنین نگرشی به انزوای اجتماعی زنان بهبود یافته منجر می‌شود، به گونه ای که برخی از آنها دیگر حاضر نیستند در مجامع عمومی حاضر شوند.»

در ادامه این پژوهش آمده است:« محرومیت حقوقی شکل دیگری از تحقیر است که در کلام افراد بهبود یافته مشاهده می‌شود. در اثر این نوع محرومیت، احترام به خویشتن فرد جریحه دار شده و در کنش های متقابل با فرد تحقیر شده مانند همنوعانش رفتار نمی‌شود. زنی که بهبود یافته و به جامعه برگشته و از برخی حقوق شهروندی‌اش محروم شده است، قطعا مسئولیت اخلاقی‌اش را هم تراز با سایر اعضای جامعه نمی‌بیند و امکان دارد در تلافی این وضعیت، اقداماتی برای آسیب زدن به فضای اخلاقی جامعه آسیب زدن به نظام خانواده ها انجام دهد. در نهایت آخرین شکل تحقیر که کاستن از ارزش اجتماعی فرد است، با داغ ننگ زدن به افراد مصداق می‌یابد.»

در این مقاله در خصوص "پنهان کاری" آمده است:« پنهان کردن گذشته و تلاش برای کتمان آن یکی دیگر از دغدغه های زنان معتاد بهبود یافته در شهر قم برای فرار از طرد اجتماعی در شهر قم است. در مصاحبه با زنان بهبود یافته از اعتیاد، یک هژمونی فرهنگی مسلط در جامعه مشهود بود که به آنها هنوز هم به چشم یک معتادو یا یک بیمار و حتی یک منحرف نگریسته می‌شود. در حقیقت، جامعه به این باور نرسیده است که این زنان پس از بهبودی می‌توانند مثل یک انسان سالم زندگی کنند.»

در نتایج این پژوهش آمده است:« زنان بهبود یافته از اعتیاد در حمایت و بازشناسی هویت، شکننده و آسیب پذیرند. در جامعه مدرن حمایت از فرد دو شکل متفاوت و متکامل دارد؛ یکی حمایت مدنی که آزادی های اساسی و امنیت جان، مال و حیثیت اشخاص را در چارچوب دولتی قانون مدار تضمین می‌کند و دیگری حمایت اجتماعی که از اشخاص در برابر خطرات عمده ای که می‌توانند کیفیت زندگی‌شان را تنزل دهند؛ حمایت می‌کند.»

این پژوهش در شماره هشتاد و یکم فصلنامه شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده به چاپ رسیده است.
منبع: ایلنا برچسب ها: زنان ، اسیب ، اعتیاد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: زنان اسیب اعتیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۱۹۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین

به گزارش خبرنگار مهر، حامد رضایی صبح چهارشنبه در همایش جهاد تبیین و مسئولیت پذیری اجتماعی ویژه کارشناسان اورژانس اجتماعی ادارات بهزیستی اظهار کرد: هدف از اجرای این همایش آشنایی با معیارهای انقلاب اسلامی پیرامون مسائل و آسیب‌های اجتماعی است

وی گفت: توجیه و آشنایی با معیارهای انقلاب، باورهای فرهنگی، مذهبی و لزوم جهاد و مبارزه با استکبار و مسئولیت پذیری عموم جامعه در قبال آسیب‌های اجتماعی، تهاجم فرهنگی و نفوذ فرهنگی دشمن در باورها و اعتقادات جامعه از جمله نکات و مسائل مهم در سطح جامعه هستند.

مدیرکل بهزیستی استان تصریح کرد: برگزاری چنین دوره‌هایی برای تمامی کارکنان و کارمندان به منظور تبلیغ لزوم رعایت حجاب و عفاف مطابق موازین دینی از طریق آموزش و درونی سازی باورها و اعتقادات زنان موثر است.

وی تاثیر حضور و عملکرد کارکنان اورژانس اجتماعی در زمینه آسیب‌های اجتماعی نظیر طلاق و اعتیاد، کودک آزاری و …را مهم ارزیابی کرد و گفت: اطلاع رسانی به موقع و شفاف سازی اقدامات در زمینه مسائل اجتماعی و خدمات ارائه شده به جامعه هدف مورد تاکید است.

در پایان این همایش از روانشناسان و همکاران فعال با اهدای هدایای مناسب و لوح سپاس تکریم و تجلیل شد.

کد خبر 6094356

دیگر خبرها

  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟