Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@01:01:03 GMT

چرااستقبال ازطبیعت‌گردی زیادشده؟

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۱۹۸۵۹

یک راهنمای گردشگری گفت: وجود تورهای گردشگری بدون مجوز و مجری‌های غیرمجاز یکی از بزرگترین مشکلات در زمینه گردشگری است. ناطقان: محسن عبدی در خصوص شرایط تورهای گردشگری درون استان بیان کرد: اخیراً استقبال از تورهای طبیعت‌گردی بسیار بیشتر شده است و دلیلش نیز این است که مردم بیشتر دارند با جاذبه‌های گردشگری آشنا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه و فضای مجازی بسیار دارد کمک می‌کند که مردم بیشتر با جاذبه‌های گردشگری استان خود آشنا شوند و به طبع کم کم استقبال نیز بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: همه از تمام ظرفیت خود برای بخش گردشگری استفاده می‌کنند اما این موضوع در حال بهبود پیدا کردن است و یک روند رو به رشد دارد. باید زمانی طی شود تا افرادی که در این صنعت تازه وارد هستند و از پتانسیل منطقه خود برای پذیرش گردشگر استفاده می‌کنند، به مرحله استاندارد پذیرش برسند و ظرفیت پذیرش گردشگرشان مشخص شود.

این راهنمای گردشگری عنوان کرد: نگرانی بسیار بزرگی که اکنون در زمینه گردشگری وجود دارد این است که بسیاری از مجری‌های تورهای گردشگری متاسفانه مجری‌های حرفه‌ای‌ نیستند و تورهای غیر مجاز زیاد داریم.

وی ادامه داد: زمانی که تورهای غیرمجاز زیاد می‌شوند، به واسطه قیمت کمی که لحاظ می‌کنند و به دلیل اینکه استانداردهای خاص را ندارند، نمی‌‎توانند آگاهانه سفر کنند و این را به گردشگر القا می‌کنند که سفر آگاهانه داشته باشد.

وی افزود: اصل بر این است که گردشگری پایدار باشد، یعنی وقتی که مسافر وارد طبیعت می‌شود بداند که باید فقط رد پای خود را در طبیعت باقی بگذارد و آسیب نزند تا این طبیعت برای نسل‌ها آینده بماند ولی متاسفانه چون فقط جنبه اقتصادی برای این تورها در نظر گرفته می‌شود افراد زیادی وارد منطقه می‌شوند و ناآگاهانه سفر می‌کنند، یعنی به آن‌ها آموزش داده نمی‌شود که چه کاری باید بکنند.

وی تصریح کرد: ظرفیت برخی از مناطق ما به میزانی که گردشگر می‌‎رود نیست و ممکن است این کار به طبیعت آسیب بزند. نمونه ملموس این مورد، منطقه طرقبه است. ظرفیت طرقبه به اندازه این حجم از مسافری که به آن منطقه می‌رود نیست، متاسفانه مشاهده می‌کنیم که طبیعت اطراف طرقبه دیگر مانند قبل نیست و آسیب دیده است.

عبدی در خصوص راهکارهای مقابله با این مشکل اظهار کرد: نظارت نهادهای مسئول باید بسیار بیشتر شود. متاسفانه اخیراً در صنعت گردشگری یک حس رها شدگی احساس می‌شود. جلساتی تشکیل شده است به منظور اینکه برخی بازرسی‌ها انجام شود تا همه این فعالیت‌ها مشخص و هدفمند شوند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

وی ادامه داد: ما هنوز دوست داریم نظارت‌ها بیشتر شود و خود مردم آگاهانه سفر کنند. درست است که نهاد مسئول وظیفه نظارت دارد اما خود مردم نیز می‌توانند قبل از سفر کمی مطالعه کنند، آگاهانه سفر را انتخاب کنند و توقعشان از بخشی که دارد آن‌ها را در طول سفر همراهی می‌کند این باشد که آن‌ها نیز بتوانند کار خود را درست انجام دهند، یعنی همه باید به هم کمک کنند تا این اتفاق خوب بیفتد.

وی گفت: یکی از بزرگترین مشکلاتی که در زمینه گردشگری وجود دارد این است که توان مردم برای سفر در حال کم شدن است. اگر بخواهیم در مورد بخش فرهنگی صحبت کنیم نه طبیعت، زیرساخت‌های ما خوب نیستند و قیمت آن‌ها نیز به نسبت کیفیتشان مقداری بالا است و این باعث می‌شود دست مردم در سفرهایشان کمی بسته شود.

وی ادامه داد: یعنی اگر شما بخواهید به شهرهای دیگر سفر کنید و از امکانات اقامتی هتل و... استفاده کنید، باید هزینه زیادی متقبل شوید به همین دلیل ممکن است سفرهای این‌چنینی از سبد کالای خانواده حذف شود. یک دلیل رشد سفرهای طبیعت‌گردی شاید این است که مردم نتوانند به سفرهای دیگر بروند و مجبور شوند به سمت طبیعت بروند زیرا هزینه‌اش کمتر است.

این راهنمای گردشگری افزود: یکی دیگر از مشکلات این است که مجری‌های غیرقانونی و بدون مجوز زیادی دارند در این زمینه کار می‌کنند و این دست کسانی که به صورت قانونی در حال فعالیت هستند را بسته و متاسفانه باعث شده این افراد بازار کار کمتری داشته باشند و این اصلاً اتفاق خوبی نیست.

عبدی بیان کرد: خواسته من این است که آگاهی نسبت به سفر در مردم بالا برود، مردم آگاهانه سفر خود را انتخاب کنند و همیشه به خاطر داشته باشند که طبیعت برای نسل‌های آینده نیز هست و همه حق دارند به یک نسبت از طبیعت استفاده کنند. امیدوارم کمپین‌هایی تشکیل شوند که حداقل مردم با آشغال نریختن در طبیعت بتوانند آن را برای آیندگان حفظ کنند. منبع: عصر ایران برچسب ها: استفبال ، طبیعت گردی ، گردشگری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: استفبال طبیعت گردی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۱۹۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است

ایسنا/بوشهر رئیس شورای شهر بوشهر بافت تاریخی بوشهر را یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری کشور دانست و گفت: این گنجینه تاریخی دارای ساختمان‌های منحصر به فردی است که می‌تواند باعث رونق گردشگری ایران شود.

وحیدنیک روش روز پنج شنبه ۶ اردیبهشت در هفتمین اجلاس مجمع روسای کمیسیون های شهرسازی ومعماری کشور در بوشهر افزود: بافت تاریخی بوشهر دارای ۳۸ هکتار مساحت است و در آن بیش از ۹۰ اثر تاریخی به ثبت ملی رسیده است.

وی از استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر خبر داد و بیان کرد:  بیش از ۹۵ درصد از زیرساخت‌های عمرانی در بافت تاریخی بوشهر تکمیل شده  و در سال جاری طرح‌های کف‌سازی بافت تاریخی بوشهر به اتمام می‌رسد.

رئیس شورای شهر بوشهر به توسعه شبکه فاضلاب در همه نقاط شهر بوشهراشاره کرد و گفت: شبکه‌گذاری فاضلاب محلات جنوبی بوشهر آغاز شده و امیدواریم اعتبارات آن زودتر تأمین شود.

نیک روش به محدودیت‌های ایجاد شده برای ساکنان در حریم نیروگاه اتمی پرداخت و گفت: این نیروگاه باعث افتخار است اما برای مردمی که در حریم آن است مشکلاتی را به وجود آورده است و در حوزه شهرسازی مشکلات عمده در این مناطق وجود دارد.

وی یکی از مشکلات شهر بوشهر را نبود خروجی دوم عنوان و تأکید کرد: بوشهر شبه جزیره‌ای است و در عرصه پدافند غیرعامل آن دچار مشکل است، باید برای خروجی دوم آن طراحی و برنامه‌ریزی و اجرایی شود.

شهردار بوشهر نیز بازآفرینی شهری را  یکی از رویکردها و راه‌یافته در موضوع شهری دانست و با بیان اینکه دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است، گفت: تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضاها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

حسین حیدری افزود: اگر با منطق بازآفرینی به این فضاها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر منجر نمی‌رسد، اظهار کرد: مردم بهره‌بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

شهردار بوشهر، مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری را عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی‌مدخل در کشور دانست و اضافه کرد: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

حیدری با بیان اینکه این ناهماهنگی به اعتماد مردم آسیب می‌زند و آنها را نگران می‌کند، خاطرنشان کرد: این مهم باعث عدم همراهی و مشارکت مردم و در نتیجه به پاشنه آشیل طرح‌های بازآفرینی شهری تبدیل و سبب آسیب به جلب مشارکت مردم می‌شود.

وی با بیان اینکه در شهر بوشهر بافت‌های فرسوده حدود ۳۰۰ هکتار است، گفت: مساحت بافت تاریخی بوشهر تقریباً ۳۸ هکتار است و باید با نگاه بازآفرینی به این مجموعه‌ها نگاه کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • آیین نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • آیین‌نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/ تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است
  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم